تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۳  ، 
کد خبر : ۲۹۶۳۹۸
ادامه سريال ناكامي‌هاي دولت افغانستان

دستگیری و ترور روحانیون شیعه در سایه ادعای تامین امنیت و اتهام حمایت از داعش در افغانستان

(روزنامه جمهوري اسلامي – 1395/06/08 – شماره 10676 – صفحه 6)

دولت افغانستان مدعی است که برای تامین صلح و کاهش خشونت تلاش می‌کند اما در برابر ترور علمای شیعه این کشور بی‌تفاوت است و حتی به دستگیری برخی از این روحانیون اقدام کرده است این در حالی است که برخی همچنان دولت را مسئول حضور داعش در این کشور می‌دانند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر ولایت هرات در غرب افغانستان با شرایطی روبرو می‌باشد که باعث بوجود آمدن نگرانی‌‌هایی در این ولایت و خصوصا جامعه روحانیون آن شده است.

مردم هرات شاهد ترور و دستگیری علمای شیعه این ولایت هستند که البته نگرانی و واکنش‌های مردمی و بویژه قشر روحانیت را در داخل و خارج از این کشور سبب شده است..

نزدیک به دوسال از ترور شیخ «عزیزالله نجفی» از روحانیون و مجاهدین برجسته هرات می‌گذرد که در حادثه‌ای مشابه حجت‌الاسلام والمسلمین «سید یونس علوی» از فضلای شیعه حوزه علمیه هرات نیز جمعه هفته گذشته توسط افراد مسلح ترور شد.

در همین ایام خبر دستگیری حجت‌الاسلام والمسلمین «حاج قربان غلامپور» یکی از روحانیون فعال شهر هرات و مقسم شهریه آیت‌الله سیستانی توسط نیروهای امنیت ملی افغانستان توجه همه را به خود برانگیخت.

ترور و دستگیری علمای شیعه افغانستان در ولایت هرات منجر شده تا بسیاری به این موضوع اشاره کنند که چرا این اتفاقات در موازات با هم و در یک دوره بوقوع پیوسته است، آن هم در شرایطی که شهر هرات و در مجموع این کشور نیازمند کاهش تنش و هرج‌ و مرج است.

از سویی مسئله ترور و دستگیری علمای شیعه ولایت هرات در ایامی اتفاق می‌افتد که فعالیت گروه‌های وهابی و تکفیری به سرکردگی اتباع کشورهای عرب زبان بویژه عربستان و قطر در غرب افغانستان افزایش چشمگیری یافته است.

از سوی دیگر، چندی قبل معاون اول پارلمان افغانستان در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی با ارائه سند فاش کرده بود که نه تنها از خیزش مردمی ولایت ننگرهار افغانستان برای مقابله با داعش حمایت صورت نمی‌گیرد، بلکه زمینه سرکوبی آن‌ها فراهم می‌شود.

او پیش‌تر نیز گفته بود که برخی از مقامات دولتی در کابل از گروه تروریستی داعش حمایت می‌کنند.

سایت «بینوا» نیز چندی قبل نوشت که گاهی اوقات مناطق تحت تسلط گروه تروریستی داعش در ولایتهای بویژه شرقی افغانستان هدف حملات هوایی قرار می‌گیرند؛ تلفات این گروه را نه مردم محلی منطقه دیده‌اند و نه در رسانه‌ها از آنها تصویری منتشر می‌شود.

این در حالی است که بارها مقامات دولت افغانستان و از جمله «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی این کشور به حمایت از داعش متهم شده‌اند.

این کارشناسان معتقدند که دولت کابل با تحت فشار قراردادن رسانه‌ها و عدم ارائه اطلاعات درست، فضای سکوتی را در افغانستان بوجود آورده است و آمارهای کشته شدن اعضای داعش نیز بطور مستند ارائه نمی‌شود.

با وجود این مسائل، اکنون سوال برانگیز است که چرا نیروهای امنیتی افغانستان به این مسائل توجهی نمی‌کنند و یا قادر به برخورد جدی نیستند در حالی که ترور علمای شیعه بدون پیگیری مسئولان رها می‌شود و متعاقبا شاهد دستگیری روحانیون شیعه توسط امنیت ملی این کشور هستیم.

با افزایش نگرانی‌ها از حضور عربستانی‌ها و قطری‌ها در غرب افغانستان برای حمایت از گروه‌های تکفیری وهابی، این منطقه شاهد ترور برخی از علمای اهل تسنن نیز بوده است که منجر به واکنش‌های مردمی شده است.

مردم معترض شهرستان شیندند در اعتراض به افزایش ناامنی و ترور مولوی «محمد هاشم» رئیس شورای علمای این شهرستان در اواسط ماه گذشته شمسی، با حمل پلاکارد و پارچه نوشته از مقامات امنیتی هرات خواستار رسیدگی فوری این حادثه شدند.

«جیلانی فرهاد» سخنگوی والی هرات در این باره گفته بود: این روحانی سرشناس در راستای حفظ وحدت و انسجام مردم فعالیت می‌کرد که در مسجد جامع بازار کهنه شهرستان شیندند به ضرب گلوله کشته شد.

قطعا تردد شیوخ و مفتی‌های کشورهای عربستان و قطر در غرب افغانستان و خصوصا ولایت هرات با اهداف خاصی انجام می‌شود و سرمایه‌گذاری‌های آنها برای ایجاد و حمایت از گروه‌های تکفیری وهابی جای سوال دارد.

ساکنان ولایت هرات در این باره می‌گویند که تردد مفتی‌ها و رهبران برخی گروه‌های افراطی کشورهای عربی به ولایت هرات نگران‌کننده است که می‌تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد و این مسئله نباید از دید مسئولین و مقامات محلی پوشیده بماند.

یکی از دلایلی که شیوخ عربستانی و قطری را به غرب افغانستان از جمله ولایت هرات می‌کشاند بهانه شکار پرنده‌های نایاب است، اما در پس پرده این مسئله، اهداف دیگری مانند حمایت از جنگجویان چچنی‌، پنجابی‌ و اعراب دیگر کشورهای عربی و ایجاد گروه‌های تکفیری وهابی محلی قرار دارد.

ناگفته نباید گذاشت که ریاست‌جمهوری افغانستان تاکنون 61 کمیسیون حقیقت‌یاب را برای بررسی رویدادهای مختلف در این کشور ایجاد کرده که تاکنون نتایج آنها نامشخص بوده است.

دولت افغانستان مدعی است که برای حفظ امنیت و ثبات شهروندان این کشور از تمام توان خود استفاده می‌کند و «محمد اشرف‌غنی» رئیس‌جمهور این کشور بارها از علما و روحانیون افغان خواسته تا برای برقراری صلح و خشونت زدایی با دولت کابل همکاری کنند.

تقاضای همکاری اشرف‌غنی از علمای افغانستان برای برقراری صلح در حالی مطرح می‌شود که جامعه روحانیون این کشور و بویژه علمای شیعه اولین گروهی هستند که هدف اقدامات تروریستی قرار می‌گیرند و نه تنها دولت این کشور اقدامی در جهت کاهش این معضل انجام نمی‌دهد بلکه در اقدامی ناباورانه اقدام به دستگیری روحانیون فعال و تاثیرگذار جامعه می‌زنند که دستگیری حجت‌الاسلام والمسلمین حاج قربان غلامپور نمونه‌ای از آن است.

http://jomhourieslami.net/?newsid=104047

ش.د9502319

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات