(روزنامه شرق ـ 1395/05/19 ـ شماره 2651 ـ صفحه 3)
آمار اعضا محرمانه است
پرسش «شرق» از دبیركل مؤتلفه این بود كه چرا در كنار اشاره به ثبات، گزارشی از روند فعالیتهای حزب به معنای كاركرد عرفی آن ارائه نمیشود تا در نهایت مشخص شود كه مؤتلفه در این ٥٠ سال روندی صعودی داشته یا نزولی؟ آنهم در شرایطی كه برخی تحلیلگران اصولگرا از جمله امیر محبیان معتقدند كه از تأثیر و برش نهادهای سنتی مانند جامعتین و احزاب سنتی در جریان اصولگرا كاسته شده است. پرسش دوم «شرق» این بود كه چرا خروجی مصلحت اصولگرایان در این سالها همواره كاستهشدن از سهم و نفوذ حزب مؤتلفه بوده است؟
حبیبی پاسخ داد: «من معتقد نیستم كه حزب روندی نزولی داشته است. اگرچه تعداد اعضا محرمانه است و نمیتوانیم اعلام كنیم؛ اما اگر عضوشدن را ملاك ریاضی بگیریم، باید بگویم كه نزولی نداشتهایم. البته نمیگویم كه درجه عضوگیری خیلی بالاست یا بیحساب عضو میشوند». اگرچه حبیبی نگفت كه وقتی عددی اعلام نمیشود، به چه ملاك ریاضیای میشود استناد كرد. نشانه دیگری كه حبیبی برای روند صعودی حزب مؤتلفه داشت، كنگره اخیر حزب بود: «كنگره آخر نسبت به كنگرههای گذشته بسیار باشكوهتر برگزار شد و در ذهن خواص جامعه، چه مخالفان و چه موافقان، مؤتلفه به عنوان یك حزب اثرگذار كه واجد شرایط یك حزب است، شناخته میشود». حبیبی افزود: «اما اینكه آیا من شرایط را مطلوب تلقی میكنم؟ نه، مطلوب تلقی نمیكنم. ارتباطمان با عامه باید گسترش بیشتری پیدا كند و اثرگذاریمان در حدی باشد كه به عنوان یك حزب در مراكز قانونگذاری حضور بیشتری داشته باشیم».
هر كس گفته لیست انگلیسی، اشتباه كرده
خبرنگار اعتماد از حبیبی پرسید كه شما معتقدید كه با آهنگ ولایت حركت میكنید؛ پس چرا مؤتلفه مدتهاست كه از رهبری حکمی نمیگیرد؟ حبیبی پاسخ داد: «اگر مؤتلفه با این نیت که از ولایت دم بزند تا حکمی برای آن صادر شود، دیگر مؤتلفه نیست؛ اما باوجوداین آقای ترقی در کمیته امداد و آقای میرسلیم در مجمع تشخیص از رهبر انقلاب حکم دارند؛ هرچند ما توقع نداریم که رهبری حکمی برای اعضا صادر کنند؛ ولی باوجوداین حکم ایشان را متبرک و ذخیره اخروی خود میدانیم». سؤال دیگر اعتماد درباره انگلیسیخطابكردن فهرست اصلاحطلبان در تهران از سوی برخی اعضای حزب مؤتلفه پیش از انتخابات هفتم اسفند گذشته بود. حبیبی گفت: «ما معتقد نیستیم که آن فهرست ٣٠نفره تهران انگلیسی بوده و ما هم چنین چیزی نگفتهایم و آن حرف را باطل میدانیم؛ چراکه امکان ندارد شورای نگهبان صلاحیت کسانی را تأیید کرده باشد که وابسته به انگلیس هستند؛ ازاینرو مواضع رسمی مؤتلفه هر هفته از سوی دبیرکل اعلام میشود». خبرنگار اعتماد گفت من سند این گفته را دارم و حبیبی پاسخ داد هركسی این حرف را زده، اشتباه كرده است.
اجرای تمكین نكردن غفوریفرد
خبرنگاری از حبیبی سؤال كرد كه اگر اصولگرایان روی احمدینژاد به اجماع برسند، شما باز هم تمكین خواهید كرد؟ او پاسخ داد: «ما فعلا بنا نداریم درباره شخصی اظهارنظر کنیم». خبرنگار همشهری با اشاره به نوع بازی مؤتلفه در انتخابات مجلس گذشته خطاب به حبیبی گفت كه شما نقش تداركاتچی جبهه پایداری و رهپویان را بازی كردید و در شرایطی كه احمدینژاد پرچم تبیین گفتمان انقلاب را برداشته است، شما كجا هستید و چرا توی دهانش نمیزنید؟ دبیركل مؤتلفه پاسخ داد: «ما موافق این نوع ادبیات نیستیم و شما هم تکرار نکنید». درباره چرایی ائتلاف مؤتلفه با پایداری هم توضیح داد: «در رابطه ما با پایداری، ایثارگران و رهپویان کوچکترین عدول هم از اصولمان صورت نگرفته و ما با آنها همفکر هستیم؛ هرچند ممکن است در سلایق تفاوت داشته باشیم؛ بنابراین ما معتقد به ثبات قدم در اصول و عدول از نظرات سلیقهای هستیم». خبرنگار دیگری كه در فاصله كمی از حسن غفوریفرد نشسته بود، به گفتهای از حبیبی درباره لزوم عمل تشكیلاتی اشاره كرد و پرسید یكی از اعضای شورای مركزی شما (غفوریفرد) به علت اینکه در فهرست تهران قرار نگرفت، از ائتلاف خارج شد. شما چه برخورد و واكنشی به این رفتارها دارید؟ حبیبی در پاسخ گفت: «ما معتقد هستیم که هیچکس حق عدول از دستورات تشکیلاتی را ندارد». در تمام مدتی كه خبرنگار سؤال میكرد و حبیبی پاسخ میداد، غفوریفرد مشغول گوشی تلفن و یادداشتبرداری در دفترچه خود بود و قبل از پایان نشست خبری هم جلسه را ترك كرد. بادامچیان بعدا گفت كه غفوریفرد بلیط سفر داشت و باید زود میرفت.
تخریب دولت حرام است
حبیبی دیروز همچنین با اشاره به اینکه ما تخریب دولت را حرام میدانیم، گفت: «برخی دولتیها انتقاد و یا حتی اعتراض را تخریب تلقی میکنند؛ اما ما پشتیبانی اصولی از دولت را وظیفه خود میدانیم و درعینحالی که از دولت پشتیبانی اصولی میکنیم، حق نقد را هم برای خود محفوظ میدانیم». درباره برنامه حزب مؤتلفه برای برخورد با مفاسد اقتصادی با توجه به فیشهای نجومی هم گفت: «نمیتوان یک حکم کلی صادر کرد و در مواردی قانون اجازه داده که برخی سمتها مبلغ ویژهای را به عنوان حقوق دریافت کنند و اگر خلاف قانون نبوده باشد، با اینکه این رقمها بسیار عجیبوغریب است؛ اما تخلفی اتفاق نیفتاده؛ ولی متأسفانه در برخی مواقع قانون رعایت نشده است؛ ازاینرو قوه قضائیه و دولت راهی جز برخورد و بازگرداندن این مبالغ ندارند».
http://www.sharghdaily.ir/News/99830
ش.د9503962