صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۱۳۵۴۸

اخبار ویژه روزنامه‌ها 29 دی ماه

روزنامه کیهان **

شرق: اروپا قصد ندارد تحریم‌ها را با SPV دور بزند

در حالی که برخی محافل بزک کننده برجام، این بار بر بزک کرده وعده پر از خالی اروپا اصرار دارند، روزنامه شرق تصریح کرد: SPV مد نظر اروپا محدود به دارو و غذاست.

این روزنامه نوشت: کانال SPV تنها محدود به غذا و دارو است و اروپا قصد ندارد کمکی به رفع تحریم تجاری ایران کند. این خلاصه‌ای از آن چیزی است که سرپرست سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با سفیر سوئیس در تهران به آن اشاره کرد و از بدقولی اروپایی‌ها در اجرائی کردن همین کانال محدود خبر داد. سفیر سوئیس گفت: آنچه رسانه‌ها به نقل از وزیر اقتصاد سوئیس بیان کرده‌اند، دقیق نبوده است؛ اما سوئیس در ایجاد ساز و کار انسان‌دوستانه برای تجارت دارو و غذا و لوازم پزشکی به ایران مصمم است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و سفیر سوئیس در تهران دیدار کردند. سرپرست سازمان توسعه تجارت در این دیدار از تفاوت‌های کانال مالی SPV با آنچه پیش از این وعده داده شده بود، خبر داد و ضمن ابراز تأسف از اینکه کانال مالی مد نظر اروپا صرفاً محدود به غذا و دارو است، گفت: «انتظار می‌رفت اروپا تجارت اقلام تحریمی را در دستور کار قرار دهد و به کالاهایی مانند غذا و دارو بسنده نکند». مودودی همچنین اضافه کرد: این کانال مالی محدود نیز برخلاف صحبت‌های وزیر اقتصاد سوئیس هنوز غیرفعال است و ما منتظر شنیدن نتیجه مذاکره مقامات سوئیس با آمریکا درباره این کانال مالی هستیم.»

شرق می‌افزاید: سخنان سرپرست سازمان توسعه تجارت در حالی به خبرگزاری‌ها می‌رسد که پیش از این تصور می‌شد کانال مالی اروپا قرار است نقش ناجی را بازی کند و امکان تجارت همه کالاهای غیرتحریمی از سوی اتحادیه اروپا را فراهم کند.

سفیر سوئیس در این دیدار و در پاسخ به سخنان مودودی گفت: «این کشور هیچ تضمینی برای راه‌اندازی سازوکار مالی ویژه اروپا نداده است». لاتینر همچنین اضافه کرد، «سخنان وزیر اقتصاد سوئیس با آنچه در رسانه‌ها منعکس شده، کمی متفاوت است و سوئیس هیچ تضمینی برای راه‌اندازی یک ساز و کار مالی ویژه اروپا نداده؛ اما در راه‌اندازی کانال مالی با ساز و کار انسان‌دوستانه برای کالاهای پزشکی، دارو و غذا کاملاً مصمم است.»

فریبا مستوفی، ‌رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق تهران نیز دو روز قبل در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفته بود: «هیچ کشوری در اتحادیه اروپا میزبانی SPV را نپذیرفته و هیچ کشوری هم نمی‌داند که با چه مکانیسمی باید آن را اجرائی کند. همه کشورهای بزرگ اروپایی می‌دانند که نمی‌توانند با ایران کار کنند و بنابراین SPV یعنی هیچ».

طعنه و متلک‌های رأی‌الیوم به وزیرخارجه دوره‌گرد آمریکا

یک روزنامه منطقه‌ای با تمسخر سفر اخیر و مواضع وزیرخارجه آمریکا نوشت چهره زشت آمریکا با دروغ‌های مایک پمپئو زیبا نمی‌شود.

رأی‌الیوم با اشاره به مواضع پمپئو در قاهره می‌نویسد: سخنان پمپئو مملو از ادعاهای بی‌پایه و اساس بود وملت‌های خاورمیانه فراموش نمی‌کنند که دلارهای آمریکا در سال‌های گذشته صرف کشتار، ویرانی و ایجاد آشوب‌ها در منطقه شده و چهره زشت واشنگتن با این دروغ‌ها زیبا نخواهد شد.

عبدالباری عطوان سردبیر رأی‌الیوم می‌افزاید: سخنان پمپئو وزیر خارجه آمریکا در دانشگاه آمریکایی در قاهره در واقع تهدید ایران و بازوهای نظامی منطقه‌ای این کشور به ویژه حزب‌الله بود، تلاشی یأس‌آمیز برای بهبود بخشی به چهره‌ کشورش در خاورمیانه و اطمینان‌دهی به اسرائیلی‌ها برای اینکه آمریکا از آنها دفاع و حمایت خواهد کرد.

اینکه پمپئو، قاهره و دانشگاه آمریکایی را انتخاب کرده بود و نه ریاض را تا به تشریح سیاست‌های جدید کشورش درباره خاورمیانه بپردازد، با دقت و هدف خاصی صورت گرفته بود، تا طرف محور در این سیاست جدید مشخص شود.

این تحلیلگر با بیان اینکه حساس‌ترین نقطه سخنان پمپئو این بود که اذعان کرد باید از نفوذ ایران در منطقه ممانعت به عمل آوریم.

پمپئو مدعی شد آمریکا اشغالگر نیست بلکه نیروی خیر و آزادی‌بخش در خاورمیانه است؛ گویا وی ملتی ناآگاه و کم‌حافظه را مخاطب قرار داده که فراموش کرده‌اند این آمریکا بود که عراق را اشغال و لیبی، یمن و افغانستان را ویران ساخت و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا خود اعتراف می‌کند که کشورش 7 تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده که هیچ نتیجه‌ای در برنداشته است. آیا عمل خیری که پمپئو از آن حرف می‌زند کشتار سه میلیون عراقی و بیش از 30 هزار نفر از مردم لیبی و یک میلیون افغانی است، آیا خیر یعنی آشوبی که آمریکا در چهار کشور عربی، سوریه، لیبی، عراق و یمن به راه انداخت؟

سخنان پمپئو مملو از دروغ و گمراهی است، او فراموش کرده که دخالت‌های نظامی آمریکا در منطقه باعث آشوب و کشتار شده و بذر انواع افراط‌گری را کاشته و باعث ظهور خشونت و تروریسم در منطقه شده و منازعات فرقه‌ای، طایفه‌ای و تجزیه‌طلبانه را بالا برده است.

آمریکا به ملت سوریه، عراق، لیبی و یمن به جز ویرانی چه داده است، آیا اموال خود را برای بنای مساجد، کلیساها بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها هزینه کرده است؟ جز این است که این پول‌ها صرف نابودی زیرساخت‌ها، شیوع گرسنگی و بیماری‌های مهلک به دلیل استفاده از اورانیوم غنی شده، صورت گرفته است؟

آمریکا در سوریه، عراق، یمن و افغانستان شکست خورد و طرح‌های آن در لیبی نیز ناکام خواهد ماند و تلاش پمپئو زیبا کردن صورت مخدوش و زشت کشورش در منطقه است در حالی که ریختن عسل روی این شکست‌ها تلاشی مذبوحانه و محکوم به شکست است.

بیمه جدید شخص ثالث به نام مردم، به کام شرکت‌های بیمه

«بیمه جدید شخص ثالث هرچند به نام مردم مطرح می‌شود اما در واقع به کام بیمه‌ها و به زیان مردم است».

روزنامه خراسان در یادداشتی نوشت: از چندی قبل که طرح راننده محور شدن بیمه شخص ثالث مطرح شد، این تصور برای مردم به وجود آمد که شرایط برای مصرف‌کنندگان بهتر شده است اما پس از طرح این مصوبه جدید که البته گفته می‌شود آزمایشی است، زوایای بیشتری از آن عیان شد، به گونه‌ای که اعتراض بسیاری از مردم را در‌بر داشت.

اعتراض‌ها نیز به این بخش ماجراست که اگر یک خانواده از یک اتومبیل به صورت مشترک استفاده می‌کنند هر یک از آنها باید بیمه شخص ثالث مخصوص خود را داشته باشند. یکی از کاربران در فضای مجازی در این‌باره نوشت: «قوانین جدید بیمه جالب شده، قراره هر کی گواهی‌نامه داره خودشو به جای ماشین‌ بیمه کنه و این در راستای فقیرتر شدن فقرا و پولدارتر شدن پولدارها است. یعنی یک خانواده که یک ماشین داره چهار نفر ازش استفاده می‌کنن پس باید چهار تا بیمه بگیرن و یک نفر هم که پنج تا ماشین داره و فقط خودش استفاده می‌کنه، فقط یک بیمه نیاز داره.»

این طرح البته آثار اقتصادی دیگری نیز خواهد داشت. به طور مثال، اگر در یک خانواده طبقه متوسط، یک خودرو و سه راننده وجود داشته باشد، حالا هزینه بیمه شخص ثالث آنها از سال آینده سه برابر خواهد شد. طبق آمارنامه صنعت بیمه کشور در سال 1396، تعداد وسایل نقلیه موتوری در حال تردد کشور بیش از 36 میلیون است و طبق آمار موجود در سال 1396، 40 میلیون گواهی‌نامه در کشور وجود دارد. از این رو، تعداد بالقوه بیمه‌نامه‌های احتمالی در کشور تغییر چندانی نخواهد کرد مگر اینکه با طرح‌هایی مثل دریافت هزینه بیمه شخص ثالث در هنگام ثبت‌نام گواهی‌نامه در سال‌های آینده، ضریب نفوذ بیمه شخص ثالث در کشور افزایش پیدا کند. هم‌اکنون و طبق آمار بیمه مرکزی، فقط 50 درصد وسایل حمل و نقل موتوری کشور بیمه دارند و معلوم نیست بتوان مردم را مجاب کرد که باید با هر گواهی‌نامه خود یک بیمه‌نامه نیز بگیرند. با این حال احتمالا با این تدبیر، میزان حق بیمه دریافتی شرکت‌های بیمه، به دلیل بالا رفتن هزینه حق بیمه رانندگان پرخطر، رشد کند.

در سال 1396، میزان مبلغ دریافتی شرکت‌های بیمه‌ بابت شخص ثالث، 9 هزار و 500 میلیارد تومان و مبلغ خسارت پرداختی این شرکت‌ها، هشت هزار و 864 میلیارد تومان است. از این رو شرکت‌های بیمه همیشه بابت حاشیه سود پایین خود از این حق بیمه شکایت دارند. از این روست که شاید این شرکت‌ها بتوانند با افزایش دریافتی حق بیمه، این نوع بیمه را برای خود سودآور کنند.

به ادبیات ابر و باد برجامی خاتمه دهید

حرف‌های عجیب و غریب آقای روحانی، تعجب مردم و ناظران سیاسی را موجب شده است.

به گزارش جهان‌نیوز رئیس‌جمهور 17 دی ماه در جمع مدیران جهاد کشاورزی بیان کرد: «هرچه درخت و مرتع بیشتر باشد ابر بیشتر می‌بارد، وقتی شما آنجا را خشک می‌کنید ابر از آنجا رد می‌شود، ابر به پایینش نگاه می‌کند و می‌بیند خبری نیست و کویر است.»

این مسئله بازتاب طنزی از سوی افکار عمومی داشت و برخی با هشتگ ابرتدبیر با آن شوخی کردند. رئیس جمهور بخصوص درباره برجام نیز از این مصداق‌ها استفاده کرده بود.

در آبان ماه سال 1395 آقای روحانی سفری به شهر اراک داشت و در میان مردم استان مرکزی در دفاع از برجام گفت: «ما غاصب را از باغ خود بیرون کردیم و درب باغ به روی مردم باز شده است ولی امروز عده‌ای کودک به درب باغ آمده و می‌گویند، سیب و گلابی کجاست که می‌خواهیم میل کنیم؟ امروز این باغ که نهال‌های آن تازه غرس شده آماده باروری است، اما برای به ثمر نشستن صبر لازم است.

بازتاب سخنان روحانی تا جایی است که امروز هم بسیاری برای نتایج و مواهب برجام از مصداق سیب و گلابی‌های برجام استفاده می‌کنند.

حسن روحانی برای اینکه برجام را یک برنامه و توافق کارگشا در میان افکار عمومی معرفی کند تمثیل‌های دیگری بکار برد.

همچنین حسن روحانی در قصه‌پردازی دیگری در مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای، مورخ یکشنبه 20 فروردین ماه سال جاری گفت: «برجام یک ابر است. این ابر برای اینکه بخواهد ببارد و سرزمین ما را پرآب کند، این جنگل‌ها، سروها و مراتع است که این ابر را وادار به باران می‌کنند. اگر پایین سبزه، گل و درخت نباشد، ابر نخواهدبارید. بارش این ابر با این گل‌ها بود.»

همچنین روحانی در حالی برجام را ابر و باران توصیف کرد که در اسفند ماه سال 94 درباره برجام گفت: «برجام یک، مانند آفتاب تابان بود و اگر کسی چشمانش را می‌بندد و می‌گوید شب است، باید چشمانش را باز کند تا آفتاب را ببیند.»

این روند در زمان ثبت نام کاندیداتوری انتخابات دوازدهم هم ادامه یافت و روحانی در حکایت‌پردازی تازه گفت: «هووهایی که بارها به قصد کشتن نوزاد برجام تصمیم گرفته بودند نمی‌توانند سرپرست خوبی برای این فرزند باشند.»

عاقبت همه این سخنان درباره برجام مشخص شد اما به نظر می‌رسد که مردم از آقای روحانی به عنوان رئیس‌جمهور چیز دیگری انتظار دارند. شاید اینگونه سخنان رئیس‌جمهور را بتوان در حوزه حرف‌درمانی و ایجاد نگرش مثبت از دولت در میان افکار عمومی جای داد، موضوع طبیعی که هر دولتی سعی می‌کند حمایت و رضایت افکار عمومی را جلب کند اما به نظر می‌رسد که پس از 5 سالی که از ریاست جمهوری روحانی می‌گذرد دیگر جامعه‌پذیرای چنین سخنانی نیست.

خالی‌بندی آقای تقلب و پاسخی که محسن هاشمی داده بود

عضو سازمان منحله مجاهدین (انقلاب) می‌گوید نقد هاشمی بعد از دوم خرداد مصلحت نبود و ما اشتباه کردیم که در مقابل این حرکت سکوت کردیم.

تاج‌زاده به مجله مهرنامه گفته است: معتقدم آقای هاشمی در زمینه توسعه از ما جلوتر بود یعنی در این مورد که محور حکومت جامعه باید توسعه باشد و در این جهت باید کارکرد. ما با تاخیر و پس از او به این اولویت رسیدیم و از این جهت فضل‌تقدم با آقای هاشمی است.

اگر بخواهیم روابط اصلاح‌طلبان را با آقای هاشمی بعد از دوم‌خرداد بررسی کنیم؛ سه اشتباه اصلی دیده می‌شود:

اول، دوستانی از جناح چپ که نقد آقای هاشمی می‌کردند و اصلا کار آنها به مصلحت نبود.

دوم، اشتباه یاران و نزدیکان آقای هاشمی که این نقدها را به کل اصلاحات تعمیم دادند و آقای هاشمی را در تقابل با اصلاحات تعریف کردند.

سوم، اشتباه ما که چرا در آن فضا سکوت کردیم. در حالی که باید به صحنه می‌آمدیم و اعلام می‌کردیم اصلاحات فقط این افراد و جریاناتی نیستند که آقای هاشمی را نقد می‌کنند. ما باید این موضع‌گیری را می‌کردیم تا معلوم شود در این قضیه، اصلاح‌طلبان (جناح چپ) دو دیدگاه دارند.

قبول ندارم که برخورد با آقای هاشمی را جناح چپ در مجلس ششم باب کرد. سال‌ها قبل‌تر، جناح راست در مجلس چهارم چنان علیه آقای هاشمی سم‌پاشی کرده بود که تقریبا آقای هاشمی در مجلس گریه کرد و از وضعیت زندگی، خانواده، سابقه و شرایط خود گفت. یعنی، چنان گزارشی داد که دل آدم را کباب می‌کرد و این سوال را به ذهن می‌آورد که چرا با آقای هاشمی باید چنان برخوردی بکنند که ایشان مجبور به طرح چنین مطالبی شود؟

تاج‌زاده در این گفت‌وگو سعی می‌کند تصویری همدلانه با هاشمی ترسیم کند. این موضع فریبکارانه و غیرصادقانه تاج‌زاده در حالی است که محسن هاشمی فرزند مرحوم هاشمی، اصلاح‌طلبان را صراحتا به تقلب علیه هاشمی در انتخابات مجلس ششم متهم کرد. او در 9 دی 91 به روزنامه بهار گفت: «نمی‌توان خیلی از مسائل را مطرح کرد چون باعث کدورت می‌شود. پس از دوم خرداد گروهی که اصلاح‌طلب نام گرفته و قدرت را در دست گرفته بودند، مغرور شده و همین غرور باعث شد به سمت افراط بروند. در خیلی از مسائل افراط شد. درست است که صحبت از چندصدایی می‌کردند اما خودشان به سمت تک صدایی رفتند.

ادعای انتقال ستاد نامزدهای اصلاح‌طلب به ستاد هاشمی در مرحله دوم انتخابات سال 1384 همه الکی بود. هیچ نیرویی نفرستادند. مصاحبه هم که می‌کردند این را جا می‌انداختند که ما هم هاشمی را قبول نداریم. شعار بد و بدتر را مطرح کردند که ریزش بسیار زیادی در رای ایجاد کرد. هیچ‌کس از جناح اصلاح‌طلب هاشمی را تأیید نکرد.

ایشان (هاشمی) در انتخابات مجلس ششم بیستم شد، اگر صندوق‌ها را باز می‌کردیم شاید انتخابات تهران باطل می‌شد. کتابی هست به نام «انصراف» که حاج‌آقا دلایل انصراف‌شان را از انتخابات مجلس ششم نوشته‌اند. آن موقع مسئول انتخابات (تاج‌زاده رئیس ستاد انتخابات بود) فهرست را می‌خواند ولی اسم ایشان را نمی‌خواند. من مدام تماس گرفتم و گفتم چرا نمی‌خوانید گفت ما هنوز به رای آیت‌الله هاشمی شک داریم(!)

بعد شکایت شد و یک بساطی راه انداختند که اگر یادتان باشد کاریکاتور «آقاسی» را کشیدید. من آن موقع رئیس دفتر حاج‌آقا بودم، به شورای نگهبان شکایت شد. برخی از صندوق‌ها را باز کردند و هر صندوقی که باز می‌شد آرای آن مخدوش بود و باطل اعلام می‌شد.

تا 30 درصد بازشماری شد و حاج‌آقا بیستم شد، بعد گفتند دیگر ادامه ندهید چون مجبور می‌شوند انتخابات تهران را باطل کنند. وقتی از 30 به 20 رسیدند دیدند انتخابات در تهران مخدوش است. افراطی‌های اصلاح‌طلبان و اجرایی‌های آنها تقلب کرده بودند.

*********************************

روزنامه خراسان**

تصمیم جدید مسئولان درباره انتشار اسناد دفاع مقدس

بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به همه نهادها، سازمان ها و ادارات، تاکید شده است دستگاه های مذکور موظف اند فهرست مشروح اسناد و مدارک دفاع مقدس را که در اختیارشان است یا قرار می گیرد و افشای مطالب آن ها، به حقوق اشخاص یا مصالح دولت لطمه می زند، به شورای قانونی انتخاب شده در این زمینه ارائه کنند و در صورت تصویب شورای مذکور، برای مدت زمان مقرر، محرمانه محسوب و تا انقضای مدت مصوب یا تصمیم مجدد شورا، قابل ارائه -غیر از مراجع صالحه قانونی- نخواهد بود.

2 شرط مهم برای برگزاری گردهمایی های دولتی

در حالی که بر اساس درخواست یکی از اعضای کابینه به هیئت دولت، پیشنهاد شده بود یک گردهمایی بین المللی در اواسط سال آینده در کشور برگزار شود، یک مقام مسئول در نامه ای به این عضو هیئت وزیران از او خواسته است با توجه به تصمیمات جدید دولت و اهمیت مدیریت هرچه بهتر هزینه ها، حداکثر تا پایان امسال جزئیات هزینه های گردهمایی از جمله محل های تامین اعتبار آن، کمک نهادهای بین المللی، حامیان تبلیغاتی و نیز اقدامات به عمل آمده برای صرفه جویی در هزینه ها را به صورت دقیق تشریح کند تا امکان صدور مجوز برای آن فراهم شود.

*********************************

روزنامه ایران**

امام جمعه اسالم:تلگرام را رفع فیلتر کنید

خبر اول اینکه،امام جمعه اسالم با تأکید براینکه نیروهای ارزشی و انقلابی توانایی کنترل فضای مجازی را دارند، به انتقاد از سیاست فیلترینگ پرداخت و گفت: «کشوری که توانایی ساخت موشک‌های دوربرد را دارد قطعاً می‌تواند این فضا را نیز کنترل کند.»

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام محمدجواد باقری در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با اشاره به کارکردهای مثبت فضای مجازی و بیانات رهبر معظم انقلاب که «فضای مجازی می‌تواند ابزاری برای زدن بر دهان دشمنان باشد»، ادامه داد: «فیلتر کردن تلگرام جوانان آتش به اختیار در جنگ نرم را خلع سلاح کرد. تلگرام باید رفع فیلتر شود تا جوانان انقلابی با استفاده از همین فضا بر دهان دشمن بکوبند.» باقری ضعف پیام‌رسان‌های داخلی را هم از عوامل دیگر اقبال مردم به استفاده از فیلترشکن و دور زدن فیلترها دانست و گفت: «وقتی نتوانسته‌ایم جایگزین و رقیبی همپای تلگرام ایجاد کنیم نباید آن را فیلترمی کردیم، با این کار اعتماد مردم از رسانه‌های داخلی سلب و متوجه رسانه‌های خارجی شد.»

درخواست وزارت خارجه امریکا از مردم ایران

خبر دیگر اینکه، وزارت خارجه امریکا در صفحه خود در توئیتر در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب ایران، از مردم این کشور خواسته تا پرسش‌ها، امیدها و آرزوهای خود برای آینده را در زیر پست این توئیت بنویسند. مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا به این پرسش‌ها پاسخ خواهد داد. این درخواست در حالی مطرح شده است که پایگاه خبری امریکایی «المانیتور» در گزارشی محتوای یک ارزیابی داخلی دولت امریکا را بازتاب داد که نشان می‌دهد سیاست فشار حداکثری علیه ایران به این نتیجه‌گیری رسیده که این سیاست موفق نبوده و جواب نداده است. به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش المانیتور مقامات دولت ترامپ از اظهار نظر درباره محتوای این گزارش خودداری کرده‌اند. کارشناسان بر مبنای این گزارش از احتمال افزایش تلاش امریکا برای همراه کردن متحدان خود برای تشدید فشارها بر ایران با مجاب کردن ایران به خروج از برجام سخن گفته‌اند.

خبری درباره مرگ خاوری نداریم

شنیدیم که، جانشین فرمانده ناجا درباره خبر مرگ خاوری گفت:‌در مورد مرگ این فرد خبری نداریم.به‌گزارش ایسنا، سردار ایوب سلیمانی در مورد انتشار خبری پیرامون مرگ محمودرضا خاوری، مدیر اسبق عامل بانک ملی و از متهمان اصلی اختلاس 3000 میلیاردی، با بیان اینکه ما هنوز خبر دقیقی از این موضوع نداریم، گفت:«اینترپل ایران روی مسأله خاوری حساس بوده و برای بازگرداندنشان به کشور فعال است.»

افشاگری بعیدی‌نژاد علیه همسر زاغری

دست آخر اینکه ، سفیر ایران در لندن تأکید کرد: همسر نازنین زاغری یک خارجی و تبعه انگلیس است و برای رفتن به ایران تضمین داشت اما نرفت ولی گوش فلک را کر کرده است که به من اجازه نمی‌دهند خانواده‌ام را ببینم.به‌گزارش ایسنا، حمید بعیدی‌نژاد در صفحه توئیتر خود نوشت: همسر زاغری در آوریل ۲۰۱۷ این امکان را پیدا کرد تا برای دیدار با همسر و دخترش به ایران سفر کند. این اتفاق دقیقاً دو سال پیش رخ داد. باید از او (راتکلیف) پرسید چرا از این فرصت برای دیدار با همسرش استفاده نکرد. وزارت خارجه انگلیس چندی پیش سفیر کشورمان در لندن را به‌دلیل اصرار بر آزاد کردن نازنین زاغری با‌وجود اتهام جاسوسی وی برای دولت انگلیس فراخوانده بود. ایران معتقد است انگلیس با اصرار بر موضوع «زاغری» در امور داخلی ایران دخالت می‌کند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

ارتش و سپاه دست از دست هم برنمی‌دارند

فرمانده کل ارتش گفت: ارتش و سپاه دست از دست هم برنمی‌دارند تا قدرت آمریکا را سرکوب کنند. به گزارش مهر، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش در گردهمایی بسیجیان کوی‌های سازمانی آجا که در مرکز پشتیبانی شهید فیض‌الله امانی نیروی زمینی ارتش برگزار شد، با اشاره به سانحه هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ نیروی هوایی اظهار داشت: ما امروز داغدار شهادت همرزمان‌مان در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم که برای خدمت به مردم جان خود را فدا کردند. وی در ادامه با اشاره به جنگ تحمیلی 8 ساله استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی، اظهار داشت: سال ۵۹ انقلاب اسلامی ایران با هجوم ناجوانمردانه دشمن روبه‌رو شد، دشمن تا 7 کیلومتری اهواز و نزدیکی قصرشیرین آمد و بخش قابل توجهی از کشور را اشغال کرد. امیر موسوی ادامه داد: ارتش و سپاه مقابل دشمن ایستادند و توانستند آن را متوقف کنند و اینجا بود که معجزه امام خمینی(ره) شکل گرفت، ایشان مردم را به مقابله با دشمن فراخواندند و بسیج مردمی به میدان مقابله با دشمن آمد، مردم ندای رهبر کبیر انقلاب را لبیک گفتند و همه از زن و مرد به میدان آمدند و دست در دست ارتش و سپاه، دشمن تا دندان مسلح مورد حمایت آمریکا و استکبار جهانی را از کشور بیرون راندند و پشت دشمن را به خاک رساندند.

زمان معینی برای اروپا مشخص نشده است

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت: به هیچ وجه از اقدامات عملی اروپایی‌ها در قبال برجام راضی نیستیم، زیرا آنها می‌توانستند قوی‌تر عمل کنند، در عین حال حرکت اروپایی‌ها از نظر موضع‌گیری سیاسی در قبال حمایت از برجام و خروج آمریکا از آن رضایتبخش است. به گزارش صداوسیما، معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که در قبال تعامل غیرسازنده اروپایی‌ها آیا ایران موضع قاطع‌تری اتخاذ خواهد کرد یا خیر؟ گفت: رئیس‌جمهور و شورای عالی امنیت ملی اخیرا تصمیمات خوبی در این زمینه اتخاذ کرده‌اند، وزارت امور خارجه و مسؤولان مذاکره‌کننده نیز کار را دنبال می‌کنند و هر بخش از این تصمیمات که نیاز به اطلاع‌رسانی داشته باشد از سوی رسانه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد. جهانگیری گفت: فرجه زمانی معینی هنوز برای اروپایی‌ها مشخص نشده است و در این زمینه حتماً بر پایه عقل، منطق، مصلحت و منافع به موقع خود تصمیم‌گیری خواهد شد. معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اروپایی‌ها به هیچ‌وجه تصور نمی‌کردند استقلال آنها در زمینه بانکی و اقتصادی در برابر آمریکا مخدوش شده باشد که برخی از شرکت‌های آنها به جای پیروی از تصمیم‌گیری‌های اروپا از سیاست‌های آمریکا تبعیت کنند.

نباید بگذاریم کنترل عراق به‌دست صهیونیست‌ها و آمریکا بیفتد

کارشناس مسائل منطقه درباره سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق و اقلیم کردستان و لزوم توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با عراق به عنوان متحد و همسایه ایران اظهار داشت: روابط میان ایران و عراق طی تاریخ فراز و فرودهای بسیار عجیبی را به خود دیده است، از نبردهای درازمدت تا رقابت‌های راهبردی و تنش‌های اعتقادی و اقتصادی. سیدهادی سیدافقهی در گفت‌وگو با مهر گفت: مردم ایران و عراق به‌رغم تلاش برخی حاکمان در ادوار مختلف، روابط دیرینه و محکمی با یکدیگر دارند و کسی نتوانسته اعتقادات و فرهنگ مشترک مردم آنها را از یکدیگر جدا کند. سیدافقهی افزود: وجود مرز طولانی زمینی میان ایران و عراق یکی از دلایلی است که 2 طرف را مجاب می‌کند با یکدیگر روابط راهبردی داشته باشند. وی بیان کرد: عراق جدید پس از صدام تصمیم داشت توازنی میان کشورهای عربی و ایران برقرار کند اما از طرف دیگر بازیگر بزرگی چون آمریکا سعی در تغییر معادلات قدرت و روند تحولات عراق به سود خود داشت که خوشبختانه با هوشیاری عراقی‌ها و کمک‌های ایران این اجازه به آنها داده نشد. سیدافقهی گفت: بنابراین در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و مذهبی، عراق کشور بسیار مهمی برای ایران به حساب می‌آید و توان تقویت جبهه مقاومت در منطقه را دارد و به همین دلیل ما روی عراق حساس هستیم و نباید اجازه دهیم کنترل این کشور به دست آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی اعراب مرتجع منطقه بیفتد.

***************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات