تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰  ، 
کد خبر : ۲۹۶۴۶۶
سوال از وزير دادگستري درباره برخورد با نشريات دانشجويي اعلام وصول شد

مطهري: در كشورمان نگاه غلطي نسبت به منتقد وجود دارد

(روزنامه اعتماد – 1395/08/06 – شماره 3658 – صفحه 3)

«برخوردهاي غيرقانوني و غير منطبق با دانشجويان و نشريات دانشجويي». ٢٣ نماينده مجلس به اين دليل خواهان سوال از وزير دادگستري حسن روحاني شده‌اند؛ سوالي كه ديروز در هيات رييسه مجلس اعلام وصول شد. در نگاه اول سوال در اين مورد از وزير دادگستري شايد به نوعي غير مرتبط با حوزه او به نظر برسد، چرا كه طبق قانون نظارت بر نشريات دانشجويي و عملكرد آنها بر عهده كميته ناظر بر نشريات و كميته انضباطي دانشجويي قرار گرفته است اما موضوع ديگري در اين ميان سبب شده تا نمايندگان مردم وزير دادگستري را براي پاسخ گويي به بهارستان بكشند. آن طور كه در متن سوال بيان شده است در يك سال گذشته برخي دانشجويان به دليل اسم بردن از رييس دولت اصلاحات و انتشار عكس او در نشريات‌شان توسط دادسراي عمومي و انقلاب مورد پيگرد قرار گرفته‌اند. اين در حالي است كه رسيدگي به موارد نشريات دانشجويي طبق اصول ۳۲، ۲۳، ۳۵، ۳۶ و ۳۷ قانون اساسي و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل قانوني ناظر به نشريات دانشجويي را در صلاحيت كميته ناظر بر نشريات و كميته انضباطي دانشجويي قرار داده است.

همين اقدام سبب شده تا ٢٣ نفر از نمايندگان فراكسيون اميد نامه سوال از وزير دادگستري را امضا كنند. به گزارش ايلنا، عليرضا محجوب، قاسم ميرزايي، محمدجواد فتحي، محمدباقر سعادت، بهمن طاهرخاني، طيبه سياوشي شاه‌عنايتي، زهرا ساعي، سهيلا جلودارزاده، فريده اولاد قباد، فاطمه سعيدي، سيده فاطمه ذوالقدر، پروانه مافي، محمدصادق حسني، ابوالفضل موسوي، بهروز بنيادي، احمد مازني، مهدي شيخ و محمدعلي وكيلي نمايندگاني هستند كه امضايشان پاي اين سوال به ثبت رسيده است. در سوال نمايندگان از وزير دادگستري آمده است: در يك سال اخير برخوردهاي غيرقانوني و غيرمنطبق با قوانين، از جمله اصول ۳۲، ۲۳، ۳۵، ۳۶ و ۳۷ قانون اساسي و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل قانوني ناظر به نشريات دانشجويي را در صلاحيت كميته ناظر بر نشريات و كميته انضباطي دانشجويي قرار داده است. با دانشجويان به دليل اظهارنظر آنها از جمله در موارد مكرر صرفا به دليل ذكر نام و چاپ عكس رييس‌جمهوري محترم سابق توسط دادسراهاي عمومي و انقلاب صورت گرفته است. از جنابعالي به عنوان وزير دادگستري و نيز از رياست محترم جمهوري به عنوان مسوول اجرايي قانون اساسي انتظار مي‌رود از حقوق دانشجويان دفاع كنيد و در قبال تعديات مكرر به حقوق آنها بي‌تفاوت نباشيد. بر اين اساس خواهشمند است پاسخ دهيد علت برخوردهاي قضايي خلاف ضوابط قانوني با نشريات دانشجويي چيست و چرا جنابعالي در قبال اين برخورد‌ها ساكت و بي‌تفاوت هستيد.

برخورد با نشريات دانشجويي به دليل نام بردن از خاتمي

محمود صادقي، نماينده اصلاح‌طلب مجلس در گفت‌وگويي كه با خبرگزاري ايلنا داشته توضيحات تكميلي در اين مورد را ارايه كرد. صادقي با اشاره به برگزاري جلسه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: در نشست اخير كميسيون آموزش، گزارشي از برخورد برخي نهادها با نشريات دانشجويي را ارايه كردم. عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: پس از ارايه اين گزارش از رييس و اعضاي كميسيون خواستم نسبت به نقض حقوق دانشجويان احساس مسووليت بيشتري داشته باشند. عضو هيات رييسه فراكسيون اميد در مجلس دهم همچنين با اشاره به پاسخ رييس كميسيون آموزش و تحقيقات در قبال اين مساله، خاطرنشان كرد: آقاي زاهدي در واكنش به گزارش‌هاي مربوط به انتشار مطالب ضد ديني در نشريات اشاره كرد كه پاسخ دادم صرف‌نظر از محتواي مطالب، برخورد نهادهاي بيرون از دانشگاه با دانشجويان خلاف قانون است. صادقي يادآور شد: نكته مهم ديگر اين است كه با برخي از نشريات صرفا به‌دليل نام بردن از خاتمي برخورد شده است. بنابر اعلام اين نماينده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس دهم در پي بيان اينكه برخورد با نشريات دانشجويي صرفا به‌دليل نام بردن از رييس دولت اصلاحات بوده، محمدمهدي زاهدي رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفته است كه تاكنون شكايتي در اين خصوص به اين كميسيون نرسيده است.

سوالي كه از يك ديدار آغاز شد

بعد از هفتم اسفند مشخص بود كه حال و هواي بهارستان تغيير كرده است و سمت و سوي سوال‌ها و نطق‌ها نيز دستخوش تحول خواهد شد و اكنون اين تحولات به خوبي خود را هويدا كرده است. امروز ديگر دانشجويان نمايندگان مجلس را مرجعي براي طرح مشكلات‌شان مي‌دانند و به ديدار نمايندگان مي‌روند، اتفاقي كه سال‌ها بود در مجلس رخ نداده بود. ماجراي كليد خوردن سوال از وزير دادگستري هم در واقع از ديدار دانشجويان با دو تن از نمايندگان آغاز شد. اوايل هفته بود كه برخي از مديران نشريات دانشجويي سراسر كشور در نشستي با حضور محمود صادقي، علي مطهري و معاونان وزارت علوم در مجلس شوراي اسلامي به بيان مشكلات خود پرداختند. نشستي كه بي‌شك در سوال از وزير دادگستري تاثيرگذار بوده است. مطهري در اين ديدار انتقادهاي دانشجويان از وضعيتي كه در دانشگاه‌ها حاكم است را تاييد كرد و حرف‌هاي دانشجويان را حرف‌هاي نمايندگان همفكر خود دانسته است. نايب‌رييس مجلس از نوع برخورد با منتقدان به ويژه پس از حوادث سال ٨٨ انتقاد كرده و از دانشجويان خواسته تا آنها هم بر سر مواضع خود مقاومت كنند. به گزارش ايسنا، نايب‌رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: من معتقدم دولت از فرصت‌هاي به وجود آمده، بهتر مي‌توانست استفاده كند و كارهاي زيادي انجام دهد اما متاسفانه اين كار را نكرد و كوتاه آمد و اين انتقاد به دولت كاملا وارد است.

علي مطهري طي سخناني در اين نشست با اشاره به گزارش‌هاي ارايه‌شده از سوي دانشجويان، گفت: بايد بگويم حرف‌هايي كه شما بيان كرديد، حرف‌هاي ما هم هست، ما با يكديگر همدرد هستيم و بايد ريشه‌ اين اتفاقات بررسي شود و سپس به دنبال راه‌حلي براي آن گشت. وي افزود: همه ما قبول داريم كه در كشورمان نگاه غلطي نسبت به منتقد وجود دارد كه اين نگاه پس از اتفاقات سال ٨٨ نيز تشديد شده است. اين نگاه از هيچ منظري موجه نيست و من به شخصه، هيچگاه فلسفه‌ چنين نگاه و برخوردهايي را نفهميدم. نايب رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به حوادث دوران اصلاحات گفت: در دوره‌ اصلاحات عده‌اي از نيروهاي امنيتي با بهانه‌ اينكه بايد نظام را از خطرات مصون كنيم، سراغ جمعي از روشنفكران رفتند و آن داستان‌هايي كه مي‌دانيد، پيش آمد و توجيه آنها نيز اين بود كه براي اينكه بقيه را بترسانيم تا عليه نظام كاري نكنند، سراغ اين كار رفتيم، هرچند هنوز هم در بين مسوولان امنيتي اين نگاه وجود دارد و متاسفانه به اين جمع‌بندي نرسيده‌اند كه اين نگاه غلط و هزينه‌ساز است.

وي با اشاره به نقش مهم دانشجويان در اين زمينه، گفت: نكته ديگري كه وجود دارد، اين است كه خود دانشجويان و سخنران‌هايي كه برنامه آنها لغو مي‌شود، بايد مقاومت كنند؛ در حادثه‌ شيراز هم با وجود مخالفت‌هاي نهادهاي نظامي و امام جمعه آن شهر، مجوز برنامه كاملا قانوني صادر شده بود و پس از آن اتفاقات، من نيز پيگيري‌هايم را ادامه دادم و چون ايستادگي كرديم، نهايتا نتيجه گرفتيم و كار به عذرخواهي و تغيير استاندار رسيد. همچنين در ادامه اين نشست، محمود صادقي، نماينده مردم تهران در مجلس ضمن قدرداني از تلاش‌ها و فعاليت‌هاي دانشجويان، اظهار كرد: براي رسيدن به فضاي ايده‌آل بايد هزينه داد و صبر و مقاومت داشت و در مقدمه‌ قانون اساسي، نيز تحقق جمهوري اسلامي، فرآيندي تدريجي دانسته شده است، پس براي رسيدن به آرمان‌مان كه تحقق كامل جمهوري اسلامي است، بايد صبر و مقاومت داشته باشيم. وي با اشاره به سخنان دانشجويان در اين نشست، اظهار كرد: بخش قابل‌توجهي از مشكلاتي كه دانشجويان به آن اشاره كردند، ناشي از يك ترس موهوم در بين مسوولان است اما زماني كه از ظرفيت‌هاي قانوني استفاده كنيم، متوجه مي‌شويم اين ترس نبايد وجود داشته باشد. نماينده مردم تهران در مجلس در پايان سخنان خود با انتقاد از دولت گفت: البته بايد بگويم كه پس از اينكه ما به مجلس آمديم به نحوي محذورالطرفين بوديم، چرا كه از طرفي بايد مطالبات به حق مردم پيگيري شود و ازسوي ديگر تعامل با دولت حفظ شود، ولي باتوجه به شرايط فعلي به زعم من، ديگر تسامح بيشتر از اين با دولت جايز نيست و بايد خواسته‌ها و مطالبات شما پيگيري شود و درباره بحث‌هايي كه مطرح شد، حتما بحث‌هاي نظارتي را پيگيري خواهيم كرد.

http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=58325

ش.د9502298

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات