صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲  ، 
کد خبر : ۳۱۰۹۹۲

اخبار ویژه روزنامه‌ها 7 خرداد ماه

روزنامه کیهان

کل شغل ایجاد شده در تلگرام 33 هزار مورد!

آمارهای اعلام شده درباره ایجاداشتغال در پیام‌رسان تلگرام تخیلی است.

روزنامه وطن امروز در گزارشی خاطرنشان کرد:بررسی‌ها نشان می‌دهد آمارهای اعلام شده درباره ‌اشتغالزایی تلگرام مانند آمار ‌اشتباه روحانی درباره‌اشتغالزایی فضای مجازی یک آمار رویایی و خلاف واقع است.

چند هفته قبل روحانی اعلام کرد ۲ میلیون شغل در فضای مجازی ایجاد شده، اما وزیر ارتباطات سریعا این آمار را تصحیح کرد و به ۲۰۰ هزار شغل تنزل داد. اما واقعیت چیست؟ تجربه سال‌های اخیر فضای مجازی ایران نشان داده تا مادامی که نمونه خدمت خارجی در کشور وجود داشته باشد، امکان رشد اپلیکیشن داخلی وجود ندارد، از نمونه‌های بارز آن هم آپارات و کافه بازار است. پس از محدودیت آی‌پی‌های تلگرام توسط اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت در ایران، حالا موجی از مخالفت‌ها برابر این اقدام شکل گرفته است؛ گروهی محدودسازی تلگرام را به بستن راه ارتباطی و گروهی دیگر این کار را مبارزه با آزادی می‌خوانند، اما اصلی‌ترین مخالفان محدودیت تلگرام آن را راهی برای کسب درآمد می‌دانستند که حالا از آن محروم شده‌اند. حتی یکی از عواملی که باعث بی‌رغبتی وزیر جوان بر اجرای تمام و کمال فیلترینگ و در کنار آن حمایت از پیام‌رسان‌‍‌های داخلی شده، همین موضوع است. رسانه‌های زنجیره‌ای و حامی دولت هم همواره تاکید ویژه‌ای به این موضوع داشته و دارند. عناوینی مانند «۵۰۰ هزار شغل هوا شد»، «فیلتر تلگرام چند نفر را بیکار کرد؟»، «مرگ هزاران شغل با فیلترینگ» و... پمپاژهایی بودند که سعی داشتند پس از تلگرام را آخر دنیا تصویر کنند و از همه مردم بخواهند هر طور شده در تلگرام بمانند و به سمت پیام‌رسان‌های داخلی نروند.

بر این اساس عمده‌اشتغالزایی که تلگرام طی سال‌های متمادی در ایران ایجاد کرد به ۲ موضوع «راه‌اندازی و مدیریت کانال» و «عرضه محصول برای فروش» ختم می‌شود که طبق آخرین گزارش مرکز ملی فضای مجازی هم‌اکنون ۱۰ هزار نفر در حوزه راه‌اندازی کانال و حدود ۲۳ هزار نفر در حوزه فروش مشغول به کار هستند. مشاغلی مانند طراحی ربات، تولید محتوا و ویراستاری هم در این حوزه وجود دارد که حجم آن بسیار اندک است. نکته مهم اینجاست که تمام مشاغل نام برده در فضای تلگرام قابلیت رشد در پیام‌رسان‌های داخلی را هم دارند. در کنار این پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواننداشتغال بیشتری را ایجاد کنند. به طور معمول ‌اشتغالزایی در صنعت اپلیکشین در ۳ دسته شغل‌های اصلی، شغل‌های غیرمستقیم و شغل‌های سرریز تقسیم‌بندی می‌شود. دسته اول کسانی هستند که به طور مستقیم برنامه‌نویسی و طراحی نرم‌افزار را انجام می‌دهند. دسته دوم شامل مواردی مانند فروش، بازاریابی، مدیریت مالی، منابع انسانی یا بخش‌های اداری کسب‌وکار است.

دسته سوم کسانی هستند که با شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزار همکاری دارند؛ این مجموعه‌ها از ارائه‌دهندگان خدمات سخت‌افزاری، اینترنت، تجهیزات شبکه گرفته تا مجموعه‌هایی مانند رستوران‌ها و هتل‌ها که با شرکت‌های نرم‌افزاری همکاری داشته و خدمات خود را بر بستر آنها ارائه می‌دهند، تشکیل می‌شوند. متخصصان فناوری و اطلاعات و برنامه‌نویسان، متخصصان امنیت شبکه و همه کسانی که در قسمت پشتیبانی، بازاریابی، فروش منابع انسانی، مالی و خدمات یک گروه توسعه‌دهنده فعالیت دارند، شاغلان در پروسه یک اپلیکیشن نامیده می‌شوند. با حضور تلگرام در ایران‌اشتغال در تمام این موارد در کشور ما از بین رفت. با بررسی درآمد اپلیکیشن‌های بزرگ مانند توئیتر و فیسبوک می‌توانیم متوجه کلاه بزرگی که ادعاکنندگان ‌اشتغالزایی تلگرام بر سر می‌گذارند شویم. بنا بر این گزارش،‌اشتغال ایجاد شده در شبکه اجتماعی فیسبوک ۲۵۱۰۵ نفر (سال ۲۰۱۷)، توئیتر ۳۳۷۲ نفر (سال ۲۰۱۷) و وی‌چت ۲۰۰۰ نفر (سال ۲۰۱۷) بوده است. اینگونه مشاغل تنها در صورت راه‌اندازی پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد می‌شوند و در صورت استفاده صرف از پیام‌رسان‌های خارجی به‌وجود نمی‌آیند. شاید در نگاه اول، تعداد شغل‌های ایجادشده در این بخش خیلی عدد بزرگی نباشد، اما زیرساخت‌اشتغال کشور را در حوزه فضای مجازی و نیز شغل‌هایی که بر بستر آن استوار می‌شود، ایجاد می‌کند. این شغل‌ها اغلب دانش‌بنیان است و پایه توسعه کسب‌وکارهای آتی مرتبط با فضای مجازی را تشکیل می‌دهد.

به غیر از مشکلات امنیتی و مدیریت محتوایی که یک پیام‌رسان خارجی ایجاد می‌کند، سختی‌هایی که برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند بسیار مهم است. در حال حاضر تلگرام حداقل پتانسیل‌اشتغالزایی و اقتصادی کشور را فعال کرده و دیگر بسترها را مسدود کرده است. تلگرام به دلیل عدم امکان ارتباط با سیستم بانکی، ناپایداری و ریسک بالای سرمایه‌گذاری و عدم امکان پیگیری حقوقی تخلفات مالی انجام شده نمی‌تواند تمام بخش‌های اقتصادی کشور را فعال کند.

اروپایی‌ها اگر صداقت دارند باید علیه آمریکا قطعنامه بدهند

«نگارش قطعنامه علیه آمریکا؛ آزمون عملی ساده‌ای که فاصله حرف و عمل اروپا را مشخص می‌کند»

به گزارش رجانیوز، از جمله شروط ترسیم شده رهبر انقلاب برای مذاکره با کشورهای اروپایی نگارش قطعنامه‌ای توسط این کشورها علیه آمریکا به خاطر نقض قطعنامه 2231 است.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با سران قوا و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام با ترسیم شروط ایران برای مذاکره با کشورهای اروپایی که در واقع باید آن را «خطوط قرمز» مذاکرات پیش‌رو دانست، خاطرنشان کردند:

«آمریکا قطعنامه‌ ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ آنهایی که عضو شورای امنیت‌اند بایستی در مقابل این حرکت آمریکا، قطعنامه‌ای علیه او به شورای امنیت ببرند؛ یک قطعنامه علیه آمریکا به‌عنوان اینکه این [کشور] ناقض قطعنامه‌ ۲۲۳۱ است. یکی از کارهایی که باید بکنند این است.»

نگارش قطعنامه توسط کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت موضوعی است که پیش‌تر منتقدان برجام نیز به آن ‌اشاره کرده بودند اما متاسفانه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اقدامی برای عملیاتی کردن آن انجام نداد. تاسف‌آورتر آن‌که مطابق اخبار خبرگزاری‌های روسی، مقامات روسیه پیشتر و در زمانی که آمریکا به نقض آشکار برجام می‌پرداخت خواهان اجرای همین طرح و محکومیت ایالات متحده در مجامع بین‌المللی بودند اما با مخالفت تیم ایرانی، خواست روسیه هیچگاه وارد فاز عملیاتی نشد.

شرطی که رهبر انقلاب به آن ‌اشاره کردند همان راه‌کار مورد ‌اشاره‌ منتقدان بود که پس از تصویب تحریم کاتسا توسط آمریکا برای مقابله با آن طرح شد.

رجانیوز 11 ماه قبل درباره راهکار مقابله با تحریم‌های کاتسا نوشت: برای مقابله با تحریم جدید می‌توان دو راه‌حل حقوقی و عملیاتی درنظر گرفت. در باب راه حقوقی باید ‌اشاره کرد که انگلستان، فرانسه، روسیه و چین همگی عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند. دیدگاه‌های روسیه و چین به‌طور سنتی به ایران نزدیک‌تر است و انجام رایزنی‌های کوتاهی می‌تواند آن‌های را متقاعد سازد که تحریم جدید آمریکا نقض قطعنامه 2231 است البته روسیه از آن‌جایی که خود نیز به تحریم‌ جدید آمریکا اضافه شده به‌طور قطع همراهی بیشتری خواهد کرد. موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم معتقد است که ایران توافق هسته‌ای را به شکل کامل اجرا کرده است.

با توجه به این شرایط وزارت امور خارجه باید از طرف‌های اروپایی، روسیه و چین بخواهد که با صدور قطعنامه‌ای در شورای امنیت از آمریکا که به تعهداتش ذیل قطعنامه 2231 پایبند باشد. در واقع ایران باید همان مدل رفتاری از طرف‌های اروپایی، روسیه و چین مطالبه کند که آنها پیش‌تر در رابطه با ایران به کار بردند.

از حرمت‌شکنی روز قدس فتنه‌گران تا تله‌گذاری به بهانه افطار

در ادامه تحرکات باند خاتمی برای بازگرداندن حیثیت این دست‌اندرکار فتنه و آشوب نیابتی سال 88، وی در ضیافت افطار محمدرضا عارف شرکت کرد و پشت سر ناطق‌نوری به نماز ایستاد. عارف در سال‌های قبل نیز برخی سران گروهک نهضت آزادی را به مهمانی افطار دعوت کرده بود.

خاتمی مدت‌هاست به اعتبار انزوا و سرگشتگی خودساخته، سعی می‌کند در مراسم ختم و افطار و... حضور پیدا کند و با انداختن شخصیت‌های سیاسی در رودربایستی و گرفتن عکس با آنها چنین القا کند که از موضع اتهام خارج شده است!! باند او سناریوهای مشابهی را در حسینیه جماران (علیه رئیس مجلس و رئیس صدا و سیما) و همچنین در مراسم روضه‌خوانی قدرت‌الله سلیمانی (علیه وزیر اطلاعات) به اجرا گذاشتند و این در حالی است که خیانت بزرگ خاتمی در همراهی با دروغ تقلب و به آشوب‌کشاندن 8 ماهه کشور مطابق نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، هرگز از اذهان پاک نخواهد شد.

نکته قابل تأمل در مورد تمسک باند خاتمی به ناطق نوری اینکه همین طیف در انتخابات سال 76 به تخریب و ترور شخصیت ناطق پرداختند و حتی در مقابل مجلس پنجم شعار می‌دادند «مجلس زوری نمی‌خوایم/ ناطق‌نوری نمی‌خوایم».

اما فارغ از تله‌گذاری فتنه‌گران برای امثال ناطق‌نوری که مدت‌هاست در جریان است، یک سؤال مهم‌تر وجود دارد: ضیافت افطار برای کسانی است که ماه مبارک رمضان را محترم می‌شمارند؛ با این وصف، آیا جماعتی که آشوبگران را در سال 88 تحریک به حرمت‌شکنی علیه مقدسات اسلامی کردند و همان‌ها در روز قدس ضمن کشیدن سیگار و نوشیدن علنی آب در انظار، اقدام به حرمت‌شکنی ماه رمضان کردند، اعتقادی به حرمت روزه ماه مبارک رمضان دارند که افطارش نیز محترم و موجه باشد؟!

و بالاخره اینکه خاتمی با این قبیل صحنه‌سازی‌ها نمی‌تواند خود را از بار سنگین خیانتی که مرتکب شده برهاند. مگر اینکه اعلام توبه کند و تضمین دهد که جبران خواهد کرد و حقیقت دروغ تقلب را به مردم بگوید. به تعبیر قرآنی «الا الذین تابوا و اصلحوا و بینوا.»

زیباکلام: فراکسیون امید دنبال منافع خود هستند نه مردم

صادق زیباکلام می‌گوید فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس هیچ کاری برای مردم انجام نداده و مردم ناراضی هستند اما مهم این است که با رفتن اعضای فراکسیون امید به مجلس، نامزدهای دیگر نتوانستند به مجلس بروند.

زیباکلام در مطلبی آشفته می‌نویسد: از دل اصلاح‌طلبانی که به قوه مقننه راه یافتند، فراکسیون امید برآمد. فراکسیونی که در این دو سال همواره زیر ذره‌بین جامعه صاحب‌نظران حرکت می‌کرد.

متأسفانه امروزه هر کجای جامعه که قدم می‌گذاریم، با انبوهی از گلایه‌ها و انتقادات مواجه هستیم که حل آن را از دولت روحانی و اصلاح‌طلبان می‌خواهند. سؤال مردم این است که پس فایده و عملکرد نمایندگان مجلسی که به آنها رأی دادیم چه بود؟ مردم می‌خواهند بدانند که فراکسیون امید چه گامی در حل مشکلات اقتصادی، حقوق شهروندی و غیره برداشته است. اگر فقط بخواهیم بگوییم که دستاورد فراکسیون امید چه بوده است، قطعاً باید گفت که اشتباه کرده‌ایم که به همه آنها رأی دادیم. زیرا این فراکسیون که امروز می‌بینیم، در عمل هیچ کاری نکرده است.

بنابراین انتظار منطقی افرادی که به لیست امید رأی دادند، بسیار بیشتر از عملکرد الان آنها بود. اما ما باید واقع‌بین باشیم. ورود لیست امید به مجلس دهم پس از انتخابات 1394 مانع از بسیاری کج‌رفتاری‌ها شد. خیلی از مردم حتی انتظار نداشتند که با رأی دادن به لیست امید، این نمایندگان یک تنه برای پایمال نشدن حقوق مردمشان و رفع معضلات بجنگند، بلکه بیشترین هدف در این بود که افرادی را به مجلس بفرستیم که جای تندروها را بگیرند. تندروهایی که جز ایستادن برابر دولت هیچ نقش دیگری در مجلس نداشته‌اند.

اگر در مجلس دهم دلواپسان و تندروهای دیگر هم ورود می‌کردند، دولت به همین دستاوردهای کوچک نیز نمی‌توانست برسد.

اگر در مجلس دهم، همچنان تندروها حضور پیدا می‌کردند، وضعیت بدتر از چیزی می‌شد که اکنون شاهد هستیم.

اما باید تأکید کرد که فراکسیون امید تاکنون کارهای زیادی را که می‌توانست انجام دهد، انجام نداده. هر چند معتقد هستم اگر زمان به قبل بازگردد باز هم باید به لیست امید رأی داد تا مجلس‌های قبل مانند نهم و هشتم و هفتم دوباره تکرار نشوند. منتها نه به شیوه‌ای که رأی دادیم. باید لیست دیگری می‌بستیم که 30 نفر افراد کارآمد آن را تشکیل می‌دادند. 30 نفری که پای تک تک رأی مردم می‌ایستادند و به جای آنکه دنبال منافع خود باشند، دنبال منافع مردم باشند. ایراد از عملکرد فراکسیون امید و رئیس آن بسیار است.

مخالفت عارف با حضور برخی اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان

ارگان حزب کارگزاران می‌گوید محمدرضا عارف، عذر برخی اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را که مورد نظر خاتمی بوده‌اند، خواسته است.

روزنامه سازندگی نوشت: مدتی است شورای عالی اصلاح‌طلبان که وظیفه آن سیاستگذاری در امر انتخابات از یک‌سو و تعیین راهبردهای جریان اصلاحات از دیگر سو است، برگزار نمی‌شود. ریاست این شورا بر عهده محمدرضا عارف است.

ظاهرا بحث بر سر چگونگی اعضای جدید باعث اختلاف شده و آقای عارف فعلا ترجیح می‌دهد تا برطرف شدن مشکلات و اختلافات، شورا را با اعضای سابق برگزار نکند.

اکنون مدتی است که این شورا برگزار نمی‌شود. محمدرضا عارف، به سمت رئیس‌ این شورا، قصد دارد در ترکیب اشخاص حقیقی، تغییراتی به وجود بیاورد. به همین دلیل نیز شنیده‌ها حاکی از آن است که او عذر برخی را خواسته و برخی را جایگزین آنها کرده است. همین امر دستمایه اختلاف جدید در شورای عالی اصلاح‌طلبان شده است.

بر سر این اختلاف، البته چندین جلسه نیز برگزار شده است، حتی سیدمحمد خاتمی با برخی از سیاسیون درباره آن صحبت کرده و قرار بر این شده است عده‌ای به دیدن عارف بروند و مشکل را برطرف کنند. اما عارف نه تنها حاضر به تشکیل جلسه در این باره نشده، بلکه حاضر نشده شورای عالی را به روال سابق و با افراد قبلی تشکیل دهد.

از این گذشته، عملکرد فراکسیون امید در مجلس و کم‌کاری عارف به عنوان رئیس فراکسیون نه تنها آرای عارف، بلکه آرای دیگر اصلاح‌طلبان را تهدید می‌کند. نه فراکسیون امید و نه عارف هیچ‌یک نتوانستند در حد و اندازه نام اصلاح‌طلبان ظاهر شوند. به همین دلیل در محافل سیاسی و برخی از مجالس عمومی، سخن از تغییر برخی نمایندگان فعلی مجلس و نام‌های جدید به میان آمده است.

شورای عالی اصلاح‌طلبان باید برای انتخابات مجلس آینده، برنامه جدیدی ارائه کند اما به نظر می‌رسد که آقای عارف ادامه برنامه قبلی را با اعضای فعلی به صلاح نمی‌داند.

در حال حاضر شورای عالی نزدیک به 45 عضو دارد که 15 نفر آن اعضای حقیقی هستند و مابقی، نمایندگان احزاب و تشکل‌های سیاسی. اما ظاهرا 15 عضو حقیقی باب طبع آقای عارف نیستند.

روزنامه خراسان

کشف منشأ تولید برخی گازهای سمی در اطراف تهران

طبق گزارش یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به اهمیت اجرای صحیح ضوابط و روش های اجرایی مدیریت پسماندهای برقی و الکترونیکی، اعلام شده گزارشات واصله نشان می دهد سوزاندن سیم های ضایعات برای استحصال مس در محدوده حاشیه جنوبی تهران، علاوه بر ایجاد مخاطرات زیست محیطی، موجب تولید گازهای سمی شده، بنابراین نیاز است هیئت دولت با صدور مجوز، تسهیلاتی را برای استقرار واحدهای بازیافت این نوع پسماندها فراهم کند.

دستور دولت برای جانمایی الکترونیکی بقاع متبرکه

بر اساس ابلاغیه جدید یک مسئول ارشد اجرایی به سه عضو کابینه، مقرر شده در قالب برنامه حمایت از عمران و حفظ عین موقوفات و بقاع متبرکه کشور، راجع به تهیه طرح جامع عمرانی و تحول این مراکز با کمک گرفتن از سامانه الکترونیکی اطلاعات جغرافیایی و سیستم UTM برای جانمایی و تطبیق وضعیت ملک هایی که مصداق موارد فوق محسوب می شوند، طی سال 1397 و با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه اقدام شود.

روزنامه ایران

پشت پرده نرمش چینی ترامپ

در جریان نرمش رئیس جمهوری امریکا مقابل شرکت ZTE که به دور زدن تحریم‌های ایران متهم است، پای ایوانکا ترامپ در میان است. به گزارش ایران آنلاین، تصمیم ترامپ مبنی بر بازگشت شرکت مخابراتی ZTE به کسب و کار در امریکا و پایان دادن به محدودیت‌های اعمال شده علیه این شرکت پس از آن اعلام شده است که چین 5 علامت تجاری جدید برای تجارت ایوانکا ترامپ دختر رئیس جمهوری امریکا را تأیید کرد.

در عین حال، حدود 72 ساعت قبل از پیام ترامپ درباره ZTE، چین بی سر و صدا برای اختصاص وامی 500 میلیون دلاری به پروژه پارک اندونزیایی که در آن رئیس جمهوری شریک بود موافقت کرد. یکی از خبرگزاری‌ها اعلام کرد که ایوانکا ترامپ به عنوان مشاور کاخ سفید در حوادث دیپلماتیک باوجود افزایش درگیری‌ها و منافع تجاری‌اش نشان داد که نماینده ایالات متحده است.

سناتور امریکایی، معترض به تبعات خروج امریکا از برجام

یک سناتور امریکایی با انتشار یک فیلم به افزایش قیمت گاز در پی تصمیم ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای اعتراض کرد. به گزارش ایلنا، «رون وایدن» نماینده مجلس سنای امریکا در توئیتر خود نوشت: «تصمیم بی‌پروای ترامپ برای نابودی توافق ما با ایران تنها منجر به افزایش قیمت گاز و ایجاد یک تردید عظیم در بازارهای نفت شده است.»

تحریم امریکا علیه هواپیمای رئیس جمهوری ایران

پس از آنکه شرکت هواپیمایی «دنا» در فهرست تحریم‌های جدید امریکا قرار گرفت، وب سایت انگلیسی شبکه خبری الجزیره قطر در گزارشی نوشت: «این شرکت تنها به یک هواپیمای ایرباس 19 ساله «ای 340-300» سرویس می‌دهد و آن هواپیما در واقع هواپیمای اختصاصی مقام ریاست جمهوری ایران است و احتمال زیادی وجود دارد که امریکا عامدانه این شرکت را نیز در لیست تحریمی خود قرار داده باشد.» تحریم جدید می‌تواند مشکلاتی جدی را در سفرهای خارجی رسمی رئیس جمهوری ایران با استفاده از این هواپیما و این شرکت ایجاد کند، چون شرکت‌هایی که به این هواپیما سوخت یا سرویس برسانند، با تحریم‌های ثانویه امریکا مورد مجازات قرار خواهند گرفت.

محکومیت ۶ نفر در پرونده جرایم انتخاباتی

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران از صدور محکومیت برای ۶ نفر در پرونده جرایم انتخاباتی خبر داد. عباس پوریانی در گفت‌وگو با میزان افزود: جرایم انتخاباتی بیش از ۱۰۰ پرونده دارد که از این تعداد پرونده‌ها برای ۶ نفر قرار محکومیت صادر شد و تعدادی از پرونده‌ها منجر به صدور رأی برائت شده است و تعداد اندکی هم در حال رسیدگی است.

در خواست وکیل «محمد حبیبی» از وزارت آموزش و پرورش

وکیل «محمد حبیبی»، معلم بازداشتی از جزئیات پرونده موکلش خبر داد و گفت: «امیدواریم آموزش و پرورش به عنوان نماد مخاطب فعالان صنفی به طور جدی نسبت به پیگیری حقوق این معلمان اقدام کند.» به گزارش ایلنا، سید حسین تاج درباره آخرین وضعیت پرونده این عضو هیأت مدیره کانون صنفی معلمان ادامه داد: «پیرو صحبت‌های قبلی که در ارتباط با این پرونده داشته‌ام، باید بگویم‌ پرونده جدیدی برای موکلم تشکیل شد و بازپرس قرار صد میلیون تومانی برای آن صادر کرده بود که بعد از ارجاع از طرف قاضی دادگاه انقلاب این قرار نقض و تبدیل به قرار بازداشت شد.» وی با اشاره به ملاقات حضوری با موکلش افزود: «وضعیت جسمانی وی بهبود نسبی پیدا کرده است.»

روزنامه آرمان

وضعیت پرونده متهمان ناآرامی‌های دی۹۶

رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی تهران می‌گوید تعدادی از متهمان پرونده اغتشاشات دی ماه پس از ابراز ندامت و پشیمانی، تبرئه شدند. حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی، درباره آخرین وضعیت پرونده متهمان اغتشاشات دی ماه سال 96 اظهار کرد: بخش عمده پرونده متهمان اغتشاشات دی 96 رسیدگی شده و تعدادی کمی باقی مانده که آنها نیز در نوبت رسیدگی قرار دارد.

رئیس دادگاه‌های انقلاب اسلامی تهران با بیان اینکه بیشتر متهمان اغتشاشات دی 96، تحت تأثیر هیجانات و احساسات مرتکب جرم شده بودند افزود: بر همین اساس، خیلی از متهمان این پرونده‌ها، پس از ابراز ندامت و پشیمانی، تبرئه و برخی متهمان نیز محکوم شدند. رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده متهمان آشوب‌های خیابان پاسداران اظهار کرد: پرونده این متهمان نیز در حال رسیدگی است و تاکنون بخشی از پرونده رسیدگی شده و بخش دیگر نیز در دست رسیدگی قرار دارد. به‌گفته غضنفرآبادی، آشوب‌های خیابان پاسداران حدود 300 متهم دارد که تا کنون به پرونده 70 نفر رسیدگی شده است.

تکذیب عدم تایید کنگره اعتمادملی

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درخصوص تایید کنگره حزب اعتماد ملی از سوی وزارت کشور گفت: بررسی کنگره حزب اعتماد ملی باید کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مطرح شود و بعداز بررسی موارد نتیجه اطلاع رسانی خواهد شد. بهرام سرمست درباره اخبار منتشر شده مبنی بر عدم پذیرش کنگره حزب اعتماد ملی از سوی وزارت کشور، گفت: چنین خبری صحت ندارد. وی تاکید کرد: مرجعیت رسیدگی به برگزاری کنگره‌های احزاب را کمیسیون ماده ۱۰ بر عهده دارد که بنده دبیر آن هستم این موضوع باید در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مطرح شود و بعد از بررسی ما اظهارنظر کنیم. دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب خاطرنشان کرد: به هر حال در هر کنگره اختلاف‌نظرهایی وجود دارد که درون‌تشکیلاتی است و ما باید شرایط را بررسی و سپس نتیجه را اعلام کنیم. وی تاکید کرد: هیچ شخص و فردی جز کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ذی‌صلاح برای اظهارنظر نیست.

تعیین زمانبندی حل و فصل مشکلات بانکی

رئیس مجلس دیروز با اشاره به جلسه غیر علنی مجلس تصریح کرد: در جلسه غیرعلنی بحث‌های مهمی درباره همکاری بانکی و اصلاحات لازم در ساختار بانک‌ها در شرایط فعلی برای کمک به تولید مطرح شد.

علی لاریجانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌ها گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس بحث‌هایی را در مورد حل مشکلات بانک‌ها، استقلال بانک مرکزی و اصلاحاتی که باید در قانون بانکداری صورت بگیرد و همچنین پیشنهادهای خوبی را در مورد بانک توسعه‌ای، ارائه داد و زمان‌بندی برای رفع این مشکلات و موانع در نظر گرفته شد. وی گفت: خوشبختانه بین مرکز پژوهش‌ها و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، همگرایی‌های لازم وجود دارد . امیدواریم قوای مختلف کمک کنند اصلاحات لازم انجام شود .

جزئیات حکم دیوان محاسبات برای وزارت نفت

نماینده مجلس گفت:حجم قیر مورد اختلاف ناشی از مابه تفاوت قیر مورد تقاضا معادل با سه میلیون تن بود که تنها 2 میلیون و 400 هزار تن از این رقم در اختیار دستگاه ها قرار داده شده است.علیم یار محمدی پیرامون محکومیت 150 میلیارد تومانی دیوان محاسبات علیه وزارت نفت به خبرگزاری فارس گفت: این حکم بر اساس ادعایی که بر سر در اختیار قراردادن قیر برای مناطق کمتر توسعه‌یافته کشور و اختلاف در زمینه تفسیر قانون ایجاد شده بود طی هفته گذشته صادر شده است.

وی با اشاره به جزییات بیشتری از این حکم افزود:کمیسیون عمران مجلس اختلاف بر سر تفسیر ماده 49 قانون بودجه سال قبل میان ارگان ها و دستگاه‌های ذیر ربط را مطرح و در نهایت منجر به صدور رای مبنی بر در اختیار قرار دادن حجم قیر مورد ادعا بر اساس معادل قیمت مشخص شده آن به مناطق کمتر توسعه‌یافته شد. وی با بیان اینکه وزیر نفت از این حکم و رفع اختلاف موجود استقبال کرده است،عنوان کرد:حجم قیر مورد اختلاف ناشی از مابه تفاوت قیر مورد تقاضا معادل با سه میلیون تن بود که تنها 2 میلیون و 400 هزار تن از این رقم در اختیار دستگاه ها قرار داده شده و مابقی بر اساس این حکم باید در اختیار مناطق محروم و کمتر توسعه یافته قرار گیرد. کمیسیون عمران هم اکنون بر روی موضوع تخصیص 4میلیون تن قیر مصوب در بودجه سال 97 برای مناطق محروم و کمتر توسعه یافته در حال رایزنی و گفت و گو است.

جلوگیری آمریکا از فروش آب سنگین

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه خودرو غنی‌سازی در فردو آماده حرکت است، گفت: می‌توانیم غنی‌سازی 20 درصد را ظرف دو تا سه روز آغاز کنیم. بهروز کمالوندی درباره فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص آمادگی سازمان انرژی اتمی در صورت تعلل اروپایی‌ها در پاسخ به مطالبات ایران، عنوان کرد: ما این آمادگی را داریم و در این زمینه جلسات زیادی برگزار شده و این موارد با همه متخصصان و مسئولان مورد بررسی قرار گرفته است.

وی درباره کارخانه آب سنگین افزود: ما بخشی از مازاد آب سنگین تولیدی را فروختیم و در حال حاضر مشتری‌های خوبی داریم، البته آمریکایی‌ها به یکسری مشتری‌ها نزدیک شده و به آنها گفته‌اند که از ایران خرید نکنند، ولی هنوز مشتری‌هایی هستند که توجهی به آمریکایی‌ها ندارند. وی‌ اضافه کرد: چه برجام باشد و چه نباشد، بازار آب سنگین در دنیا برای ما اهمیت دارد و ما ضمن تأمین نیاز خودمان، بقیه آب سنگین را می‌توانیم بفروشیم و این در برنامه‌های ما قرار دارد.

اعلام وصول سوال از وزرای اطلاعات و صنعت

در جریان صحن علنی دیروز مجلس، عضو هیات رئیسه مجلس غلامرضا کاتب، طرح‌های رسیدگی به کلیه حساب‌های درآمد، هزینه و سایر دریافتی‌ها و پرداختی‌ها و نیز صورت‌های مالی شهرداری‌ها توسط دیوان محاسبات کشور به استناد قانون دیوان محاسبات کشور و اصلاحات آن را اعلام وصول کرد. هم چنین طرح استفساریه در خصوص وضع عوارض توسط شوراهای اسلامی به استناد بند ۱۶ ماده ۷۱ و ۷۷ قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و ماده ۳۰ آیین نامه مالی شهرداری‌ها، سوال ملی سیده حمیده زرآبادی نماینده قزوین در مجلس از وزیر صنعت در خصوص عدم رعایت منافع عمومی کشور در قرارداد سرمایه‌گذاری شرکت رنو در ایران و سوال ملی جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس و سه نماینده دیگر از وزیر اطلاعات درباره عدم توجه آن وزارتخانه به فرار معاون بین الملل سازمان محیط‌زیست کشور در صحن علنی دیروز مجلس اعلام وصول شد.


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات