تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۰۹۴۷۹
مدیرکل سیاسی وزارت کشور خبر داد

«شورای گفت‌وگوی سیاسی» تشکیل می‌شود

(روزنامه ايران ـ 1396/11/03 ـ شماره 6700 ـ صفحه 3)

دیروز بهروز سرمست مدیرکل سیاسی وزارت کشور خبر داد: وزارت کشور بنا دارد در قالب «شورای گفت‌وگوی سیاسی» نسبت به هم‌اندیشی با احزاب درخصوص مسائل سیاسی کشور اقدام کند. به گفته او، هدف از این شورا گفت‌وگوی احزاب و وزارت کشور است که با استقبال عبدالرضا رحمانی فضلی مواجه شده و قرار است آیین‌نامه و دستورالعمل آن تهیه شود.

به گزارش ایسنا، بهرام سرمست در توضیح شأن نزول این شورا گفت: اخیراً نشست‌هایی با حضور دبیران کل احزاب عضو خانه احزاب با معاونت سیاسی وزارت کشور درخصوص مباحث روز و وقایع اخیر کشور برگزار شده است؛ وحدت، انسجام و توجه احزاب به منافع ملی نشان داد که احزاب به بلوغ سیاسی مناسبی دست یافته‌اند و قرار است این جلسات و نشست‌ها ادامه یابد. وزارت کشور از مشارکت سیاسی و هم‌اندیشی احزاب استقبال می‌کند و آقای رحمانی فضلی تأکید دارد که این جلسات منظم ادامه یابد.

«شورای گفت‌وگوی سیاسی» در صورت تحقق، دومین گام عملی وزارت کشور دولت تدبیر و امید برای تعامل میان احزاب و جریان‌های سیاسی خواهد بود. چه مدیران این وزارتخانه در دولت یازدهم، تلاش بسیار کردند تا همه سلایق سیاسی جامعه را برای احیای «خانه احزاب ایران» مجاب کنند. سه سال پیش بود که رایزنی‌های فشرده، حمایت‌ها و گاه میانداری‌های وزارت کشور سبب شد قفل تنها نهاد صنفی احزاب شکسته شود و اصلاح‌طلبان، اصولگرایان، اعتدالگرایان و سایر تشکل‌های مستقل دور یک میز بنشینند. هم‌نشینی‌ای که همین چهار سال پیش با چنان حساسیتی همراه بود که حضور چهره‌هایی چون غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب «کارگزاران سازندگی» و رسول منتجب‌نیا قائم مقام حزب «اعتماد ملی» در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور، با شگفتی اصحاب رسانه مواجه می‌شد و حال وزارت کشور بنا دارد دومین گام را در جهت قرابت احزاب با دولت بردارد.

چه دبیران کل و اعضای احزاب کشور همواره خواستار همفکری با نهادهای تصمیم‌گیر از جمله دولت برای پیشبرد امور کشور بوده و هستند. البته در چهار سال و نیم گذشته، نماینده احزاب و تشکل‌های سیاسی بارها با مدیران ارشد و میانی بر سر موضوعات مختلف دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. اما آن گونه که از فحوای سخنان مدیرکل سیاسی وزارت کشور برمی‌آید، این دیدارها منظم‌تر و هدفدارتر برگزار خواهد شد. جلساتی که می‌تواند الگو و تمرین خوبی برای «گفت‌وگوی ملی» باشد. موضوعی که همین چند وقت پیش از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری مطرح و با استقبال فعالان سیاسی مواجه شد. جهانگیری با یادآوری ناآرامی‌های اخیر و تبعات و هزینه‌های آن برای کشور و مردم، تنها راه حل مشکلات کشور را انسجام و «گفت‌وگوی ملی» دانست و با تأکید بر اینکه برای گلایه و نقد همیشه فرصت هست، برای تعامل گروه‌ها و جریان‌های سیاسی فراخوان داد. اگرچه پیش از او نیز چهره‌های ارشد اصلاح‌طلب و اصولگرا از لزوم «گفت‌وگوی ملی» و به تعبیر مصطفی تاجزاده ایرانی - ایرانی گفته بودند،اما شرایط بین‌المللی با وجود رئیس جمهوری چون دونالد ترامپ، شرایط منطقه‌ای و ناآرامی‌های داخلی، دلسوزان کشور را به این نتیجه رسانده است که راهی جز ترمیم روابط زخم خورده و آسیب دیده و کاستن از شکاف‌ها نیست.

http://www.iran-newspaper.com/Newspaper/Page/6700/Polotic/3/0

ش.د9604680

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات