روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه واشنگتن در یادداشتی مینویسد: غافلگیری اصلی در حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان «دقت» این حملات بود: از ۱۹ جنگافراز استفاده شده به جز دو تا همگی مستقیما به هدف اصابت کرده بودند. در گزارشهای پس از واقعه تحلیلگران آمریکایی از این حملات به عنوان نوعی بیدارباش یاد خواهند کرد شاهدی برای زرادخانهای کاملا ارتقاء یافته از موشکهای دارای دقت بالا که ایران در دهه گذشته به آرامی آن را توسعه داده و با همپیمانانش به اشتراک گذاشته است.
تحلیلگران میگویند: ایران در جنگی گستردهتر با آمریکا احتمالا از چنین جنگافزارهایی برای وارد کردن آسیب اساسی به هر تعداد هدف- از پایگاههای نظامی آمریکا گرفته تا تاسیسات نفتی و اهدافی در اسرائیل- استفاده خواهد کرد.
فابیان هینز، کارشناس برنامه موشکی ایران در موسسه میدلبری کالیفرنیا میگوید: «شاهدیم که ایران در سالهای گذشته موشکهایی که عمدتا به عنوان ابزاری سیاسی یا روانی به کار میرفتند را به جنگافزارهایی تغییر داده که در میدان جنگ واقعی کاربرد دارند. این یک تغییر کوانتومی است.»
مقامات آمریکا میگویند این موشکهای به روز شده- برخی با برد بیش از یک هزار و دویست مایل- یکی از چندین کانال بالقوه ایران برای گرفتن انتقام سخت از ترور ژنرال سلیمانی هستند. یک حمله متقابل دردآور- مانند ضربهای فلجکننده به تاسیسات نفتی خلیج فارس یا حمله به اسرائیل- میتواند محاسبات آمریکا را به هم بریزد.
از آنجا که ایران فناوری موشکهای پیشرفته و ساخت بمب را در اختیار گروههای نیابتیاش گذاشته، گزینههایی در اختیار دارد که با محدود کردن ریسک اقدامات تلافیجویانه به دشمنانش آسیب برساند.
قابلیت موشکی توسعهیافته ایران نتیجه تغییراتی است که دستور آن را آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب ایران بیش از یک دهه قبل صادر کرده بود. از آن زمان لابراتوارهای ایران دقت موشکهای جدید را ارتقاء دادند و بسیاری از مدلهای قدیمیتر را بهروزرسانی کردند.
به گفته یک مقام اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا، نتیجه این سرمایهگذاریها تولید موشکهای کوتاه و میانبردی است که قابلیت حمل کلاهک و محدوده دقتی با دهها متر را دارند. وی میگوید: «ما شاهد بهینهسازیهای مداوم در دقت موشکهای بالستیک ایران بودهایم.»