رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور تاکید کردند عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد.
اما عناصر مومن در جمهوری اسلامی کیستند که قرار است پاسخ دزدی دریایی انگلیس را بدهند و چه فرقی با دیگر افراد و جریانات درون انقلاب دارند؟!
الف: اساسا پاسخهای بزرگ به زورگویی ابرقدرتهای همانند انگلیس و آمریکا، تنها از عهده عناصر مومن انقلاب قرار برمیآید. زیرا لازمه پاسخهای بزرگ به امثال انگلیس خبیث، مومن بودن به انقلاب و سنت ها و قواعد انقلابی است. اگر کسانی مومن حقیقی به قواعد انقلاب اسلامی – توکل و اعتماد به خدا و سنتهای الهی، بزرگ نشمردن دشمن از حدواقعیاش، اعتماد به نفس و اعتقاد قلبی به قدرت درونی و تکیه به مردم، شجاعت و اعتقاد به دکترین مقاومت امام خمینی(ره)، باور به عقلانیت و تدبیر انقلابی، صراحت و ترسیم خطوط قرمز پررنگ در برابر دشمن و... – نباشد، نمیتوانند تصمیمات سخت و عکس العمل واقعی در برابر کشورهای خبیثی همچون انگلیس داشته باشند.
ب: تاکنون نیز بسیاری از پاسخهای بزرگ و دردناک به کشورهای زورگوی همچون آمریکا و انگلیس توسط عناصر مومن انقلابی داده شده است. از ابتدای ابتدای انقلاب تا الان می توان موارد متعددی را در اینباره برشمرد که البته منهدم کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی گلوبال هاوک آخرین نمونه آن است. از این منظر افرادی از جنس و مشابه منهدمکنندگان پهپاد آمریکایی کاندیدا اول برای پاسخ به دزدی دریایی انگلیس هستند.
ج: البته پاسخ عناصر مومن انقلابی به دزدیها یا زورگوییهای کشورهای متکبر غربی تنها پاسخ نظامی نیست؛ بلکه شامل هر نوع پاسخی غیر سخت – فرهنگی، سیاسی، علمی، اقتصادی و ...- است که در آن چارچوب قواعد انقلابی رعایت شده باشد. همچناکه یک دیپلمات نیز میتواند با قواعد انقلابی، پاسخهای دردناک و اتفاقا موثری به اقدامات اخیر آمریکا و انگلیس بدهد.
د: اما تمام بحث چند سال اخیر درباره عناصر تصمیمگیر یا تصمیمساز درون نظام در مواجه با کشورهای زورگو غربی به نوعی تقابل مومنین به انقلاب و اسلام آوردندگان به انقلاب است! البته می توان افراد و جریاناتی را نام برد که واقعا اینک در زمره کافران به قواعد انقلابی هستند ولی تقابل عمده درون نظام به تقابل عناصر مومن و غیرمومن به انقلاب است. برخی از افراد درون نظام تنها مسلمان به انقلاب هستند ولی در بزنگاههای سخت چون مومن – ایمان و باور قلبی- به انقلاب و قواعد آن نیستند، نمی توانند تصمیمات بزرگ بگیرند و در مواجه با زورگویان دنیا کم میآورند.
ه: اما فرق مومنبودن به انقلاب با مسلمانبودن به انقلاب چیست؟ این دو تفاوتهای بزرگی با هم دارند. ولی به صورت خلاصه اولا در باور و یقین قلبی با یکدیگر فرق دارند و دوما مومن به انقلاب در مرحله آرمان و گفتمان، همه آن آرمانها و ابعاد گفتمانی انقلاب اسلامی را باورد دارد و نه بخشی را و مهمتر اینکه در شعار، حرف و ظاهر باقی نمیماند و دست به عمل و پاسخ انقلابی هم میزند.
نویسنده: مهدی جهان تیغی