اقتصادی >>  اقتصادی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷  ، 
کد خبر : ۳۱۷۵۴۳

دوباره پای ملخ ها به کشور باز می شود

سخنگوی سازمان حفظ نباتات گفت: از اواخر دی‌ ماه سال جاری هجوم دوباره ملخ‌های صحرایی به کشور را خواهیم داشت که پیش‌بینی ‌می‌شود تا خردادماه سال آینده ادامه داشته باشد.
محمدرضا میر درباره موج جدید حمله ملخ‌های صحرایی به مزارع کشور اظهار کرد: طبق گزارش‌های دریافت شده از سازمان جهانی فائو و از آنجا که شرایط اقلیمی مناسب برای تکثیر ملخ‌های صحرایی در کانون اصلی این نوع آفت‌ها (عربستان و شمال شرقی آفریقا) وجود دارد، در دی ماه سال جاری هجوم دوباره ملخ‌های صحرایی را خواهیم داشت که بیشترین حجم ورود این نوع آفت در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد بود.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه این بار هم از سمت کانون‌های اصلی این آفت (عربستان و شمال شرقی آفریقا) و هم از سمت پاکستان و هند ملخ‌های صحرایی وارد کشور خواهند شد، احتمال افزایش حجم ورودی ملخ‌ها و سطح مقابله با آن‌ها وجود دارد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه در تجربه سال گذشته و مدیریت صورت گرفته در زمینه آفت‌کشی این ملخ‌ها، هیچ‌گونه خسارت جدی به باغ‌ها و مزارع کشور وارد نشد، خاطرنشان کرد: در زمینه پشتیبانی و آفت‌کشی، تمام ابزار و ادوات مورد نیاز برای دفع این ملخ‌ها تهیه شده‌اند یا در حال آماده سازی هستند.
میر افزود: سال گذشته در ۷۳۰ هزار هکتار زمین مقابله با ملخ انجام شد که پیش‌بینی می‌شود برای امسال حداقل همان سطح و احتمالا سطح دفع به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار برسد.
وی با بیان اینکه با توجه به هزینه‌های انجام شده در پارسال برای دفع ملخ‌های صحرایی در هر هکتار به ۵۰ هزار تومان بودجه احتیاج است، تاکید کرد: اکنون بیش از نیاز یک ساله کشور انواع آفت‌کش‌ها در کشور موجود است و در این زمینه هیچ نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات با تاکید بر اینکه تمام تلاش این سازمان این است که از سمومی برای دفع ملخ‌های صحرایی استفاده شود که ضرر کمتری برای محصولات داشته باشند، تصریح کرد: اثرات آفت‌کش‌ها طی سه تا چهار روز از گیاهان و محصولات کشاورزی خارج می‌شود.
گفتنی است، روز چهارشنبه پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: معاون اول رئیس‌جمهوری در نامه‌ای خطاب به وزیر کشور و رئیس‌سازمان برنامه و بودجه بر کمک به تامین اعتبار مورد نیاز برای مقابله با موج جدید آفت ملخ صحرایی تاکید کرد.
طبق اعلام این وزارتخانه؛ اسحاق جهانگیری پس از دریافت گزارش وزیر جهاد کشاورزی برای مقابله با آفت ملخ صحرایی در کشور و پیش‌بینی وقوع آن در سه ماهه آخر سال، با توجه به اهمیت موضوع، طی نامه‌ای به وزیر کشور و رئیس‌سازمان برنامه و بودجه دستور داد با توجه به شرایطی که اعلام شده ضروری است در تأمین اعتبار تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای مقابله با آفت ملخ صحرایی برنامه‌ریزی و همکاری لازم با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور صورت گیرد.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات