صفحه نخست >>  عمومی >> اخبار ویژه
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۴  ، 
کد خبر : ۲۹۷۶۱۱
کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با بصیرت:

انتقال سفارتخانه های خارجی به بیت المقدس سیاست راهبردی رژیم صهیونیستی است

برخی از نزدیکترین دوستان و مشاوران ترامپ، یهودی بوده و مرامی صهیونیستی دارند و زمینه مساعدی را برای القای خواسته های رژیم صهیونیستی به وی فراهم می کنند. چنانکه سال ها قبل از این، ترامپ را تشویق کرده اند تا در برنامه های شهرک سازی در فلسطین که در واقع به معنی غصب بخش های تازه ای از سرزمین فلسطین است، سرمایه گذاری کند.
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل
تحرکات رژیم صهیونیستی طی هفته ها و روزهای اخیر نشان می دهد که به دنبال انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، سران رژیم صهیونیستی نیز به دنبال پیدا کردن راه های اعمال نفوذ در دولت ترامپ و باج گرفتن از رئیس جمهور جدید آمریکا هستند. برای بررسی بیشتر این موضوع، خبرنگار گروه بین الملل بصیرت گفتگویی را با جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه صورت داده است که در ادامه می آید:

بصیرت: به نظر می رسد با توجه به سردرگمی ترامپ در سیاست خارجی، رژیم صهیونیستی به دنبال سوء استفاده از این وضعیت و افزایش تحرکات خود در منطقه است. نظر شما چیست؟
قنادباشی: در وهله اول باید بدانیم که موضوع سوء استفاده رژیم صهیونیستی از وضعیت موجود در دستگاه حکومتی آمریکا، به هیچ وجه تازگی ندارد و از ابتدای شکل گیری این رژیم تاکنون، به صورت پیوسته ادامه داشته است. سرکردگان رژیم صهیونیستی همواره در دوران زمامداری هر یک از روسای جمهور آمریکا، مترصد فرصتی بوده اند تا با تاثیرگذاری بر آن ها، اغراض و مقاصدشان را در رسمیت بخشیدن به اشغال سرزمین فلسطین و همچنین تغییر معادلات منطقه ای به پیش ببرند و روسای جمهوری آمریکا را ترغیب و یا مجبور کنند که نه تنها موضوع امنیت رژیم صهیونیستی، بلکه دیگر سیاست ها و برنامه های این رژیم را مورد حمایت همه جانبه خود قرار دهند.
البته چنین شیوه ای، یعنی بکارگیری قدرت های دیگر برای پیشبرد مقاصد و اغراض شوم صهیونیستی، مرام همیشگی صهیونیست ها در طول تاریخ بوده است؛ چنانکه آن ها در صدر اسلام نیز برای تحقق اغراضشان و اعمال فشارعلیه پیروان و اصحاب پیامبر(ص)، بارها به کفار قریش متوسل شدند و حتی زمینه های جنگ هایی همانند جنگ خندق (احزاب) را علیه مردم مدینه فراهم کردند.
بدین ترتیب این موضوع که سرکردگان رژیم صهیونیستی در صددند تا از وضعیت جدید، یعنی وضعیتی که با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا پدید می آید، نیز سوء استفاده کنند، امری حتمی به نظر می رسد. به خصوص که، رژیم صهیونیستی بدون حمایت های همه جانبه واشنگتن، به آسیب پذیرترین رژیم ها تبدیل می شود و حتی می توان گفت: امکان ادامه حیاتش را نیز  از دست می دهد.  از طرف دیگر سفرهای اخیر سرکردگان رژیم صهیونیستی به آمریکا و دیدارهایشان با ترامپ، آن هم قبل از آن که وی در کاخ سفید مستقر شده و کار خود را به عنوان رئیس جمهور جدید آغاز کند، عزم مقامات تل آویو را برای چنین سوء استفاده ای، به خوبی نشان می دهد.
حال روشن است که در صورت سردرگمی رئیس جمهور جدید آمریکا در تدوین سیاست های منطقه ای، سرکردگان رژیم صهیونیستی از این اوضاع، بیش از پیش به نفع خود بهره برداری خواهند کرد و برنامه های توطئه آمیزشان را در قالب های مختلف به وی دیکته خواهند نمود. این در حالی است که برخی از نزدیکترین دوستان و مشاوران ترامپ، یهودی بوده و مرامی صهیونیستی دارند و زمینه مساعدی را برای القای خواسته های رژیم صهیونیستی به وی فراهم می کنند. چنانکه سال ها قبل از این، ترامپ را تشویق کرده اند تا در برنامه های شهرک سازی در فلسطین که در واقع به معنی غصب بخش های تازه ای از سرزمین فلسطین است، سرمایه گذاری کند.

بصیرت: بحث انتقال سفارت آمریکا به قدس که مطرح شده با چه هدفی است و آیا یک حرف خامی محسوب می شود یا اهداف خاصی دارد؟
  قنادباشی:  می دانیم که موضوع انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، موضوعی است که در دو دهه گذشته بارها از آن سخن گفته شده و حتی یک بار نیز کنگره آمریکا به این موضوع، رأی مثبت داده است و لیکن هیچیک از رؤسای جمهور آمریکا، به علت واهمه از واکنش ها و اعتراضات شدید منطقه ای، چنین انتقالی را صورت نداده اند و مغایرت این تصمیم با قطعنامه های سازمان ملل متحد را بهانه ای برای خودداری از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس عنوان کرده اند.
با این حال باید دانست که موضوع انتقال کلیه سفارتخانه های خارجی به شهر بیت المقدس از جمله بخش های مهم و راهبردی سیاست صهیونیست ها برای رسمیت بخشیدن به اشغال این شهر و همچنین کل فلسطین محسوب می شود؛ زیرا که، این انتقال به معنی آن است که دیگر رژیم های سیاسی، اشغال این شهر تاریخی را تأیید می کنند و با سلب مالکیت فلسطینیان بر این شهر، موافق هستند.
و اما مطرح شدن مجدد انتقال سفارتخانه آمریکا از شهر تل آویو به بیت المقدس در این زمان، به وعده های انتخاباتی «ترامپ» باز می گردد که وی کوشیده است از این طریق، نظر موافق سرمایه داران صهیونیست را به ریاست جمهوری خود جلب نماید؛ وعده ای که همچون دیگر وعده های وی، ممکن است در عرصه عمل با مشکلات و واکنش های زیادی روبرو شود.
با این حال این نکته را نباید از یاد برد که رژیم های مرتجع عربی و همچنین برخی از طیف های سازشکار در فلسطین در مقطع زمانی حاضر، همسویی و همجهتی بیشتری با رژیم صهیونیستی دارند و این همان چیزی است که دولت واشنگتن را ترغیب می کند تا به منویات رژیم صهیونیستی، به طور جدّی تر تن در دهد./

از جناب آقای قنادباشی که به سوالات بصیرت پاسخ دادند، تشکر می کنیم
مصاحبه از: وحید قاسمی

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات