صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۱  ، 
کد خبر : ۲۸۷۶۵۶

اخبار ویژه روزنامه‌های ۲ اسفند ماه

روزنامه کیهان **

هاشمی: رأی روحانی 3 درصد بود /با حمایت من 50 درصد شد

هاشمی رفسنجانی می‌گوید: دکتر روحانی یک هفته قبل از انتخابات 92، سه درصد رأی داشت که با حمایت من به بالای 50 درصد رفت.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وی روز جمعه در جمع اعضای ستادهای انتخاباتی مردمی و ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در حسینیه جماران، با بیان اینکه گام بعدی پیشرفت بعد از برجام، انتخابات است، گفت: اگر چه نیروهای زیادی که آماده کار بودن، به دلایلی کنار گذاشته شدند، اما اعتدال‌گرایان و طرفداران دولت 200 نفر را برای مجلس شورای اسلامی و 60 نفر را برای خبرگان در سراسر کشور معرفی کردند و همه مردم بر حسب تکلیف و وظیفه در انتخابات شرکت و به لیست‌ها به طور کامل رأی دهند.

هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: افراد شناخته شده‌ای که رد صلاحیت شدند، باید افرادی که نامدار نیستند را به جامعه معرفی کنند تا در انتخابات پیروز شوند، همان‌طور که بنده بعد از رد صلاحیتم در انتخابات ریاست‌جمهوری از آقای روحانی حمایت کردم و ظرف یک هفته آقای دکتر روحانی که دارای 3 درصد رای بیشتر نبود به بالای 50 درصد رای رسید.

هاشمی در بیانیه انتخاباتی هم نوشته «پس از سال‌ها مسئولیت‌های انتخابی و انتصابی، یک بار دیگر- و شاید برای آخرین بار - خود را در معرض آرای شما مردم بزرگوار می‌گذارم».

هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری 84 نامزد بود که در رقابت با احمدی‌نژاد در مرحله دوم ناکام ماند احمدی‌نژاد با کسب 18 میلیون رأی به ریاست‌جمهوری رسید.

سخنان هاشمی درباره روحانی در حالی است که اصلاح‌طلبان و کسانی چون زیباکلام نیز مدعی شده‌اند روحانی رأیی از خود نداشت- حداکثر 2 یا 3 میلیون رأی داشت- و به خاطر حمایت اصلاح‌طلبان توانست برنده انتخابات 92 شود.

عنوان «فراجناحی» کارگزاران برای وکیل‌الدوله‌ها

عضو مرکزیت حزب کارگزاران می‌گوید فهرست «صدای ملت» یک فهرست فراجناحی است!

پروانه مافی در گفت‌وگو با نامه نیوز، با اشاره به فهرست انتخاباتی «صدای ملت» وابسته به علی مطهری بیان کرد: فهرست «صدای ملت» یک فهرست فراجناحی و به دور از مرزبندی‌های اصلاح‌طلبی و اصولگرایی است. این فهرست ثمره پژوهش و انتخاب آقای مطهری است و مبنا و اساس آن اعتدالگرایی و شایسته‌سالاری است.

فهرست «صدای ملت» در انتخابات 4 سال پیش مجلس پسوند «منتقد دولت» را باخود همراه داشت اما این پسوند در جریان خیز برای تشکیل فراکسیون (پس از تشکیل دولت روحانی) حذف شد و برخی اعضای آن جزو وکیل‌الدوله‌ها شدند. در عین حال شهادت حزب اشرافی کارگزاران بر فراجناحی بودن فهرست مذکور به اندازه کافی گویا است.

رفوکاری نمایشی کاهش نرخ سود به بازار سیاه ختم می‌شود

روش کاهش نرخ اقدامی نمایشی و نوعی رفوکاری است.

به گزارش روزنامه اعتماد، اجماع بانک‌ها برای کاهش نرخ سود سپرده‌ها از سوی شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. اقدامی که به گفته مسئولان پولی کاهش غیردستوری نام گرفت اما از سوی تحلیلگران اقدامی نمایشی.

براساس این مصوبه حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری معادل 20 درصد و سقف نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بین‌بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مشتری، معادل 22 درصد تعیین شد. اعطای تسهیلات در چارچوب عقود مشارکتی با نرخ سود بالاتر از سقف تعیین شده نیز منوط به ارایه طرح توجیهی لازم توسط بانک‌ها، مؤسسات اعتباری و تأیید آن از سوی بانک مرکزی است. همچنین شورای پول و اعتبار، اقدام اخیر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در زمینه تعدیل نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده بانکی براساس بخشنامه ابلاغی توسط بانک مرکزی به حداکثر 18 درصد برای سپرده‌های یک ساله و حداکثر 10 درصد برای سپرده‌های کوتاه مدت کمتر از سه ماه را تأیید و تصویب کرد.

کارشناسان معتقدند کاهش نرخ سود بانکی ضمانت اجرایی نداشته و مانند آنچه در ابتدای سال اتفاق افتاد کاهش دو درصدی نرخ سود عملاً نرخ‌ها را بیشتر از نرخ قبلی افزایش داده و رشد بیشتر نرخ روی می‌دهد.

فرشاد مؤمنی با رفوکاری خواندن این اقدام گفت: پرسش اول درباره مسئله نرخ سود این است که مبنای انتخاب این میزان کاهش چه بوده است؟ اگر با همان منطقی که در سال 91 چیزی بالغ بر 10 درصد بر نرخ سود افزوده شد نگاه کنیم، می‌بینیم با افزایش کمتر از 10 درصد نرخ تورم، نرخ سود 10 درصد از سوی شورای پول و اعتبار افزایش یافت. امروز نسبت به سال 91 کاهش نرخ تورم بیش از 30 درصد بوده است بنابراین وقتی اقدامی حتی با همان مبنای مورد ادعای سیستم بانکی کشور با تحلیل‌ها و عملکرد گذشته تناسب ندارد کاملاً مشخص می‌شود که این مصوبات بیشتر وجهه نمایشی و تبلیغاتی دارد. نکته دوم که شایسته تأمل است اینکه آیا این میزان کاهش در نرخ سود بهبودی در وضعیت تولید بحران‌زده اقتصاد ایران ایجاد می‌کند؟ در این زمینه قاطعانه می‌توان گفت پاسخ منفی است. در شرایط کنونی به دلیل آرایش قدرت نابرابر تولید کننده با غیر مولدها زمینه دسترسی به منابع بانکی کماکان برای تولید کنندگان فراهم نیست. در وضعیت فعلی سیاست‌های مالی، تجاری و نرخ ارز اگر اوضاع به مراتب ظالمانه‌تر و شکننده‌آورتری در سیاست‌های پولی نداشته باشد؛ تفاوتی هم با دوران فعلی نخواهد داشت. از این رو به نظر می‌رسد این اقدام شورای پول و اعتبار بیشتر به رفوکاری شباهت دارد.

همچنین حسین هاشمی کارشناس پولی و بانکی به اعتماد گفته است: 3 عامل در تعیین نرخ سود بانکی مؤثر است. نرخ تورم، حاشیه سود و نرخ سود بین بانکی. وقتی به نرخ تورم کل نگاه می‌کنیم به نظر کاهش سود بانکی منطقی به نظر می‌رسد. سود بین بانکی نیز با کاهش چند درصدی و رسیدن به عدد 21 درصد نیز این کاهش را تأیید می‌کند. اما در عین حال که این عوامل بر روند نزولی نرخ سود صحه می‌گذارد؛ نرخ‌ها در بازار غیر رسمی افزایش نشان می‌دهد. وقتی نرخ سود بازار بالاتر از نرخ تعیین شده در بانک‌ها باشد به مفهوم آن است که منابع کافی برای پاسخگویی به تقاضای موجود در اختیار نیست. در حال حاضر نرخ سود در بازار سیاه ماهانه سه درصد و در سال 36 درصد است. به عبارت دیگر اگر بانک‌ها بتوانند منابع ارزان‌تر در اختیار متقاضیان قرار دهند این منابع پتانسیل این را دارد که سر از بازار سیاه درآورد. یااینکه مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز از خلأ به وجود آمده استفاده کرده و سپرده‌گذاران را با شرایط ویژه جذب کنند. به این ترتیب گسیل منابع به سمت غیرمجازها اتفاق می‌افتد. از سوی دیگر در زمانی که نرخ سود تسهیلات 25 درصد بود بانک‌ها منابع کافی برای پرداخت تسهیلات نداشتند حال با تسهیلات ارزان‌قیمت‌تر چطور می‌توانند منابع لازم رابرای تقاضایی که قطعاً با افزایش روبه‌رو خواهد بود، فراهم کنند. علاوه بر همه این شرایط باید در نظر داشت که تا به حال نرخ‌هایی که مورد توافق قرار گرفته بود نیز از سوی بانک‌ها اجرا نشد و بانک‌ها ناگزیر به ارایه آپشن‌هایی به سپرده‌گذاران خود بودند تا منابع آنها از بانک خارج نشود.

شرق: کارنامه روحانی دامن او را خواهد گرفت

روزنامه زنجیره‌ای شرق هشدار داد کارنامه‌ای که روحانی از خود می‌سازد، دامن او را خواهد گرفت.

این روزنامه با بیان اینکه ‌«زنگ خطر جدی جابه‌جایی مفاهیم در سیاست داخلی و از جمله جابه‌جایی اعتدال با متوسط بودن است» می‌نویسد: انگار مفهوم دولت اعتدال به شکلی نرم و شاید سهوی، به دلیل فشارهای بیرونی به متوسط بودگی تن می‌دهد و اعتدال رفته رفته مترادف متوسط بودن می‌شود. متوسط بودن در تمام ساحت‌ها؛‌ در سیاست، اقتصاد و در اجتماع...اعتدال، نباید متوسط بودگی تعبیر شود و این روحیه به آحاد جامعه تسری پیدا کند. متوسط بودگی بیش از آنکه میل به کمال داشته باشد، میل به نزول دارد.

شرق در ادامه می‌افزاید: همچنان برای دولت اعتدال، زمان در نقطه صفر است، گذشته‌ای ندارد که تاوانش را بدهد، اما گذشته چیزی نیست که ساخته نشود. گذشته‌ای که حسن روحانی از خود به جا می‌گذارد، بیش از آنکه دامنگیر دیگران شود، دامن خودش را خواهد گرفت. از آنکه بر مبنای گذشته او و عملکردش را قضاوت می‌کنند. آیا جابه‌جایی مفهوم اعتدال با متوسط بودگی کار دست دولت یازدهم خواهد داد؟ پاسخ این پرسش ساده نیست، خاصه در عرصه سیاسی ایران.

یادآوری می‌شود شرق اردیبهشت امسال نیز از قول کرباسچی و با اشاره به برخی ناکارآمدی‌های وزرا تصریح کرده بود: «من در مصاحبه دیگری هم در مورد وزارت راه خطاب به وزیر محترم گفتم شما چهار سال وزیر هستید که انشاءالله هشت سال بشود! بعد از هشت سال که بازنشسته خواهید شد، با خانواده به سفر خواهید رفت. اما اگر در همین ترافیک متوقف شوید، نوه‌های شما نخواهند گفت شما در دوره وزارت خود چه کاری انجام دادید؟! من البته مثال وزارت راه را زدم، اما بقیه وزارتخانه‌ها هم همین گونه است. ما همین حرف را در وزارت کار و امور اجتماعی و برخی وزارت‌خانه‌های دیگر داریم. دولت باید ابتکار به خرج دهد و فکری در این باره کند.»

دبیر کل حزب کارگزاران با انتقاد شدید از سالخورده و بی‌تحرک بودن دولت افزوده بود: «اینکه یک تعدادی آدم خسته و سالخورده بنشینیم و بلند شویم که نمی‌شود! اصلا فرض کنید که مناقشه هسته‌ای هم حل شد، بعد از آن چه؟ این بی‌تحرکی‌ها آدم را برای دولت نگران می‌کند. چشم بر هم گذاشتیم نصف مهلت این دولت گذشت.»

روزنامه اصلاح طلب و کارگزارانی شرق مهرماه امسال با اشاره به نامه هشدار 4 وزیر درباره حاکم شدن رکود بر اقتصاد نوشت: بخشی از کاهش تورم در طول 2 سال گذشته ناشی از رکود بوده است و نباید هزینه سنگین کاهش تورم به قیمت تعمیق رکود را از نظر دور داشت. دولت نتوانسته در خروج از رکود موفق شود. نمی‌توان انتظار داشت وضعیت رکودی با توافق هسته‌ای از بین برود. نگارش نامه از سوی وزرا به ریاست جمهوری و تاکید بر اهمیت مقابله با رکود اقتصادی در این نامه، به هر صورت مثبت است، اما کافی نیست. دولت باید برای خروج از رکود اقتصادی، برنامه و راهکار روشنی داشته باشد.

این روزنامه در خبری با تیتر «نامه هشداری که با تاخیر علنی شد» خاطرنشان کرد: نامه‌نگاری مردان اقتصادی دولت به رئيس‌جمهور موجه نیست زیرا وزرا که به صورت مستمر و هفتگی با رئيس‌جمهور در تماس هستند چه نیازی است که برای رئیس‌جمهور نامه بنویسند؟! از طرفی در علم اقتصاد اصطلاحی به نام فرود آرام و فرود سخت وجود دارد که وامدار واژه‌های هواپیمایی است. بسیاری از کارشناسان اقتصادی بارها به دولت هشدار داده‌اند که اگر باز هم سیاست‌های جلوگیری از تورم ادامه یابد، روزی می‌رسد که به فرود سخت می‌رسیم و حالا دچار فرود سخت شده‌ایم. دولت باید اواخر سال گذشته به حرکات ضدتورمی خود پایان می‌داد. زیرا اقتصاد کشور دچار رکود تورمی بود.

این روزنامه اواخر آذرماه نیز برخی اطرافیان روحانی را سیاستمداران برزخی و دوزخی نظیر میرزا آقاسی و قوام‌السلطنه توصیف کرد. شرق همچنین 12 بهمن گذشته از قول مراد ثقفی به سوءتدبیرهای دولت روحانی پرداخت و از اصلاح‌طلبان خواست تابلوی عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر را بلند کنند. این روزنامه خرداد ماه 94 به نقل از فرشاد مؤمنی اقتصاددان، مشاور و نزدیکان تصمیم‌ساز روحانی نظیر مسعود نیلی را لیبرال‌های وطنی مغرور و ناتوان توصیف کرد که یکبار با آمیزه‌ای از غرور و ناتوانی در دوره سازندگی موجب تورم 49 درصدی و فساد شدند و اکنون هم مشغول آزمون و خطا و گران‌کردن حامل‌های انرژی هستند و معتقدند هنوز جا برای فشار جدید بر مردم وجود دارد.

به نام کارگران به کام نامزدهای انتخاباتی

رئیس جمهور در اقدامی غیرقانونی در میتینگ انتخاباتی خانه کارگر شرکت کرد.

این میتینگ تحت عنوان «گردهمایی کارگران و آینده اقتصاد ایران» برگزار شد و ضمن آن برای روحانی و محجوب که نامزدهای انتخابات خبرگان و مجلس هستند تبلیغات شد. خانه کارگر یکی از پرخرج‌ترین تشکل‌ها در انتخابات می‌باشد که غالباً هزینه‌های خود را از کارگزاران و برخی مراکز دولتی تأمین می‌کند.

محجوب دبیر کل خانه کارگر و نامزد انتخابات مجلس در این تجمع گفت: خانه کارگر تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کرده و ما افرادی را برای حضور در مجلس از جامعه کارگری به شما معرفی کرده‌ایم.

در حالی که فضای این برنامه ستایش از دولت و حمله به دولت قبلی بود محجوب گفته است هیچ زمانی از حقوق کارگران کوتاه نمی‌آییم. ما باید در هر شرایطی نظرات انتقادی خود را نسبت به معیشت کارگران به گوش مسئولان برسانیم.

همچنین حسن صادقی «رئیس اتحادیه پیشکسوتان خانه کارگر» در این میتینگ با اشاره به انتخابات دوره دهم مجلس گفت: دولت آقای روحانی سرزمینی سوخته را تحویل گرفته و ما باید با حمایت از دولت و تشکیل مجلسی که از دولت در تمام عرصه‌ها حمایت کند باعث سرافرازی ایران اسلامی شویم.

یکی دیگر از سخنرانان هم که نماینده کارگران معرفی شده بود، با تمجید از روحانی، به تخطئه دولت قبل پرداخت. همچنین در کلیپ پخش شده، بر لزوم اتکا به «گفتمان تدبیر و امید» برای برون رفت از وضعیت نامساعد کنونی تأکید شد. و این در حالی است که 30 ماه از تشکیل دولت یازدهم سپری شده است.

روحانی نیز در این همایش گفت: در انتخابات 7 اسفند کسانی را انتخاب کنید که دغدغه آنها رونق اقتصادی و اشتغال جوانان است.

روحانی شهریور سال گذشته اعلام کرد «از رکود خارج شدیم» اما دولت و مراکز آماری آن گزارش رشد منفی اقتصادی در 3 فصل گذشته امسال را به اعتبار منفی بودن منتشر نکرده و محرمانه نگه داشته‌اند. بنابر برخی آمارها روزانه نزدیک 6 هزار نفر بیکار می‌شوند. ادعای دولت درباره مهار تورم نیز ریشه در حاکم کردن رکود کامل بر اقتصاد و در واقع خواباندن اقتصاد دارد و به اذعان اقتصاددانان- حتی اصلاح‌طلب- چنین شیوه‌ای برای کاهش تورم، عین ریشه‌کنی رونق و رشد اقتصادی است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* عادل الطریفی، وزیر اطلاع رسانی عربستان سعودی در اجلاس وزرای اطلاع رسانی شورای همکاری خلیج فارس، ادعا کرد: «نجف یکی از مراکزی است که در پی «زرع فتنه» بین کشورهای عضو این شورا است. ما از این اظهارات تفرقه‌افکنانه مطلع هستیم، و در چند هفته یا ماه آینده به مقابله با آنها خواهیم پرداخت.» نکته قابل توجه اینست که بر خلاف گفته این وزیر سعودی، حوزه‌های علمیه نجف و قم همواره بر تقریب و وحدت اسلامی تاکید دارند اما در مقابل آن محافل مذهبی وابسته به سعودی همیشه به دنبال تفرقه‌افکنی بوده‌اند و وجود گروه‌های تکفیری یکی از محصولات فتواهای همین محافل و مفتیان سعودی است.

* صدها تروریست مسلح همراه با سلاح‌ها و خودروهای خود در چند شب گذشته با اسکورت نیروهای ارتش ترکیه از مرز رد شده و به «شهرک اعزاز» در استان حلب که صحنه درگیری‌های شدید است، رفته‌اند. ابوعیسی، از فرماندهان گروه تروریستی «الجبهه الشامیه» که شامل چندین گروه تروریستی است و اداره گذرگاه مرزی باب السلام را به عهده دارد، به خبرگزاری رویترز گفت به آنها اجازه داده شده سلاح‌های سبک و سنگین خود از جمله راکت و تانک‌ها را منتقل کنند! وی همچنین گفته است نیروهای گروه «جبهه النصره» و سایر گروه‌های تروریستی در این نقل و انتقال‌ها حضور ندارند. بی‌بی سی نیز به نقل از «مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه» که در انگلیس مستقر است گزارش داد صدها نفر از نیروهای شورشی وارد «شهرک اعزاز» در شمال حلب شده‌اند. این مرکز نیز تاکید کرد: این نیروها از خاک ترکیه وارد حلب شده‌‌اند و انتقال آنها تحت نظارت مقام‌های ترکیه صورت گرفته است.

* آل سعود به گروه‌های تروریستی در سوریه هدیه می‌دهد. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در مصاحبه با روزنامه «اشپیگل» آلمان خبر از تحویل قریب الوقوع موشک‌های زمین به هوا به گروه‌های تروریستی در سوریه داد. وی گفت: گروه‌های مسلح در سوریه با استفاده از این موشک در مقابله با بالگردها و جنگنده‌های ارتش سوریه در موضع قدرت قرار می‌گیرند و موازنه قدرت در این کشور تغییر پیدا می‌کند.

* سخت گیری نسبت به شیعیان در یکی از ایالت‌های مالزی ادامه دارد و به مراحل تندی رسیده است. اداره مفتی ایلات سلانگور مالزی طی حکمی اعلام کرد تنها در صورتی مجوز ازدواج خانم فاطمه طاهره بنت شیخ کامل زهیری – از رهبران شیعی مالزی – را صادر می‌کند که عروس و داماد و خانواده‌های آنان از اعتقادات شیعی خود دست کشیده و توبه نمایند و به مذهب اهل سنت بگروند، در غیر این صورت این ازدواج در دادگاه شرعی به ثبت نخواهد رسید. فشار به شیعیان مالزی از 3 سال پیش شدت گرفت، زمانی که نیروهای امنیتی و افسران دینی ایالت «سلانگور» - واقع در غرب مالزی – در شب عاشورا با حمله به «حسینیه حوزه علمیه الرضا(ع)» ضمن برهم زدن مراسم عزای حسینی، بیش از 200 نفر از عزاداران حسینی را بازداشت کردند. منشا این فشارها در این ایالت مالزی، فتوایی است که تحت تاثیر اندیشه‌های وهابیت صادر و تبدیل به «ماده (C) قانون تشکیلات اسلامی سلانگور» شده است. مطابق این فتوا، تشیع از تعالیم اهل السنه و الجماعه یا تعالیم حقیقی و واقعی اسلام منحرف است!

*********************************

روزنامه خراسان**

انتخاب نوشت:

حمد هاشمی، برادر رئییس مجمع تشخیص مصلحت در گفت و گو با این پایگاه با بیان این که لاریجانی خود انتخاب کرده که با یک طیف معتدل ائتلاف کند، گفت: البته او از اصولگرایان ریشه دار است. وی در مورد سید حسن خمینی گفت: محبوبیت «سیدحسن» میان مردم چندبرابر بیشتر شده است.

تابناک نوشت:

حمید رسایی در تازه‌ترین برنامه اینترنتی «دید در شب»، نظراتش را در مورد چهره های سیاسی اینگونه بیان کرد: « محمدرضا خاتمی: یک پزشکی که نان برادرش را خورد و سیاستمدار شد.» - اسفندیار رحیم مشایی: یک بار به او گفتم شما دلت می‌خواهد حرف نو دینی بزنی اما نه استاد دیده‌اید و نه بلدید، برای همین قاطی می‌کنید. علی مطهری: مجمع‌الاضداد است. در مجلس هشتم گفتم اصلاح‌طلب‌ها وقتی می‌خواهند حرفی بزنند حرف را در دهان علی مطهری تخم‌گذاری می‌کنند و جوجه‌اش درمی‌آید که حرف‌های آنها از دهان ایشان خارج می‌شود. آقای مطهری یک چهره شاخص است که حریت دارد اما تحلیل ندارد. برای همین به در و دیوار می‌خورد.

الف خبر داد:

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به آرزوی ابراهیم حاتمی‌کیا برای سفیر شدن او و رفتن به کشوری دیگر، گفت: هرجا که باشم باز هم همین ماجرای فرش قرمز هست و نمایش فیلم‌های دیدنی ابراهیم حاتمی‌کیا.

تابناک نوشت:

اظهارات اخیر مصلحی از مسئولان ارشد دولت دهم درباره نفوذ در شهرهای کوچک با اجراهای زنده موسیقایی، شاید واضح‌ترین نوع لوث کردن خودآگاه یا ناخودآگاه مفهوم «نفوذ» است و این تصور را پیش می‌آورد که نکند خدای ناکرده برخی اشخاص در فضای کنونی کشور خواسته یا ناخواسته درباره مفهوم نفوذ فرهنگی آدرس غلط می‌دهند.

*********************************

روزنامه ایران**

پایان مهلت زنجانی، بدون پرداخت بدهی

مسئول دریافت مطالبات وزارت نفت با بیان اینکه «در پایان مهلت یک ماهه، بدهی بابک زنجانی پرداخت نشده است»، گفت: «فروش اموال می‌تواند حدود 500 تا 600 میلیون یورو از بدهی وی را پوشش دهد.» به گزارش «ایرنا»، براساس مهلت یک ماهه دادگاه به بدهکار بزرگ نفتی، قرار بود که بابک زنجانی تا 29 بهمن ماه امسال بدهی خود را تسویه کند، اما پیگیری‌ها نشان می‌دهد که هنوز پرداختی انجام نشده است و حتی شنیده می‌شود تیم وکالت وی به دنبال آزادی و لغو بازداشت موقت وی هستند. در همین حال، وکیل بابک زنجانی در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه مدعی شد: «مسائل سیاسی آفت پرونده‌های قضایی است که حق و باطل را در هم می‌آمیزد.»

امریکا: ایران می‌تواند در حل بحران سوریه اعمال نفوذ کند

سخنگوی وزارت خارجه امریکا با اشاره به نقش ایران در گروه بین‌المللی «حامیان سوریه »گفت: «بحران سوریه راه‌حل نظامی ندارد.» به گزارش «خبرآنلاین»، «مارک تونر» در نشست خبری خود در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به پیشروی‌های «بشار اسد»، پیشنهاد ترک مخاصمه یا گفت‌وگو میان دو طرف بی‌معنی نخواهد بود؟ گفت: روس‌ها حضور دارند، در «ژنو» هستند، عضو این گروه هستند و بر بشار اسد نیز تأثیر دارند یا دست‌کم می‌گویند که تأثیر دارند و می‌توانند او را متقاعد کنند که دست از جنگ بردارد. نه فقط روس‌ها بلکه ایران نیز می‌تواند اعمال نفوذ کند و بر «بشار اسد» تأثیر بگذارد.

توقف کمک مالی عربستان، بهای حمایت لبنان از ایران

عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد قراردادهایش با لبنان برای کمک به نیروهای امنیتی این کشور را که ارزشی بالغ بر چهار میلیارد دلار دارد متوقف می‌کند. به گزارش «ایسنا»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار این خبر نوشت: «این تصمیم پس از آن اتخاذ شده است که جبران باسیل، وزیر امور خارجه لبنان در جریان دو نشست کشورهای عربی از بیانیه عربستان علیه ایران حمایت نکرد.» خبرگزاری عربستان سعودی نیز ضمن انتشار خبر تعلیق کمک‌های مالی- نظامی «ریاض» به «بیروت»، گزارش داد: «پادشاهی آل سعود در واکنش به همراهی نکردن لبنان با محکومیت ایران در ماجرای تعرض به سفارت ریاض در تهران و کنسولگری عربستان در مشهد دست به این کار زده است. این تصمیم لبنان خلاف روابط برادرانه میان دو کشور است و لبنانی‌ها منافع خود را در نظر نمی‌گیرند.»

موافقت قاضی امریکایی با رفع اتهامات ایرانی آزاد شده در امریکا

قاضی امریکایی که نسبت به عفو یکی از زندانیان ایرانی مبادله شده میان تهران و واشنگتن اعتراض کرده بود، با رفع اتهامات وی موافقت کرد. به گزارش «رویترز»، «کوین کاستل»، قاضی فدرال امریکایی چندی پیش در اعتراض به رفع اتهامات علیرضا معظمی گودرزی که در جریان تبادل زندانیان با ایران آزاده شده بود، تهدید کرد که حکم عفو وی را باطل خواهد کرد. این قاضی منطقه‌ای فدرال در«نیویورک» از دولت خواسته بود تا درباره‌ دلایل واقعی رفع اتهامات آقای معظمی توضیح دهد. اکنون که وی با رفع این اتهامات موافقت کرده است، تنها چالش قضایی پیش روی دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری امریکا حل می‌شود. معظمی دو ماه پیش به عنوان بخشی از قرارداد تبادل زندانیان با ایران آزاد شد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

آمریکا به دنبال کودتا در بولیوی

سایت ویکی‌لیکس در آخرین افشاگری خود از طراحی برنامه‌های کودتاگرانه مختلف، حمایت مالی از گروه‌های مخالف، مهیا کردن اقدامات خشونت‌آمیز و سازماندهی مبارزه‌های مبتنی بر تهمت و افترا توسط آمریکا در بولیوی خبر داد. اریک ولد، یکی از کارشناسان نروژی ویکی‌لیکس، در این رابطه عنوان کرد: در حال حاضر یکهزار و 502 سند با تاریخ‌های مربوط به سال‌های 2006 تا 2009 وجود دارد که نشان می‌دهد آمریکا از زمان به قدرت رسیدن او و مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی، در امور داخلی این کشور دخالت کرده است.

ترور نافرجام سیدحسن نصرالله!

روزنامه صهیونیستی هاآرتص مدعی شد دبیرکل حزب‌الله لبنان در تابستان سال 2006 هدف یک عملیات ترور نافرجام قرار گرفت. عاموس هارئیل، کارشناس نظامی هاآرتص، با مطرح کردن این ادعا به نقل از منابع امنیتی صهیونیستی گفت این رژیم در سال 2006 محل حضور سیدحسن نصرالله را به وسیله یک «بمب بسیار هوشمند» هدف قرار داد! به گفته وی، این عملیات بسیار پیچیده، به دلیل دقیق نبودن اطلاعات جمع‌آوری شده توسط سرویس‌های جاسوسی این رژیم شکست خورد! این در حالی است که رژیم اشغالگر در آن جنگ شکست بسیار سنگینی را از مقاومت متحمل شد.

روند افزایشی تخریب منازل فلسطینیان

تخریب منازل و ساختمانهای فلسطینیان در مناطق اشغالی کرانه باختری با سرعت چشمگیری در سال جاری میلادی دنبال می‌شود. به گزارش هاآرتص، به‌طور میانگین در هر هفته 49 واحد مسکونی فلسطینیان از ابتدای سال 2016 تخریب شده است و این در حالی است که طی سال 2015 اسرائیل 447 ساختمان متعلق به فلسطینیان را در کرانه اشغالی باختری تخریب کرده است. این در حالی است که هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از اسرائیل خواست تا تخریب اموال فلسطینیان را متوقف کند.

***************************************


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات