تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲  ، 
کد خبر : ۲۸۹۴۴۶
عارف نسبت به تفرقه در صف به ‌هم ‌پيوسته جريان دولت و اصلاح‌طلبان هشدار داد

جدايي اعتدال از اصلاحات؛ ممنوع

(روزنامه اعتماد - 1394/09/08 - شماره 3405 - صفحه 1)

گروه احزاب - هنگامه انتخابات رياست‌جمهوري سال ٩٢ نخبگان سياسي اصلاحات و اعتدال دور يك ميز نشستند، به تصميم مشترك رسيدند، ائتلاف كردند و در نهايت يكي به نفع ديگري كنار رفت تا مسير سنگلاخ رسيدن به پاستور براي منادي فصل سياست‌ورزي معتدلانه هموار شود و عنوان پيروز يازدهمين انتخابات رياست‌جمهوري ايران روبه‌روي نام حسن روحاني قرار گيرد. حالا در بزنگاهي تازه، بار ديگر صحبت از همگرايي نيروهاي اصلاح‌طلب و اعتدالگرا است. نيروهايي كه يك بار توانستند با بسيج عمومي بر رقيب مشترك پيروز شوند اين‌بار بايد دوري از منافع فردي و جناحي را به بوته آزمايش بگذارند. انتخابات مجلس دهم محل برپايي اين آزمون سخت است و برنده گروهي است كه منافع ملي را بر منافع جريان خود اولويت بخشد.

اصلاح‌طلبان كه يك بار در سال ٨٤ طعم تلخ شكست به دليل واگرايي را چشيده‌اند مي‌خواهند به جاي الگوي ٨٤، تجربه ٩٢ را تكرار كنند به همين دليل شوراي سياستگذاري انتخاباتي تشكيل دادند كه همه طيف‌هاي جريان متبوع‌شان را در برگيرد. در كنار تمامي احزاب و گروه‌هاي اصلاح‌طلب دعوتنامه‌اي هم براي معتدلين فرستاده شد تا شفاف و روشن بگويند باز هم رمز موفقيت و پيروزي بر رقيب مشترك ائتلاف اصلاحات – اعتدال است. آنها به خوبي مي‌دانند جدايي اعتدالگرايان از اصلاح‌طلبان نه مبناي گفتماني دارد و نه مي‌تواند زمينه‌ساز پيروزي شود.

به همين دليل در طول ماه‌هاي گذشته بيشترين تمركز خود را بر همگرايي با حاميان غيراصولگراي دولت گذاشته‌اند. محمدرضا عارف نيز كه اين روزها رييس شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان است تلاش مي‌كند از وزن و اعتباري كه كسب كرده براي پيش بردن پروژه همراهي اعتداليون و اصلاح‌طلبان استفاده كند. او اما ديروز براي رسيدن به هدف راه ديگري انتخاب كرد و به جاي تاكيد بر لزوم همگرايي به هشدار دادن درباره آينده‌اي نه چندان دور پرداخت.

رييس شوراي عالي سياست‌گذاري انتخاباتي اصلاح‌طلبان به جريان اعتدال توصيه كرد راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا نكنند. محمدرضا عارف در ديدار جمعي از اعضاي جبهه اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان درباره تعامل جريان اعتدال با اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گفت: توصيه ما به دوستان‌مان در جريان اعتدال اين است كه همان‌گونه كه در انتخابات ٩٢ با وحدت و همگرايي موجب پيروزي آقاي روحاني شديم در انتخابات مجلس هم بهتر است با ارايه يك ليست واحد زمينه‌ساز پيروزي تفكر اصلاح‌طلبي و اعتدالگرايي شويم و تدبير حكم مي‌كند دوستان جريان اعتدال راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا نكنند تا ان‌شاءالله در انتخابات رياست‌جمهوري سال ٩٦ هم با مشكلاتي رو‌به‌رو نشويم.

عارف با توصيه به همه جريان‌هاي سياسي بر اولويت قرار دادن منافع ملي بر منافع جناحي، تصريح كرد: مبناي حركت همه جريان‌هاي سياسي در انتخابات اسفندماه جاري بايد مشاركت حداكثري مردم باشد و اگر جرياني بخواهد پيروزي خود را در يك ميدان غيررقابتي و كاهش مشاركت مردم گره بزند در حق انقلاب جفا كرده است. بنابريان راهبرد اصلي همه جريانات و گروه‌هاي سياسي بايد مشاركت حداكثري مردم و برگزاري انتخاباتي پرشور باشد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اعتدال ذات اصلاح‌طلبي است، اصلاح‌طلبان را يكي از گروه‌هاي وفادار به انقلاب اسلامي و آرمان‌هاي امام خميني (ره) دانست و گفت: برخي افراد و جريان‌هاي سياسي هنگامي كه صاحب تريبوني مي‌شوند شروع به حمله به اصلاح‌طلبان مي‌كنند و به گونه‌اي سخن مي‌گويند كه انگار با دشمن خود مواجهند در حالي كه اگر اندك انصافي داشتند اذعان مي‌كردند كه سهم اصلاح‌طلبان در پيروزي انقلاب و دوران تثبيت انقلاب به مراتب از برخي مدعيان بيشتر است ولي وظيفه‌شناسي اصلاح‌طلبان به آنها اجازه نمي‌دهد نقش‌آفريني خود را به رخ ديگران بكشند چرا كه وظيفه خود را در برابر انقلاب اسلامي و مردم خوب كشورمان انجام دادند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به حوادث مختلفي كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در كشور حادث شده است، گفت: اگر نگاهي به چهار دهه سپري شده از انقلاب اسلامي بيندازيم، مي‌بينيم كه با وجود برخي حوادثي كه مي‌توانست نظام اسلامي را با چالش رو به رو كند اما به خاطر حضور به موقع مردم در صحنه‌هاي مختلف، انقلاب اسلامي ايران همچنان با تكيه بر مردم راه پر صلابت خود را ادامه مي‌دهد. وي با بيان اينكه مردم با وجود برخي محدوديت‌هاي اقتصادي همچنان پشتيبان نظام اسلامي هستند، خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران امروز در كانون توجهات جهاني قرار دارد و مسوولان كشور بايد از اين فرصت در محوريت ايران در منطقه استفاده كنند.

خاورميانه آبستن حوادث مختلف و مناقشات پيچيده‌اي است كه ديپلماسي خردمحور ايران مي‌تواند در حل برخي از اين مناقشات موثر باشد و جمهوري اسلامي بايد ظرفيت و توانايي خود را در اين زمينه نشان دهد. عارف با بيان اينكه به نظر ما ايران كليد حل بحران در منطقه است، به سفر اخير رييس‌جمهور روسيه به ايران و ملاقات وي با رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و گفت: تحرك سياست خارجي ايران بعد از انتخابات رياست‌جمهوري ٩٢ و پشتيباني مقام معظم رهبري از ديپلماسي دولت تدبير و اميد به ويژه در مذاكرات هسته‌اي مي‌تواند جايگاه ايران را در معادلات منطقه‌اي و جهاني ارتقا دهد و از نخبگان و اصحاب رسانه انتظار مي‌رود دولت را در ماموريت‌هاي مهم خود در عرصه بين‌الملل با نقدهاي دلسوزانه و ارايه نظرات كارشناسانه كمك كنند.

http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=31559

ش.د9404681

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات