تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۰۷۰۴۵
از سوی دبیرخانه شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اعلام شد

تشریح روند شکل‌گیری فهرست 21 نفره نامزدهای شورای اسلامی شهر تهران

(روزنامه آفتاب يزد – 1396/04/14 – شماره 4933 – صفحه 9)

دبیرخانه شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تشریح چگونگی شکل‌گیری فهرست 21 نفره نامزدهای شورای اسلامی شهر تهران برای اولین بار مبادرت به انتشار اسامی 161 و نیز 42 نامزد برگزیده مراحل اولیه شکل‌گیری فهرست شورای شهر تهران کرد. به‌گزارش روابط‌عمومی شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

توفیق شورایعالی سیاستگذاری در مدیریت اجماع نظرات اصلاح‌طلبان در نتایج انتخابات سال‌های 94 و 96 خرسندی دوستداران این تفکر را فراهم کرده است. هر چند مسیر شکل‌گیری این شورا با نقایصی همراه بوده و سیر تکاملی فعالیت آن می‌تواند در آینده ظرفیت رو به تزایدی را برای مدیریت این جریان فراهم آورد.

بدیهی است اطلاع مردم شریف ایران بالاخص مردم شریف تهران از روند اقدامات این شورا در ارائه لیست با توجه به شبهاتی که برخی دلسوزان و بعضی از مخالفان این موفقیت مطرح کرده‌اند، می‌تواند در ادامه روند فعالیت این شورا راهگشا باشد.

اهم اقدامات شورایعالی در خصوص تنظیم لیست شورای اسلامی شهر تهران به شرح ذیل است:

مرحله اول:

1. تدوین شاخص‌های امتیازدهی به نامزدها با تاکید بر تخصص‌های مورد نیاز شورای شهر و تصویت آن در شورایعالی سیاستگذاری

2. تفویض اختیار شورایعالی به هیئت‌رئیسه که پس از بررسی نامزدها، چهل ودو نفر از آنان را گزینش کرده و به شورایعالی برای انتخاب 21 نفر نهایی ارائه کند.

3. طراحی فرم مناسب با شاخص‌ها جهت تکمیل توسط نامزدهای شورا

4. فراخوان نامزدهای اصلاح‌طلب متمایل به پرکردن فرم و جمع آوری فرم‌های تکمیل شده توسط نامزدها (جمعاً 670 نفر فرم‌ها را تکمیل و ارائه کردند.)

مرحله دوم:

1. تشکیل کمیته 7 نفره از میان اعضای شورایعالی و هیئت‌رئیسه توسط هیئت‌رئیسه با وظیفه: (الف): رساندن تعداد نامزدها به حدود 160نفر و (ب): پیشنهاد 42 نفر (دوبرابر تعداد موردنیاز) به هیئت‌رئیسه.

2. تشکیل کارگروه کارشناسی 14 نفره امتیازدهی و غربالگری توسط کمیته 7 نفره با ماموریت امتیازدهی فرم‌های تکمیل شده و غربالگری نامزدها و پیشنهاد حدود 160نفر از نامزدها به کمیته 7نفره.

3. آغاز به کار کارگروه کارشناسی امتیازدهی.

مرحله سوم:

1. ارائه فهرست 133 نفر توسط کارگروه کارشناسی به کمیته 7نفره. (در اینجا گروه کارشناسی با مبنا قراردادن امتیاز 25 به بالای نامزدها که از زیرگروه‌های کاری جزء به دست آورده بود و بررسی و جمع‌بندی تلفیقی نتایج زیرگروه‌ها فهرست مذکور را ارائه کرد.)

2. بررسی فهرست 133 نفره در کمیته 7نفره. (در اینجا پس از بررسی‌های مختلف و طولانی پیرامون تعداد نامزدهای ارائه شده و برخی کاستی‌های امتیازدهی‌ها و آشکارشدن برخی کاستی‌ شاخص‌های امتیازدهی و لزوم افزایش تعداد نامزدهای پیشنهادی به حدود 160نفر مقرر می‌شود

که نامزدهایی که امتیاز بین 20 تا 24 آورده‌اند نیز پس از بررسی و جمع‌بندی تلفیقی به فهرست 133نفره اضافه شوند.

3. با بررسی فهرست 133 نفره پیشنهادی کارگروه کارشناسی و بررسی و جمع‌بندی تلفیقی امتیازهای (20-24) و اضافه‌کردن به فهرست قبلی، کمیته 7نفره به فهرست 161 نفری نامزدها می‌رسد.

مرحله چهارم :

1. تعیین 10 گروه تخصصی برای شورا در کمیته 7نفره پس از بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم و تصویب آن در هیئت‌رئیسه شورایعالی.

2. تعیین سهمیه هر گروه تخصصی از 21 نفر و تصویب آن در هیئت‌رئیسه شورایعالی.

3. توزیع 161 نامزد در گروه‌های تخصصی 10گانه براساس مدرک تحصیلی و سوابق و تجارب

حرفه‌ای نامزدها.

مرحله پنجم:

این مهم‌ترین قسمت فرآیند کار بود، زیرا در این مرحله باید برای رسیدن به 42 نفر، غربالگری از بین نیروهایی که همگی مورد تایید بودند انجام می‌گرفت و برای این امر باید سازوکار مناسبی که حتی‌الامکان کمترین مشکل را در برداشته باشد درنظر گرفته می‌شد، زیرا کمیته 7 نفره و هیئت‌رئیسه به‌خوبی بر حساسیت امر و مشکلات گزینش 42 نفر و در نهایت 21 نفر از بین 161 نفر که همگی صاحب صلاحیت بودند آگاهی داشتند به‌ویژه آنکه اکثریت این نامزدها تلقی و انتظارشان این بود که باید در فهرست نهایی قرار گیرند، لذا کمیته 7 نفره از قبل با برخی صاحبنظران، احزاب و فعالان سیاسی رایزنی کرده و پیشنهاد‌های آنها را اخذ کرده بود و طی بحث‌های فشرده و با استفاده از پیشنهادهای مطرح شده و بررسی ابعاد مختلف موضوع به این جمع‌بندی رسید که با دعوت از نامزدها و ارائه گزارش روند کار نظر آنان را در نحوه گزینش 42 نفر اخذ کند و حتی پیشنهاد دهد که خود آنان در هر گروه تخصصی از بین خودشان به میزان سه برابر مورد نیاز انتخاب و پیشنهاد دهند، لذا در این مرحله از 161 نفر نامزد دعوت به‌عمل آمد که ۱۵۴ نفر آنان در جلسه حضور یافتند و پس از ارائه گزارش روند کار و اعلام اسامی 10 گروه تخصصی از آنان خواسته شد که هر یک از گروه‌های تخصصی با تشکیل جلسه نسبت به نحوه ادامه کار به‌ویژه انتخاب و پیشنهاد سه برابر مورد نیاز سهمیه آن گروه تخصصی از بین خودشان اقدام کنند، اما در نهایت همه گروه‌ها به این جمع‌بندی رسیدند که راهکار مناسب آن است که فرآیند انتخاب ۴۲ نفر و در نهایت 21 نفر به‌عهده هیئت‌رئیسه شورایعالی باشد و نظر خود را در این زمینه به شکل مکتوب و با امضا اعلام کردند.

همچنین در این مرحله تعدادی از نامزدها به نحو مکتوب و با ارائه دلیل خواهان تغییر گروه تخصصی خود شدند که پس از بررسی توسط کمیته 7 نفره چند مورد جابه‌جایی افراد در گروه‌های تخصصی انجام گرفت (اسامی گروه‌های تخصصی 10‌گانه در جدول پیوست آمده است.)

مرحله ششم:

1. بررسی و تعیین سهمیه زنان و جوانان در کمیته 7 نفر و تصویب آن در هیئت‌رئیسه (گروه‌های 10 گانه و سهمیه هر گروه و سهمیه زنان و جوانان در جدول پیوست آمده است.)

2. تعیین سازوکار گزینش نامزد‌ها در هر گروه تخصصی به میزان دوبرابر مورد نیاز در این مرحله به‌دلایل مختلف امکان اتکاء صرف به امتیاز‌ها وجود نداشت، زیرا اولاً از ابتدا هم امتیازبندی برای غربالگری اولیه تا رسیدن به حدود 160 نفر مدنظر بود و نه مرحله بعد. ثانیا با توجه به اینکه فرم‌ها براساس خوداظهاری داوطلبان پُر شده بود و برخی نامزدها فرم‌ها را کامل و مفصل و برخی خیلی خلاصه تکمیل کرده بودند و امتیازها نیز بر اساس خوداظهاری داده شده بود، لذا امتیازها نمی‌توانست ملاک اصلی گزینش در مراحل بعدی قرار گیرد. ثالثا با توجه به توزیع تخصصی نیروها و سپس سهمیه هر تخصص و در نهایت سهمیه زنان و جوانان، استفاده صرف از امتیازها از یک‌سو، بررسی و ارزیابی ابعاد دیگر نامزدها که سنجش آنها از طریق فرم‌های پُر شده فراهم نبود را منتفی می‌ساخت و از سوی دیگر فرآیند توزیع تخصصی و سپس سهمیه‌بندی تخصصی و در نهایت سهمیه‌بندی زنان و جوانان را با اختلال جدی مواجه می‌کرد، لذا با اجماع‌نظر کمیته 7نفره و تصویب هیئت‌رئیسه قرار شد ارائه غربالگری بر اساس تلفیقی از عوامل «امتیازها، بررسی و ارزیابی و در نهایت رای‌گیری» انجام گیرد.

3. تعیین 42 نفر از نامزدها در چارچوب گروه‌های تخصصی و سهمیه هر تخصص و سهمیه زنان و جوانان توسط کمیته 7 نفره بر اساس «امتیازها، سایر بررسی‌ها و در نهایت رای‌گیری» و پیشنهاد به هیئت‌رئیسه همراه با اسامی همه ۱۶۱ نامزد در قالب گروه‌های تخصصی.

مرحله هفتم:

1. بررسی 42 نفر پیشنهادی کمیته 7 نفره و سایر نامزدها و در نهایت تعیین 42 نفر نهایی توسط هیئت‌رئیسه در قالب گروه‌های تخصصی و سهمیه‌ها بر اساس رای‌گیری برای ارائه به شورایعالی.

مرحله هشتم:

1. ارائه 42 نفر تعیین شده توسط هیئت‌رئیسه به شورایعالی.

2. رای‌گیری در شورایعالی به تفکیک گروه‌های تخصصی و سهمیه‌ها برای انتخاب 21 نفر نهایی.

3. شمارش آرا و تعیین 21 نفر نهایی.

در پایان ذکر نکات ذیل ضروری به نظر می‌رسد:

1. شورا به‌هیچ وجه مدعی آن نیست که روند کار فاقد اشکال و نقاط‌ضعف بوده به‌ویژه آنکه شورا از این نکته که برخی از چهره‌های ارزشمند و متخصص و با سابقه امکان حضور در لیست را پیدا نکردند بسیار متاسف است و همین جا ضمن پوزش از آنها مراتب تشکر و تقدیر خود را تقدیم آن‌دسته از نامزدهایی می‌کند که با حضور فعال در صحنه و پایبندی صمیمانه به میثاق‌نامه و انصراف خود، از فهرست 21 نفره اعلام پشتیبانی کردند.

2. اصلاح‌طلبان ورود به چنین فرآیندی را در یک روند متفاوت تجربه می‌کردند. بدین معنی که تلاش شد با یک ساز و کار از پیش اعلام شده و نسبتاً شفاف و از طریق اعلام فراخوان از بین تعداد بسیار زیادی از نامزدها که اکثریت قریب به اتفاق آنها واجد صلاحیت بودند تعداد محدودی (21 نفر) آن‌هم با رعایت سهمیه‌های مختلف تخصصی و زنان و جوانان برگزیدند.

3. مهم‌ترین عوامل مربوط به پاره‌ای نقاط ضعف و کاستی‌ها را می‌توان به شرح ذیل برشمرد:

الف: تعداد بسیار زیاد افراد صاحب صلاحیت و تعداد محدود کرسی مورد نیاز که در هر صورت بسیاری از افراد صاحب صلاحیت از فهرست حذف می‌شدند.

ب: مشکلات مربوط به امتیازدهی کمی به عوامل کیفی.

ج: فرصت زمان بسیار محدود قانونی برای ارزیابی و گزینش نامزدها، در شرایطی که اطلاعات مربوط به نامزدها بر اساس خوداظهاری بوده و رسیدگی همه‌جانبه به آنها نیازمند زمان طولانی‌تری از فرصت زمان قانونی بود.

د: ساز و کار اصلی و نهایی گزینش افراد از بین حدود ۱۶۰ نامزد نیمه‌نهایی، الزاماً مبتنی بر تصمیم‌گیری جمعی و رای‌گیری بود و طبیعی است با توجه به تفاوت نظرات و دیدگاه‌های افراد، چاره‌ای جز پذیرش رای اکثریت نبوده است.

ه: الزام رعایت سهمیه‌های تخصصی زنان و جوانان که از پیش توسط شورایعالی تعهد و اعلام شده بود. مثلا در گروه تخصصی بهداشت محیط که صرفاً یک سهمیه آن هم به بانوان تخصیص یافته بود، الزاماً همه نامزدهای مرد این گروه تخصصی از گردونه حذف می‌شدند.

دستاوردهای مهم

در کنار کاستی‌ها و نقاط‌ضعف باید به پاره‌ای از نقاط قوت و دستاوردهای مهم کار نیز توجه جدی مبذول داشت که از جمله آنها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

الف: اصلاح‌طلبان تلاش کردند در یک روند متفاوت، بر اساس یک ساز و کار و برنامه مشخص و از پیش اعلام شده و با آماده‌کردن شرایط حضور همه نامزدهایی که خود را صاحب صلاحیت می‌دانستند، فهرست نامزدهای انتخاباتی را تهیه و اعلام کنند.

ب: رعایت و تحقق تعهدات و مصوبات اعلام شده شورایعالی مبنی بر اصلاح‌طلبی، سلامت و پاکدستی نامزدهای اعلام شده.

ج: رعایت سهمیه زنان و جوانان که برای اولین بار 30 درصد بانوان و 30 درصد جوانان (در مجموع 50درصد) در فهرست قرارگرفتند و ترکیب متنوع و جدیدی از فهرست شکل گرفت که زمینه را برای ورود نیروهای جدید و شایسته و رشد و ارتقای آنان فراهم ساخت.

د: رعایت تخصص در گزینش نامزدها از طریق تجزیه ترکیب شورا به تخصص‌های مورد نیاز و تعیین سهمیه مناسب برای هر یک از تخصص‌ها و توزیع نامزدها در گروه‌های تخصصی بر اساس مدرک تحصیلی و تجزیه حرفه‌ای آنان.

ه: تاکید بر گردش نخبگان و پرهیز از سهم‌خواهی، عدم استفاده از رانت و رابطه در گزینش نامزدها که در مجموع ترکیب قابل قبول و مطابق با اصول و مواضع اعلام شده را در فهرست 21 نفره فراهم کرد که در عین حضور چهره‌های شناخته شده و باسابقه، زمینه و فرصت لازم برای حضور چهره‌های جدید و شایسته به‌ویژه زنان و جوانان به‌وجود آمد.

اسامی ۱۶۱ نفر برگزیده:

1- سیده لیلا ابراهیمی 2- حسین احمدی 3- علی اعطا 4- امیر آریازند 5- ملیحه باقری 6- علی بخشی 7- مجتبی بدیعی 8-حسین توسل 9-مصطفی خانزادی 10- محمود زنجانیان 11- محی‌الدین فاضلیان 12-نصرت‌ا...کاشانی 13- سیدمصطفی موسوی لاری 14- سید احمد میری 15- علی نوذرپور 16-سیدمناف هاشمی 17- ابراهیم اصغرزاده 18- سروش اکبر‌زاده 19- مرتضی الویری20-محمدرضا بهمنی 21- حبیب‌الله تاجیک اسماعیلی 22- محمد مهدی تندگویان 23- علی‌اکبر جعفری 24- محمد حقانی 25- احمد حکیمی‌پور 26-محمدرضا خون‌چمن 27- اسماعیل دوستی 28- احمد دنیامالی 29- حسن رباطی 30- مهدی رسول‌پناه31-ولی‌ا... شجاع‌پوریان 32- محمدباقر شریعتی 33- مجید صبایی 34- علی صوفی 35- اسدا...عابدی 36-مهرانگیز مروتی 37- سید افضل موسوی 38- عباس میرزا ابوطالبی 39- داود تاجران40- سیدآرش حسینی میلانی 41- علیرضا زمانی 42- مصطفی سلیمی 43- زهرا صدراعظم نوری 44- اللهیار عرب امیرآبادی 45- فریبا فتحی 46- همایون کتیبه 47-محمدکاظم کوهی 48- ایرج محمد فام 49- حامد منتظری 50- سیدحسن موسوی 51-سید مجتبی موسوی‌اجاق 52- رسول مهرپرور 53- اصغر نصیری 54- حسین نیکخواه ‌ابیانه 55- فتح‌الله استرکی 56- سیدحسن الحسینی 57- زهرا بهروزآذر 58-عباس تقی‌پور 59- محمدجواد حق‌شناس 60-حسن خلیل‌آبادی 61- فاطمه راکعی 62- محمدعلی زم 63- مجید سرسنگی 64- پریچهر سلطانی 65- صالح‌آبادی 66- باسی منجم 67- مهرداد فرید ابوطالبی68- مصطفی فقیهی 69- عبدالحسین مختاباد 70- احمد مسجدجامعی 71- علی‌محمد مصلحی 72- فرحناز مینایی‌پور 73-علی نظری 74-غلام‌حیدر ابراهیم بای 75- مژگان اثباتی 76- لیلا ارشد 77- سعیداله بداشتی 78- غلامرضا انصاری 79-حسین ایمانی جاجرمی 80- زهرا آقاباقری 81-بهاره آروین 82- شهربانو امانی 83- عماد بهاور 84- حدیث پازوکی 85-محمدرضا جورکش 86- نسیم چالاکی 87- معصومه حجتی 88- فاطمه دانشور 89- سیدمعروف صمدی 90- طاهره طاهریان 91-محمدرضا علی‌حسینی عباسی 92-طاهره عیدی‌زاده 93- الهام فخاری 94- مهدی فرنیان 95- فاطمه فکوریان 96- داریوش قنبری 97-مرادکاویانی راد 98-احمد مرادی 99-محمود مرتضایی فرد 100-عبدا... مومنی 101- طاهره میرساردو 102- میرعرب 103- محمدباقراعلایی 104- یعقوب امین‌زاده 105- محمد پرتویی 106- عزت‌الله تقواییان 107- افشین حبیب‌زاده، 108-محسن سرخو 109- حسین عسگریان‌ابیانه 110- محمد علیخانی 111- داود فدایی 112- احمد قدیانی 113-غلامرضا کاظمی 114-علیرضا کفش‌کنان 115- غلامعلی رجایی 116- منصور کمالی 117- محسن هاشمی‌رفسنجانی 118-امیدوار تجریشی 119- علی سلطانی‌فر 120- احمد شکوری‌راد 121- امین صارمی 122- بهمن صالحی جاوید 123- داود عسکری 124- فخرالسادات فاطمی حاجی‌آقا 125- مجید فراهانی 126- سیدمصطفی قاضی‌زاده هاشمی 127- سیدحامد محتشمی‌پور 128- داورنظری اردبیلی 129- نبی‌الله احمدلو 130- سیدابراهیم امینی 131- محمدعلی باقری عدالت 132- خانم راغب 133- مجید راوندی 134- علی صابری 135- سیدمحمدتقی طباطبایی حکیم 136- حجت نظری 137- حسین نقاشی138-سیدحسن رسولی 139-اسماعیل شجاعی140- ایوب فرامرزی 141- محسن مهرعلیزاده 142- زهرا نژادبهرام 143- فاطمه مقیمی 144- جهانبخش امینی 145- محمدعلی‌بندپی 146- علی تاجرنیا 147- ناهید خداکرمی 148- سعید صفاتیان 149- محمد سالاری 150- سیدمحمود میرلوحی151- مهدی نادمی 152- سیدمحمود علیزاده طباطبایی153- نادره رضایی ۱۵۴- قادر مرزی ۱۵۵- عادل عبدی ۱۵۶- محبوب پناهی ۱۵۷-میثم شهبازی 158- علی ‌محمد مصلحی ۱۵۹-علی توکلی یرکی۱۶۰- صدرالدین علی‌پور۱۶۱- سودابه رادفر.

http://aftabeyazd.ir/?newsid=77033

ش.د9603416

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات