تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۱  ، 
کد خبر : ۳۲۵۳۰۸

خودرو و واکسن داستان ساز!

پایگاه بصیرت / اردوان بدخش
چرا تحویل خودرو دنا پلاس، واکسن آنفلوآنزا و کمک هزینه ودیعه مسکن به نمایندگان مجلس خبرساز شد؟
در پاسخ به این سوال و سوالات مشابه، توجه به چند نکته میتواند به شفاف سازی و تنویر افکار عمومی کمک شایانی کند:
۱-در دوره دهم مجلس خودروی مجلس به نمایندگان داده شد تا نمایندگان از این خودرو برای حضور در جلسات و سرکشی به حوزه‌های انتخابیه استفاده کنند، اما این دوره از مجلس به دلیل تفاوت قیمت کارخانه تا بازار، ایران خودرو اعلام کرد ما نمی‌توانیم خودرو را به نمایندگان به فروش برسانیم لذا مجلس تصمیم گرفت تا ۳۰۰ خودرو به نام قوه مقننه خریداری کند.
به گفته عضو هیات رئیسه پارلمان، مجلس این خودرو‌ها را به نام خود خریداری کرده و نمایندگان هم از این خودرو‌ها استفاده خواهند کرد و راننده هم ندارند لذا خودروی دناپلاس با هزینه و مالکیت مجلس خریداری شده است و تاکنون تصمیم نهایی برای واگذاری صددرصد به نمایندگان مجلس گرفته نشده.
۲-ایران خودرو در ارائه خودرو به مجلس تنها دو مدل خودرو داشت که یکی از خودرو‌ها پژو پارس (دنده اتومات) بود و دیگری دنا پلاس، که تعدادی از نمایندگان خودرو دنا پلاس و تعدادی دیگر خودروی پژو پارس (دنده اتومات) را انتخاب کردند.
۳-مجلس باید در هر دوره نمایندگی دو اقدام را انجام داده و برای نمایندگان، خودرو و مسکن تهیه کند، چون بیشتر وکلای ملت برای رفت و آمد به شهرستان حوزه انتخابیه خود به خودرو نیاز دارند.
۴-در دوره‌های قبل ۲۵۰ خودرو در مجلس داشتیم که به تعداد آن‌ها راننده وجود داشت. این ماشین‌ها، ماهیانه ۱۲ میلیون تومان هزینه داشتند؛ بنابراین، تصمیم گرفته شد اتومبیل‌ها در اختیار نمایندگان قرار گیرد و نهایتا ماهی ۴میلیون تومان به آن‌ها بدهند تا بتوانند برای خود راننده استخدام کنند و این امر حدود ۱۱۱ میلیارد تومان در هزینه‌های مجلس نسبت به مجالس هشتم و نهم صرفه‌جویی ایجاد کرد.

۵- وقتی حدود چهار ماه پیش تصمیم گرفته شد برای نمایندگان اتومبیل تهیه شود، خودروی دنا حدود ۲۲۰ میلیون تومان قیمت داشت و به قیمت روز حدود ۳۰۰ میلیون خریداری شد که این نرخ در همین مدت زمان کوتاه به ۶۰۰ میلیون تومان رسید.
۶-پرداخت ودیعه مسکن ۲۰۰ میلیون تومانی هم از مسائل و موضوعاتی است که بازتاب رسانه‌ای بسیاری پیدا کرد و باعث ایجاد حواشی بسیاری برای نمایندگان مجلسی شد که عنوان «انقلابی» دارد، ولی واقعیت این است که این موضوع در دوره‌های مختلف مجلس، یک روال عادی و طبیعی بوده که البته بخشی از آن هم به انجام اقدامات حفاظتی از نمایندگان مجلس بازمی‌گردد، ولی افزایش سرسام آور قیمت‌ها و طبیعتا بالا رفتن قیمت اجاره ها، عددی که در اختیار نمایندگان قرار گرفته را درشت کرده است.
۷-در این دوره هیات رئیسه تصمیم گرفت به نمایندگانی که در تهران مسکن دارند و نیاز ندارند، سرویس ندهد و برای بقیه نیز قرار شد به نحوی عمل شود که نمایندگان در قسمت‌های پایین شهر سکونت گزینند.
۸-موضوع دیگری که باعث ایجاد حاشیه برای مجلس یازدهم شده، اختصاص ۱۵۰۰ عدد واکسن آنفلوآنزا برای مجلس است که طبیعتا ارتباطی به نمایندگان ندارد و حتما نهاد‌های اداری و همچنین مسئولان امر در حوزه اجرایی و سلامت مجلس، باید پاسخگوی آن باشند. اگر لابی از سوی نمایندگان برای تخصیص این سهمیه صورت گرفته باشد، حتما کار نادرست و زشتی است، اما بازگرداندن واکسن‌ها نشان می‌دهد که عزمی برای تافته جدابافته حساب کردن نمایندگان حداقل از سوی خود آن‌ها وجود نداشته است. در همین زمینه، مدیرکل سلامت مجلس شورای اسلامی در واکنش به دریافت ۱۵۰۰ واکسن آنفلوآنزا از سوی پارلمان یادآوری کرد: مقرر شد به دلیل شرایط خاص امسال، ۱۵۰۰ واکسن تخصیصی به سازمان غذا و دارو برای استفاده دیگر مراکز درمانی بازگردانده شود
۹-به هر حال دو انتظار خیلی جدی از مجلس یازدهم و نمایندگان آن می‌رود؛ اول اینکه اعلام کنند هدف از کاربرد واژه «انقلابی» نفی انقلابی بودن سایر نمایندگان و مجالس گذشته نیست و طبیعتا هدف آن‌ها احیای اهداف انقلابی است که احیانا در چهل و دو سال گذشته کمرنگ شده است. دوم آنکه شفافیتی که تاکنون در موضوعات مختلف از جمله حواشی اخیر نشان داده اند، همچنان ادامه دهند تا حاشیه سازان را به حاشیه ببرند.
نکته پایانی: مردم عزیز ایران اسلامی توجه دارند که عده‌ای معلوم الحال با کار‌های رسانه‌ای پرطمطراق و پوپولیستی سعی دارند که مجلس را به حاشیه کشانده و از فعالیت‌های مجاهدانه، در جهت شکوفایی اقتصاد مقاومتی و فضای تولید ملی و حمایت تمام قد از ملت همیشه سرافراز اسلامی ممانعت کنند.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات