تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰  ، 
کد خبر : ۲۹۳۵۹۴
رئیس‌جمهوری در جلسه هیأت دولت:

از موفقیت‌های برجام، برداشتن سایه تهدید از سر مردم بود

(روزنامه شرق - 1395/04/24 - شماره 2630 - صفحه 3)

«حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری، در جلسه روز گذشته هیأت دولت با گرامیداشت ٢٣ تیرماه؛ سالروز توافق هسته‌ای ایران با ١+٥، ضمن تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به عهد خود در توافق هسته‌ای پابرجا و متعهد است، گفت: «اگر روزی ١+٥ بخواهد از تعهدات خود سر باز بزند، ما کاملا آمادگی داشته و از لحاظ توانمندی هسته‌ای در شرایطی هستیم که در زمان کوتاهی می‌توانیم به نقطه مطلوب خود دست پیدا کنیم».

به گزارش «پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری» او افزود: «برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به نفع همه کشورها و صلح، امنیت، ثبات و توسعه جهانی بوده و نقض آن به ضرر همه خواهد بود و هرکس بخواهد شروع‌‌کننده باشد، بازنده سیاسی در صحنه بین‌المللی است».

رئیس‌جمهوری با ابراز امیدواری از اینکه برجام موجب توسعه داخلی، ثبات منطقه و صلح و امنیت بین‌المللی شود، افزود: «ضروری است همه براساس منافع ملی، عقلانیت و در راستای اجرا و استحکام برجام و بهره‌برداری عمومی از آن در سطح منطقه و جهان تلاش کنند». روحانی با تقدیر از دست‌اندرکاران و مسئولان برجام و توافق هسته‌ای در بخش‌های مختلف و تشکر از تلاش همه رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی در مدت مذاکرات و پس از آن برای آشناکردن افکار عمومی با زوایای گوناگون این مسئله، بر ضرورت تنویر افکار عمومی برای بهره‌برداری بیشتر از فضای پس از برجام تأکید کرد. رئیس شورای‌عالی امنیت ملی، استفاده از فضای به‌وجود‌آمده پس از برجام را در سایه وحدت، انسجام و هم‌افزایی امکان‌پذیر دانست و گفت: «باید از این فرصت برای توسعه کشور و اشتغال جوانان بهره‌برداری کنیم».

رئیس‌جمهوری در ابتدای سخنان خود نیز گفت: «برجام به مفهوم تفاهم در اصل مذاکرات، در ٢٣ تیرماه به نتیجه رسید و اجرای آن از ٢٦ دی‌ماه آغاز شد و اینکه در برخی رسانه‌ها عنوان شده که یک ‌سال از اجرای برجام گذشته است، صحیح نیست و از اجرای برجام کمتر از شش ماه گذشته است». روحانی با اشاره به اینکه می‌توانیم ٢٣ تیرماه را به‌عنوان روز تعامل با جهان بنامیم، افزود: «جمهوری اسلامی ایران در این روز به همه جهانیان ثابت کرد از لحاظ قدرت سیاسی، آن‌چنان توانمندی و تبحری در مسائل سیاسی، منطق و موضوعات فنی و حقوقی دارد که می‌تواند برای حل موضوع پیچیده بین‌المللی با قدرت‌های بزرگ مذاکره و از حق ملت ایران به‌خوبی دفاع کند».

رئیس شورای‌عالی امنیت ملی با بیان اینکه برخی همواره از مذاکره هراس داشته و می‌گفتند قادر به مذاکره سیاسی نیستیم، افزود: «٢٣ تیرماه ثابت کرد همان‌طورکه در میدان جنگ قادریم در برابر توطئه‌های جهانی بایستیم و با آنها مقابله کنیم و برای ملت پیروزی به ارمغان آوریم، در صحنه سیاسی، حقوقی و فنی هم این قدرت را داریم و می‌توانیم از حقوق ملت دفاع کنیم». رئیس‌جمهوری با بیان اینکه یکی از گزینه‌های پیش‌روی ملت ایران قبل از مذاکرات و توافق هسته‌ای، تداوم تحریم‌ها و افزایش فشارها بود، گفت: «اگر آن روند قرار بود ادامه پیدا کند، امروز فروش نفت در کشور به صفر می‌رسید، تحریم‌ها و تهدیدات روز به روز بیشتر و فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از دید آنها غیرقانونی تلقی می‌شد».

روحانی با تأکید بر اینکه یکی از موفقیت‌های برجام برداشتن سایه تهدید از سر مردم بود، گفت:«پرونده ایران در شورای امنیت، در چارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار داده شده بود که زمینه را برای حمله نظامی به ایران آماده کنند و حتی در این زمینه به تفاهم هم رسیده بودند. مذاکرات توانست بهانه برای تهدیدات را برطرف و قدرت سیاسی، حقوقی و فنی ما را برای جهانیان آشکار کند و روشن شد فعالیت هسته‌ای و غنی‌سازی، حق مسلم ملت ایران است».

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه به واسطه برجام تحریم‌های تسلیحاتی برداشته شده و ما قادر به ارتقای قدرت دفاعی و نظامی خود هستیم، گفت: «البته امروز هم برای خرید برخی تسلیحات هنوز با پیچ‌وخم‌هایی مواجهیم، اما در این راستا توانسته‌ایم موانع را برطرف کنیم». او با بیان اینکه پیش از توافق هسته‌ای، دشمنان ما را به موضوعی واهی و بی‌ریشه مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای متهم می‌کردند و با تبلیغات این موضوع را در افکار عمومی جهان توسعه می‌دادند، گفت: «با حل مسئله پی‌‌ام‌دی روشن شد که اتهامات به ایران، بی‌اساس بوده و ما هرگز به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهیم بود و موضوع حائزاهمیت برای ما توانمندی در غنی‌سازی به‌عنوان مسئله‌ای فنی و علمی بوده است».

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه به واسطه توافق، تحریم‌های مربوط به هسته‌ای در همه زمینه‌ها برداشته شده، گفت: «البته در برخی زمینه‌ها از جمله بانک‌ها هنوز به روال مدنظر و مورد انتظار نرسیده‌ایم، هرچند قدم‌های خوبی در این راستا برداشته شده و ارتباطاتی با بانک‌های بزرگ دنیا برقرار شده است». روحانی با تأکید بر اینکه باید از فضای به‌وجود‌آمده، حداکثر استفاده و بهره‌برداری را داشته باشیم، افزود: «هیچ‌کس نباید تردید داشته باشد که به واسطه مذاکرات، توافق هسته‌ای و اجرای برجام، فضایی برای ما به وجود آمده که در آن بهتر می‌توانیم فعالیت اقتصادی، دفاعی و فناورانه داشته و فناوری هسته‌ای را با آرامش بیشتر توسعه دهیم».

رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه ضروری است از این فضا برای افزایش رفاه و حل مشکلات اقتصادی مردم به بهترین شکل استفاده کنیم، ادامه داد: «اینکه امروز عده‌ای بخواهند راجع به واژه‌ها و کلمات در برجام بحث کنند، در جای خود اشکالی ندارد، اما لازم است به جای پرداختن به حاشیه، به استفاده مطلوب از این فرصت بپردازیم».

توصیه به معاونان جدید ریاست‌جمهوری

همچنین رئیس‌جمهوری در این جلسه با تقدیر از خدمات «الهام امین‌زاده» و آرزوی موفقیت در مسئولیت جدید، گفت: «حقوق شهروندی از برنامه‌های رئیس‌جمهوری و سیاست‌های مهم دولت بوده که از ابتدا با علاقه‌مندی و باور ایشان پیگیری شده است و برای تبیین و تشریح آن در سطح دستگاه‌های اجرائی و نهادهای آموزشی نیازمند یک دستیار اجرائی بود و این مسئولیت به ایشان واگذار شد تا با فرصت بیشتر در جهت آشنایی هرچه‌بیشتر مردم با حقوقشان اقدام کنند. آشنایی مردم با حقوقشان موجب عزتمندی بیشتر آنان و کاستن از تبلیغات بی‌اساس خواهد بود».

او با اعلام انتصاب حجت‌الاسلام «مجید انصاری» به‌عنوان معاون حقوقی، تصریح کرد که با حضور ایشان روح تازه‌ای در این قسمت ایجاد شده و لوایح مهمی که در زمینه شفافیت و تصمیم‌گیری ذی‌نفعان در دستور است، تهیه و ارائه شود. روحانی همچنین «حسینعلی امیری» را با توجه به تجربیات او در شورای نگهبان و تعامل با مجلس شورای اسلامی گزینه مناسبی برای توسعه تعاملات دولت با مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست و کلیه معاونان امور مجلس و دستگاه‌های اجرائی را به هماهنگی با ایشان توصیه کرد.

تشکیل جلسه عالی انقلاب فرهنگی

در همین ‌حال عصر سه‌شنبه در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گزارش تفصیلی جامع دبیر شورای‌عالی آموزش و همچنین دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی درباره وضعیت، آسیب‌ها و اختلالات آموزش زبان‌های خارجی در آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌های سراسر کشور ارائه شد. در این جلسه بر ضرورت قوام‌بخشیدن به برنامه‌های آموزشی زبان فارسی به‌ویژه در سنین پایین و همچنین جلوگیری از انحصار یک زبان خارجی و به‌تصویب‌رسیدن آموزش پنج زبان خارجی در جرگه آموزشی کشور در آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها تأکید شد. همچنین مقرر شد اشکالات در آموزش زبان‌های خارجی، اختصاص زمان زیاد آموزشی بدون کارآمدی لازم و تدریس و برنامه درسی این زبان‌ها بسته به نیازهای مختلف کشور در زمینه‌های علمی، تجاری و... و متناسب با ضرورت‌های کشور با بهره‌گیری از جدید‌ترین شیوه‌ها بازنگری شود.

http://www.sharghdaily.ir/News/97760

ش.د9501126

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات