تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۰۶۹۲۳

گردش به راست با رأی اصلاح‌طلبان!

پایگاه بصیرت / مطهره شفیعی

(روزنامه آرمان ـ 1396/07/23 ـ شماره 3442 ـ صفحه 3)

محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون و فعال سیاسی و فرهنگی، تاکید دارد که محمدعلی نجفی نباید فراموش کند با رأی اصلاح‌طلبان شهردار شد. مدتی است سیل انتقادات از هر طرف و بیشتر از سوی جریان اصلاحات روانه شهردار تهران شده است. شهردار تهران زیاد اهل صحبت‌کردن نیست، حتی زمانی که مخالفانش اتهامات مختلفی را به او نسبت می‌دهند. محمدعلی نجفی عضو حزب کارگزاران است و ابایی از بیان این تعلق حزبی ندارد، چراکه سابقه و ریشه او در همین حزب تعریف شده است. مسئولیت‌های زیادی هم از ابتدای انقلاب داشته، اما به بهشت رفته و بر کرسی شهردار پایتخت تکیه زده است.

راز سکوت

پس از پیروزی لیست امید در انتخابات شورای شهر پنجم، اولین سوال درباره انتخاب شهردار بود. بسیاری این پیش‌بینی را داشتند که محسن هاشمی بر این کرسی تکیه خواهد زد، چراکه از یک‌سو دارای تجربه مدیریت شهری بود و از سوی دیگر یک‌میلیون و700‌هزار رأی در انتخابات شورای شهر به دست آورد، اما منتخبان شورای شهر قرار گذاشتند که کسی برای شهردار‌شدن از شورا خارج نشود. محسن هاشمی هم به این تصمیم پایبند ماند. در نهایت پس از بحث‌ها و بررسی گزینه‌ها، محمدعلی نجفی برای شهرداری انتخاب شد. برخی اصلاح‌طلبان از همان ابتدا نشان می‌دادند که از این انتصاب رضایت صددرصدی ندارند و گویی چیزهایی می‌دانند و درباره آنها سکوت کرده‌اند. آنها معتقد بودند گذشت زمان دلیل نگرانی‌شان را روشن می‌کند.

نخستین گلایه‌ها

در همان روزهای نخست آغاز کار، زمزمه‌هایی مبنی بر تصمیم‌گیری مستقل و بدون مشورت با شورا به گوش رسید اما کم‌کم این شنیده‌ها به واقعیت تبدیل شد و انتصاب برخی معاونان شهرداری بدون مشورت با دیگران اخم به چهره اصلاح‌طلبان نشاند. 19شهریور اعضای شورای شهر جلسه‌ای با نجفی در پشت درهای بسته برگزار کردند تا انتقادات خود را به انتصاب‌های او بیان کنند. برخی اعضای شورای شهر هم به دیدار نجفی رفتند تا به او یادآوری کنند با رأی اعضای شورای شهر به شهرداری رسیده و باید با شورا مشورت کند.

رأی اصلاح‌طلبان

هنوز زمان زیادی نگذشته که او به تمجید از مدیران دوران محمدباقر قالیباف پرداخت. این رفتار در حالی صورت گرفت که خود او معترف به بدهی‌های زیاد شهرداری در زمان قالیباف بود. بنابراین اگر عملکرد مدیران آن دوره دارای ایراد نبود، پس چه عواملی سبب پدیدار‌شدن بدهی‌های بالا شده بود؟ البته بدهی تنها نمونه کارنامه دارای اشکال شهرداری در دوره قبل نبود و موارد زیادی از این دست وجود دارد. تمجید از مدیران قالیباف سبب گلایه اصلاح‌طلبان شد. محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون، در این‌باره نوشت: «آقای نجفی، شهردار محترم، نیروی كم‌نظیر مدیران اصلاح‌طلب هستند. اما شنیدم در دفاع از نیروهای زمان شهردار سابق صحبت کرده‌اند و می‌گویند که بعضی انتصاب‌هایشان بیشتر در چرخه نیروهای آقای قالیباف دور می‌زنند. باور کنید خیلی‌ها مراقب حقوق آنها هستند. ما اصلاح‌طلبان نباید در چرخه بی‌اعتنایی به رأی مردم بیفتیم. شهردار محترم تهران باور کند که رأی بی‌نظیر و یکدست مردم به شورای شهر باعث شد که همه اصلاح‌طلب شوند و آقای نجفی شهردار شود. آفت بدی است که هر اصلاح‌طلبی با رأی مردم رئیس می‌شود، اهتمام اصلی‌اش می‌شود حمایت از اصولگرایان و قدرت‌های مخالف اصلاح‌طلبی، مبادا که رویش حساس شوند.»

روشن ‌بودن مسائل

موضوع دیگری در این روزها سبب انتقاد شده است. شهردار تهران در حالی از عدم وجود اطلاعات درست در خصوص املاک نجومی سخن گفت که عضو سابق شورای شهر تهران نظر دیگری در این مورد دارد. محمدعلی نجفی درخصوص پیگیری موضوع واگذاری املاک نجومی در شهرداری گذشته از سوی نمایندگان و طرح سوال از وزیر کشور به‌خاطر عدم تعیین تکلیف این موضوع گفت: درمدت یک ماه و نیم که مسئولیت شهرداری تهران را برعهده گرفتم، هنوز نتوانستیم اطلاعات دقیقی از این مساله به‌دست آوریم؛ البته کمیته‌ای در کنار سازمان املاک شهرداری تشکیل شده که این مساله را بررسی کنند، ضمن اینکه شهرداری از آمادگی لازم برای همکاری و تعامل با مجلس و با وزارت کشور برای پیگیری موضوع برخوردار است. پس از آن بود که احمد حکیمی‌پور، عضو شورای شهر چهارم، به برنا گفت: در رابطه با املاک نجومی در شورای قبلی جلسات متعددی برگزار شد و گزارش‌هایی ارائه و پیگیری‌هایی انجام شد. توضیحات حقوقی از اطلاعاتی که در دست من بود، داده شده و گزارش‌هایی را هم در خصوص املاک نجومی در اختیار رئیس شورا قرار دادم. اگر به مکاتبات و مذاکرات شورای قبلی مراجعه شود، مساله کامل روشن است. حکیمی‌پور ادامه داد: با توجه به جلسات متعددی که داشتیم و مکاتباتی که صورت گرفت، ابهامی در خصوص پرونده املاک نجومی وجود ندارد. وی افزود: در زمانی که مسئولیت داشتم، اقدامات لازم را در این خصوص انجام دادم؛ الان هم که مسئولیتی ندارم، اگر توضیحی یا اطلاعاتی بخواهند، حتما در اختیارشان قرار می‌دهیم، چون به‌نظرم کارهای غیرقانونی که صورت گرفته، کاملا روشن است و ابهامی در این خصوص وجود ندارد و دستگاه قضائی هم موضوع را کاملا پیگیری کرده است.

اولویت نجفی

درباره فعالیت‌های نجفی از زمان حضور در شهرداری تاکنون، اصلاح‌طلبان گلایه‌هایی دارند. داریوش قنبری در این‌باره به «آرمان» گفت: آقای نجفی برای کسب اطلاعات از مجموعه شهرداری نیاز به زمان دارد و باید زمانی بگذرد تا او به تمام مسائل شهرداری تهران اشراف داشته باشد. البته در چند سال گذشته مدیران درجه‌یک شهرداری نیز از همفکران آقای نجفی نبودند که اطلاعات لازم درباره خیلی از مسائل را در اختیار او بگذارند.» وی افزود: «آقای نجفی با سخنان خود خواسته جانب انصاف را رعایت کند و مشکلات شهرداری را به کل مدیران نسبت ندهد. قطعا شهردار نیز در این مدت اطلاعات زیادی کسب کرده و به احتمال زیاد می‌داند مدیران شهرداری در چه رده‌ای مشکل‌زا بوده و هستند. از این رو اولویت کاری آقای نجفی برکناری این مدیران باشد.» قنبری ادامه داد: «البته بحث دیگر انتظارات رأی‌دهندگان است. به هر صورت به‌لحاظ فکری و مدیریتی به جریان خاصی رأی داده شده و مردمی که رأی دادند، قطعا به توانمندی اصلاح‌طلبان باور داشتند و معتقد بودند آنها نیروهای کافی را برای اداره شهرداری دارند. در حال حاضر در جریان اصلاحات مدیران توانمندی برای اداره امورات شهرداری و فراتر از آن وجود دارد و این انتظار وجود دارد که شهردار ترجیحا از مدیرانی استفاده کند که با مجموعه تفکرات شورا و شهرداری همسویی داشته باشند.» وی گفت: «انتظارات مردم و به‌ویژه جریان اصلاحات با توجه به سوابقی که از آقای نجفی وجود دارد و چارچوب فکری او که جزو نیروهای شناسنامه‌دار جریان اصلاحات است، بیشتر از این بوده است.»

http://www.armandaily.ir/fa/news/main/200756

ش.د9602992

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات