ایسنا: دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی گفت: «افراد اصلاحطلب انتظار نداشته باشند مشخصا از آنها دعوت به ثبتنام شود، دعوت همگانی است». علی شکوریراد در ارتباط با ضرورت حضور در انتخابات گفت: «انتخابات پیشرو برای هر دو جناح اهمیت ویژهای پیدا کرده است. بعد از انتخابات ریاستجمهوری در سال ٩٢ به نظر میرسد هر دو جناح به نتیجه انتخابات چشم دوختهاند تا ببینند روند آینده سیاسی کشور به چه سمتی میرود». او خاطرنشان کرد: «اصولگرایان که پیش از آن هشت سال همه ارکان مدیریت کشور را در اختیار داشتند، احساس میکنند با انتخابات سال ٩٢ رخنهای در حصار قدرت آنان ایجاد شده و اصلاحطلبان توانستهاند به قدرت بازگردند. آنها نگران این هستند که حضور اصلاحطلبان در قدرت افزایش یابد و جناح اصلاحات بتواند در انتخابات مجلس، کرسیهای بیشتری را کسب کند و موقعیت بهتری به دست آورد و بتواند از هشت سال مدیریت آنها در دوران احمدینژاد حساب پس بکشد».
این فعال سیاسی در ادامه افزود: «آن جریان فکر میکنند اگر نتوانند دوباره به آن یکپارچگی برسند، نخواهند توانست پاسخگوی عملکردشان باشند. در حقیقت نگرانی عمده آنها این است که در معرض سؤال اصلاحطلبان قرار بگیرند. به همین دلیل نگران هستند که اگر اصلاحطلبان حضور بیشتری داشته باشند، موقعیت و حیثیت آنها بهشدت در معرض خطر خواهد بود». او با بیان اینکه اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات امیدوار هستند، گفت: «اصلاحطلبان که در هشت سال دولت قبل در تنگنا بودند، بعد از انتخابات سال ٩٢ روحیه و موقعیت بهتری پیدا کردند، بنابراین آنها که با مطالبه گشایش وارد انتخابات شدند، به دنبال گشایشهای دیگری در این انتخابات هستند».
شکوریراد در پاسخ به این پرسش که چرا چهرههای شاخص اصلاحطلب کمتر در ثبتنام انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی شرکت کردهاند، گفت: «من میپذیرم که تردید در بین چهرههای شاخص اصلاحطلب برای نامزدی، بیش از چهرههای جدید است. آنها یک وزن و اعتبار اجتماعی دارند و نمیخواهند وارد عرصهای شوند که با رد صلاحیت خدشهای به آن وارد شود. بهویژه کسانی که تا به حال خود را در معرض چالش رد صلاحیت قرار نداده بودند، بیشتر به این موضوع میاندیشند». او ادامه داد: «چهرههای شاخصی که قبلا وزیر بودند و در رتبههای عالی کشور خدمات شایستهای داشتند از جمله آنها هستند. آنها نگران هستند که برای چهره بیخدشه اجتماعیشان مشکلی پیش بیاید، بنابراین من قبول دارم که در بین این افراد تردید وجود دارد. این تردید را در بین جوانترها و کسانی که یک بار رد صلاحیت شدهاند کمتر میبینیم. این نوع تردیدها موجب میشود این افراد در فرصتهای آخر برای ثبتنام اقدام کنند».
او اضافه کرد: «البته اخبار و شواهدی وجود دارد که با تعامل دولت و شورای نگهبان بررسی صلاحیتها نسبت به گذشته، نگرانیها در این زمینه بسیار کاسته شده است». او در ارتباط با دعوت اصلاحطلبان شاخص از چهرههای این جناح برای حضور در انتخابات گفت: «اصلاحطلبان فراخوان عمومی دادهاند هر کسی که در خودش این توانمندی را میبیند، ثبتنام کند. نمیتوانیم به کسی به صورت مشخص بگوییم برو ثبتنام کن. آن هم درحالیکه مطمئن نیستیم فردایی که صلاحیتش تأیید شد، میتوانیم او را در فهرست بگذاریم یا نه». دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی افزود: «البته هر اصلاحطلبی باید به اطراف خودش نگاه و افراد شایسته را به ثبتنام در انتخابات دعوت کند. من از همه اصلاحطلبان دعوت میکنم در هرکسی، هم به لحاظ توانمندی و هم به لحاظ زمینه اجتماعی و رأیآوری، آمادگی میبینند به او برای ثبتنام توصیه و تأکید کنند. این افراد باید ثبتنام کنند که بعد از احراز صلاحیتها دست ما برای بستن فهرست پر باشد و اگر فکر میکنند برای این منظور نیاز به کمک دارند، میتوانند از افراد شاخص اصلاحطلب استفاده کنند».
او تصریح کرد: «افراد شایسته انتظار نداشته باشند بزرگان اصلاحات با آنها تماس بگیرند یا به آنها برای حضور توصیه و سفارش کنند چون افراد شاخص اصلاحات هم محظورهایی دارند؛ البته در موارد موردنیاز ممکن است این کار را بکنند. بنابراین من توصیهای سهجانبه میکنم به اینکه اصلاحطلبان به اطرافشان نگاه و افراد با صلاحیت را تشویق به ثبتنام کنند. دوم افرادی را که این پتانسیل را در خود میبینند دعوت میکنم که خودشان در انتخابات نامزد شوند و سوم از افراد شاخص اصلاحات در هر حوزه انتخابیه تقاضا میکنم اگر کسی از آنها خواست از فردی دعوت کنند، خواست آنها را بیجواب نگذارند. البته این توصیه ما این مخاطره را دارد که فردای روز ثبتنام، با انباشتگی کاندیداها مواجهه باشیم و انتخاب بین آنها سخت شود. این سختی بهمراتب شیرینتر از آن است که مردم بخواهند به اصلاحطلبان رأی بدهند اما کاندیدای موردپسند آنها در صحنه نباشد».
http://www.sharghdaily.ir/News/81709
ش.د9405296