صبح صادق >>  نگاه >> گزارش
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۳  ، 
کد خبر : ۳۲۱۹۲۴

تغذیه در کرونا

پایگاه بصیرت / زهرا وحیدی‌نیا

گلبول‌های سفید که به عنوان ارتش ایمنی بدن شناخته می‌شوند، دائما در حال رژه و مبارزه با مهاجمان هستند. یکی از وظایف اصلی سیستم ایمنی بدن، محافظت از افراد در برابر عفونت و میکروارگانیسم‌های آسیب‌زاست. قدرت عملکرد سیستم ایمنی بدن تا حد زیادی به عواملی نظیر ژنتیک، سبک زندگی و تغذیه بستگی دارد. تغذیه صحیح و الگوهای رژیم غذایی مناسب از طریق کاهش آسیب اکسیداتیو ناشی از تولید رادیکال آزاد، اثرات آنتی‌میکروبیال و تقویت قدرت ایمنی بدن، تأثیر مستقیمی بر سلامت سیستم ایمنی دارند. رعایت اصول تغذیه در کنار رعایت سایر اصول بهداشتی می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی، از جمله کرونا را کاهش دهد.مهم‌ترین قدم برای داشتن ایمنی مناسب، رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی است. استفاده از همه پنج گروه غذایی، شامل نان و غلات با تأکید بر غلات و‌ نان‌های سبوس‌دار، گروه میوه‌ها و سبزیجات با تأکید بر مصرف انواع رنگ‌های متفاوت، گروه گوشت‌ها با تأکید بر تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغز‌ها و گروه شیر و لبنیات با تأکید بر مصرف لبنیات کم‌چرب توصیه می‌شود. بشقاب غذایی سالم بشقابی است که یک‌چهارم آن سبزیجات، یک‌چهارم دیگر آن دانه‌های کامل غلات و باقی آن حاوی میوه‌ها، غذاهای پر پروتئین (حبوبات، تخم‌مرغ، گوشت، ماهی) و لبنیات باشد. نوشیدن مایعات کافی نیز گامی مؤثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری است. مایعات به رقیق شدن ترشحات و دفع سموم کمک می‌کنند؛ از این‌رو استفاده از آب، آبمیوه‌های طبیعی، انواع چای و انواع سوپ‌ها توصیه می‌شود.مطالعات علمی نشان داده‌اند برخی ریزمغذی‌ها سبب بهبود عملکرد ایمنی می‌شوند؛ ازجمله آنها می‌توان به مس، فولات، آهن، سلنیوم، روی و ویتامین‌هایB12، B6، C، E، D و A اشاره کرد. برای دریافت کافی ویتامین C توصیه می‌شود مرکبات، پرتغال، لیمو، کیوی، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و کلم بروکلی به میزان کافی در رژیم غذایی گنجانده شود. برای دریافت کافی ویتامین E انواع جوانه‌ها، روغن جوانه گندم، بادام زمینی، روغن و دانه آفتابگردان و فندق توصیه می‌شود.
منابع ویتامین A شامل جگر، ماهی، تخم‌مرغ، هویج و کدوحلوایی است، همچنین گوشت کم‌چرب، تخم‌مرغ، شیر و فرآورده‌های لبنی و ماهی منابع ویتامین B12 را در بر می‌گیرد، منابع ویتامین D نیز شامل غذاهای دریایی مثل ماهی چرب و زرده تخم‌مرغ است. برای غذاهای سرشار از ویتامین B6 می‌توان به ماهی‌ها ازجمله سالمون و نیز مرغ اشاره کرد. ویتامین B6 همچنین در سبزیجات سبز و نخود نیز یافت می‌شود. این روزها خیلی از افراد به دنبال مصرف مکمل‌ها هستند؛ اما به یاد داشته باشید همواره بهترین راه برای دریافت مواد مغذی ضروری، دریافت مستقیم آنها از مواد غذایی است؛ زیرا جذب ویتامین‌ها از مواد غذایی بهتر از مکمل‌ها صورت می‌گیرد. با داشتن سبک زندگی سالم، یعنی تغذیه مناسب، فعالیت بدنی، خواب کافی و دوری از استرس گلبول‌های سفید ما در برابر همه عوامل بیماری‌زا پیروز خواهند بود.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات