پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه شرق ـ 1396/05/21 ـ شماره 2934 ـ صفحه 7)
او یک بار دیگر برجام را یک توافق بد توصیف کرده و گفته «باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا به ایرانیان ١٥٠ میلیارد دلار داد که از این مبلغ ١,٨ میلیارد دلار نقدی بود و این امر باورنکردنی است اما، این تصمیم او بود». ترامپ همچنین گفته است: توافق هستهای یک توافق وحشتناک بود و ایرانیان به آن پایبند نیستند و ما اقدامات سخت و شدیدی اتخاذ خواهیم کرد، اگر ایران به این توافق پایبند نشود. شبکه آی۲۴ به نقل از منابع آگاه در کاخ سفید گفته ترامپ در گزارش ماه اکتبر از توافق هستهای خارج خواهد شد.
این اظهارات رئیسجمهور آمریکا با واکنش محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه مواجه شد. عصر دیروز محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توییتی به تهدیدهای «دونالد ترامپ» واکنش نشان داد. «رئیسجمهور آمریکا همیشه میخواسته برجام را بکشد. او برای اجتناب از انزوا، تلاش دارد ایران را مقصر این کار نشان دهد. سوءنیت در رأس موارد نقض روح و متن برجام توسط آمریکا قرار گرفته است». وزیر امور خارجه روسیه نیز در واکنش به سخنان ترامپ ابراز تأسف کرد که رئیسجمهور آمریکا درباره توافق موفقیتآمیز برجام شک ایجاد میکند.
این در حالی است که چندیپیش یک رسانه آمریکایی گزارش داد که ترامپ تیمی را در کاخ سفید موظف کرده تا نشانههای عدم پایبندی ایران به برجام را رصد کنند. ترامپ از آنها خواسته در پاییز او را به این نتیجه برسانند تا بتواند عدم پایبندی ایران به برجام را اعلام کند. به نوشته رسانههای آمریکایی، ترامپ در گزارش سه ماه قبل نیز با اصرار وزرای خارجه و دفاع این کشور قانع شده که تأیید کند ایران به توافق هستهای پایبند بوده است. گزارش شده همین نقطه محل اختلاف ترامپ با رکس تیلرسون، وزیر خارجه دولتش نیز شده است.
درهمینراستا تسنیم به نقل از رویترز گزارش داده که نماینده آمریکا در سازمان ملل قصد دارد اواخر ماه جاری برای گفتوگو و رایزنی درباره فعالیتهای هستهای ایران با مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به وین سفر کند. نیکی هیلی قصد دارد در وین با مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و هیئت آمریکایی درباره فعالیتهای هستهای ایران گفتوگو و مذاکره کند. سفر نیکی هیلی به وین بخشی از تلاشهای واشنگتن برای بررسی پایبندی ایران به توافق هستهای ٢٠١٥ میلادی خواهد بود.
همچنین عباس عراقچی در واکنش به این سخنان گفته «عدم پایبندی به برجام به یقین برای طرفهای ناقض آن هزینه جدی خواهد داشت و در صورت حادثشدن چنین امری، ایران برای هر احتمالی آمادگی دارد». «سیدعباس عراقچی»، معاون امور بینالملل وزیر امور خارجه که در بنیاد صلح «ساساکاوا» ژاپن سخنرانی میکرد، با تشریح نتایج برجام در دو حوزه هستهای و رفع تحریمها، بهویژه پیشرفت اقتصادی ایران در یکسالونیمی که از اجرای برجام میگذرد، تأکید کرد: برجام از جایگاهی قوی در سطح بینالملل برخوردار است و نهتنها توسط قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت بلکه توسط مجموعه اتحادیه اروپا و جامعه بینالملل مورد حمایت قرار دارد. وی بهانهجوییهای آمریکا و اعمال بسته تحریمی به خاطر برنامههای موشکی ایران را امری غیرقابل پذیرش دانست و گفت: برنامه موشکی ایران که محصول توانمندیهای مردم ایران است، صرفا دفاعی است و جنبه بازدارنده دارد.
معاون وزیر امور خارجه که در راستای روابط دوجانبه به توکیو سفر کرده، با اشاره به سوابق روابط ایران و ژاپن گفت: این روابط همواره دوستانه و در جهت منافع دو کشور همراه با درک و احترام متقابل بوده است. در دوران بعد از تحریمها، همکاریهای اقتصادی ایران و ژاپن روند روبهرشدی را آغاز کرده است و انتظار میرود در آینده با سرعت بیشتری ارتقا و توسعه یابد و قابلیتها و ظرفیتهای دو کشور در مسیر همکاریهای سازنده و مؤثر بیشتری قرار گیرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، عراقچی همچنین به تبیین اوضاع منطقه خاورمیانه و چالشهای آن پرداخت. وی فقر و نابرابری اقتصادی، رژیمهای غیردموکراتیک و سرکوبگر، افراطگرایی و تروریسم و بهویژه بحران مزمن فلسطین و سرکوبگریهای رژیم صهیونیستی را از جمله مهمترین این چالشها برشمرد.
عراقچی که پیش از این مدتی سفیر ایران در ژاپن بوده، در مدت اقامت در توکیو، دیدارهای متعددی با مقامات سیاسی و اقتصادی ژاپن و نیز شرکتها و بانکهای بزرگ این کشور انجام داد. در این دیدارها راههای گسترش هرچهبیشتر روابط ایران و ژاپن بهویژه همکاریهای اقتصادی در شرایط جدید ناشی از برجام و رفع تحریمها مورد بحث و مذاکره قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، ترامپ در حالی ایران را به پایبندنبودن به روح و متن برجام متهم میکند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون در شش گزارشی که در رابطه با اجرای برجام ارائه کرده است، پایبندی ایران به تعهداتش را مورد تأکید قرار داده است و کشورهای عضو گروه ١+٥ نیز اجرای برجام از سوی ایران را نیز تأیید كردهاند. بالعکس این آمریکاست که از زمان اجرای برجام و حتی قبل از آن به صراحت روح و حتی متن برجام را مستقیم و غیرمستقیم نقض کرده است. آمریکا در آخرین اقدام در نقض برجام، قانون تحریمی جدیدی را علیه ایران در رابطه با فعالیتهای نظامی متعارف ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وضع کرد که به واسطه این تحریمها بخشهای زیادی از اقتصاد ایران و مراکز و مؤسسات دولتی و بانکی تحتالشعاع قرار خواهند گرفت. علاوه بر این دولت آمریکا تلاش کرده تاکنون از ورود بانکهای بزرگ به تعاملات اقتصادی و تجاری با ایران جلوگیری شود.
http://www.sharghdaily.ir/News/138296
ش.د9601965