پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه شرق – 1395/09/16 – شماره 2744 – صفحه 3)
سعید حجاریان درباره اینکه «برخی او را تئوريسین توسعه سیاسی میدانند»، گفت: چه کسی این حرفها را گفته؟ نه من و نه دوستانم چنین چیزی نگفتهایم!
این چهره اصلاحطلب ادامه داد: من هم یک نفر هستم مثل بقیه و در حقیقت برای پیشبرد اسلام و دموکراسی تلاش کردم و تا حدودی هم به آن رسیدیم. الان ببينید مسیر دموکراسی در ایران از صندوق رأی میگذرد و همه به آن استناد میکنند، حتی جریان مخالف اصلاحات. آنها هم کموبیش این مسیر را پذیرفتهاند، جز عده قلیلی که مخالف اصلاحات هستند. اینکه قواعد بازی رعایت شود، صندوق رأی بین ما حکم باشد و خیلی از شعارهایی که جریان اصلاحات داده، امروز بین مردم جاری است.
حجاریان در پاسخ به این پرسش «منظورتان از عدهای که این مسیر را نپذیرفتهاند، کیست»، افزود: جریان افراطی راست، همانهایی که میگویند قانون چیست؛ براي مثال یک هفتهنامهای را قاضی بسته؛ اما میگویند من بالاتر از حکم قاضی هم میتوانم اقدام کنم. آیا این حرف قانونی است؟ یا به طرف میگویند چرا رفتهای و سفارت را آتش زدهای؟ پاسخ میدهد من عصبانی شدم یا من حساس شده بودم و متأسفانه برخی تصمیمگیران میگویند خب! حالا چون حساس و عصبانی بودهاند، نباید با این افراد برخورد کنیم! یکی از این کارها را اگر یک اصلاحطلب کرده بود، با ما چه کاری میکردند؟ یا مثلا طرف از جانب خودش به اوباما نامه مینویسد. اگر من به اوباما نامه بنویسم، با بنده چه برخوردی خواهند کرد؟ مگر طرف جز یک شهروند عادی بیشتر است؟ شما اگر به اوباما نامه بنویسید چه برخوردی با شما خواهند کرد؟ چرا، چقدر و مگر میشود اینقدر یک بام و دو هوا؟ یا برخی میگویند شاید تبلیغات را شروع کردهاند؛ به چه زبانی باید بگوییم، انتخابات ریاستجمهوری چند ماه دیگر برگزار خواهد شد، چرا عدهای از الان تبلیغات میکنند؟ چه خبر شده است؟
او افزود: یا میبینیم خراسان برای خودش کشوری جدا شده، طرف میگوید «تا من اینجا هستم برگزاری کنسرت ممنوع است»، انگار خراسان جزء ایران نیست! متأسفانه در حال شنیدن حرفهای عجیب و غریبی هستیم.حجاریان درباره شعارهایی نظیر «فتح سنگربهسنگر» گفت: «فتح سنگربهسنگر» یعنی اینکه از طرق قانونی و از راه صندوق رأی اصلاحطلبان ابتدا به شوراها و بعد از آن به ریاستجمهوری برسند؛ بالاخره ما حزب بودیم و حق داشتیم این موضوع را تا رسیدن به هدف پیش ببریم، اصلا قاعده سیاسی در تمام دنیا همین است، مگر این جرم است؟ ما همین الان هم به فکر این هستیم که در دوره بعدي انتخابات شوراها و ریاستجمهوری را ببریم، این را بهصراحت میگویم.
حجاریان با اشاره به اینکه از سنگرهای مستحکم سخن گفته است و گاهی برداشت اشتباهی از گفتههای او داشتهاند، افزود: جامعه مدنی سنگر مستحکمی است و ما به دنبال ایجاد سنگرهای مستحکم از طریق جامعه مدنی هستیم؛ اگر جامعه مدنی نبود، سازمان منافقین تا تهران آمده بود، آنها در شهرها با مردم درگیر شدند؛ بنابراين اگر جامعه مدنی نباشد، قاعدتا سنگری وجود نخواهد داشت.او در واکنش به اینکه برخی تندروهایی دولت اصلاحات را عامل سلبشدن اعتماد مردم از این جریان و در نهایت ظهور پدیده احمدینژاد میدانند، گفت: این را درست نمیدانم؛ من نمیدانم تندروی اینها بود یا قتلهای زنجیرهای یا مسائلی نظیر بستن فلهای روزنامهها؟ آن زمان اتفاقا مردم از ما و جریان اصلاحات شاکی شده بودند که شما چرا ساکت هستید.این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره ایرادهاي وارد به قانون انتخابات مجلس، گفت: یکی از مهمترین مشکلات فعلی این است که هر نماینده به فکر رفع مشکلات محلی و حوزه انتخابیه خود است؛ اما در انتخابات استانی گمان میکنم نمایندههای قویتری وارد مجلس میشوند. در حقیقت کاری که درحالحاضر نمایندگان ما انجام میدهند، کاری است که شوراها وظیفه آن را بر عهده دارند.
الان چرا در تهران نمایندگان به انجام کارهای شهری و حوزه انتخابیه نمیپردازند؟ چون تهران تبدیل به حوزهای حزبی شده و مردم عمدتا بر مبنای فهرستها رأی میدهند. حال اگر استانها یک حوزه شوند، استانها هم کمکم انتخاباتشان حزبی میشود. حالا فرض کنید کشور یک حوزه بشود، مثل ترکیه، مثل خیلی جاها؛ اگر این شرایط پیش بیاید، احزاب میتوانند سهمیههایی در مجلس بگیرند، آدمهای قویتری وارد مجلس میشوند و به دنبال آن افراد متخصصتر و قویتری وارد کمیسیونها خواهند شد. این اتفاق باعث قویترشدن قوه مقننه و در حقیقت در رأس امور قرارگرفتن مجلس خواهد شد.او در ارزیابی عملکرد سه ساله دولت یازدهم، گفت: دولت و آقای روحانی تلاش کردند شرایط را عادی کنند، چراکه شرایط در دولت قبل خیلی غیرعادی بود؛ حالا یک عده هم هستند که نمیگذارند شرایط عادی شود، مشکل آقای روحانی این است. رئیسجمهور یک مشکل دیگری که پیشرو دارد این است که باید تلاش کند نرخ رشد را بالای دو درصد ببرد. یکی از مهمترین عملکردهای اقتصادی که منجر به دیدهشدن ملموس سایر تغییرات اقتصادی میشود، نرخ رشد است. یکی از مهمترین کارهای دیگری که باید دولت آن را به سرانجام برساند، نظام جدید قراردادهای نفتی است که منجر به جذب سرمایهگذاران بیشتر میشود.
او همچنین گفت: رساندن میزان صادرات نفت به شش میلیون بشکه، حلکردن مشکل صادرات نفت، گاز و میعانات نفتی، بهسرانجامرساندن قرارداد اخیر با آذربایجان و روسیه، تغییر ساختار سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی که منجر به شفافشدن پرداختها میشود، برطرفکردن فسادهای مربوط به حقوقهای بيجا، دولت بزرگ شده و نیروهای بیکیفیت زیادی دارد که باید روحانی نسبت به کوچککردن دولت اقدام کند، انجام خصوصیسازی واقعی بهجای خصولتیسازی و... از مهمترین اقداماتی است که به نظر میرسد رئیسجمهور در زمان باقیمانده از عمر دولت باید آنها را به سرانجام برساند.حجاریان ادامه داد: معاش مردم برنامه درازمدت میطلبد و درحالحاضر هم کسی در کشور جز آقای روحانی وجود ندارد که بتواند این بار را بردارد. شاید هم آقای روحانی نخواهد دوباره کاندیدا بشود به دلیل فشارهایی که هم از داخل و هم از خارج بر او وارد میشود؛ شاید البته و من خبری ندارم. همین اخیرا دیدید که سیدحمید زیارتی (روحانی) به آقای روحانی گفت شما انگلیسی هستید.
چرا باید بمانند؟ آیا کسی با فرد توهینکننده برخورد کرد؟ این توهین مستقیم به رئیسجمهوری است و جرم عمومی تلقی میشود، همین الان دستگاه قضائی باید زیارتی(روحانی) را بگیرد و ببرند دادگاه ویژه روحانیت او را محاکمه کنند.او ادامه داد: امروز افراد زیادی نظیر احمدینژاد، عباسی، سیدحمید روحانی و... را آزاد گذاشتهاند تا هرچه میتوانند نسبت به رئیسجمهوری بگویند، آن طرف آمریکا و خارجیها شرایط را میبینند و با خود میگویند که اوضاع این کشور «قمر در عقرب» است و چرا باید سرمایهگذار خارجی به ایران بیاورند. سرمایهگذار خارجی وقتی میبیند اوضاع به این صورت است با خود میگوید چرا باید به چنین جایی رفت. آقای روحانی نباید دغدغهای داشته باشد و برای کاندیداتوری دوباره باید ناز کند؛ خیلی هم دلشان بخواهد که فردی مثل او دوباره در این شرایط حاضر باشد کاندیدا بشود و عنان کار را در دست بگیرد.حجاریان در پایان گفت: من فکر میکنم روحانی بهترین فرد برای ادامه راه است و کسی جز او نمیتواند کار را در شرایط فعلی جمع کند. نه ما (اصلاحطلبان) و نه آنها (اصولگرایان) کسی را برای ریاستجمهوری نداریم.
http://www.sharghdaily.ir/News/109277
ش.د9502815