صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰  ، 
کد خبر : ۳۱۲۹۹۶

اخبار ویژه روزنامه‌ها 6 آذر ماه

روزنامه کیهان **

روزنامه ایران عذرخواهی کند نه فرار به عقب!

در ستون طنز گفت و شنود کیهان ۲۸ آبان ماه به یادداشت روزنامه ایران به قلم آقای عباس عبدی (البته بدون ذکر نام ایشان) اعتراض کرده بودیم که چرا پیشنهاد کرده است شرب خمر در کشور آزاد شود! روزنامه ایران در واکنش به انتقاد کیهان نوشت که آزادی شرب خمر در یادداشت آقای عبدی به نقل از شخص دیگری بوده و ایشان در یادداشت خود این دیدگاه را نفی کرده است! در اینکه دیدگاه مورد ‌اشاره به نقل از شخص دیگری آمده که نویسنده یادداشت از او با عنوان «يكي از افراد آشنا به امور فقهي»! یاد کرده و آن را نفی نموده تردیدی نیست ولی مطالعه یادداشت مزبور نشان می‌دهد آقای عبدی فقط روش مورد ‌اشاره آن فرد برای آزاد‌سازی شرب خمر را نفی کرده و آن را ناکارآمد دانسته است و نه اینکه آزادسازی شرابخواری را نفی کرده باشد!

۱- آقای عبدی می‌نویسد؛ اخيرا يكي از افراد آشنا به امور فقهي، ايده‌اي را طرح كرده است و با استناد به قواعد موجود و از منظر درون ديني نتيجه گرفته است كه:

«استفاده از اين مشروبات غير‌استاندارد، واقعيتي خارجي هست. پند و توصيه‌هاي اخلاقي-بهداشتي انجام شده و مجازات‌هاي گوناگون از شلاق تا جريمه نقدي تجربه شده است. اما در واقعيت خارجي، ناچاريم به شكل دوفاكتو، وجود اين مصرف‌كنندگان را به رسميت بشناسيم و براي حفاظت از بيماري‌هاي خطرناك و مرگ و ميرهاي ناشي از مصرف مشروبات الكلي غير‌استاندارد، بايستي مراكزي را به آزمايش اين نوع مشروبات اختصاص دهيم. توليد‌كننده و يا مصرف‌كننده، بايستي بتوانند با ‌اشانتيوني از مشروب مورد نظر خود مراجعه كنند و به شكل ناشناس و بدون نگراني از تعقيب‌ها و مجازات‌ها، مشروب خويش را آزمايش كند. يا در صورت امكان، دستگاه‌هاي تست‌كننده فوري در اختيار آنان قرار‌ داده شود تا از استاندارد بودن يا نبودن مشروبات الكلي مورد نظر خويش مطمئن شوند.»

عبدی در ادامه یادداشت خود، این ایده را دور برگردان فرهنگی می‌نامد و با بهره‌گیری از یک ترفند ژورنالیستی می‌نویسد: « بايد قضيه را ريشه‌اي‌تر حل كرد. نگاه ما به موضوع حقوقي و جرم بايد مبتني بر نظر اجتماعي باشد و گناه را بايد از طريق ديگري جلوگيري كرد. همچنان كه پيش از انقلاب انجام مي‌شد.»! اکنون باید از روزنامه دولتی ایران پرسید این راه‌حل! که «‌‌گناه را بايد از طريق ديگري جلوگيري كرد. همچنان كه پيش از انقلاب انجام مي‌شد.»! غیر از پیشنهاد آزاد‌سازی شرابخواری چه مفهوم دیگری می‌تواند داشته باشد؟! مگر پیش از انقلاب شرابخواری آزاد نبود و شهرها، از جمله تهران پر از رستوران‌ها و مغازه‌های شراب‌فروشی نبود؟ بنابراین وقتی آقای عبدی پیشنهاد می‌کند که راه‌حل، بازگشت به وضعیت قبل از انقلاب است، یعنی در ایران اسلامی هم باید مانند آن دوران شرب خمر آزاد باشد! آیا غیر از این است؟! به این می‌گویند فرار به عقب!

۲- آقای عبدی باید توضیح بدهد آن فرد، به قول وی آشنا به امور فقهی! چه کسی بوده است که ایشان نظر ضد دینی او را «خیر‌خواهانه»! و «از منظر درون دینی»! معرفی می‌کند؟! کجای این دیدگاه، دینی و برگرفته از فقه است؟!

۳- ایشان در جای جای نوشته خود قانون را برای پیشگیری از پدیده پلشت شرابخواری نا‌کارآمد معرفی می‌کند! خب، در کشور ما غیر از قوانین اسلامی در نفی شرابخواری کدام قانون دیگری مورد نظر اوست؟! می‌نویسد:

«متاسفانه برخي افراد مي‌كوشند كه راه‌هاي ميانبر را در جامعه طي كنند. به جاي كوشش براي نفوذ در وجدان و ذهن مردم، آن را رها كرده‌اند و مي‌خواهند با اتكا به قانون همه امور را درست كنند. بُرندگي ابزار قانون محدود است هنگامي كه آن را براي هر هدفي استفاده كنيم، به ناچار از بُرندگي آن كاسته مي شود»!

بی‌تردید «كوشش براي نفوذ در وجدان و ذهن مردم،» یعنی روشنگری و شرح مضرات شرابخواری، اقدامی نه فقط پسندیده، بلکه ضروری است ولی در کدام نظام حقوقی، برای پیشگیری از جرم، فقط به روشنگری و تبلیغ درباره خسارت‌ها و زیان‌های آن اکتفا می‌کنند و از مجازات و کیفر مجرم دست می‌کشند؟!

۴- این نکته نیز گفتنی است که آیت‌الله سید احمد خاتمی در نماز جمعه تهران با نگاهی برخاسته از شور انقلابی و دفاع از جوانان مظلوم و بی‌خبری که در معرض اینگونه ترفندهای پلشت قرار دارند، به یادداشت روزنامه ایران بدون ذکر نام ‌اشاره کرده و گفتند:

«در روزنامه‌ای که از بیت‌المال تغذیه می‌کند، می‌نویسند چون مشروبات الکلی قلابی بلای جان مردم شده پس شما بیایید مانند زمان طاغوت مشروبات الکلی را آزاد کنید و این یعنی عبور از اسلام».

روزنامه ایران به جای ابراز ندامت از جرمی که مرتکب شده و پوزش از ملت، حالت طلبکارانه‌ای به خود گرفته و ادعا کرد آیت‌الله خاتمی یادداشت عبدی را نخوانده است! و نوشت امیدواریم آیت‌الله خاتمی شجاعت کافی برای اصلاح سخنانش داشته باشد! روزنامه ارگان دولت کمترین اشاره‌ای به متن یادداشت عبدی نکرد و اصلا به روی خودش هم نیاورد که چه جرم بزرگی مرتکب شده است!

۵- درباره یادداشت مورد ‌اشاره روزنامه ایران در ترویج شرابخواری، گفتنی‌های دیگری نیز هست که به همین ‌اندازه بسنده می‌کنیم ولی سخنی با دست‌اندرکاران روزنامه ایران در میان است و آن اینکه اگر به حرکت زشت و پلشت خود پی برده و از انجام آن پشیمان شده‌اید- که امیدواریم شده باشید- کمترین و ابتدایی‌ترین انتظار آن است که از پیشگاه ملت مسلمان پوزش بخواهید، نه اینکه ژست طلبکار بگیرید و جای شاکی و متهم را عوض کنید! و خودتان را به آن راه بزنید!

ترجمه‌های‌اشتباه وزارت خارجه سهوی است یا عمدی؟!

ترجمه‌های غلط و مسئله‌دار وزارت خارجه از اسناد خارجی، پس از برجام و پالرمو به CFT نیز سرایت کرده است!

وطن امروز با‌اشاره به تکرار این روند می‌نویسد: سخنگوی شورای نگهبان از ایرادات ترجمه‌ای در لایحه جنجالی CFT خبر داد و نوشت: در CFT واژه لیست سیاه محل ایراد بود در حالی که در اسناد FATF چنین واژه‌ای وجود ندارد. اکنون باید سؤال شود چگونه این مصوبات تصویب شدند؟ اشاره کدخدایی به ایراد ترجمه‌ای در یک لایحه مصوب مجلس، مسئله‌ای است که طی چند سال اخیر بارها و بارها پیرامون لوایح مختلف پیشنهادی دولت که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده‌اند تکرار شده و به نظر می‌رسد تعدد این‌اشتباهات، می‌رود که به موضوعی عادی و بی‌اهمیت تبدیل شود. کدخدایی در این راستا در حساب توئیتری خود نوشت: «‌هنگام بررسی کنوانسیون پالرمو، شورای نگهبان با ایراداتی نیز در ترجمه آن مواجه گشت و مجلس آنها را اصلاح کرد. در CFT نیز واژه لیست سیاه محل ایراد بود در حالی که در اسناد FATF چنین واژه‌ای وجود ندارد. اکنون باید سؤال شود چگونه این مصوبات تصویب شدند؟ آیا ایرادات شورا سیاسی است یا...؟»

اهمال دولت و مجلس در نگارش دقیق لوایح یا ترجمه معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی را پیش از این در موضوعاتی چون برجام یا پالرمو نیز شاهد بوده‌ایم.

در جریان بررسی برجام در مجلس در تابستان 94 متنی که ابتدا از سوی وزارت امور خارجه تحت عنوان ترجمه برجام به مجلس داده شد، چندین‌اشتباه املایی و ترجمه‌ای داشت به گونه‌ای که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به این موضوع اعتراض کرده و 2 بار این متن را به وزارت امور خارجه پس فرستاد تا اصلاح شود و در نهایت سومین متنی که دولت فرستاد در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

اشتباه فاحش دیگر دولت در این زمینه به ترجمه و ارسال لایحه پالرمو از لوایح مرتبط FATF به مجلس و شورای نگهبان برمی‌گردد. تیرماه گذشته شورای نگهبان لایحه پالرمو را به خاطر ایرادات املایی رد کرد.

تکرار چندباره در ارسال لوایحی با ترجمه غلط به مجلس و شورای نگهبان این سؤال را ایجاد می‌کند که چگونه با وجود مراکز کارشناسی متعدد در دولت، وزارت اقتصاد و همچنین وزارت امور خارجه، چنین‌اشتباهات مهمی به دفعات روی می‌دهد؟ و اینکه اساسا اینگونه‌اشتباهات در متون مهمی چون برجام یا پالرمو و CFT عمدی است یا سهوی؟ آیا ناآگاهی و نبود سواد کامل در مجموعه‌های مربوط دولت باعث بروز‌اشتباهات مهلک اینچنینی شده است؟ ضمن اینکه تصریح سال گذشته وندی شرمن بر ضعف سواد انگلیسی تیم مذاکره‌کننده ایرانی نیز بر این گمانه‌زنی‌ها دامن می‌زند. «وندی شرمن» عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا- فروردین ۹۶- در اندیشکده وودرو ویلسون در حضور «کاترین‌اشتون» با تمسخر درباره توافق هسته‌ای گفت: «ایران توافق کرد تمام کارهای فنی لازم را برای اطمینان دادن نسبت به اینکه تمام مسیرهای تامین مواد شکافت‌پذیر در این کشور مسدود شده و هیچ زنجیره مخفیانه‌ای هم برای تامین مواد شکافت‌پذیر در این کشور قابل شکل‌گیری نباشد به انجام برساند و 1+5 و اتحادیه اروپایی توافق کردند (با پوزخند) تحریم‌های هسته‌ای را [موقتا متوقف کنند]، lift لغتی است که در زبان انگلیسی به معنی «معلق نگاه داشتن یا موقتا متوقف کردن» است اما طرف ایرانی lift را به معنی «پایان دادن و خاتمه دادن» ترجمه می‌کرد و به همین دلیل هم ما از این لغت استفاده کردیم!» عضو سابق تیم مذاکره‌کننده آمریکا در ادامه با لحنی توهین‌آمیز گفت: یکی از کارهایی که شخص در دیپلماسی انجام می‌دهد این است که توجه کند زبان اهمیت دارد و خود این معلق نگه داشتن فقط شامل تحریم‌های هسته‌ای است، نه تحریم‌های مربوط به مقابله با تروریسم یا تحریم‌های مربوط به نقض حقوق بشر یا تحریم‌های مربوط به‌اشاعه یا انتقال تسلیحات. این در حالی است که محمدجواد ظریف- تیرماه ۹۴- بعد از امضای برجام در مجلس شورای اسلامی گفته بود: اصلاً تعلیق در هیچ‌جا نیامده است. در هیچ جای برجام واژه تعلیق نیامده و هرکس تعلیق ترجمه کرده‌اشتباه ترجمه کرده است. در برجام اصلاً تعلیق وجود ندارد و تاریخ اجرای لغو هم زمانی است که آژانس گزارش دهد که ایران این اقدامات کمّی را انجام داده است!»

نهاد مشورتی کنگره: آمریکا ممکن است بازنده جنگ‌های آینده باشد

یک سازمان مشورتی کنگره آمریکا در امور نظامی و استراتژیک در گزارشی نسبت به «بحران امنیت ملی» و ضعف نظامی این کشور هشدار داده و می‌گوید که ایالات متحده در جنگ‌های آینده توان مواجهه با بیش از یک کشور را ندارد و ممکن است که در رودررویی با کشور بازنده جنگ باشد.

به گزارش یورونیوز، گزارش «کمیسیون استراتژی دفاع ملی» نتیجه‌گیری می‌کند که آمریکا به دلیل کاهش برتری نظامی تاریخی خود دچار بحران امنیت ملی شده و وزارت دفاع این کشور نه به لحاظ مالی و نه از جنبه استراتژیک توان پیروزی در جنگ‌های چند جانبه را نخواهد داشت. این کمیسیون یک آژانس مستقل مشورتی است که اعضای هیئت مدیره آن توسط کمیته سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تعیین می‌شود. در گزارش این کمیسیون آمده است: «برتری نظامی آمریکا دیگر قابل اطمینان نیست و پیامدهای آن برای منافع آمریکا و امنیت آمریکا بسیار شدید خواهد بود.»

کمیسیون استراتژی دفاع ملی می‌افزاید: «ارتش آمریکا در درگیری‌های آینده می‌تواند تلفات غیرقابل قبول و زیادی را متحمل شود و بسیاری از منابع و دارایی‌های مهم را در جنگ از دست بدهد.»

اریک ادلمن، معاون وزارت دفاع آمریکا در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش و گری رافهد، رئیس سابق عملیات دریایی دولت‌های بوش و اوباما دو تن از رؤسای این کمیسیون قرار است در ماه جاری میلادی در کمیته نیروهای مسلح سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده شهادت دهند.

از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا با استقبال از این گزارش آن را زنگ خطری هوشیار کننده خوانده است. جانی مایکل، سخنگوی این وزارتخانه گفته است که این گزارش یک یادآوری جدی برای جلب توجه‌ها نسبت به این مشکل و همچنین دعوتی به انجام اقدامات لازم است.

کمیسیون استراتژی دفاع ملی در گزارش خود می‌گوید: «به دلیل تمرکز آمریکا در سال‌های اخیر بر مبارزه با تروریسم و عملیات‌های ضد شورش و همچنین تمرکز دشمنان ما در پیدا کردن راه‌های مختلف شکست دادن نیروهای آمریکا، ارتش این کشور برتری خود در زمینه‌های مبارزات کلیدی مانند قدرت طرح‌ریزی نظامی،‌توان موشکی و دفاع هوایی عملیات‌های سایبری و فضایی و همچنین عملیات‌های سطح آب و ضد زیردریایی و جنگ الکترونیک را از دست داده است.»

این گزارش می‌افزاید: «بسیاری از مهارت‌های لازم ما برای برنامه‌ریزی جهت مواجهه نظامی با رقبای متخاصم قدرتمندی نظیر چین و روسیه دچار ضعف شده‌اند.»

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* بارندگی‌های اخیر در اهواز و آب گرفتگی معابر و عدم آمادگی مسئولین شهرداری اهواز و شرکت آبفا، شهر را تبدیل به یک دریاچه بزرگ نمود و موجب خسارت‌های زیادی به مردم شد، بگونه‌ای که هنوز مدارس برخی مناطق اهواز تعطیل هستند. این موضوع موجب اعتراضات جدی مردم بخصوص در فضای مجازی نسبت به عملکرد شهرداری و شورای شهر و شرکت آب و فاضلاب اهواز گردید. متاسفانه از زمان تشکیل شورای شهر فعلی و انتصاب شهردار اهواز، اهالی این شهر شاهد ضعیف‌ترین عملکرد در سروسامان دادن به اوضاع مدیریت شهری هستند. در مقابل، عملکرد شرکت برق منطقه‌ای خوزستان که در گرمای بی‌سابقه تابستان امسال و بارندگی‌های اخیر در تامین برق پایدار و مدیریت شرایط بحرانی و اوج مصرف قابل تقدیر بود و مردم با کمترین میزان خاموشی مواجه گردیدند.

* حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین در دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در منامه با اعلام جانبداری مجدد کشورش از عربستان گفت:‌ عربستان کشور امن و امان و عدالت است و همچنان در برابر تلاش‌ها برای هدف قرار دادن ثبات خود و یا مداخله در امور داخلی‌ مقاومت می‌کند. پادشاه بحرین بدون اشاره به کشتار روزانه کودکان و زنان و مردان یمنی توسط ائتلاف متجاوز سعودی و قتل فجیع جمال قاشقچی از نقش «انسان دوستانه» عربستان در یمن و ارائه کمک‌های بشر دوستانه به مردم این کشور قدردانی کرد. وی همچنین بالاترین نشان بحرین را به ولیعهد عربستان داد.

* بحرین به طور رسمی از «ایلی کوهین» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی برای شرکت در کنفرانس جهانی فناوری و ابتکار که قرار است به همت بانک جهانی و با مشارکت وزرای کشورهای درحال رشد در بحرین برگزار شود، دعوت کرد. این کنفرانس که در بهار آینده به مدت سه روز در بحرین برگزار می‌شود، تقویت رشد اقتصادی با مشارکت تصمیم گیران و سرمایه دارانی از 170 کشور را دنبال خواهد کرد.

*********************************

روزنامه خراسان**

هشدار درباره اختلاف شدید حقوق و مزایای کارمندان برخی دستگاه ها

یک دستگاه دولتی با ارسال گزارشی برای تعدادی از مسئولان نهاد ریاست جمهوری اعلام کرده بر اساس بررسی های تطبیقی انجام شده، اختلاف گسترده‌ ای میان حقوق و مزایای مستمر کارمندان دستگاه‌ های دولتی با برخی نهادهای عمومی غیردولتی که با طیف وسیعی از مردم در ارتباط هستند، وجود دارد که علاوه بر کاهش سطح انگیزه و افزایش احساس تبعیض و نارضایتی، باعث ایجاد موج تقاضای نیروهای کارآمد برای ورود به دیگر دستگاه ها و احتمال بروز آسیب جدی به سلامت اداری این دستگاه ها شده است.

برنامه جدید دولت برای معرفی دستاوردهای علمی به جامعه

یک عضو کابینه با ارسال نامه ای خطاب به تعدادی از مسئولان دولتی، با اشاره به این که به رغم تلاش های صورت گرفته، متاسفانه دستاوردهای دانشگاه ها و مراکز علمی کشور به جامعه به خوبی معرفی نشده ، متذکر شده است ترویج نیافتن به موقع و موثر این دستاوردها موجب تضعیف دانشگاه ها و مراکز علمی کشور در اذهان عمومی و مانع تصمیم سازی کلان در کشور خواهد شد که بر این اساس، قرار است طرح ویژه ای با کمک رسانه ها طی ماه های آینده در این زمینه اجرایی شود.

*********************************

روزنامه ایران**

کاهش صدور ویزا برای دانشجویان ایرانی در امریکا

خبر اول اینکه، خبرگزاری رویترز گزارش داد که دولت امریکا صدور ویزا برای دانشجوهای ایرانی را کاهش داده است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، اگرچه دانشجویان ایرانی از دستور منع ورود اتباع چند کشور به خاک امریکا که دونالد ترامپ در اوایل ریاست جمهوری‌اش صادر کرد، مستثنی هستند، اما گزارشات نشان می‌دهد که دولت این کشور صدور ویزا برای دانشجوهای ایرانی را کاهش داده است. اطلاعات به دست آمده از مؤسسه آموزش بین‌الملل که وضعیت دانشجویان در امریکا را دنبال می‌کند، نشان می‌دهد که شمار ایرانی‌هایی که در امریکا تحصیل می‌کنند در دهه‌های گذشته به بالاترین تعداد، یعنی 12 هزار و 800 نفر رسیده است اما آمار ماه‌های اخیر نشان دهنده کاهش در این تعداد است. بر اساس داده‌های وزارت امور خارجه امریکا در ماه‌های بین مارس تا اکتبر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 355 ویزا کمتر برای ایرانی‌ها صادر شده که کاهش 23 درصدی به شمار می‌آید. همچنین در مجموع صدور ویزا برای دانشجویان خارجی کاهش پنج درصدی داشته است.

احمدی‌نژادی‌ها پشت پرده نامه جنجالی جنبش عدالتخواه دانشجویی

خبر دیگر اینکه، در روزهای اخیر انتشار نامه‌ای منسوب به جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به مقامات عالی نظام ، موجی از انتقادات به این تشکل را موجب شده است. روزنامه جوان به نقل از رضا‌ هادی‌زاده یکی از مسئولان سابق جامعه اسلامی مهندسان که قبل‌تر عضو جنبش عدالتخواه دانشجویی بوده، نوشته که این اقدام از سوی یکی از احمدی‌نژادی‌های جنبش عدالتخواه بوده است. رضا‌ هادی‌زاده در اینستاگرام نوشته «از بچه‌های شورای دانشجویی عدالتخواه تهران بود و خبر داد که نامه اخیر این مجمع کودتای دبیر احمدی‌نژادی این تشکل بوده... می‌گفت این آقا بدون رأی‌گیری از اعضا و خلاف اساسنامه این نامه را زده و ما هم از رسانه‌ها فهمیدیم...» به نظر می‌رسد در روزهای آینده خبرهای بیشتری در مورد این نامه بشنویم.

تکذیب دست داشتن ایران در ورود مواد مخدر به عراق

دست آخر اینکه ، معاون سفیر ایران در عراق گفت: دست داشتن تهران در ورود مواد مخدر به عراق به اندازه زدن اتهامی همچون حمایت ایران از تروریست و داعش مضحک است. سید موسی علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به برخی مطالب منتشر شده در مورد پخش مواد مخدر در عراق و نقش ایران در این زمینه تصریح کرد: منبع پخش مواد مخدر در عراق و منطقه همان کشورهایی هستند که طی چند سال گذشته برای لطمه زدن به عراق و تخریب زیرساخت‌های این کشور اقدام به حمایت از تروریست‌ها و ارسال تروریست‌های انتحاری به این کشور می‌کردند. وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همان گونه که از دولت و مردم عراق برای مبارزه با داعش حمایت کرد، آمادگی دارد برای مبارزه با مواد مخدر نیز با این کشور کمال همکاری را کند و انتظار می‌رود به زودی یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور امضا شود.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

اروپا با چه زبانی بگوید دنباله‌رو آمریکاست؟

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اظهارات مقامات وزارت امور خارجه مبنی بر اینکه به‌خاطر اروپا در برجام ماندیم و هنوز ناامید نیستیم، گفت: اروپا با چه زبانی بگوید دنباله‌رو آمریکا در نقض برجام و افزایش مطالبات زیاده‌خواهانه است. به گزارش فارس، محمدنبی حبیبی در پایان نشست دبیران حزب موتلفه اظهار کرد: لازم است وزارت امور خارجه با پاسخ‌های منطقی، حقوقی و انقلابی مانع تضییع حقوق ملت شود و پاسخ مناسب به ترامپ بدهد. وی تاکید کرد: اقدام متقابل طبق مصوبات مجلس و اختیارات دولت تنها راه است. دولت هرچه زودتر باید بخشی از تعهدات برجامی را متوقف کند تا غرب تاوان بدعهدی خود را بدهد. حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار ایران درباره تورم گفت: دولت باید فکری برای افزایش بی‌رویه قیمت‌ها بکند. صدای علما، مراجع و مردم درآمده است. وی ادامه داد: با اینکه قیمت دلار بالا رفته قاعدتا باید صادرات رونق و همزمان تولید هم جان تازه بگیرد اما متاسفانه شاهد تعطیلی و رکود برخی نهاد‌های اقتصادی هستیم.

ناوشکن سهند به سامانه دفاع نقطه‌ای کمند تجهیز شد

فرمانده نیروی دریایی ارتش از تجهیز ناوشکن سهند به سامانه بومی دفاع نقطه‌ای کمند خبر داد. دریادار حسین خانزادی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره قابلیت‌ها و تجهیزات جدید نصب‌شده روی ناوشکن سهند گفت: ناوشکن سهند به سامانه دفاع نقطه‌ای بومی کمند تجهیز شده است. وی افزود: این ناوشکن همچنین مجهز به موشک‌های کروز ضدکشتی است و همچنین از عرشه پرواز بالگردهای سنگین‌تر، نسبت به ناوشکن‌های قبلی برخوردار است. این ناوشکن به تجهیزات پیشرفته‌ دیگری هم مجهز شده که شاید الان لازم نباشد درباره آن صحبت کنیم. فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: ناوشکن سهند یک شناور بومی و مقتدر است.

اتحادیه اروپایی مواضع سیاسی درباره برجام را به عمل تبدیل کند

رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی در بروکسل از طرف‌های توافق هسته‌ای برجام خواست موضع‌گیری‌های سیاسی درباره این توافق را به عمل تبدیل کنند. علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه درباره تبعات لغو توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+4 (برجام) هشدار داد و از طرف‌های این توافق خواست وعده‌های‌شان به ایران را به عمل تبدیل کنند. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، آقای صالحی در حاشیه همایشی درباره همکاری‌های هسته‌ای در بروکسل گفت: «من امیدوارم مواضع سیاسی ابراز شده توسط اتحادیه اروپایی، چین و روسیه به عمل تبدیل شود». رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «اگر این توافق فروبپاشد، اوضاع مطمئناً تغییر خواهد کرد و همه چیز به آشوب کشیده می‌شود».

جلسه ویژه کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی CFT

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از برگزاری نشست ویژه این کمیسیون برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT) خبر داد. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با تسنیم، با تأکید بر اینکه اختلاف‌نظرهایی در موضوع لایحه (CFT) در بین اعضای کمیسیون وجود دارد، گفت: همین مساله موجب شد، کمیته‌ای مشورتی متشکل از نمایندگانی از اعضای کمیسیون امنیت، شورای نگهبان، دولت و وزیر امور خارجه برای بررسی دقیق‌تر این لایحه تشکیل شود. وی افزود: قرار است امروز، نشست ویژه‌ای در کمیسیون امنیت با حضور آقای کدخدایی، قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان و تمام اعضای کمیسیون به منظور بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT) تشکیل شود. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پس از جمع‌بندی‌های نهایی درباره لایحه الحاق به کنوانسیون (CFT)، گزارش آن جهت بررسی تقدیم هیات‌‌رئیسه مجلس می‌شود.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات