تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹  ، 
کد خبر : ۲۹۳۰۷۶

از انتفاضه قدس تا ائتلاف «عربی- صهیونیستی»

اشاره: تحولات اسراییلی- فلسطینی در ورای بحران‌های منطقه‌ای، کما فی السابق در جریان است. از یک سو، فلسطینی‌ها در کرانه باختری از طریق تداوم انتفاضه قدس و در نوار غزه با استمرار آمادگی دفاعی- نظامی، از خود در برابر سیاست‌های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی دفاع می‌کنند و از سوی دیگر، رژیم اسراییل با تاکید بر احتمال نبرد با حزب‌الله لبنان و حماس در سال جاری و همچنین افزایش تعاملات سیاسی- دیپلماتیک خود با کشورهای عربی، درصدد تثبیت موقعیت و شرایط خویش است. در سطور زیر، سه مساله انتفاضه قدس، احتمال جنگ جدید علیه نوار غزه و ائتلاف عربی- عبری به اختصار مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
پایگاه بصیرت / سلمان رضوی – ندا

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1395/03/29 – شماره 10618 – صفحه 12)

الف) انتفاضه قدس

تحولات 7 ماه اخیر کرانه باختری و قدس شرقی موسوم به انتفاضه قدس، تاکنون بیش از 200 شهید و بیش از 16 هزار مجروح فلسطینی بر جای گذاشته است. از آنجا که این انتفاضه با انتفاضه اول و دوم فلسطین، تفاوت‌هایی دارد، اما توانسته است بازدارندگی امنیتی رژیم صهیونیستی را خدشه‌دار کرده و زیر سوال ببرد. عملیات‌های فردی فلسطینیان، دستگاه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی را مستاصل کرده و ارتش، شاباک و پلیس این رژیم، از پیش‌بینی عملیات‌ها و مقابله با آنها درمانده شده‌اند.

همین مساله، رعب و وحشت را بر جامعه صهیونیستی حاکم کرده است تا جایی که بر اساس آمارهای مراکز صهیونیستی، 77 درصد از شهرک نشینان صهیونیست، احساس امنیت نمی‌کنند و 52 درصد از آن‌ها گفته‌اند که اصلا امنیت ندارند و 25 درصد دیگر هم احساس ناامنی کرده‌اند. اما برخی موانع امنیتی در کرانه باختری و قدس، موجب شده بود تا عملیات‌های فردی فلسطینیان طی هفته‌های اخیر افت شدیدی پیدا کند و همین مساله ادعای صهیونیست‌ها مبنی بر توقف کامل این انتفاضه را به همراه داشت. ولیکن عملیات فلسطینی‌ها در قلب تل آویو که منجر به کشته و زخمی‌شدن دهها صهیونیست شد، به ناگاه مساله را به گونه‌ای دیگر جلوه داد؛ به گونه‌ای که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند، انتفاضه قدس وارد مرحله جدیدی شده است و خسارت‌های شدیدتری به رژیم صهیونیستی وارد خواهد شد.

ب) احتمال جنگ جدید در نوار غزه

اسراییل علاوه بر اینکه در کرانه باختری و قدس شرقی با بحران امنیتی و پدیده انتفاضه روبروست، در نوار غزه نیز خود را با پدیده مقاومت رو در رو می‌بیند که روز به روز، قوی‌تر شده و ثبات و استحکام بیشتری پیدا می‌کند.

از اوایل سال 2016 میلادی(95ش)، بسیاری از مقامات نظامی و سیاسی اسراییل و همچنین غالب تحلیلگران روزنامه‌ها و شبکه‌های این رژیم، نسبت به افزایش توانمندی‌ها و قدرت نظامی گروه‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه به ویژه حماس هشدار دادند. آزمایش‌های موشکی حماس و دیگر گروه‌های مقاومت، کشف تونلی در مرزهای نوار غزه توسط ارتش اسراییل، حفر تونل‌های متعدد در مرزهای شمالی و شرقی نوار غزه با اسراییل (که معمولاً به شهرک‌های صهیونیستی هم جوار نوار غزه راه دارد) و...، همه و همه شواهدی است که از نظر اسراییل یک خطر کاملاً بارز در جبهه جنوبی است و باید هر چه زودتر مهار شود. علاوه بر این موارد، وزارت دفاع اسراییل اعلام کرده است که طی سال 2015 میلادی(94ش)، بیش از 740 اقدام برای قاچاق سلاح به نوار غزه انجام شده است. تمام این موارد نشان دهنده آن است که اسراییل نسبت به جنگ جدیدی با نوار غزه هشدار می‌دهد و کاملاً در صدد است تا با راه انداختن جنگی تمام عیار، توانایی مقاومت غزه را دومرتبه کاهش دهد تا خطر جبهه جنوبی برای مدتی خنثی شود.

البته باید توجه داشت که اسراییل همین هشدارها را در قبال حزب‌الله لبنان و جبهه شمالی نیز داشته است اما مقامات اسراییل در حال حاضر به دنبال درگیری مستقیم با حزب‌الله نیستند و ترجیح می‌دهند که حزب‌الله در سوریه مشغول باشد تا توانایی‌اش کاسته شود. با این تفاسیر پیش‌بینی می‌شود که اسراییل جبهه جنوبی را در حال حاضر، خطرناک‌تر دانسته و احتمال بروز جنگ در سال 2016 بعید نیست. این مساله، نکته‌ای است که بسیاری از تحلیگران نیز بدان اذعان کرده‌اند. علاوه بر این، شواهد دیگری نیز وجود دارد که مساله را به قطعیت نزدیک می‌کند. خالی کردن منازل در کیبوتس‌های "ناحل عوز"، "نیریم" و "نتیف هعسراه" در مرز نوار غزه توسط صهیونیست‌ها و همچنین هشدار گروه‌های مقاومت در مورد تمام شدن صبر مقاومت در صورت تشدید محاصره نوار غزه و ادامه آن، خطر بروز جنگ را بیش از پیش آشکار می‌کند. نکته مهمی که در این عرصه جلوه می‌کند، فراموش شدن مساله فلسطین در کشورهای اسلامی و عربی است. اسراییل نیز به خوبی از بحران‌های منطقه‌ای همچون سوریه و یمن استفاده کرده و به تجاوزات خود علیه فلسطینیان در نوار غزه و کرانه باختری با سهولت بیشتری ادامه می‌دهد.

ج) ائتلاف عربی- صهیونیستی

در هنگامی که کشورهای عربی و اسلامی، مساله فلسطین را از فهرست اولویت‌های سیاست خارجی خود کنار گذاشته‌اند، اسراییل توانسته با برخی از این کشورها همچون عربستان، امارات، مصر و همچنین ترکیه، همکاریهای امنیتی و سیاسی خود را افزایش دهد. این افزایش همکاری، با هدف مقابله با محور مقاومت به ویژه ایران و حزب‌الله لبنان انجام می‌شود. در این راستا، اسراییل خود را پیروز بزرگ این همکاری و ائتلاف می‌داند، زیرا که اولاً کشورهای عربی و اسلامی را به جان ایران انداخته است، ثانیاً ذهن این کشورها را به خطری همچون حزب‌الله معطوف کرده و دشمنی اسراییل با حزب‌الله را با این کشورها تقسیم کرده است، ثالثاً خطر بالقوه ‌این کشورها برای اسراییل از بین رفته است، رابعاً هویت کشور جعلی اسراییل بیش از پیش رسمیت داده می‌شود ولی مقاومت نشان داده که توفنده‌تر از همیشه به پیش می‌تازد و نقشه شوم دشمنان فلسطین را نقش بر آب می‌کند.

http://jomhourieslami.net/?newsid=95062

ش.د9500907

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات