صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۲  ، 
کد خبر : ۳۱۲۸۶۰

اخبار ویژه روزنامه‌ها 22 آبان ماه

روزنامه کیهان **

انتخاب: اصلاح‌طلبان بر لبه پرتگاه قرار گرفته‌اند

یک سایت اصلاح‌طلب هشدار داد اصلاح‌طلبان به خاطر کارنامه بد خود بر لبه پرتگاه سقوط قرار گرفته‌اند.

«انتخاب» که به محسن هاشمی گرایش دارد، می‌نویسد: در ‏شورای شهر تهران، هر 21 کرسی در اختیار اصلاح‌طلبان است. در این شرایط طبیعی است که هیچ بهانه دیگری از این جریان برای ‏کوتاهی در امور مدیریت شهری وجود ندارد. ‏

با وجود این حساسیت‌ها، اخبار خوشی از درون شورا به گوش نمی‌رسد. در ماجرای انتخاب شهردار جدید، رقابت‌های حزبی ‏درون جناحی به شکل مخرب آن بالا گرفته. برخی که خود را تمام و کمال صاحب حق می‌دانند و حاضر نیستند ذره‌ای از خواسته ‏خود کوتاه بیایند؛ حتی تحت هیچ شرایطی حضور یک اصولگرا در شورای 21 نفره را هم تحمل نمی‌کنند. نتیجه این تنش آن شده ‏که در نهایت از میان 5 گزینه نهایی شهرداری، افرادی وجود داشته باشند که هرگز در حد و اندازه‌های شهرداری نیستند.

این اتفاق در اردیبهشت ماه امسال برای انتخاب جایگزین محمدعلی نجفی هم رخ داد و یکی از دو گزینه نهایی، در نهایت فقط یک رای به دست آورد که نشان از نحوه بالا آمدن و انتخاب او داشت. ریشه این اتفاقات در یک تفکر نادرست است. برخی جریانات اصلاح‌طلبی، برای لاپوشانی تمامیت‌خواهی خود، پشت یک گزاره نادرست سنگر گرفته‌اند و آن اینکه هر 21 عضو شورای شهر باید اصلاح‌طلب بمانند!

دسته‌ای از اصلاح‌طلبان، همه سهم موفقیت‌های انتخاباتی را به نام «تکرار» خاتمی نوشتند. آنها با تحلیل‌های غلط خود رفته رفته، ‏دیگر عوامل اصلی موفقیت در چند انتخابات اخیر را فراموش کردند. این افراد سهم ویژه آیت‌الله هاشمی و نقش بی‌بدیل او در یکپارچگی ‏اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان، اتفاقات سیاسی رخ داده در آن سال‌ها و نیز عقلانیت به کار رفته در ائتلاف اصلاحات – اعتدال را ‏نادیده گرفتند. ‏

این تفکر وقتی خطرناک‌تر می‌شود که این دسته از اصلاح‌طلبان تصور می‌کنند در هر زمان و مکانی، خاتمی «تکرار» کند، ‏مردم هم لیست را «تکرار» می‌کنند. ‏

در حالی که تاریخ – آن هم نه زمان‌های دور بلکه همین تاریخ متاخر - به خوبی نمایانگر ‌اشتباه راهبردی این افراد است. خاتمی ‏در سال 80 و در اوج محبوبیت خود 22 میلیون رای از مردم گرفت. اما یک سال بعد در سال 80 لیست‌های منسوب به او در ‏انتخابات شورا ناکام ماندند و یک تجربه تلخ تاریخی برای اصلاح‌طلبان رقم خورد. این شکست در سال 84 هم تکرار شد و در ‏حالی که مصطفی معین، نزدیک‌ترین کاندیدا به خاتمی تصور می‌شد، او با حدود 4 میلیون رای، نفر پنجم انتخابات شد.

نیازی نیست راه دوری برویم؛ خود خاتمی در سال 92 و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری هم با لیست اصلاح‌طلبان برای ‏شورای شهر تهران، عکس یادگاری گرفت و پشت آنها ایستاد. اما این لیست کمتر از نیمی از کرسی‌های شورا را به دست آورد و ‏نتوانست اکثریت پارلمان شهری را تصاحب کند. ‏

گویا دسته‌ای از اصلاح‌طلبان تمامیت‌خواه، منافع حزبی خود را به مصلحت مردم ترجیح داده‌اند.

شیوع این تفکر خطرناک و ادامه باندبازی و سهم‌خواهی و تمامیت‌خواهی در میان برخی اصلاح‌طلبان قطعاً سم مهلکی است.

اعتراف ماکرون به تقسیم کار با ترامپ درباره برجام

رئیس‌جمهور فرانسه می‌گوید آمریکا پذیرفته است دیگر کشورها در توافق با ایران(برجام) باقی بمانند.

امانوئل ماکرون در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان و در پاسخ این سوال که آیا اروپا خواهان جایگزینی یورو به جای دلار در پاسخ به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران است؟ گفت: فکر می‌کنم امروز یورو جایگزین چندان مناسبی برای دلار نیست، چرا که در واقع یک امر فرامرزی بین‌المللی برای دلار وجود دارد و ما اروپایی‌ها در تقویت یورو در برابر دلار ناکام ماندیم، البته در این زمینه اقدامات مهمی انجام داده‌ایم اما همچنان ناکافی است.

رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: با این حال من از نزدیک سرگرم گفت‌وگو با موسسات مالی در سطح اروپا و دیگر همتایان خود هستم تا ظرفیتی را به وجود آوریم که وابستگی هرچه کمتری به دلار داشته باشیم.

ماکرون افزود: فکر می‌کنم برای نظم و ثبات اقتصاد جهانی شما نیازمند یک پول قوی مانند دلار و همچنین جایگزینی برای آن همچون یورو هستید.

وی همچنین گفت رئیس‌جمهور آمریکا پذیرفت که دیگر کشورها در توافق هسته‌ای با ایران بمانند.

اظهارات ماکرون، موید سخنان 5 سال پیش روحانی است که گفته بود اروپایی‌ها(نسبت به آمریکا) آقا اجازه هستند.

از سوی دیگر همین سخنان ماکرون تایید می‌کند که خروج آمریکا از برجام و ماندن 3 کشور اروپایی در برجام برای پایبند نگه داشتن ایران به تعهدات یکطرفه در ازای وعده نسیه، تقسیم کار مشترک میان آمریکا و اروپاست و اروپا قصد ندارد با آمریکا بر سر تحریم‌های ایران درگیر شود.

خبر «انتخاب» از بازیچه شدن شورای شهر در خدمت سران اصلاح‌طلبان

یک سایت حامی دولت تصریح کرد در ماجرای معرفی نامزدهای تصدی شهرداری تهران، به دستور سران اصلاحات و برای حذف رقبا، از گزینه‌های فیک «دروغین» استفاده شده است.

«انتخاب» با اشاره به اینکه «اعضای شورای شهر تهران پس از ارائه برنامه چهار گزینه شهرداری تهران، آخوندی 16 رای، پیروز حناچی 11 رای، تقوی‌نژاد 10 رای و انصاری 3 رای کسب کردند و در جلسه روز سه‌شنبه از میان این حناچی و آخوندی، یک نفر به‌عنوان شهردار تهران انتخاب خواهد شد»، نوشت: سران اصلاحات که پشت پرده رای‌گیری‌های شورا هستند، از اعضای حزب اتحاد که همزمان عضو شورا هستند خواسته‌اند با رای دادن به چهره‌های «فیک»، مانع رای‌آوری چهره‌های دیگر شوند. بر این اساس، ابتدا با رای دادن به 4 گزینه حزب اتحاد (آخوندی، حناچی، انصاری، کشت‌پور» مانع حضور چهره‌هایی چون محسن هاشمی در لیست 5 نفره شدند و در انتخاب اخیر نیز، با رای دادن به آخوندی در کنار گزینه فیک دیگر خود (حناچی) بازی انتخاب شهرداری تهران را با روش ادوار پیشین خود به اتمام رساندند.

این اتفاق البته در دور پیشین توسط حزب اعتماد ملی انجام شده بود و آنان نیز با آوردن گزینه‌های فیکی چون مکارم، رقبا را از صحنه حذف کردند و افشانی بازنشسته را بر کرسی شهرداری نشاندند.

در همین حال برخی رسانه‌ها در خبری به نقل از مقام آگاه در دولت، مدعی شدند روحانی با شهردار شدن آخوندی مخالف است.

اصلاح‌طلبان دوباره دومینوی رسوایی و شکست را به حرکت درآورده‌اند

یک کانال تلگرامی اصلاح‌طلب تصریح کرد روند شکست اصلاح‌طلبان مجددا از شورای شهر کلید خورده است.

کانال فردای ایران می‌نویسد: سال 1377 از عبدالله نوری و عطریانفر و جمیله کدیور گرفته تا سعید حجاریان و ابراهیم اصغرزاده و حکیمی‌پور به شورای شهر تهران رفتند. نتایج شورای اول تهران یک پیروزی مطلق برای اصلاح‌طلبان شد و البته از اینجا بود که به جای فتح سنگر به سنگر، شکست‌های قدم به قدم آغاز شد.

شورای شهر تهران در مجادله کارگزارانی‌ها به رهبری عبدالله نوری و مشارکتی‌ها به لیدری سعید حجاریان به دنبال شهردار جایگزین کرباسچی بودند و پس از کش‌وقوس‌های فراوان به مرتضی الویری رسیدند. الویری اما هیچ‌گاه جانشین شایسته‌ای برای کرباسچی نشد و در این ناتوانی به کناری رفت. پس از او نیز ملک مدنی با قامتی کوچک بر این صندلی بزرگ تکیه زد و گرچه در تاریخ سیاسی دیگر دیده نشد اما با اشتباهات فاحش خود تاریخ‌ساز شد و به همین راحتی شورای اول پس از 3 سال با درگیری‌های اعضا و شهردارش منحل شد.

نتایج درگیری‌ها به زودی خود را نشان داد. انتخابات شورای دوم در سال 81 اولین فتح اصولگرایان شد که به شهردار شدن محمود احمدی‌نژاد انجامید و پس از آن انتخابات مجلس هفتم و در نهایت ریاست‌جمهوری 1384 شکست‌های مفتضحانه‌ای برای اصلاح‌طلبان بود که منشأ آن چیزی جز منفعت‌طلبی شخصی و عدم مدیریت صحیح در شورای شهر اول نبود. واینگونه بود که کشتی اصلاح‌طلبان به گل نشست. این کانال با اشاره به ترکیب شورای شهر پنجم می‌نویسد: تیم یکدست امید بر شورای پنجم نشست به امید اینکه تدبیری امیدوارکننده برای شهر بیندیشد. این بار به جای «عبدالله نوری، محسن هاشمی بود و به جای سعید حجاریان، مرتضی الویری.» اما مثل آن زمان که دعوای مشارکتی‌ها/کارگزارانی‌ها برای انتخاب شهردار بالا بود این بار هم جنگ ائتلاف اتحادی‌ها - اعتماد ملی‌ها در برابر کارگزارانی‌ها به قوت خود باقی بود. گویی پس از 20 سال باز هم در بر همان پاشنه لنگانی می‌چرخید که پاشنه آشیل اصلاح‌طلبان شده بود!

انتخاب محمدعلی نجفی، چَک اول کارگزاران بود که مثل روال این سالهای نجفی با افتضاح به استعفا انجامید و البته چک دوم را این بار ائتلاف اعتماد ملی- اتحاد به کارگزاران زد با انتخاب محمدعلی افشانی برای شهرداری تهران. گویی این چک‌ها بیشتر بر صورت مردم می‌نشست که پس از دولت حالا باید جنگ فرسایشی احزاب چپ را در شورا مشاهده کنند آن‌هم با نیروهای دسته دوم‌شان.

وای که چه بد روزگاری! آن زمان که نیروهای درجه یک در شورای شهر به میان آمدند، آن سرنوشت سیاه نوشته شد و حالا درجه دوها همان استراتژی تکراری جنگ احزاب را به راه انداختند و قطعا نتیجه اشتباه و کار تکراری از پیش مشخص است. امروز ارائه لیست 30 نفره شورا برای انتخاب سومین شهردار در حدود یک‌سال کاری شورای پنجم گویای همه‌چیز است؛ شعارهای 76، رنگی خاکستری و شکلی بدلی به خود گرفته است؛ گردش نخبگان را در وجود فرزندان وزرای اسبق اصلاحات، شایسته‌سالاری را در حضور معاونین و وزرای اخراجی دولت ناامید، مدیران متخصص را در سهم‌های گرفته شده احزاب از کاندیدا و اعتقاد به آرمان‌های اصلاحات را در استانداران قالیبافی اصلاح‌طلب شده می‌توان دید.

گویی تجربه تاریخی، درسی برای چپ‌ها نشده است و آنانی که از تاریخ درس نمی‌گیرند شکست‌شان حتمی ا‌ست. تیر آخر چپ‌ها اگر به هدف ننشیند باید منتظر نتایج تکراری تاریخ بود؛ انتخابات مجلس98، ریاست‌جمهوری 1400 و ادامه دومینوی شکست‌وار چپ‌ها.

کاهش 60 درصدی تولید مسکن شاهکار وزارت آخوندی

ارگان شهرداری تهران با اشاره ضمنی به کوتاهی‌های وزارت راه و شهرسازی نوشت؛ تولید مسکن در سال 96 با کمبود 60 درصدی روبرو بوده است. در حالی‌که بنابر آمار رسمی دولت، قیمت مسکن در یک سال گذشته حداقل 73 درصد افزایش داشته، روزنامه همشهری در گزارشی می‌نویسد: در سالی‌که گذشت فقط 402 هزار واحد مسکونی تکمیل و به بازار عرضه شد؛ اما برآوردها نشان می‌دهد برای تامین نیاز بازار باید سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود.کمبود 60 درصدی تولید مسکن، دولت را در تامین نیاز مسکن شهروندان در سال‌های آینده با چالش مواجه می‌سازد. تشویق سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به یک ضرورت تبدیل شده و دولت مصمم است سرمایه‌گذاران را به ساخت‌وساز در مناطق شهری با بافت فرسوده سوق دهد.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* توزیع مواد مخدر، حتی به بسته‌های چای هم رسید! نیروهای کلانتری 209 پایانه غرب پلیس پیشگیری تهران، یک توزیع‌کننده مواد مخدر را دستگیر کرد که آن را در بسته‌های چای جاسازی می‌کرد و به نقاط مختلف کشور می‌فرستاد. براساس گزارش پلیس پیشگیری تهران، این شخص ماده مخدر گل را در چای بسته‌بندی شده جاسازی می‌کرد.

* در سفر مهندس محمود حجتی وزیر کشاورزی به طبس، یک کشاورز پیر طبسی، خطاب به او این ابیات را خواند: «روزگار از هر روز بتر می‌بینم – این جهان را پر از خوف و خطر می‌بینم – دختران را همه جنگ است با مادر – پسران را همه بدخواه پدر می‌بینم». وی بعد از خواندن این دو بیت، به آقای وزیر گفت: «خودتان می‌دانید و این مملکتتان، خداحافظ» و سپس از او جدا شد و رفت.

*********************************

روزنامه خراسان**

ارتباط ارباب رجوع با کارمندان را زودتر قطع کنید

طبق بخشنامه روزهای اخیر یک مسئول مهم دولتی به همه سازمان ها و ادارات، با یادآوری بخشنامه اول خردادماه امسال رئیس جمهور، از مخاطبان خواسته شده با توجه به ضرورت قطع ارتباط ارباب رجوع با کارکنان دستگاه ها، برای ارائه خدمات به صورت تماما الکترونیکی به مراجعان در اسرع وقت اقدام کنند چراکه از ابتدای دی ماه امسال، ادارات مربوط مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج آن به استحضار رئیس جمهور نیز خواهد رسید.

دولتی ها دیگر سوار موتور بنزینی نمی شوند

یک مسئول ارشد اجرایی با ارسال ابلاغیه ای خطاب به اعضای کابینه، از آن ها خواسته با توجه به الزامات مطرح شده در قانون هوای پاک، تا پایان امسال کلیه ناوگان موتورسیکلت های ملکی خود را که در شهرهای دارای اولویت کاهش آلودگی هوا تردد می کنند، به موتورسیکلت های برقی تبدیل کنند و شماره گذاری موتورسیکلت های بنزینی نیز منوط به اسقاط یک دستگاه موتورسیکلت فرسوده خواهد بود اما موتورسیکلت های برقی از این شرط، معاف هستند.

*********************************

روزنامه ایران**

تکذیب ادعای اعدام دسته جمعی 22 نفر در اهواز

خبر اول اینکه، طوفان خبری اعدام دسته جمعی

22 مظنون مرتبط با حوادث تروریستی اهواز کذب بود. شب یکشنبه به یکباره خبری در فضای مجازی پیچید مبنی بر اینکه این 22 نفر بدون طی مراحل دادرسی و به‌صورت دسته جمعی در زندان اهواز اعدام شده‌اند. این خبر بسرعت در سایت‌های فارسی زبان خارج از کشور بازنشر شد. آن هم در حالی که مطرح‌کنندگان این خبر هیچ سندی برای اثبات صحت ادعای خود ارائه نکردند. دیروز کمتر از 12 ساعت بعد از انتشار این خبر دست‌کم از سوی 5 مقام مسئول شامل استاندار خوستان، دادستان عمومی و انقلاب اهواز، فرماندار اهواز و دو نماینده مجلس تکذیب شد. غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در واکنش به انتشار خبری مبنی‌ بر اعدام 22 نفر از بازداشت‌شدگان مرتبط با حادثه تروریستی اهواز به ایرنا گفت: این خبر کذب محض است. شریعتی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا اطلاعی از مراحل دادرسی افراد بازداشت‌شده مرتبط با این حادثه تروریستی دارد یا خیر گفت: تفهیم اتهام صورت گرفته است، اما باید این اطلاعات را از دادگستری بپرسید.

عباس حسینی پویا، دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان نیز به میزان گفت: پرونده متهمان حادثه تروریستی اهواز در دادسرای عمومی و انقلاب اهواز در مرحله تحقیقات مقدماتی در حال رسیدگی است.

لیست نهایی 14 استاندار بازنشسته کشور

خبر دیگر اینکه، لیست نهایی 14 استاندار کشور که بازنشسته هستند و وزیر کشور در آخرین نشست استانداران با آنان خداحافظی کرده است، منتشر شد. یک منبع آگاه در وزارت کشور به ایرنا گفت: استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، همدان و یزد بازنشسته هستند و بنابراین باید از سمت خود کناره‌گیری کنند.

نامه فعالان محیط زیستی به رئیس قوه قضائیه

شنیدیم که،بیش از هزار نفر از متخصصان محیط زیست، هنرمندان و فعالان مدنی حامی محیط زیست کشور در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه، با بیان اینکه بازداشت شدگان محیط زیستی از کارشناسان خوشنام حیات وحش و فعالان محیط زیست کشور هستند، خواستار دادرسی منصفانه این افراد شدند. به گزارش ایرنا، امضاکنندگان که در بین آنها نام چهره‌های سرشناس و پیشکسوت محیط زیست، متخصصان دانشگاهی، مدیران، کارشناسان و محیط‌‌بانان سازمان حفاظت محیط زیست، جامعه هنری و فعالان مدنی حامی محیط زیست نیز دیده می‌شود، با تأکید بر ضرورت حفظ امنیت کشور و برخورد با کسانی که بخواهند مخل این امنیت شوند، خطاب به آیت‌الله آملی لاریجانی نوشتند که بازداشت شدگان مورد نظر از خوش سابقه‌ترین فعالان و کارشناسان محیط زیست بوده که همواره در چارچوب قانون، بی مزد و منت جوانی خود را نثار حفاظت از تنوع زیستی ایران کرده‌اند.

پمپئو «ظریف» را به دروغگویی متهم کرد

دست آخر اینکه، وزیر امورخارجه امریکا در اظهاراتی بی‌شرمانه علیه محمدجواد ظریف، با متهم کردن وی به دروغ‌پراکنی مدعی شد که امریکا هرگز غذا و دارو را هدف تحریم‌های خود علیه ایران قرار نداده است. به گزارش ایسنا، مایک پمپئو با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود به گزارش اخیر نشریه نیوزویک و توئیت ظریف وزیر امور خارجه ایران در این رابطه واکنش نشان داد. نیوزویک در گزارش اخیر خود اظهارات پمپئو را منتشر کرده بود که در یک مصاحبه گفته بود اگر رهبران ایران می‌خواهند که مردم این کشور غذا داشته باشند، باید یک تصمیم بگیرند. پمپئو در پیام روز گذشته خود این گزارش نیوزویک را ساختگی توصیف کرد و در اظهاراتی زننده نوشت: «شرم بر نیوزویک که به ظریف کمک کرد تا دروغ‌پراکنی کند. حقیقت این است که امریکا هرگز غذا و دارو را تحریم نکرده و چنین کاری نمی‌کند. این کالاها و تراکنش‌های مالی مرتبط با نیازهای بشردوستانه از تحریم‌ها مستثنی هستند.» ظریف در واکنش به گزارش نیوزویک در پیامی توئیتری این صحبت‌های مایک پمپئو را «جنایت علیه بشریت» خوانده بود. او در پیام خود نوشته بود: «ما فراموش نخواهیم کرد. وزیر امور خارجه مایک پمپئو در اقدامی از روی استیصال برای اعمال هوا و هوس‌های امریکایی علیه ایران، به‌طور آشکار مردم ایران را تهدید به گرسنگی دادن که یک جنایت علیه بشریت است، می‌کند».

*********************************

روزنامه وطن امروز **

به‌رغم طرح صلح آمریکا حملات سعودی‌ها در یمن بیشتر شده است

حسین امیرعبداللهیان در دیدار نصیر احمد نو، سفیر افغانستان در ایران اظهار داشت: برگزاری انتخابات و تشکیل پارلمان، فرآیند سختی است که شما توانستید مشکلات آن را پشت‌سر بگذارید و امیدواریم هرچه زودتر جهت تسریع در روند امور، مجلس جدید شکل بگیرد. به‌گزارش فارس، وی در ادامه سیاست آمریکا و ناتو را در افغانستان دوگانه خواند و با اشاره به شرایط منطقه، خاطرنشان کرد: ما باید نسبت به اتفاقاتی که در حال وقوع در منطقه است هوشیار باشیم. به‌رغم طرح صلح آمریکا، حملات سعودی‌ها در یمن بیشتر شده و زنان و کودکان بی‌دفاع همچنان قتل‌عام می‌شوند. در سوریه، آمریکا با آنکه مدعی تلاش برای مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت و آرامش است اما بدون اطلاع و هماهنگی پایگاه نظامی برپا و از تروریست‌ها حمایت می‌کند. دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل گفت: کاخ سفید در همه شرایط تنها به فکر منافع خودش است و حضور مدیریت شده تروریست‌ها در منطقه را همچنان دنبال می‌کند تا از این طریق بتواند فشار را بر کشورهایی که با آنان مواضع یکسانی ندارد، افزایش دهد. وی همچنین آمادگی تهران را برای گسترش همکاری‌‌های پارلمانی و همه‌جانبه مورد تاکید قرار داد.

بی‌میلی قطر به اجرای تحریم‌های ایران

روزنامه فایننشال‌تایمز در گزارشی به وضعیت قطر بعد از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشته این کشور در موقعیت دشواری به دلیل این تحریم‌ها قرار گرفته است. به گزارش تسنیم، این روزنامه نوشته قطر کشوری است که نه گلایه‌ای از واشنگتن دارد و نه چندان با ایران همسو است اما به طرق مختلف به هر دوی این کشورها وابسته است. «شیخ تمیم بن احمد آل‌ثانی» امیر قطر در یک سال گذشته و بعد از تحریم‌های 4 کشور عربی علیه کشورش به ایران نزدیک‌تر شده است. کشورهای تحریم‌کننده قطر گفته‌اند با به‌کار گرفتن مجموعه تدابیری قصد دارند از نزدیک شدن قطر به ایران جلوگیری کنند اما تدابیر آنها دقیقاً نتیجه عکس داده است. در این گزارش آمده است: تحریم‌های آمریکا علیه ایران این وضعیت را پیچیده کرده است. قطر میزبان یک پایگاه نیروی هوایی آمریکا و 10 هزار نظامی این کشور است. دوحه از سوی دیگر علاوه بر وابستگی به ایران برای شکستن تحریم‌های 4 کشور عربی، شریک ایران در میدان گازی پارس‌جنوبی است. فایننشال‌تایمز نوشته نخستین گام منطقی برای آمریکا این باید باشد که سعودی‌ها را مجبور کند محاصره قطر را لغو کنند اما حتی در آن صورت هم مشخص نیست قطری‌ها تمایلی به ایفای نقش فعال علیه ایران داشته باشند.

لیست نهایی 14 استاندار بازنشسته کشور

لیست نهایی 14 استاندار کشور که بازنشسته هستند و وزیر کشور در آخرین نشست استانداران با آنان خداحافظی کرد، منتشر شد. به گزارش ایرنا؛ استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، همدان و یزد بازنشسته هستند بنابراین باید از سمت خود کناره‌گیری کنند. یک منبع آگاه در وزارت کشور با تأیید این لیست اعلام کرد وزیر کشور در آخرین نشست استانداران با این 14 استاندار خداحافظی کرد.

آمادگی نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدات علیه نفتکش‌های ایرانی

امیر سیدمحمود موسوی، معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی، صبح دیروز در حاشیه همایش واکاوی تهدیدات نو‌پدید دفاعی و ‌نظامی در جمع خبرنگاران درباره تهدید نفتکش‌‌های ایران در آب‌های بین‌المللی از سوی آمریکا گفت: ایجاد هرگونه مزاحمت برای حمل‌ونقل و‌ تجارت از طریق آبراهه‌های بین‌المللی بر خلاف قوانین بین‌المللی است و قاعدتا این اقدامات پسندیده و‌ مورد پذیرش نخواهد بود. نیروهای مسلح از قابلیت‌‌های لازم برای حفاظت از منافع خود در عرصه‌‌های گوناگون برخوردار هستند و‌ تجربه نشان داده در طول این 40 سال به‌رغم تهدیدات، تجارت خود در عرصه دریا را انجام داده‌ایم.

نیروهای مسلح ایران این آمادگی را دارند که بنا به دستورات ابلاغی از طریق سلسله مراتب از ناوگان تجاری و‌ نفتکش‌های کشور همانگونه که تاکنون در مقابل تهدیدات دفاع کرده‌‌اند این حمایت را به صورت مستمر داشته باشند تا بتوانیم در صورت لزوم بهره‌برداری لازم از آبراهه‌های دریایی را داشته باشیم.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات