مشاور وزیر صنعت در امور نساجی با اشاره به روش شرکتهای ترکیهای برای واردات ارزانقیمت پوشاک به ایران گفت: برخی واردکنندگان، پوشاک ۱۵ هزار تومانی را به قیمت ۶۷ هزار تومان عرضه میکنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گلناز نصراللهی در جمع فعالان صنعت نساجی اظهار داشت: براساس دستور وزیر صنعت، کارگروه پوشاک تشکیل شده و در حال بررسی و رفع مشکلات صنعت نساجی است.
وی با بیان اینکه میدانیم صنعت نساجی با رکود و چکهای برگشتی مواجه است، افزود: طبق دستورالعملی که با همکاری تولیدکنندگان صنعت نساجی تهیه شد، سه ماه فرصت به واردکنندگان پوشاک داده شد تا خود را با این دستورالعمل مطابقت دهند و طی سه هفته اخیر نیز، وزیر صنعت، کارگروه نظارت بر اجرای این دستورالعمل را منصوب کرد.
وی با اشاره به واردات پوشاک خارجی به کشور توضیح داد: در ابتدا شرکتی به نام ترخیصکننده تشکیل میشود و کالای واردشده به شرکت دیگر فروخته میشود.
نصراللهی ادامه داد: بخش عمدهای از واردات پوشاک از طریق مناطق آزاد صورت میگیرد که در نهایت وارد خاک کشور میشود واین مسئله را در کارگروه صنعت نساجی مورد رسیدگی دادهایم.
وی اظهار داشت: برخی واردکنندگان برای هر تکه لباس وارداتی یک هزار تومان حقوق ورودی پرداخت میکنند؛ 8 هزار تومان به عنوان هزینه خشکشویی و لباسشویی لحاظ میکنند و درنهایت لباس 15 هزار تومانی را به قیمت 67 هزار تومان به مردم عرضه میکنند.
مشاور وزیر صنعت در امور نساجی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که ادعای نمایندگی برندهای خارجی را دارند، در واقع برند نیستند و فقط کار تجاری میکنند.
به گفته وی، حجم قاچاق پوشاک حدود 1.5 تا 2 میلیارد دلار است که این رقم طبق برآوردهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیز بین 2 میلیارد تا 2 میلیارد و 200 میلیون دلار برآورد میشود.
وی در ادامه با اشاره به تعرفه ترجیحی اعمال شده برای واردات محصولات ترکیه به ایران، گفت: از این تعرفه حمایت نمیکنم، ولی لازم است بدانیم که تأثیری در افزایش واردات پوشاک نداشته است، بلکه تأثیرات روانی در بخش پوشاک و تجاری ایجاد کرده است.
به گزارش فارس، محرابی مدیر صنایع نساجی وزارت صنعت نیز در این مراسم از تهیه بسته حمایتی تولید و تجارت خبر داد و گفت: این بسته با هدف حمایت از صنعت نساجی تهیه و به وزیر صنعت ارائه شده است که با اجرایی شدن آن، تمام مشکلات صنعت نساجی برطرف خواهد شد.
در این نشست، برخی تولیدکنندگان صنعت نساجی نیز مشکلات و موانع این صنعت را مطرح کردند.
*برای واردات پوست خوک ارز مبادلهای اختصاص مییابد
نامی یک تولیدکننده صنعت نساجی با انتقاد از عدم اختصاص ارز مبادلهای بابت واردات ماشینآلات صنعت نساجی و بسیاری از مواد اولیه این صنعت گفت: در چنین شرایطی بابت واردات پوست روباه و پوست خوک ارز مبادلهای اختصاص مییابد.
وی افزود: همچنین بابت واردات هیزم و مغز مداد آرایشی نیز ارز مبادلهای اختصاص داده میشود.
*پوشاک ایران در بازار روسیه با محصولات ترکیه رقابت میکند
شهریاری عضو هیأت مدیره اتحادیه صنایع نساجی و پوشاک ایران نیز با بیان اینکه شرکتهای خارجی در ایران با ایجاد فروشگاههای بالای یکهزار متر، بدون پرداخت حقوق وعوارض، پوشاک ترک را به مردم عرضه میکنند، گفت: این برای واردات پوشاک ترک، در مناطق آزاد شرکت تأسیس میکنند و تمام واردات را از طریق این شرکتها به مناطق آزاد انجام میدهند بدون آنکه نیازی به ثبت سفارش باشد و یا عوارض زیادی پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: یک شرکت واسط در این میان ایجاد میشود که پوشاک را به صورت کیلویی وارد میکنند و این کالا با قیمت بالاتر به شرکت دوم فروخته میشود، بدون آنکه قیمت واقعی نشان داده شود.
وی با بیان اینکه پس از گذشت یک سال، شرکتهای اول محروم میشوند، گفت: این شرکتها حقوق و عوارضی را پرداخت نمیکنند.
به گفته شهریاری در چنین شرایطی تولیدکنندگان ایرانی در بازار روسیه با شرکتهای ترک رقابت میکنند، اما در بازار ایران به دلیل عدم پرداخت و عوارض گمرکی از سوی خارجیها، رقابت به سختی امکانپذیر است.
وی همچنین با بیان اینکه جواز مغازههای یکهزار متری برندهای ترک به صورت شخصی صادر میشود، گفت: در پایان هر سال اتاق اصناف با سازمان امور مالیاتی توافق میکند که کل اصناف مالیاتی را پرداخت کنند، ولی اگر این فروشگاهها به نام شرکتها ثبت شده باشند، مالیات آنها به طور شفاف دریافت نمیشود.
*فروشگاههای پوشاک ترک در ایران روزانه صد میلیون تومان فروش دارند
این تولیدکننده صنعت نساجی با بیان اینکه هر کدام از فروشگاههای یکهزارمتری پوشاک ترک روزانه حداقل 100 میلیون تومان فروش دارند، گفت: فروش برخی از شرکتها نیز به روزی 700 میلیون تومان میرسد.
وی تأکید کرد: اگر دستورالعمل وزارت صنعت اجرایی میشد، کالای وارداتی از ابتدا باید توسط یک شرکت مشخص به کشور وارد میشد.
*99 درصد از پوشاک وارداتی قاچاق است/400 برند تقلبی در تهران کار میکنند
به گزارش فارس، افتخاری یک تولیدکننده صنعت نساجی نیز در این مراسم با بیان اینکه از مصرف 5 میلیارد دلاری پوشاک خارجی در ایران، سال گذشته 15 میلیون دلار از طریق مبادی رسمی وارد شده است، گفت: تنها یک درصد پوشاک خارجی مصرفی کشور به صورت قانونی وارد شده و 99 درصد بقیه به صورت قاچاق به کشور وارد شده است.
به گفته وی بیش از 400 برند تقلبی در شهر تهران مشغول فعالیت هستند و در مورد یک برند اسپانیایی در ایران بیش از 8 شعبه تقلبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه 97 درصد برندهای فعال در کشور متخلف یا متقلب هستند، گفت: اعمال تعرفه ترجیحی واردات پوشاک از ترکیه باعث شد صنعت نساجی کشور دو دستی به عنوان هبه در تعاملات سیاسی تقدیم ترکها شد که جز نابودی صنعت، خروجی دیگری نداشت.
وی تصریح کرد: چطور است که ریگی 60 کیلویی را فاصله چندهزار پایی در هواپیما میبینند، اما بیش از 100 کانتینر حاوی پوشاک قاچاق دیده نمیشود؟
*انتقاد هاکوپیان از شیوه واردات پوشاک
در این مراسم، هاکوپیان رئیس انجمن صنایع پوشاک نیز با بیان اینکه پوشاک خارجی به صورت کیلویی ثبت سفارش و به کشور وارد میشود، گفت: بعداز گذشت چهارماه از دستورالعمل وزارت صنعت برای کنترل واردات پوشاک هیچ اقدامی جهت اجرای دستورالعمل انجام نشده است.
وی تصریح کرد: در جلسهای که با رئیس گمرک داشتیم، وی اعلام کرد که 60 میلیون دلار واردات پوشاک به کشور صورت میگیرد و حجم واردات را به صورت تناژ اعلام کرد. حتی رئیس گمرک نیز متوجه نیست که چرا پوشاک به صورت کیلویی به کشور وارد میشود؟
به گفته هاکوپیان، طبق دستورالعمل تهیه شده در وزارت صنعت، هر شرکت خارجی برای حضور در بازار ایران باید 20 درصد تولیدش را در کشور ما انجام دهد و 50 درصد تولید را نیز با نام ایران صادر کند.