صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳  ، 
کد خبر : ۳۱۶۳۷۴

تاثیر سوء لشکرکشی آمریکا به افغانستان/چرا شهرهای افغانستان اخیرا ناامن‎تر از همیشه شده‎اند؟

حمله آمریکا به افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم و طالبان و تلاشش برای مذاکره با آن‌ها در راستای برقراری صلح، هر دو به یک اندازه در به چالش کشیدن امنیت این کشور موثر بوده‎اند.

تاثیر سوء لشکرکشی آمریکا به افغانستان/چرا شهرهای افغانستان اخیرا ناامن‎تر از همیشه شده‎اند؟


 افغانستان در سال‌های اخیر از هر بازه زمانی در تاریخ پر فراز و نشیب خود، خطرناک‌تر و امنیت در این کشور به آرزویی محال تبدیل شده که زیر سایه سنگین حضور نظامیان آمریکایی روز به روز از این سرزمین دورتر نیز می‌شود.
افغانستان سرزمینی در چهارراه فقر، افراط گرایی، مواد مخدر و ناامنی در نتیجه جنگ آمریکا به بن بست خونینی تبدیل شد که پایان روشنی برای آن متصور نیست. اگرچه این کشور دوره‌های امن محدودی را در تاریخ خود تجربه کرده، اما از زمان حمله آمریکا به این کشور به بهانه مبارزه با تروریسم در سال ۲۰۰۱، خطرناک‌ترین برهه تاریخی خود را از سر می‌گذراند. با گذشت ۱۸ سال از این جنگ، طالبان بیش از هر زمان دیگری نقاط بیشتری را در کنترل خود دارد، غیرنظامیان بیشتری قربانی می‌شوند و البته سربازان آمریکایی بیشتری به هلاکت می‌رسند.
 جنگ افغانستان که به طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا تبدیل شده با گذشت زمان نه تنها تشدید بلکه پیچیده‌تر نیز شده است. در طی این سال‌ها در میانه دعوای طالبان، دولت افغانستان و آمریکا برای داشتن دست برتر در این کشور، حملات گسترده تر، مکررتر، کُشنده‌تر و سازمان یافته‌تر شده‎اند.
از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون دستکم ۲۳۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان کشته شده و ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر نیز زخمی شده‎اند. آمار رو به افزایش شمار تلفات نظامیان آمریکایی برای مقامات این کشور بسیار نگران کننده شده است. در حالی که در سراسر سال ۲۰۱۸، ۱۲ آمریکایی در افغانستان کشته شده بودند، این میزان در ۷ ماه نخست سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است. در نتیجه اعلام این آمار‌ها بود که دولت آمریکا از عزم جدی خود برای خروج از افغانستان خبر داد؛ آن هم در شرایطی که این کشور به نقطه انفجار ناامنی رسیده است و البته به نظر می‌رسد قربانی شدن بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی افغانستانی به هیچ وجه در تصمیم دولت آمریکا تاثیری نداشته است، همانگونه که زندگی صد‌ها و میلیون‌ها افغانستانی در تصمیم واشنگتن برای آغاز این جنگ بی تاثیر بوده است.
 ناکارآمدی استراتژی "جنگ برای پیروزی" «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای افغانستان و رساندن شمار نیرو‌ها به  ۱۴ هزار نفر که ظاهرا با هدف اعمال فشار نظامی حداکثری بر طالبان و در نهایت وادار کردن آن‌ها برای مذاکره با دولت افغانستان اتخاذ شده بود، نیز در ۲ سال اخیر ثابت شده و اکنون دولت آمریکا پشت میز مذاکره با طالبان نشسته است؛ مذاکراتی که با وجود چندین دور برگزاری همچنان بی نتیجه بوده و هنوز دولت امریکا نتوانسته دولت افغانستان را وارد این مذاکرات کند.
آمریکا که در دوران ریاست جمهوری ترامپ اعلام کرده بود با هدف قرار دادن منابع مالی طالبان استفاده از فرصت مشروعیت جنگ علیه طالبان و فشار بر پاکستان برای دستگیری یا اخراج سران طالبان مبارزه‌ای جدی را علیه این گروه آغاز کرده، اکنون شاهد افزایش ظرفیت عملیاتی آن‌ها برای انجام حملات مرگبار در سراسر کشور، افزایش تلفات غیرنظامی به دلیل تشدید حملات هوایی و روند رو به رشد ثروت طالبان مواجه است.
 امنیت افغانستان در واقع قربانی جاه طلبی آمریکا و طالبان برای افزایش نفوذ و قلمرو تحت کنترلشان است. این امر در نهایت منجر به افزایش ظرفیت سربازگیری طالبان و ایجاد شاخه‌های جدید آن شده است. از سوی دیگر آمریکا با تشدید تنش‌های واشنگتن با بازیگران مهم منطقه‌ای عملا تلاش‌های آنان در راستای بازگرداندن امنیت به افغانستان را خنثی می‌کند.

 

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات