فرهنگی >>  فرهنگی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۰۴۸۲۰

تاثیر تبلیغات ماهواره بر افزایش مصرف مواد مخدر توسط زنان

زنانی که سیگار می‌کشند؛ تصویر آشنای خیابان‌های این روزهای شهرمان است. معضلی که می‌تواند نشانه تغییر سبک زندگی باشد.
پایگاه بصیرت / گروه فرهنگی
به گزارش گروه فرهنگی بصیرت به نقل از خبرگزاری جام جم، سخنگوی وزارت بهداشت روز دوشنبه با اعلام آمار تاسف بار، خبر از افزایش مصرف دخانیات بخصوص سیگار در میان دختران جوان به نسبت پسران در کشور داد. اما چه دلایلی باعث می شود که با وجود هشدارهای مکرر جامعه پزشکی به مصرف سیگار،‌ این بار این آتش در دامن زنان شعله ورتر شود.
دکتر مجید ابهری آسیب شناس و جامعه شناس کشورمان در گفتگو با خبرنگار جام جم آنلاین در توضیحاتی در مورد چرایی گسترش این آسیب اجتماعی، گفت: تغییر سبک زندگی، تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای و برخی از دوستان باعث شده تا برخی از دختران برای فخر فروشی و بزرگ نمایی خود دست به رفتارهایی بزنند که باعث انحراف آنها از مسیر سلامت جسمی و سلامت اجتماعی گردد که یکی از آنها مصرف سیگار قلیان و حتی مصرف مواد مخدر است.
وی افزود: متاسفانه در سال های اخیر افزایش تبلیغات شبکه های ماهواره ای برای لاغری و برخی مراکز آرایشی و ورزشی در این زمینه باعث شده که برخی از بانوان فریب این تبلیغات را خورده و به مواد مخدر گرایش پیدا کنند. چرا که قرصهای مورد نظر و تبلیغی اغلب دارای آمفتامین و مواد اولیه شیشه بوده و اعتیاد شدید و مشکلات روحی و رفتاری را برای آنان بو جود می آورد.
ابهری با اظهار تاسف از گسترش معضل چشم و هم چشمی در بین بانوان افزود: برخی برای عقب نماندن از سبکهای اشتباه زندگی امروزی و برای بزرگ نمایی خود به دام مصرف سیگار، قلیان و حتی مواد مخدر روی می آورند.
این استاد دانشگاه اشاره کرد: امروز شیوع مصرف مواد مخدرهای گیاهی از جمله گل، مشتقات حشیش و برگ شاهدانه در میان نوجوانان افزایش یافته که بیشتر طیف گروه سنی 14 تا 25 سال را در بر می گیرد و علت آن ترویج مطالب دروغین مبنی بر اعتیاد آور نبودن آنها است.
ابهری نداشتن برنامه برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان از سوی نهادهای متولی را یکی از عوامل موثر در بروز این معضلات دانسته و گفت: ما در این مساله نه کمبود بودجه داریم و نه کمبود ابزار و سخت افزارها و آنچه در این زمینه خلا ایجاد نموده عدم مدیریت اوقات فراغت آنان، پایین بودن نشاط اجتماعی ، گران بودن وسایل تفریحی و ورزشی و مهمتر از همه عدم برنامه ریزی درست برای نوجوانان و جوانان است چرا که بسیاری از جوانان برای سرگرمی و اوقات فراغت به سمت دخانیات و خصوصا قلیان کشیده می شوند.
وی با تاکید بر اینکه در کل از مهمترین علل گرایش بانوان به این معضل را می توان در تغییر سبک زندگی ، فاصله گرفتن آنان از ارزشهای دینی و معنوی و باورهای فرهنگی دانست، گفت: امروز مادر و همسر بودن دارای منزلت اجتماعی به مراتب پایین تر از شاغل بودن است که این تحت تاثیر فضای مجازی بوده و بسیار بد است چرا که در دنیای غرب مادر و همسر بودن یکی از ارزشهای برتر معنوی در نهاد خانواده به شمار می آید.
ابهری به فقدان آموزش مهارت زندگی در میان خانواده ها و به نوجوانان و جوانان اشاره کرده و گفت: مشکلات و گرفتاریهای اقتصادی موجود در میان خانواده ها و فاصله گرفتن آنان از تربیت اجتماعی صحیح خود مزید بر علت شده و باعث بروز معضلات این چنینی شده است.
وی در پایان وجود افسردگی در میان افراد را دلیل گرایش آنان به مصرف دخانیات و مواد مخدر ندانسته و گفت: بسیاری از این زنان از قشر مرفه بوده و برای سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت به سراغ مصرف این گونه مواد کشیده می شوند.
ابهری در پایان تاکید کرد: نخستین گام برای مبارزه با این آسیب اجتماعی، گسترش برنامه ها و آموزش های مهارت فرزندپروری در خانواده ها ،افزایش تولیدات فرهنگی از طریق رسانه های نوشتاری و صدا سیما دانست.
خبرگزاری جام جم
مریم فلاحی
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات