سردار حاج حسین اسداللهی فرمانده سابق لشکر عملیاتی ۲۷ محمدرسول الله سپاه تهران در دوم فروردین ۱۳۹۹ پس از عمری مجاهدت و ایثار و خدمت به اسلام و انقلاب اسلامی و نظام بر اثر عوارض شیمیایی دوران دفاع مقدس به یاران شهیدش پیوست.
سرداراسدالهی از رزمندگان فعال در دوران جنگ تحمیلی بود که پس از جنگ، سالها در سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ مشغول به خدمت بوده و فرماندهی سابق لشکر ۲۷ حضرت محمد رسول الله (ص) در کارنامه مدیریتی ایشان است.
سردار اسدالهی مدت طولانی به عنوان فرمانده در سوریه به افتخار مدافع حرم بودن نائل گردید و در مبارزه با تکفیریها همراه و همقدمی مؤثر برای شهید قاسم سلیمانی بود.
سردار اسدالهی در اسفند ۱۳۹۳، با موافقت فرماندهی معظم کل قوا به درجه سرتیپ دومی ارتقاء یافت.
سرداراسدالهی در صحنه خدمترسانی به ملت قهرمان و شهیدپرور ایران اسلامی در عرصه امدادرسانی به زلزلهزدگان در غرب کشور و سیلزدگان در شمال و غرب کشور دوشادوش بسیجیان و گروههای جهادی حضوری شبانهروزی داشت.
بسیجی مخلص و سرباز سرافراز ولایت
پس از پر کشیدن این سردار عاشورایی به عالم ملکوت، پیامها و اظهارنظرهای متعددی در تجلیل از شخصیت و عملکرد انقلابیِ شهید اسدالهی منتشر گردید.
برخی توصیفات و تعابیری که در پیامهای تسلیت، نوشتهها و اظهارنظرهای مختلف در مورد عظمت شخصیت شهید حسین اسدالهی در رسانهها و فضای مجازی منتشر گردید عبارت است از:
- بسیجی مخلص و سرباز سرافراز ولایت و امت اسلامی و سردار دلاور
- سردار سرافراز، یادگار هشت سال دفاع مقدس
- فرمانده شجاع و دلیر
- شهید زنده، مرد روزهای سخت
- مظلوم، کمحرف، از خودگذشته، مورد احترام همه
- جهادگر واقعی، زحمتکش، بیریا
- فرماندهی کردن بر دلها
- نمونه بارز و واقعیِ یک بسیجی
- گمنامی، اخلاص، خوشرویی و بیادعا بودن
- در راه دفاع از انقلاب اسلامی و خدمت به مردم از هیچ کوششی دریغ نکرد
یادآور خاطرات همتها و سلیمانیها
- فرمانده دلاوری که ایثار و شهامت و عشق به شهادتش، یادآور خاطرات همتها، کریمیها، مهتدیها، سلیمانیها، همدانیها و فرزانهها میباشد
- پاسداران جوان، او را مصداق «و منهم من ینتظر» میدانستند و ما بازماندههای دفاع مقدس «و ما بدّلوا تبدیلا» را در رفتار او مشق میکردیم
- مصداق بارز سرباز ولایت و یک بسیجی خاکی به تمام معنا بود که در طول زندگی خود همواره در حال مجاهدت و تلاش و جهاد برای سربلندی کشور و سرافرازی انقلاب و رفع محرومیت مناطق محروم کشور بوده است
یار و یاور و گوش به فرمان حاج قاسم
خبرگزاری فارس در ۱۳۹۹/۱/۳ در گزارشی توصیفات یکی از همرزمان شهید از فضایل و خدمات شهید اسدالهی را چنین نقل مینماید:
«با تعدادی از همرزمان و دوستان این شهید عزیز تماس گرفتیم تا برایمان از حاج حسین بگویند. اما بغض در گلو اجازه نمیداد درد فراق را روایت کنند. حاج حسین به قول یکی از سربازانش بر دلها فرماندهی کرده بود. حالا تصور اینکه رفته و باید در موردش از افعال گذشته استفاده کنند آن قدر برایشان ناباور است که توان صحبت را میگیرد.
