اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> نبض اقتصاد
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸  ، 
کد خبر : ۳۱۴۸۱۲
یکشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۰ دسته‌بندی: تولید و تجارت کد خبر: 98022211614 خبرنگار : 71214چاپ معاون وزیر کشاورزی خبر داد:

جریمه ۱۱۹ میلیارد تومانی ۲ کارخانه‌ شکر/ با متخلفان با قاطعیت برخورد شود

جریمه ۱۱۹ میلیارد تومانی ۲ کارخانه‌ شکر/ با متخلفان با قاطعیت برخورد شودبه نقل از ایسنا؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی از جریمه ۱۱۹ میلیارد تومانی دو کارخانه‌ نیشکر در خوزستان خبر داده و اعلام کرد که هیچ مشکلی در کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم از نظر موجودی و ذخایر راهبردی نداریم اما برخی می‌خواهند که برای سودجویی بیشتر خود، کمبود و گرانی وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در ماه‌های گذشته بازار محصولات مختلف به ویژه کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم همچون شکر، برنج، روغن، ماکارونی و غیره با افزایش قیمت مواجه شد. این موضوع زمینه‌ساز برخی تخلفات و سودجویی‌ها شد.

در رابطه با وضعیت عرضه کالاهای اساسی یزدان سیف - مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران - اظهار کرد: از نظر موجودی و ذخایر راهبردی کشور هم اکنون هیچ مشکلی در کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم نداریم اما ممکن است در برخی مقاطع با نوسانات فصلی مواجه شویم به عنوان مثال می‌توان به سیل اخیر و مشکل در تولید و عرضه شکر از خوزستان اشاره کرد چرا که پیش‌بینی می‌کردیم حدود ۴۵۰ هزار تن شکر از کشت و صنعت‌های نیشکر خوزستان در بازار عرضه شود که سیل موجب شد بیش از نیمی از آن در این استان بماند و حتی کارخانه‌ها زیر آب بروند.

وی با بیان اینکه حدود ۱۰ روز است که کارخانه‌های نیشکر در خوزستان فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، ادامه داد: در پی این اتفاقات برای کنترل بازار با وجود همه مشکلات به گونه‌ای تلاش کردیم که هم‌اکنون مشکلی در بازار نداشته باشیم به گونه‌ای که از ۲۳ اسفند ماه تاکنون بالغ بر ۳۰۰ هزار تن شکر وارد و در کشور توزیع شده است. همچنین کارخانه‌هایی همچون فیروزکوه روزانه چندین هزار تن شکر در بازار تزریق می‌کنند.

برخورد قاطع با گران‌فروشان؛ راه حل کنترل بازار

سیف با بیان اینکه برخی می‌خواهند کمبود در کشور را به نمایش بگذارند تا به سودجویی خود برسند، تصریح کرد: متأسفانه برخی کارخانه‌های عرضه شکر در این زمینه تخلف کردند و محصول خود را عرضه نمی‌کنند یا آن را در دیگر کارخانه‌ها دپو کردند تا سود بیشتری ببرند. البته در این زمینه هفته گذشته رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به خوزستان رفت و ۱۱۹ میلیارد تومان جریمه برای این دو کارخانه اعلام کرد که امیدواریم اجازه بدهند که این جرایم اعمال شود.

وی اضافه کرد: اگر برخوردها همچون برخورد با گران فروشان در بازار گوشت مرغ باشد، مشاهد خواهید کرد بازار شکر و دیگر محصولات همچون بازار گوشت مرغ به تعادل می‌رسد و مشکل گران فروشی برطرف می‌شود البته در کنار آن برخی با سودجویی به هیجانات عمومی دامن می‌زنند تا تقاضا برای یک کالا بیش از ظرفیت عرضه در شبکه‌های توزیع افزایش یابد و نهایتاً بتوانند به گران فروشی و سودجویی خود برسند.

سیف گفت: اگر همه دست به دست هم بدهند هیچ مشکلی در کشور نداریم و این اتفاقات و مشکلات در بازار به وجود نخواهد آمد و دستگاه‌های متولی باید با گران فروشان و متخلفان با قاطعیت برخورد کرده و برخوردها باید به گونه‌ای باشد که انگیزه تخلف را از متخلفان بگیرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات