تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۶  ، 
کد خبر : ۲۹۶۶۴۸

روحانی: مذاکره با 6 قدرت را از امام آموختم

(روزنامه جوان ـ 1395/08/04 ـ شماره 4941 ـ صفحه 2)

حسن روحاني كه در سفرهاي استاني صرفاً به ديدار با مردم مركز استان بسنده مي‌كرد و براي ساير شهرستان‌هاي استان وقت ديدار نمي‌گذاشت، در سفر به استان مركزي علاوه بر اراك، در جمع مردم خمين، زادگاه امام خميني(ره) نيز حضور يافت‌ شاید برای این تحریف تاریخی که از قدرتي كه امام بخشيده تا بتواند مقابل شش قدرت مذاكره كند، سخن بگوید. او در اين سخنان از حمايت امام خميني از آزادي زنان، مقابله امام با نگاه سنتي به زن، دفاع امام از سينما و موسيقي گفت، همچنين تأكيد كرد که كارخانه‌ها پي در پي از ركود خارج مي‌شوند و بانك‌هاي ما تعامل خوبي با دنيا دارند و نيز دولت توانسته دست سودجويان و دلالان را از بيت‌المال قطع كند. رویه خام آقای رئیس‌جمهور آن است که برخی رفتارهای متحجرانه - یا به زعم او متحجرانه - را در تاریخ جست‌و‌جو و به آن اشاره می‌کند و سپس می‌خواهد نتیجه بگیرد که هر کس در زمان حاضر در مقام نقد دولت وی برمی‌آید، از همان گروه و دسته است! روحانی همچنین هیچ‌گاه در سه سال گذشته به اهمیت آن چیزی که دولت او در هسته‌ای از دست داده است، اشاره نمی‌کند و نیز هیچ‌گاه به آن چیزهایی که بر اساس برجام باید به‌دست می‌آورده و نیاورده توجهی نمی‌دهد بلکه همواره در روش عوام‌پسندانه، خرده‌دستاوردهای برجام را به رخ ملت می‌کشد؛ مطالبی که بارها از سوی منتقدان به خوبی پاسخ داده شده و به همین خاطر روحانی مجبور است قبل از طرح دوباره آنها ، اول از همه منتقدان را به شیوه خود نوازش کند!

رئيس‌جمهوري در ‌جمع مردم خمین گفت: متحجرين و آنان كه انديشه واپسگرا داشتند، به رأي مردم معتقد نبودند و در حالي كه ‏ممكن بود حكومت اسلامي را فرياد بزنند، اما هيچگاه جمهوري اسلامي را نمي‌پسنديدند و اينكه صندوق آرا و ‏رأي مردم بتواند كشور را اداره كرده و قانون خدا به عنوان قانون كشور باشد از ديد آنها قابل اجرا نبود. ‌ اين امام بود كه شعار جمهوري اسلامي ايران را فرياد زد در شرايطي كه تا پيش از ‏آن شعار مردم «استقلال، آزادي، حكومتي اسلامي» بود و بعد از دعوت امام، شعار مردم به «استقلال، آزادي، ‏جمهوري اسلامي» تغيير كرد. ‏ اين شعار مهم‌ترين شعار ما خواهد بود، چراكه انقلابي بودن و همه نظام اسلامي ما در ‏اين شعار خلاصه شده است. ‏

دكتر روحاني با طرح اين سؤال كه اگر امام نبود، آيا امروز هنر و سينماي انقلابي و اسلامي و موسيقي ديني و ‏مذهبي داشتيم، مدعی شد: عده‌اي در آن دوران با همه اينها مخالف بودند و حتي اگر جرئت مي‌كردند با دانشگاه‌ها ‏هم ميانه‌اي نداشتند و اين امام بود كه وحدت بين حوزه و دانشگاه را مطرح كرد. ‌ عده‌اي در آن دوران مي‌گفتند زنان حق حضور در تظاهرات اعتراض‌آميز را ندارند ‏و نبايد پاي صندوق آرا بروند و براي تحصيل در دانشگاه‌ها آفريده نشده‌اند و تنها بايد به زندگي سنتي، خانه‌داري ‏و فرزندپروري بپردازند كه البته مادر بودن افتخاري بزرگ است، اما اين امام(ره) بود كه مقام والاي زنان را در ‏چارچوب قانون اسلام، سنت نبوي و راه ائمه اسلام بنيان نهاد. ‏

بر مبناي فتواي امام(ره) ايستادن زن و مرد در كنار يكديگر در نماز جماعت ايرادي ندارد

روحاني با اشاره به فتواي اغلب علما مبني بر اينكه در نماز جماعت مردان بايد جلوتر از زنان بايستند، گفت: ‏بر مبناي فتواي امام(ره) ايستادن زن و مرد در كنار يكديگر در نماز جماعت ايرادي ندارد و در نوفل لوشاتو در ‏نماز جماعت به امامت امام، زنان و مردان كنار هم مي‌ايستادند. ‏رئيس‌جمهوري تأكيد كرد: امام راه را براي نسل جوان و بانوان و براي پيشرفت و تمدن اسلامي گشود و اگر ‏امام نبود، اجازه نمي‌داد 40 روز پس از پيروزي انقلاب مردم با رأي خود جمهوري اسلامي را انتخاب كنند.

‏امام(ره) مردم را پاي صندوق آرا دعوت كرد و مردم هم با رأي 98 درصدي به جمهوري اسلامي ايران رأي ‏دادند. ‏

امام به ما آموخت چگونه با 6 قدرت جهاني مذاكره كنيم!

رئيس‌جمهوري با اشاره به اينكه « امام اين روحيه را به ما آموخت كه چگونه با شش قدرت جهاني پاي مذاكره ‏نشسته و حقوق ملت ايران را بستانيم» تصريح كرد: حضور و پشتيباني ملت بزرگ ايران و هدايت‌هاي مقام معظم ‏رهبري بود كه توانست شرايطي را ايجاد كند تا ديپلمات‌هاي قدرتمند ما بتوانند در برابر دنيا چنان مذاكره‌اي را ‏انجام دهند كه در يك روز شش قطعنامه ظالمانه عليه ملت ايران به يكباره لغو شود. ‏

افتخار سياست خارجي ايران پهلو گرفتن كشتي‌هاي بزرگ در بنادر كشور است

روحاني با اشاره به اينكه پيش از اين كشتي‌هاي بزرگ نمي‌توانستند مستقيم در بنادر ايران پهلو بگيرند و ‏بار آنها از دوبي با لنج به بندرعباس مي‌آمد، گفت: امروز به واسطه برجام، كشتي‌هاي بزرگ در بنادر كشور پهلو ‏مي‌گيرند و اين افتخار سياست خارجي كشور است. ‏رئيس‌جمهوري با بيان اينكه امروز با برقراري ارتباط بانك‌هاي كشور با سيستم بانكي دنيا، 10 تا 20 درصد ‏هزينه انتقالي كه براي هر حواله بانكي به جيب صراف‌ها و دلالان مي‌رفت برطرف شده است، گفت: امروز ‏مي‌توانيم محصولات خودرويي و پتروشيمي كه پيش از اين در تحريم قرار داشت را به راحتي به ديگر كشورها ‏صادر كنيم. آيا آزادي تجارت و قطع دست دلالان و سودجويان از خزائن بيت‌المال، افتخار ملي نيست؟ رئيس‌جمهوري تأكيد كرد: امروز اتحاد و همدلي در سايه رهبر معظم انقلاب و امنيت با حضور و فداكاري ‏نيروهاي نظامي و امنيتي در كشور وجود داشته و روابط تجاري ما با دنيا رو به گسترش و كارگاه‌هاي صنعتي رو ‏به فعال شدن است.

روحاني گفت: استان مركزي استعداد ‏جذب گردشگر داخلي و خارجي را دارد و مردم ايران علاقه‌مند به زيارت زادگاه امام هستند بايد به گونه‌اي ‏برنامه‌ريزي كنيم كه اين شهر تبديل به زيارتگاهي بزرگ براي همه مردم از سراسر كشور شود. ‏ رئيس‌جمهوري با اشاره به اينكه ما بايد استان مركزي و شهر خمين را براي جذب گردشگر آماده كنيم، ادامه ‏داد: يكي از راه‌هاي ايجاد اشتغال در كشور، توسعه صنعت گردشگري، رونق كشاورزي و راه‌اندازي بنگاه‌هاي ‏اقتصادي است و بايد تلاش كنيم تا كشور را به نقطه‌اي برسانيم كه مطابق خواست ملت و جوانان ماست.

روحاني: پيش از برجام تسليم دشمن بوديم!

‌رئيس‌جمهور همچنین روز گذشته در نشست شوراي اداري استان مرکزي در شهرستان خمين ابتدا به سراغ فقه رفت و ضمن تعريف شخصيتي «اعتدالي» از امام بيان کرد: امام راه معتدلي را انتخاب کرده بود، هيچ‌گاه به سمت تفريط حرکت نکرد، در مسئله قدس و مبارزه با اسرائيل در زمان جنگ که عده‌اي مدعي دفاع از کشور و عده‌اي ديگر خواهان مبارزه با اسرائيل بودند، امام فرمود: «قدس خوب است، اما راه قدس از کربلا مي‌گذرد» اين مسير اعتدال و راه اعتدال بود که امام برگزيد و انتخاب کرد.

به گزارش فارس، روحاني با بيان اينکه امام در همه امور براساس مصالح جامعه حرکت مي‌کرد، گفت: امام دستور تشکيل مجمع تشخيص مصلحت را داد، چون به خوبي مي‌دانست نمي‌توان کشور را تنها براساس احکام اوليه اداره کرد. رئيس‌جمهور اظهار کرد: امام راه را باز کرد، اين خيلي مهم است که ما فقه جواهري پويا داشته باشيم، بعضي‌ها اصول را فراموش مي‌کنند، بعضي‌ها استفاده از تجربه ديگران و عده‌اي هم فقه جواهري پويا را. روحاني خاطرنشان کرد: در زمان امام عده‌اي مي‌گفتند روابط با دولت‌ها را نمي‌خواهيم و فقط روابط با ملت‌ها را مي‌خواهيم، دولت‌ها همه غيرشرعي و مستبد هستند، اين سخنان به گوش امام رسيد، اما ايشان از اين سخنان به عنوان سخنان شيطاني تعبير کرد و فرمود: «ما با همه دولت‌ها مي‌خواهيم رابطه داشته باشيم، امريکا هم وقتي که آدم شد، با آن رابطه برقرار مي‌کنيم.» رئيس‌جمهور افزود: اين سخنان خود اعتدال‌گونه بود، اگر امام ميانه را نمي‌گرفت چيزي نمانده بود تمام روابط خارجي ايران با تهديد مواجه شود، امام جلوي آنها را گرفت و مسير درست را پيش پاي ملت گذاشت. وي ادامه داد: امام مسيرش، مسير اعتدال بود، مصالح را در نظر مي‌گرفت، ضمن اينکه اصول را از ياد نمي‌برد و فراموش نمي‌کرد.

بردند و خوردند و چيزي به ما نرسيد

روحاني در ادامه گريزي هم به برجام زد و با تأکيد بر اينکه اختلاف‌افکني فرصت‌ها را از دست مي‌دهد، اظهار کرد: برجام براي اين بود که تهديدها به فرصت تبديل شود، قبل از برجام دشمنان هر روز فشار مي‌آوردند که صادرات نفت ايران را کاهش دهند، اجازه ندادند يک بشکه بيشتر از يک ميليون بشکه نفت بفروشيم. روحاني افزود: شرکت‌هاي مختلف نفت را بردند که بفروشند، بردند و خوردند و دست ما به هيچ چيز نرسيد، آن همه پول و دلار و 2 ميليارد و 700 ميليون دلار رفت و معلوم نيست کجاست، براي اينکه مي‌خواستند به قول خودشان تحريم‌ها را دور بزنند، نفت را بردند و نمي‌دانيم به چه کسي و به چه قيمتي فروختند و اصلاً پولش کجاست.

رئيس‌جمهور بيان کرد: بايد با يک روش با دشمنان برخورد مي‌کرديم، يا آنان را تسليم خودمان مي‌کرديم، يا خودمان تسليم آنها مي‌شديم، قبل از برجام اين ما بوديم که تسليم آنها شده بوديم، هرچند شعار مي‌داديم.

http://javanonline.ir/fa/news/818700

ش.د9502415

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات