رژیم صهیونیستی نزد افکار عمومی ملتهای جهان به دلیل جنایتهای بیشمار خود علیه مردم مظلوم فلسطین به عنوان رژیمی خشن، غیرعقلانی و جنگطلب شناخته میشود و گواه این مسئله را میتوان در پیشگامی شهروندان اروپایی در کمپین «بایکوت خرید محصولات صهیونیستی» به وضوح مشاهده کرد.
این مسئله و تصویر منفی موجود از رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان، چیزی نیست که بر مقامات این رژیم اشغالگر پوشیده باشد و به همین دلیل نیز طی چند سال گذشته، سرمایهگذاری صهیونیستها در حوزه دیپلماسی فرهنگی و رسانهای افزایش قابل توجهی یافته است و از این بستر نوپدید به عنوان فرصتی برای اثبات و توجیه وجودی و رفتاری صهیونیستها در فلسطین اشغالی بهره برده میشود.
برای نمونه پس از فیلمهایی همچون «آرگو» و «سپتامبرهای شیراز»، فیلم «The Operative» یا «مأمور مخفی» یکی از جدیدترین آثار سینمایی ضد ایرانی چهرههای سینمایی رژیم صهیونیستی است که به سبب داستان تخیلی خود درباره تلاش موساد برای خرابکاری در برنامه هستهای کشورمان خبرساز شده است.
بر اساس روایت این فیلم، دختری یهودی به نام «ریچل» از طرف موساد مأمور به سفر به ایران میشود و با پوشش یک مدرس زبان انگلیسی در تهران ساکن میشود. وی در راستای انجام مأموریت خود باید با مدیر یک شرکت تأمینکننده قطعات الکترونیکی مرتبط با برنامه هستهای کشورمان رابطه عاشقانه برقرار کند و با جمعآوری اطلاعات محرمانه، مأموریت ضد ایرانی خود را تکمیل کند.
البته باید به این نکته توجه داشت که ساخت فیلمهای ضد ایرانی تنها تجربه دیپلماسی رسانهای رژیم صهیونیستی علیه انقلاب اسلامی نیست؛ زیرا برای قریب به نیمقرن، رادیو «صدای اسرائیل» به صورت مستمر به زبان فارسی برنامه تولید میکرد و مهمترین مأموریت آن هم القای این برداشت به مخاطبان فارسیزبان بود که رژیم صهیونیستی هیچ مشکلی با ملت ایران ندارد و این تنها نظام اسلامی کشورمان است که در پی دشمنی با این رژیم کودککش است!
البته به دلیل کمرونق بودن این رادیو، کابینه رژیم صهیونیستی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ تصمیم به تعطیلی آن و راهاندازی یک رادیوی اینترنتی جدید با نام «رادیو پیام» گرفت که این خود نشان از توجه ویژه رژیم صهیونیستی به حوزه فضای مجازی کشورمان دارد.
با این حال، در میان تمام محصولات رسانهای رژیم صهیونیستی، آنچه در این هفتهها بیش از همه مورد توجه واقع شده است، مینیسریال هشت قسمتی «تهران» است.
ماجرا از این قرار است که «شبکه ۱۱» رژیم صهیونیستی پس از سرمایهگذاری قابل توجهی، اقدام به ساخت و پخش یک سریال جاسوسی علیه کشورمان کرده است که علاوه بر جلوههای بصری و نماهای بازسازیشده آن از شهر تهران، همزمانی پخش آن با حوادث و انفجارات اخیر کشورمان زمینه جلب توجه بیشتر افکار عمومی و خاصه کاربران جوان فضای مجازی به این سریال را فراهم کرده است؛ به طوری که پایش جستوجوگرهای اینترنتی نشان از افزایش جستوجوی کاربران ایرانی برای دانلود این سریال دارد و جالب اینکه برخی سایتهای داخلی برخوردار از اینترنت نیمبها نیز این سریال ضد ایرانی را در خروجیهای خود منتشر کردهاند.
روایت این سریال نیز مانند فیلم «مأمور مخفی» حول زن جاسوس جوانی میگذرد که از طرف موساد مأمور سفر به ایران و هک سامانه رایانهای پدافند هوایی کشورمان میشود تا پس از غیرفعال کردن این سامانه، رژیم صهیونیستی قادر به بمباران نیروگاه اتمی کشورمان شود.
این سریال اگرچه از لحاظ محتوایی یکی از ضعیفترین آثار ضد ایرانی تولیدشده در سالیان اخیر شمرده میشود، اما از این واقعیت نباید غفلت کرد که رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی تلاش میکند تا از طریق تولید چنین محصولاتی و نشر آنها در بسترهای رسانهای و فرهنگی مورد استفاده کاربران کشورمان، به مخاطب ایرانی نزدیک شود و با نرمالیزاسیون تبادلات بهظاهر فرهنگی، زمینه مشروعیتبخشی به رژیم و عبور از آرمان فلسطین را در ذهن مخاطب جوان ایرانی مهیا کند.
از این رو به نظر میرسد دستگاههای رسانهای و فرهنگی کشورمان در مواجهه با این موج جدید تهاجم رسانهای آمریکا و ایادی منطقهای آن با محوریت رژیم صهیونیستی، باید بیش از پیش به مقوله دیپلماسی فرهنگی و رسانهای توجه کنند و در این مسیر از تولیدات فرهنگی شاخص و تأثیرگذاری، مانند «گاندو» غافل نشوند.