گروه سياسي- مهر ماه كه فرا ميرسد، با آغاز سال تحصيلي و بازگشايي دانشگاهها فضاي سياسي كشور جاني دوباره ميگيرد. دو سالي است كه شروع فعاليتها و سخنرانيهاي چهرههاي سياسي در دانشگاهها با علي مطهري كليد ميخورد، به نظر ميرسد فرزند شهيد مطهري تبديل به چهره مورد علاقه دانشجويان شده است و دليل آن را به خوبي ميتوان در صراحت كلامش جستوجو كرد. صراحت در واقع بارزترين خصلت جنبشهاي دانشجويي است و همين ويژگي مشترك است كه علي مطهري را تبديل به چهره محبوب در ميان دانشجويان كرده است. نايبرييس مجلس در نخستين روزهاي بازگشايي دانشگاهها مهمان دانشگاه قزوين و سخنران مراسم گشايش انجمن فرهنگ و سياست بود. مطهري در جمع دانشجويان دانشگاه قزوين همچنان بر همان مدار گذشته بود و بر همان مواضع پيشين خود تاكيد داشت.
هيچ مقامي غيرقابل نقد نيست
به گزارش جماران، علي مطهري عصر شنبه در مراسم گشايش تشكل اسلامي انجمن فرهنگ و سياست در دانشگاه بينالمللي امام خميني(ره) قزوين، جنبش دانشجويي را جرياني مستقل، عدالتخواه و زلال براي نقد هميشه قدرت دانست و ادامه داد: در جامعه ما هيچ مقامي غيرقابل نقد نيست و مقام معظم رهبري نيز همواره در سخنان خود به اين مساله اشاره دارند. مطهري در ادامه به آداب نقد اشاره كرد و افزود: تخصص و تسلط بر موضوع، انصاف و دلسوزي و خيرخواهي از جمله آداب نقد بوده و جنبش دانشجويي نيز بايد با در نظر گرفتن اين موضوع، شرايط نقد را در خود ايجاد كند.
وي با بيان اينكه مصلح اجتماعي ابتدا بايد خود صالح باشد، فراغت بيشتر، استقلال، عدالتخواه بودن و فطرت پاك و الهي را نقطه قوت جنبش دانشجويي برشمرد و اضافه كرد: در عين حال غلبه احساسات بر عقل، خطر ابزار واقع شدن براي قدرتمندان نيز از نقاط آسيب دانشجويان است. مطهري اين تصور را كه انقلاب اسلامي هيچگاه از مسير صحيح خود خارج نميشود را نادرست دانست و گفت: در طول تاريخ نيز انحراف انقلابها از آرمانهاي خود را به كرات داريم.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به انتقاد دانشجويي به اظهارات وي درباره حجاب گفت: حجاب نماد جامعه اسلامي و شامل زنان و مردان است و مدلي بهتر از دستورات قرآني و اسلام در خصوص حجاب سراغ ندارم. مطهري خاطرنشان كرد: در جامعه اسلامي نهاد خانواده بايد مستحكم باشد و راه استحكام آن نيز همين است كه روابط زن و مرد بيگانه با يكديگر بايد تعريف شده باشد.
تشكيل كميته ويژه رسيدگي به برجام در مجلس كار درستي نبود
نايبرييس دوم مجلس شوراي اسلامي گفت: همواره با برجام موافق بودهام و معتقدم درصد قابل قبولي از آن اجرا شده است و اگر امروز مسوولان ما در سازمان ملل از طرفهاي مقابل انتقاد ميكنند طبيعي است تا طرف مقابل را به حركت وادار كنند. مطهري اضافه كرد: تشكيل كميته ويژه رسيدگي به برجام كار درستي نبود، بلكه اهرمي سياسي براي فشار وارد كردن به دولت بود. وي ادامه داد: درباره توافق نامهها بايد مجلس روي كليات آن بررسي كند، نه اينكه تمام جزييات و اصطلاحات آنها را كه شايد ماهها و سالها در مذاكرات بر روي آن كار شده را نقد و بررسي كند.
مطهري درپاسخ به انتقاد دانشجويي كه چرا دولت هر موضوع و مشكلي را به دولت احمدينژاد ربط ميدهد، گفت: حقيقت اين است كه بسياري از مسائل كشور به دولت نهم و دهم مربوط است و بينظمي عجيبي در نظام مالي كشور ايجاد شد و بسياري از اقدامات وي بدون تحقيق و مطالعه و با هياهو و هيجانسازي همراه بود. مطهري همچنين به انتقاد اين دانشجو كه فتنه ٨٨ هشت ماه آشوب را در كشور ايجاد كرد، پاسخ داد: اين هشت ماه آشوب نبود، بلكه ابتدا اعتراضي آرام و مدني بود و بيتجربگي برخي مديران، موجب شد تا اينقدر تداوم يابد، درحالي كه ميشد اين مشكل را ظرف چند روز و در فضايي آرام و به دور از هيجان مديريت كرد.
FATF مشكلي براي كشور ايجاد نميكند
وي درباره تصويب قراردادهاي نفتي IPC و موضوع قانون مبارزه با پولشويي (FATF) در مجلس نيز گفت: اولا آنچه در مجلس تصويب شد قرارداد نفتي نبود، بلكه الگو و چارچوبي براي قراردادهاي نفتي تصويب شد تا هر تصميمي در اين زمينه مبتني بر ضوابط و بر اساس قوانين باشد. مطهري خاطرنشان كرد: تمام مصوبات دولت بايد در هيات تطبيق مورد بررسي قرار ميگرفت و اين الگو نيز پس از دو بار ارسال به مجلس و بررسي آن در نهايت به تصويب اين هيات و رييس مجلس رسيد و ابلاغ شد، بنابراين هيچ قراردادي تصويب نشد، بلكه الگوي قراردادهاي نفتي تصويب شده است. مطهري خاطرنشان كرد: درباره FATF نيز كه مشتمل بر سه قانون مبارزه با پولشويي، مبارزه با تامين مالي تروريسم و پيوستن به كنوانسيون مبارزه با فساد است ٨٠ درصد كار تصويب و در حال اجرا است و تنها تعدادي از اينها هستند كه ممكن است براي ما مشكل ايجاد كند.
وي ادامه داد: در نامه وزير اقتصاد به اين اتحاديه نيز آمده است كه ٤١ اقدام توصيه شده آنها به كشورها چيزي است كه پيش از اين، هم در قانون ما و هم در قانون اساسي بر آن تاكيد شده، اما به هرحال در مواردي مانند موضوع تشخيص تروريسم بين ما و آنها اختلافاتي وجود دارد. مطهري افزود: اين اتحاديه كشورها را از لحاظ اين سه قانون به چهار گروه تقسيم كرده كه ايران به همراه كره شمالي در دسته چهارم يعني ليست سياه كه كشورهاي پرخطر از لحاظ همكاري اقتصادي هستند قرار دارد، اما فعلا با نامه وزير اقتصاد كشور ما به مدت يك سال تا هجده ماه از اين ليست خارج شده است. وي در پايان با بيان اينكه ما سالها از نظام بانكي دنيا بيرون بودهايم، گفت: موارد توصيه شده در FATF مورد توافق ما است و فقط در مواردي اختلاف نظر داريم كه بعيد ميدانم مشكلي براي كشور ايجاد كند.
مسووليت مستقيم حصر بر عهده قوه قضاييه است
تجربه نشان داده علي مطهري در هر محفل دانشجويي كه قرار ميگيرد ممكن نيست يك بخش از صحبتهايش را به مساله حصر اختصاص ندهد. اگرچه صحبتهايش در مورد حصر در خبرگزاريهاي رسمي بازتاب چنداني نداشته اما برخي سايتهاي محلي گزارش دادهاند مطهري در پاسخ به يكي از دانشجويان كه درباره مسووليت حصر ميرحسين موسوي و مهدي كروبي پرسيده شده بود، گفت: مسووليت حصر با قوه قضاييه است. حصر بدون حكم قضايي ظلم است. البته آقاي روحاني به عنوان رييس شوراي عالي امنيت ملي بايد جسارت بيشتري داشته باشد و عقبنشيني درست نيست. او همچنين دخالت نهاد نظامي در سياست را براي نظام خطرناك دانست و گفت: دخالت نهاد نظامي در سياست و اقتصاد براي نظام خطرناك است. البته در دولت جديد وضعيت كمي بهتر شده است.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=56180
ش.د9502377