یکی از همرزمانش علیرغم ناراحتی و ناتوانی برای صحبت کردن لحظاتی را از شهید اسدالهی اینگونه گفت: حاج حسین رزمندهای بود که برایش فرقی نمیکرد فرماندهاش چه پستی به او بدهد. در سختترین شرایط هر کاری به او سپرده میشد به بهترین شکل انجامش میداد.
درست است ایشان فرمانده لشکر بود، اما با شناختی که من از او پیدا کرده بودم خدا شاهد است اگر میگفتند حالا دژبان باش با جان و دل قبول میکرد و همان کار را به درستی انجام می-داد.
در جنگ سوریه من کنارش بودم. حاج قاسم سلیمانی وقتی با شرایط سختی مواجه میشد حاج حسین را صدا میزد او هم بدون هیچ حرفی میرفت کار را انجام میداد و میگفت این تکلیف است.
یکی از فرماندهان دفاع مقدس برای ما تعریف میکرد وقتی در عملیات مرصاد به گرهی خوردیم حاج حسین را صدا کردم و گفتم باید با گروهانت به فلان نقطه بروی، اما بدان اگر قبول کنی ممکن است برگشتی در کار نباشد. شهید اسدالهی میگوید: ما نیامدهایم که برگردیم. میرود و کار را به سرانجام میرساند.
در جنگ سوریه، چون من توفیق داشتم روزهای زیادی کنار حاجی باشم یادم هست کاری نبود که حاج قاسم از سردار اسدالهی بخواهد و او نه بیاورد. هر چه بود اطاعت میکرد و برای انجام آن اگر توانش کم بود توان خود را تقویت میکرد.»
اثرگذاری شگفتانگیز بر مردم سوریه
در ادامه این گزارش آمده است: «حاجی به منطقهای مأمور شده بود که اغلب به گروههای تکفیری پیوسته بودند. سردار اسدالهی چنان رفتاری با مردم آنجا کرده بود که به قلبهایشان نفوذ پیدا کرده بود آنقدر که هم از پیوستنشان به گروههای تروریستی کاسته شد و هم وقتی فرزندانشان به دنیا میآمد نامش را به یاد او حسین میگذاشتند. روحیه مردم آنجا را تغییر داده بود.»
کمک شبانهروزی به سیلزدگان و زلزلهزدگان
در ادامه گزارش فارس آمده است:
«وقتی در سر پل ذهاب زلزله آمد و نیز در سیلآق قلا سردار حتی گاهی بدون هماهنگی به این منطقه سفر میکرد و شب و روز برای کمک به مردم آسیبدیده تلاش میکرد. با اینکه این حق را داشت تا برای سفرهایش از هواپیما استفاده کند، اما حاج حسین با اتوبوس رفت و آمد می-کرد مبادا بی خود از پول بیتالمال خرج شود.»
در اردیبهشت ۱۳۹۷، زمانی که سردار اسدالهی فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسولالله بود، در مراسمی خدمات درخشان و بینظیر این لشکر در سرپل ذهاب را تشریح نمود.
سردار در مراسم تحویل دهی ۲۷ باب منزل مسکونی به زلزلهزدگان سرپلذهاب گفت: همزمان با وقوع زلزله در غرب کشور سپاه تهران در منطقه سرپل ذهاب که بیشترین خسارت را دیده بود حضور پیدا کرده و مقری به نام حاج احمد متوسلیان برای امدادرسانی برای این مردم احداث کرد. سپاه تهران تنها مجموعهای است که توانسته منزل مسکونی بسازد و به مردم این منطقه تحویل دهد. ما تاکنون ۲۳ واحد مسکونی تحویل مردم این منطقه دادهایم و بنا داریم امروز هم ۲۷ واحد دیگر تحویل آنها بدهیم که هر خانه به نام یک شهید مدافع حرم مزین شده است. ۲۲ روستای زلزلهزده به سپاه تهران تحویل شده است که میبایست در نهایت ۱۹۲ واحد مسکونی در آنها ساخته شود. ما تاکنون ۱۰۰ سرویس بهداشتی و حمام در این منطقه ساختهایم و ۲۰۰ سرویس دیگر هم در حال ساخت داریم. در فصل سرما ۶۰۰ آبگرمکن تهیه و به مردم این منطقه اهداء شد و ۹۵۰ کانکس نیز بین مردم منطقه توزیع شد. (تسنیم، ۵/۲/۱۳۹۷)
ارادت عمیق به معصومین، انقلاب، ولایت و شهدا
در رسانههای مختلف صحبتهای سردار که بیشتر آنها در سخنرانیهای یادوارههای شهدا منتشر گردیده است که این سخنان به خوبی نمایانگر عشق و ارادت عمیقِ شهید اسدالهی به معصومین (ع)، حضرت زینب (س)، انقلاب اسلامی، ولایتفقیه و شهدا دارد. گزیدهای از آنها را نقل مینماییم.
عظمت جایگاه شهدا
سردار حسین اسدالهی: شهدای مدافعان حرم سالها در روضه حضرت اباعبدلله الحسین (ع) «یا لیتنا کنا معک» گفتند و زمانیکه تنها بُرشی از صحنههای سال ۶۱ هجری قمری در سوریه و عراق تداعی شد، مخلصانه در میدان جهاد حاضر شدند. شهدای مدافع حرم ثابت کردند «یا لیتنا کنا معک» شعار نیست. این شهدا برای صحنهای که ندیدند و فقط در تاریخ شنیدهاند امروز منصب علمدار کربلا را عاریه گرفتند و ثابت کردند که مثل ابوالفضلالعباس (ع) مدافع حریم آلالله هستند.... شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم اشتراکاتی با هم دارند که هیئتی بودن، ولایتمدار بودن و محبت به اهلبیت (ع) از اصلیترین این اشتراکات است؛ هر چقدر تاریخ ورق بخورد تا زمانیکه ولایتمداری برقرار است، فرهنگ شهادت نیز پابرجا خواهد بود. (خبرگزاری دفاع مقدس، ۱۹/۱۱/۱۳۹۵)
تربیتیافتگان مکتب ولایت
سردار حسین اسدالهی: هر زمانی که سخن از دفاع مقدس به میان میآید دیدگاه عدهای بر این است که آنها یک نسل طلایی غیر قابل تکرار و دست نیافتنی هستند، اما با گذشت سه دهه بار دیگر جامعه اسلامی تحولاتی را شاهد شدند و با رهبری مقام معظم رهبری بار دیگر نسلی جدید از نسل جوانان دفاع مقدس رونمایی شد و بعد از این رونمایی همه متوجه شدند که هر کسی در مکتب ولایت بنشیند تربیت پیدا میکند و مایه عزت و افتخار جامعه اسلامی میشود. (تسنیم، ۲۳/۶/۱۳۹۵)
ثمره خون شهدا
سردار اسدالهی تأکید کرد: حاصل خون شهدای مدافع حرم این است که امروز در «حلب» در حالی که اکثریت مردم اهل سنت هستند، موقعی که صدای اذان بلند میشود، در آن «اشهد أن علی، ولی الله» گفته میشود و در ایام محرم، علمای اهل سنت برای مردم از حضرت سیدالشهداء (ع) میگویند. (خبرگزاری دفاع مقدس، ۲۰/۱۰/۱۳۹۸)
خط سرخ شهادت، آرزوی همه ما
سردار حسین اسدالهی: دشمنان ما میگویند گزینههای مختلفی روی میز دارند، آنها هر ترفندی که میخواهند و هر گزینهای که دوست دارند رو کنند همچنان که سالهاست برعلیه نظام ما توطئه میکنند، اما بدانند ما با نثار خون خودمان همهی این گزینهها را باطل میکنیم، خط سرخ شهادت و رسیدن به این وصال آرزوی همهی ماست و هرگز نخواهیم گذاشت به حریم ولایت جسارتی بکنند. (مشرقنیوز، ۳۱/۳/۱۳۹۵)