تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۶  ، 
کد خبر : ۳۲۰۲۰۲

راهکارهایی برای توسعه و پیشرفت روستا‌ها

پایگاه بصیرت / احمدرضا هدایتی
جامعه روستایی ایران همچنان در ردیف بزرگترین اقشار تولیدکننده کشور قرار دارد و لذا برای توسعه و پیشرفت روستا‌ها در ابعاد مختلف، باید ارائه خدمات دولتی بخصوص در زمینه طرح‌ها و برنامه‌هایی مانند؛ احیای مجدد و اجرای طرح هادی روستایی (برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز روستاها) با ردیف بودجه اختصاصی، مورد توجه جدی قرار گیرد.
برای سرعت بخشیدن به این موضوع باید اقداماتی مانند؛ افزایش خدمات رفاهی، درمانی و آموزشی، با سرعت بیشتر اجرا شده و پرداخت یارانه به فعالیت‌های کشاورزی در دستور کار مسئولین قرار گیرد.
همچنین مدیریت منابع آب‌های زیر زمینی موضوعی است که برای بهبود وضعیت روستا‌ها حائز اهمیت فراوان است، برای این منظور باید؛ ایجاد سازمان احیاء قنوات، ترویج و گسترش شبکه آبیاری تحت فشار، توجه به مهار آب‌های سطحی و احداث سد‌های زیرزمینی برای مهار منابع آب‌های زیرزمینی و انتقال آب از مناطق پرآب به مناطق خشک و کم آب، در اولویت قرار گیرد.
علاوه بر موارد فوق، لازم است در این بخش نیز از واردات بی‌رویه محصولات و همچنین تجهیزات کشاورزی، جلوگیری و برخورد جدی و قاطعانه با قاچاقچیان و همچنین دلالان فعال در این عرصه، از طریق ایجاد سیستم نظارتی، بهبود فرآیند کاشت، داشت، برداشت، حمل و نقل و توزیع و نیز خدمات انبارداری و سردخانه‌ای، با جدیت بیشتر در برنامه‌ها گنجانده شود.
برای افزایش بهره‌وری و ارتقاء میزان تولید، باید در مورد یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی از طریق اقداماتی مانند؛ ایجاد و گسترش تعاونی‌های تولیدی و نیز تعاونی‌های خدمات روستایی، تسریع در مکانیزه‌سازی بخش کشاورزی، ساخت سردخانه و انبار‌های چندمنظوره در روستا‌ها و نیز خرید تضمینی محصولات تولیدی کشاورزان و قطع دست واسطه‌ها، تدابیر لازم اندیشیده شود.
برای جلوگیری از تولید مازاد و هدر رفت تولیدات کشاورزان و به عبارت دیگر برای ایجاد تعادل در میزان عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، متناسب با نیاز صادراتی و مصرف سالانه داخلی، محاسبات دقیق انجام، و سیستم‌های لازم برای اطلاع‌رسانی، طراحی و عملیاتی شود.
حمایت از مخترعان، مبتکرین و تولیدکنندگان محصولات و صنایع بالادستی و پایین‌دستی مرتبط با این حوزه و همچنین تلاش برای خودکفایی و استقلال در این زمینه و یا ترویج صنایع دستی و توسعه بنگاه‌های زودبازده در روستا‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.
مهمتر از همه این موارد، اقداماتی است که باید برای تقویت و گسترش برنامه‌های آموزشی در این زمینه از طریق اقداماتی مانند؛ تربیت و اعزام مروج کشاورزی حرفه‌ای یا بکارگیری سرباز مروج کشاورزی نوین و به ویژه ایجاد شبکه تلویزیونی تخصصی تحت عنوان؛ «شبکه روستا»، «شبکه سبز» یا «شبکه کشاورزی» و امثال آن صورت پذیرد.
همچنین ضرورت دارد با ایجاد مجتمع‌های مناسب اداری، خدماتی، آموزشی و رفاهی، شرایط حضور نمایندگی برخی از دستگاه‌های دولتی و عمومی ذیربط با امور روستایی در روستا‌ها (با اولویت به روستا‌های بزرگ و مرکز دهستان‌ها) و در نتیجه امکان تداوم روستائیان عزیز در روستا‌ها نیز فراهم گردد.
به عبارت دیگر، توجه بیشتر به توزیع عادلانه ثروت در سطح کشور می‌تواند به تحقق این هدف، یعنی توسعه و پیشرفت روستا‌ها کمک شایانی بنماید.
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات