تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۱  ، 
کد خبر : ۲۹۵۳۹۶
مسؤولان، نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی و سیاسی نسبت به خطرات فاجعه خیانت‌بار توافق با FATF هشدار دادند

داموکلس

(روزنامه وطن امروز ـ 1395/06/15 ـ شماره 1973 ـ صفحه 1)

گروه سیاسی: شاید در وهله اول کسی باور نمی‌کرد نظام بانکی در ایران مجری تحریم‌های اعمال شده آمریکا علیه ایران در داخل کشور شود. دولتی که می‌گفت آمده است با تعطیل کردن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه مردم را بردارد؛ حالا بیش از یک سال پس از تعطیلی بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران و 7 ماه پس از زمان اعلام آغاز اجرای تعهدات 1+5 در برجام، نه‌تنها هیچ سندی مبنی بر وارد کردن حتی یک دلار به ایران ندارد، بلکه بی‌خبر، با طرف خارجی توافقاتی کرده که بانک‌های کشور را مجری سیاست‌های طرف خارجی می‌کند. بانک‌هایی که اسمشان ایرانی است، کارکنان‌شان ایرانی هستند، متعلق به دولت یا سهامداران ایرانی هستند اما در عمل مجری سیاست‌های ضدایرانی طرف مقابل بویژه سیاست‌های تحریمی آمریکایی‌ها هستند! به گزارش «وطن امروز»، انتشار نامه‌های بانک‌های سپه و ملت خطاب به برخی نهادهای انقلابی مبنی بر عدم سرویس‌دهی به این مراکز به دلیل حضور نام این مراکز در فهرست تحریم‌های آمریکا، موجی از خشم عمومی را نسبت به دولت حسن روحانی ایجاد کرد. دولت، پس از فاجعه خسارتبار برجام، حالا FATF را به بار آورد. قراردادی که براساس آن وزارت اقتصاد ایران و به تبع آن بانک مرکزی و سیستم بانکی ایران به بهانه مبارزه با تروریسم، متعهد به اجرای نظرات و سیاست‌های طرف خارجی می‌شوند. تعهداتی که یکی از آنها، به رسمیت شناخته شدن خطوط و اصول طرف مقابل بویژه اعمال تحریم‌های فهرست تحریمی دولت آمریکاست.

نامه‌های فاجعه‌بار بانک‌های ملت و سپه به مراکز انقلابی که وظیفه آنها تامین امنیت مردم است و اعلام عدم سرویس‌دهی به این مراکز به خاطر به رسمیت شناختن سیاست‌های دولت آمریکا علیه این مراکز انقلابی، موجی از خشم عمومی را علیه این رفتارهای نسنجیده و غیرملی توسط مدیران دولتی ایجاد کرد. در کنار خشم عمومی، مسؤولان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان سیاسی و اقتصادی نیز نسبت به این موضوع بشدت واکنش نشان داده و حضور ایران در FATF را به مصلحت کشور ندانستند. در رأس این واکنش‌ها، اظهارنظر علی‌اکبر ولایتی، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. ولایتی که به واسطه مواضعش در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم، در افکار عمومی به عنوان حامی دولت روحانی و برجام شناخته می‌شود، روز گذشته گفت FATF به صلاح مملکت نیست. علی‌اکبر ولایتی پس از دیدار استفان اوبراین، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به قرارداد FATF گفت: ما ملزم به اجرای هر آنچه نهادهای مالی بین‌المللی به ناحق درباره مسؤولان جمهوری اسلامی ایران تصمیم بگیرند نیستیم و به هیچ‌وجه درست نیست. وی ادامه داد: هدف دستگاه‌های مالی بین‌المللی محدود کردن ایران از امکانات مالی و تسهیلات مالی بین‌المللی و یک نوع تحریم و محدود کردن فعالان اقتصادی ایران است که نباید از آن تبعیت کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما باید با این نوع تحریم‌ها مبارزه و نباید از آنها تبعیت کنیم. وی با اشاره به تحریم قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) از سوی بانک‌های ملت و سپه نیز گفت: مهم‌ترین دلیل تحریم قرارگاه خاتم، قدس یا دستگاه‌ها و سازمان‌های مشابه، مبارزه با صهیونیست‌ها و کشورهای حامی آنهاست. این تحریم‌ها باعث نمی‌شود قدس یا قرارگاه خاتم و دیگران و مبارزان ضدصهیونیست دست از کار خود بردارند. مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل بیان کرد: اگر حزب‌الله را تحریم می‌کنند قطعا آنها دست از مبارزه برنمی‌دارند. مشاور مقام معظم رهبری با بیان اینکه FATF به صلاح کشور نیست، گفت: آن کسی برنده است که در مقابل تحریم‌ها و فشارها مقاومت کند و اگر کسی در مقابل تحریم‌ها ایستادگی نکند طرف مقابل پیروز است. آنچه جوهر انقلاب اسلامی است مقاومت است، تا زمانی که مقاومت ادامه دارد ما پیروز هستیم. وی اظهار کرد: هر گاه ما از مقاومت خسته شده‌ایم پیروزی متوقف شده است. ولایتی ادامه داد: تجربه نشان داده مردم ایران هیچ‌گاه در حمایت از گروه‌های مقاومت خسته نشده‌اند.

غلامعلی حدادعادل، چهره سرشناس اصولگرایان نیز دیروز در این‌باره واکنش نشان داد و تصریح کرد FATF قابل اجرا نخواهد بود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با فارس، در واکنش به قصد دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور و توافق FATF اظهار داشت: مسلماً چنین محدودیت‌هایی قابل اجرا نیست. وی تصریح کرد: مردم و رهبری این نوع تحقیرها، دخالت‌ها و تسلیم‌ها را تحمل نمی‌کنند و دولت هم که همه جا خودش را تابع رهنمودهای مقام معظم رهبری می‌داند طبعاً نمی‌تواند غیر از این عمل کند.

اعتراض شدید بهارستان

اعتراض‌ها به قرارداد خفت‌بار FATF به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد و نمایندگان مجلس با اشاره به ماهیت این قرارداد بشدت به مفاد آن و بی‌توجهی دولت به منافع و عزت ملی اعتراض کردند. حمیدرضا حاجی‌بابایی، نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به قصد دولت برای اجرای تحریم‌های غرب در داخل کشور با توافق FATF اظهار داشت: دستاورد 38 ساله انقلاب اسلامی اقتدار و امنیت ملی است که بر پایه احکام نورانی اسلام و انقلابی‌گری شکل گرفته است. وی افزود: این اقتدار و امنیت کشور را مرهون صدها شهید و ایثارگر هستیم و یکی از مهم‌ترین شعارهای ما از اوایل انقلاب تا به امروز همین استقلال کشور بوده است؛ لذا ما باید از دستاوردهای انقلاب اسلامی پاسداری کنیم. نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اکنون این برنامه اقدام یا همان FATF یک اشتباه استراتژیک است. وی بر همین اساس اضافه کرد: در حقیقت تن دادن به قرارداد FATF اقتدار و امنیت ملی را نشانه رفته است. آنها با این عمل انقلابی‌گری را به گروگان می‌برند و از این بابت ملت ما را به دلیل تحریم داخلی تحقیر می‌کنند. حاجی‌بابایی در خاتمه عنوان کرد: مردم و رهبری قطعا اجازه چنین تحقیری را نخواهند داد.

سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز با اشاره به موضوعات و ابهامات مطرح شده درباره حضور ایران در توافق FATF، گفت: عضویت ایران در این توافق از راهکارها و سبک‌های غربی برای مجبور کردن کشورها جهت پذیرش اصول لیبرالیستی است، از این رو آنها در حاشیه یک توافق، موضوعات و مسائلی را مطرح می‌کنند که کشور مربوط عملا آن را مورد پذیرش قرار می‌دهد، به طور مثال در موضوع همایش ایران کانکت 2016 که یک نشست تخصصی و کارشناسی در حوزه ارتباطات بود، انگلیسی‌ها مواردی همچون عدم حضور افراد حاضر در لیست تحریم در همایش مذکور را مطرح کردند.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: براساس توافق FATF، جمهوری اسلامی باید در کنوانسیون پالرمو عضو شود، حال در این کنوانسیون، حزب‌الله در لیست سیاه قرار دارد، این در حالی است که این توافق یک قرارداد پولی و بانکی است و هیچ ارتباطی با مسائل مربوط به حزب‌الله ندارد. نقوی‌حسینی گفت: یکی دیگر از محورهای توافق مذکور، انتشار مبادلات مالی ایران با گروه‌های مقاومت است که این مساله از موضوعات دیگر دارای اهمیت و ابعاد خطرناک‌تری است، حال آیا کشورهای دیگر از جمله آمریکا خود می‌توانند صورت حساب‌های مالی‌شان و کمک‌های مالی به گروه‌های تروریستی را منتشر کنند. نقوی‌حسینی گفت: براساس اصل 77 قانون اساسی، باید توافقنامه‌ها به تایید و تصویب مجلس شورای اسلامی برسد تا نمایندگان مجلس به صورت دقیق و کارشناسی آن را مورد رسیدگی قرار دهند. وی ادامه داد: قطعا اگر این توافق به مجلس ارجاع شود، نمایندگان مجلس تمام جوانب را مورد بررسی و رسیدگی قرار داده و اجازه نمی‌دهند غربی‌ها دیدگاه‌ها و افکار پلید خود را به کشورمان تحمیل کنند.

نماینده اصلاح‌طلب: بدتر از کاپیتولاسیون است

فاجعه «FATF» و آثار غیرقابل جبران این ماجرا آنقدر واضح است که حتی برخی اصلاح‌طلبان که معتقد به حفظ امنیت ملی در مقابل دشمن خارجی هستند؛ نسبت به این ماجرا واکنش نشان دادند. رئیس کمیته هسته‌ای جبهه اصلاح‌طلبان در این‌باره گفت: هرگونه تلاش برای اجرای تعهدات ناشی از FATF توسط عناصری در داخل ایران علیه جمهوری اسلامی ایران نوعی خیانت ملی آشکار است. سعید یاری درباره اقدامات دولت در تعهد به FATF اظهار داشت: مقوله FATF براساس نظریه تندروها در نهادهای حاکمیتی آمریکا و شورای سیاست‌گذاری آنان صورت گرفته است. وی افزود: FATF نوعی دخالت در امور کشورهای مورد هدف تلقی می‌شود و درباره این موضوع برای ایران باید گفت چون هنوز حلقه تحریم‌ها در مرحله پوسته بیرونی قرار دارد در دستور کار قرار گرفتن این مقوله تندروی است.

رئیس کمیته هسته‌ای جبهه اصلاح‌طلبان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات FATF همچون جرم‌های سازمان یافته مافیای موادمخدر و قاچاق سلاح، جلوگیری از اشاعه سلاح هسته‌ای و تکثیر آن و حتی پروتکل‌های فعالیت شیمیایی متعهد است اما تشدید تعهدات مترتب بر این پیمان در تکمیل تحریم‌های تحمیلی از سوی آمریکا نوعی همسویی و خودزنی است و به هیچ‌وجه در دکترینال امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و هرگونه دامن زدن به آن نوعی شایعه‌پراکنی و تشدید شایعات است. یاری خاطرنشان کرد: کدام کشور نهادهای متعهد به خود همچون سپاه، وزارت دفاع و اطلاعات، ارتش، جهاد دانشگاهی و حوزه‌های مربوط به مالک اشتر را توسط خود خفه می‌کند اگر چنین کاری بخواهد صورت بگیرد این اقدام بدتر از کاپیتولاسیون محسوب می‌شود. وی ادامه داد: هرگونه تلاش برای اجرای تعهدات ناشی از FATF توسط عناصری در داخل ایران علیه جمهوری اسلامی ایران نوعی خیانت ملی آشکار است و به طور کامل از سوی هر شخصیت و جایگاهی محکوم است.

به جاسوسی مشروعیت می‌دهد!

کارشناسان داخلی نیز همانند مسؤولان نسبت به تبعات تاسف‌آور FATF هشدار دادند. حسن هانی‌زاده با بیان اینکه این سازمان یکی از ابزارهای تجسس مالی و اقتصادی غرب است، اظهار داشت: پیوستن به FATF نوعی مشروعیت‌بخشی به جاسوسی غرب علیه سیستم بانکی و گردش مالی ایران است. وی افزود: اصرار این سازمان برای پیوستن ایران به این مجموعه برای زیر نظر گرفتن و جاسوسی رسمی از گردش مالی ایران و ارتباط مالی کشورمان با کشورهای دیگر است. کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه حتی در گردش مالی داخلی خود و نهادهای تحقیقاتی چون دانشگاه مالک اشتر و سازمان انرژی اتمی نیز جابه‌جایی پول می‌تواند زیر نظر این سازمان جاسوسی قرار گیرد، گفت: به این مفهوم است که ما زیر شمشیر داموکلس قرار خواهیم گرفت که بر گردن گردش مالی ما خواهد بود و این نوعی تحریم خودخواسته تلقی می‌شود.

http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/page/1973/2/163207/0

ش.د9501797

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات