1ـ کاهش محبوبیت ترامپ در بین آمریکاییها
بر اساس نتایج نظرسنجی مؤسسه «کوئینیپیاک» میزان نارضایتی عمومی از ترامپ، به ۵۶ درصد رسیده است. این میزان، در نظرسنجیهای قبلی بین ۵۲ تا ۵۴ درصد بوده است. به عبارت بهتر، ۵۶ درصد از شهروندان آمریکایی اعلام کردهاند که در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده، مطلقاً آرای خود را به سود ترامپ به گردش در نخواهند آورد. نتایج نظرسنجیهای ایالتی نیز نشان میدهد که ترامپ در ایالات خاکستری و پاندولی مانند اوهایو، پنسیلوانیا، ویسکانسین، میشیگان و فلوریدا نیز از رقبای دموکرات خود عقبافتاده است. حتی در برخی ایالات متعلق به حزب جمهوریخواه (ایالات قرمز) مانند تگزاس نیز محبوبیت ترامپ به زیر ۵۰ درصد رسیده است. از سوی دیگر روزنامه «رأیالیوم» نوشت: «رئیسجمهور آمریکا احساس میکند که نتایج انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۰، تضمین شده نیست و با وجود تلاشهایش برای محقق کردن اهدافی در دو پرونده کره شمالی و ایران، نتایج ثابت میکند که هرج و مرج شدید در سیاستهای او، در نهایت، منجر به شکستش در انتخابات پیشرو خواهد شد.»
2ـ موفقیت در یک رقابت نابرابر
«محمود بهمنی» رئیس مؤسسه تحقیقاتی شیلات کشور گفت: فاز نخست اصلاحنژاد تخم ماهی چشمزده در کشور پس از 36 ماه تلاش اجرایی شد و تولید این ماهی در استانهای آذربایجان غربی، مازندران و یاسوج به بخش خصوصی داده شده و انجام فاز دوم با حمایت بخش خصوصی و 10 میلیارد تومان اعتبار آغاز خواهد شد. بر اساس آمار سازمان دامپزشکی در سال گذشته 250 میلیون قطعه تخم ماهی چشمزده وارد کشور شده، اما آمار گمرک رقم دیگری اعلام کرده که 3300 کیلوگرم معادل 500 میلیون قطعه به ارزش 5 میلیون و 700 هزار دلار بوده است. گفتنی است در حال حاضر 400 میلیون قطعه نیاز کشور است و بخش خصوصی 250 میلیون قطعه آن را به رغم فراهم نبودن شرایط و رقابت نابرابر با واردکنندگان تولید میکنند که اگر از تولیدکنندگان حمایتی شود، قطعاً خودکفایی به زودی محقق میشود.
3ـ نتانیاهو چارهای جز ریسک نداشت!
روزنامه الاخبار با طرح این سؤال که چرا بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی با وجود اینکه نسبت به قدرت نظامی حزبالله برای پاسخگویی به تجاوزات این رژیم واقف است، اما درگیری در جنوب لبنان را آغاز و با پهپادها به این منطقه حمله کرد، نوشت: «نتانیاهو افزایش اقدامات نظامی و امنیتی کوچک یا بزرگ و اقدام علیه لبنان را در تقویت جایگاه خود در صندوقهای رأی و انتخاب مجدد وی مؤثر میداند و در این راستا دست به این اقدام زده است. البته او خود میداند چه بسا این رویکرد آنها باعث شود تا رأیدهندگان ضد نتانیاهو شوند چرا که هرگونه حمله میتواند واکنش شدید حزبالله و شروع یک درگیری گسترده را در پی داشته باشد که اصلاً به نفع نتانیاهو نیست. اما وضعیت میان رأیدهندگان اسرائیلی چارهای جز دست زدن به چنین ریسکی برای او باقی نگذاشته است.»
4ـ سنگاندازی داخلی یا بد عهدی آمریکا!
«حشمتالله فلاحتپیشه» عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا معتقدید اگر قراردادهای قوی با اروپا و حتی آمریکا داشتیم، سرنوشت برجام فرق میکرد؟ گفت: «قطعاً این درست است. ما اگر در آن موعد زمانی بعد از برجام برخی بهانهگیریها و سنگاندازیهای داخلی را نداشتیم و توانسته بودیم قراردادهای بزرگ با اروپا و حتی شرکتهای آمریکایی منعقد کنیم، حتی موضع ترامپ نسبت به برجام متفاوت میشد.» گفتنی است برخلاف اظهارنظر این نماینده، علت اصلی خروج ترامپ از برجام، نه عملکرد منتقدان دولت بلکه اطمینان واشنگتن از عدم خروج ایران و اجرای محدودیتهای برجامی توسط دولت آقای روحانی بود.