(روزنامه وقايع اتفاقيه – 1396/11/04 – شماره 534 – صفحه 3)
مجادلهها از سال ۸۸ شروع شد. از روزهای پرحادثه سال ۸۸ که علی مطهری از میان اصولگرایان، موضعی متفاوت با سایر همقطارانش گرفت. این تفاوت اما مقطعی نبود. درست در روزهایی که اصولگرایان یکصدا و یکپارچه حامی مردی به نام محمود احمدینژاد شده بودند و او را «معجزه هزاره سوم» میخواندند مطهری پیشبینی روزهای کنونی را برای سرنوشت احمدینژاد کرده بود. موضعگیریهای صریحش چهرهای جدید از علی مطهری که با لیست رایحه خوش خدمت به مجلس رفته بود، ساخت. این چهره جدید را در میان اصولگرایان، کمتر کسی بود که تاب بیاورد. آشکارا از او انتقاد میکردند، در مجلس با حمله به او نطقش را نیمهتمام گذاشتند و در شیراز هم با چوب و سنگ از او استقبال کردند.
دراینمیان اما حسین شریعتمداری، مدیرمسئول ۷۰ساله روزنامه کیهان انتقادهایش به چهره جدید علی مطهری را از همان سال ۸۸ مکتوب کرد؛ مکتوباتی که علی مطهری هم آنها را بیپاسخ نمیگذاشت و به همان روش تندوتیز به او پاسخ میداد. دراینمیان حتی محمد مطهری، دیگر فرزند شهید مطهری هم وارد گود پاسخگویی به حسین شریعتمداری شده بود. در میان اصولگرایان که حسین شریعتمداری به مقالههای چالشبرانگیزش در کیهان معروف است به نظر میرسد تنها کسی که توانسته رقیبی قدر برای او باشد علی مطهری است. مطهری در اکثر موارد، اتهامات او را بیپاسخ نگذاشته و تندتر از او پاسخ داده است. این «قدر»بودن علی مطهری شاید بیشتر از هرچیز به شفافیت زندگی مالی او بازگردد که هیچ رسانهای تاکنون نتوانسته به او اتهامی وارد کند. همین هم باعث شده مطهری در بسیاری از موارد از پاسخگویی واهمهای نداشته باشد.
همین شرایط هم موجب شده مجادله این دو نفر به مدت هشت سال ادامه پیدا کند و احتمالا باز هم ادامه پیدا خواهد کرد. چهره متفاوت علی مطهری که روزگاری در مجلس در اقلیت بود، حالا او رابه نایبرییسی مجلس رسانده و بعید به نظر میرسد در ادامه آن، علی مطهری بازنده باشد. در ماههای اخیر شاهدیم که شریعتمداری تند مینویسد و مطهری که این روزها چهره محبوبی در مجلس و جامعه است پاسخ تندتری به او میدهد. حال اما تغییری رخ داده و اینبار علی مطهری از حسین شریعتمداری سوالهایی پرسیده که به نوعی کارنامه حرفهای او را هم زیر ذرهبین برده است.
پرسشهایی که باید دید حسین شریعتمداری برای آنها چه پاسخی دارد؟ علی مطهری در این نامه نوشته است: در شماره دوشنبه، دوم بهمن آن روزنامه، بخش خبر ویژه، ضمن مخالفت با اقداماتی مانند بازدید نمایندگان از زندان اوین برای آگاهی از وضع بازداشتشدگان و بررسی مسئله خودکشی یکی از آنها آمده است: «نکته جالب اینکه طی هفتههای اخیر باوجود تشدید برخی نابسامانیهای اقتصادی و طفرهرفتن مسئولان دولتی از پاسخگویی، امثال علی مطهری در قامت وکیلالدوله سکوت اختیار کردهاند و این در حالی است که مردم انتظار دارند مطالبات اقتصادی آنها از طریق نمایندگان مجلس از دولت پیگیری شود.»
و بعد با اشاره به افزایش قیمت دلار آمده است: «اما امثال علی مطهری که مدعی بودند ۲۰ دقیقه هم برای تصویب برجام زیاد بود، اکنون درباره ثمرات وارونه و تلخ برجام، کمترین موضعگیری و پرسشگری از دولت نمیکنند.» در ادامه این پاسخ آمده است: «پیگیری مطالبات اقتصادی و هر مطالبهای از دولت توسط نمایندگان لزوما در رسانهها منعکس نمیشود، چنان که اخیرا جلسهای با رییسکل بانک مرکزی داشتیم و موضوع افزایش نرخ ارز و موسسات اعتباری بررسی شد. همینطور است پیگیری سوال از رییسجمهور، علاوهبراین، اهمیت ارزشهای انسانی مانند آزادی و حقوق بشر، کمتر از معیشت و اقتصاد مردم نیست و گاه بیشتر است.
مردم انتظار پیگیری اینگونه مسائل را نیز از نمایندگان دارند. درست نیست که تا دولتی به حقوق ملت توجه کرد و به آزادیهای انسانی احترام گذاشت، دائم از معیشت مردم که همیشه میتوان نقصی در آن یافت بگوییم و وقتی دولتی همسوی خودمان روی کار آمد معیشت را فراموش کنیم. این سوال مطرح است که چرا کیهان به مسائلی مثل قتل ستار بهشتی نمیپردازد؟» مطهری در ادامه یادداشتش مجددا به دفاع از برجام پرداخته و نوشته است: «برجام، حاصل تفکر و تلاش کل نظام ازجمله مقام رهبری است و هیات مذاکرهکننده با اذن ایشان آن را امضا کردند. محاسن و معایب آن که معتقدم محاسن آن بسیار بیشتر از معایب آن است به کل نظام برمیگردد نهفقط به دولت.
مشکلات اقتصادی امروز ریشههای دیگری دارد که مهمترین آن ساختار اقتصادی کشور و کوچکبودن بخش خصوصی و چهار پارهبودن اقتصاد در دست دولت، نظامیان، نهادهای حکومتی و بخش خصوصی و درنتیجه، نبودن رقابت عادلانه میان شرکتها و موسسات اقتصادی است. اگر برجام نبود و رانتهای گذشته وجود داشت، وضعمان بدتر بود. مخالفت آقای ترامپ با برجام، یکی از نشانههای نافعبودن برجام برای ماست اگرچه هماهنگی کیهان و همفکرانش در این موضع با ترامپ و تلاش آنها از ابتدا برای اجرانشدن این توافقنامه، قابل تامل است.»
http://www.vaghayedaily.ir/newspaper.aspx?NewspaperTextID=2517
ش.د9604521