صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۶  ، 
کد خبر : ۳۲۶۳۷۷

اخبار ویژه 4 آذر ماه

روزنامه کیهان **

شریعتی: شکسته نفسی کردیم /مردم از دولت و اصلاح‌طلبان راضی‌اند(!)

عضو مرکزیت حزب اعتماد ملت ضمن حمایت از عملکرد دولت روحانی می‌گوید: مردم فقط از چند اصلاح‌طلب ناراضی هستند.(!)

سعید شریعتی (از مجرمان فتنه ضدامنیتی سال 88 که به‌عنوان مشاور مدیرعامل در صندوق بیمه عشایر و روستاییان امرار معاش می‌کند) به روزنامه آفتاب یزد گفت: اصلاح‌طلبان در طول سال‌های اخیر هرگاه دولت خطا رفته است در صف اول انتقاد از دولت روحانی بوده‌اند و هرگاه دولتی‌ها نسبت به مردم رویه نادرستی پیش گرفتند اصلاح‌طلبان طرف مردم بودند. بنده از حامیان دولت روحانی هستم هرچند نقد هم دارم، به‌طور کلی جریان اصلاحات در انتقاد از دولت کم نگذاشته است. اینکه ضعف‌های دولت روحانی در اداره امور به پای اصلاح‌طلبان نوشته شود منطقی نیست درحالی که اصلاح‌طلبان در بدنه دولت نقش اساسی نداشتند.

وی در عین حال می‌افزاید: از سوی دیگر عملکرد دولت روحانی را باید منصفانه ارزیابی کنیم. در شرایطی که می‌دانیم عوامل مختلفی بر ضعف دولت روحانی اثرگذار بوده‌اند و ویروس کرونا بر همه جهان تاثیر منفی گذاشته است در حالی که در ایران همزمان تحریم‌هایی بسیار سنگین نیز وجود داشته که اگر هر جای دیگر بود دولت چند بار سقوط می‌کرد. باید منصفانه داوری کنیم مثلا اگر دولت در اختیار فرد دیگری بود با این شرایط می‌توانست عملکرد بهتری بدهد! اینکه مردم از اصلاح‌طلبان عبور کرده‌اند را قبول ندارم. این فضاسازی است که رسانه‌ها و جریان رقیب می‌کنند.

شریعتی گفت: شاید مردم از یک یا چند اصلاح‌طلب ناراضی باشند اما اینکه از جریان اصلاحات عبور کرده باشند صحیح نیست.

آفتاب یزد با لحنی انتقادی از شریعتی پرسید «آقای شریعتی! البته این رسانه‌ها نبوده‌اند که موضوع از دست رفتن سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان را مطرح کرده‌اند، بلکه چندین فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در حدود یک سال اخیر گفته‌اند باور دارند که اعتبار اصلاحات و اعتماد مردم به آنها به‌شدت آسیب دیده است؟»

او در پاسخ می‌گوید: این شکسته نفسی اصلاح‌طلبان است، ویژگی اصلاح‌طلبان این است که در برابر مردم کرنش می‌کنند و خودشان به نقد درون‌گفتمانی می‌پردازند. این نوع انتقادهای گفتمانی اشکالی ندارد اما نباید به حرفی غیرواقعی تبدیل شود.

عطریانفر: چشم دوختن به انتخابات آمریکا انفعال است

عضو مرکزیت کارگزاران معتقد است چشم دوختن به تغییرات سیاسی آمریکا، انفعال است و نباید موضوع مذاکره، یا مقاومت دستمایه تبلیغات انتخاباتی شود.

محمد عطریانفر درباره تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر معادلات سیاسی داخل ایران به نامه نیوز گفت: پیروزی بایدن در بلندمدت تاثیری بر روند انتخابات ایران نخواهد داشت. شاید آثار و تبعات لحظه‌ای داشته باشد و به لحاظ روانی جامعه ما از آنچه در آمریکا رخ داد متاثر شود اما ما برای پیشبرد اهداف سیاسی و تامین منافع ملی‌مان باید متکی بر ظرفیت‌های داخلی باشیم.

وی افزود: اگر نیروهای سیاسی چشم‌شان به تغییرات سیاسی در کشوری دیگر مشخصا آمریکا باشد، حتما انفعال آنها را می‌رساند و امری غلط محسوب می‌شود.

این فعال اصلاح‌طلب درباره احتمال شکل‌گیری دوقطبی مذاکره - مقاومت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400، گفت: موضوع مذاکره یا مقاومت در دستور کار هیچ حزب سیاسی نمی‌تواند باشد. این موضوع در حوزه تدابیر رهبری است که کلیه ارکان و مسئولان و نهادهای عملیاتی در نظام سیاسی ایران تابع سیاست‌ها و راهبردهایی هستند که رهبری تعیین می‌کند. پس معنا ندارد که موضوع مذاکره یا مقاومت بخواهد دستمایه‌‌ای برای رقابت‌های انتخاباتی شود.

وی افزود: احزاب و جریان‌های سیاسی در حوزه‌‌ای می‌توانند شعار دهند که در اختیارات دولت آینده باشد. وقتی موضوع مذاکره با آمریکا یا مقاومت در برابر آمریکا خارج از اراده و اختیارات دولت است. وی درباره شکل‌گیری گفتمان مقاومت -  مذاکره در انتخابات 1400 بر اثر کاندیداتوری ظریف، بیان کرد: آنچه درباره آقای ظریف گفت‌وگو می‌شود بیشتر تحت تاثیر یکسری روابط فردی او بوده،‌ زمانی که در سازمان ملل ماموریت داشته است و اجازه داشته با برخی مقامات و سناتورها و شخصیت‌هایی که به صورت جانبی یا مستقیم با دولت آمریکا مرتبط بودند در جهت فرآیند حفظ منافع ملی ایران ارتباط داشته باشد. بیش از این هم نمی‌شود توقع داشت.

عطریانفر یادآور شد: اگر چنانچه آقای ظریف نامزد انتخابات ایران باشند نمی‌تواند از چارچوب یادشده خارج عمل کنند به صفت اینکه برخی روابط را در گذشته داشته است. بنابراین آقای ظریف حتی اگر نامزد انتخابات هم شود به هیچ عنوان نمی‌تواند نماد مذاکره باشد. اساسا موضوع مذاکره یا مقاومت نمی‌تواند دستمایه تبلیغات انتخابات و رقابت‌های سیاسی در 1400 شود.

سه ضلع اقتصادی دولت با یکدیگر هماهنگ نیستند

استاندار گلستان معتقد است: دولت هنوز نپذیرفته که در جنگ اقتصادی قرار داریم.

هادی حق‌شناس در گفت‌وگو با فردا و درباره برخی نابسامانی‌ها در حوزه تنظیم بازار اظهار داشت: «ما باید بپذیریم که واقعا در جنگ اقتصادی قرار داریم و این جنگ الزامات خود را دارد. بخشی از آن به نظام اداری کشور باز می‌گردد. باید به بازرگان‌ها گفته شود که اگر این میزان کالا را صادر کردید می‌توانید کالاهای اساسی وارد کنید و مشمول قواعد مرسوم نمی‌شوید. در شرایط کنونی نباید همه چیز بر اساس قواعد مرسوم باشد و باید دست واردکنندگان بازتر باشد زیرا شرایط عادی نیست.

وی افزود: لازم است با پذیرش واقعی جنگ اقتصادی شرایط واردات را فراهم کرد. به نظر می‌رسد که دولت هنوز نپذیرفته که در جنگ اقتصادی قرار داریم. همان‌طور که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا یک ستاد منسجم تشکیل شد و همه نهادها و ارگان‌ها در موضوع کرونا باید از تصمیمات این ستاد پیروی کنند، برای جنگ اقتصادی هم یک ستاد ویژه لازم است.

حق‌شناس در پایان گفت: «جلسات سران قوا برای ساماندهی موضوعات اقتصادی تشکیل شد و تا زمانی که برگزار می‌شد تصمیمات خوبی از آن بیرون می‌آمد اما اکنون مدتی است که آن جلسات برگزار نمی‌شود. ضرورت دارد که همه قوا و مسئولان در وضعیت کنونی به عمق جنگ اقتصادی علیه ایران پی ببرند و کار کنند تا قدری فشار از مردم برداشته شود».

یادآور می‌شود دو ماه است که با تصمیم رئیس جمهور، جلسات سران قوا برگزار نشده است. در همین حال یحیی آل‌اسحاق عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه سوءمدیریت در اوضاع جنگ اقتصادی می‌تواند یک مسئله ساده را تبدیل به فتنه بزرگ برای کشور کند، گفت: در ساختار کشور مسئول تنظیم و تعادل عرضه و تقاضای کالا با وزارت صمت، تعیین قیمت و قدرت خرید با وزارت اقتصاد و دارایی و تعیین سیاست‌های ارزی برای تامین کالا با بانک مرکزی است. پس برای اینکه کار تامین معیشت مردم سامان پیدا کند باید این سه مجموعه با هم هماهنگ عمل کنند.

وی ادامه داد: امروز مشکل جدی ما این است که سیاست‌های بازرگانی وزارت صمت با سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی هماهنگ نیست. به عبارت دیگر بانک مرکزی با یکسری اولویت‌های دیگر دارد تدبیر می‌کند و وزارت صمت با اولویت‌های دیگری تا زمانی که آنها با هم هماهنگ نباشند همین آش است و همین کاسه.

وی افزود: امروز هم در اولویت‌بندی و هم در تعیین سیاست‌های اقتصادی هر دستگاهی از زاویه دید خود به مسائل نگاه می‌کند بنابراین وزارت صمت،‌وزارت اقتصاد و بانک مرکزی با هم هماهنگ‌ نیستند. تا اینها با هم هماهنگ نشوند با دستور و خواهش و برخوردهای تحکمی کار درست نمی‌شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه امروز نظام توزیع هم مشکل دارد، اظهار کرد: تلویزیون نشان می‌دهد تولید روغن عادی و انبارها پر است اما روغن در بازار پیدا نمی‌شود. این نشان می‌دهد که نظام توزیع و نظارت مناسب نیست.

آل‌اسحاق تاکید کرد: نظام ثبت سفارش و توزیع، گمرک و حمل و نقل با هم هماهنگ نیستند. کالا با ارز 4200 تومان وارد کشور شده و در گمرک هست و بعضا دارد خراب می‌شود اما به دست مردم نمی‌رسد. برنج می‌گویند به اندازه کافی است اما برنج هندی کیلویی 7 هزار تومان را مردم باید بخرند 20 هزار تومان. به این دلیل که نظام توزیع، نظارت و کنترل گیر دارد.

حذف ارز جهانگیری پس از دو سال خسارت هنگفت

اظهارات وزیر صمت درباره حذف ارز 4200 تومانی، اذعان دولت به حیف و میل بیت‌المال در ماجرای واگذاری 18 میلیارد دلار ارز است.

به گزارش رجانیوز، فروردین 97 بود که اسحاق جهانگیری در بین خبرنگاران حاضر شده و با افتخار اعلام کرد: «تصمیم گرفتیم که نرخ دلار از فردا برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان، محققین و دانشمندانی که برای کارهای تحقیقاتی خودشان به ارز نیاز دارند، ۴ هزار و ۲۰۰ تومان خواهد بود.»

ارز دولتی با قیمت ثابت 4200تومانی به نام ارز جهانگیری معروف شد و درحالی که قرار بود به تثبیت بازار ارز و همچنین به نفع مردم منجر شود، به بستری برای دلال‌های بازار ارز و سودجویانی بدل شد که همواره مترصد فرصتی هستند تا جیب خود را از بیت‌المال پر کنند.

افراد و شرکت های مختلف دست به واردات فراوان با دلار دولتی زدند و کالاهای وارداتی خود را با قیمت دلار آزاد به بازار روانه کردند و مردم هیچ نشانه‌ای از وعده‌های داده شده ناشی از ارز دولتی ندیدند. به عبارتی بهتر، طعم دلار جهانگیری را فقط و فقط رانت‌خواران چشیدند. طبق آمار منتشره در همان سال، قریب به 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور با دلار 4200 تومانی حیف و میل شد. البته این عدد تنها مربوط به سال 97 است و خسارتی که دلار جهانگیری در دو سال گذشته برای کشور به بار آورد، فراتر از عدد مذکور است.

حالا پس از همه آن خسارتی که دلار 4200 تومانی به کشور تحمیل کرد، رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که دولت به‌دنبال حذف دلار 4200 تومانی است. او می‌گوید: تفاوت ارز دولتی و آزاد فسادزاست و دولت نیز در شرایط کنونی آماده حذف ارز ۴۲۰۰ می‌باشد.

خسارت‌بار خواندن ارز موسوم به جهانگیری در حالی است که روزنامه اصلاح‌طلب پس از اعلام تصمیم مذاکره در سال 97، تصاویر جهانگیری را در هیبت سوپرمن در صفحه اول خود منتشر کرده بودند!

چلوکباب مجانی که وعده انتخاباتی همیشگی شما بود!

وزیر مستعفی راه و شهرسازی می‌گوید: اولین درس اقتصاد این است که چلوکباب مجانی نداریم.

عباس آخوندی ضمن یادداشتی در روزنامه همشهری نوشته است: اولین اصلی که در درس اصول علم اقتصاد داده ‌می‌شود این است که در اقتصاد چلوکباب مجانی نداریم. اگر همین یک اصل را سیاستمداران ایران پس از گذشت ۱۵۰ سال از ورود مباحث مدرن به ایران فراگرفته بودند، وضعیت اقتصادی مردم بسیار بهتر از این بود که هست. همه چلوکباب‌هایی - بخوانید سیاست‌های توزیع پول و خدمات مجانی که سیاستمداران برای اخذ رأی و جلب توجه مردم مطرح می‌کنند - فارغ از کیفیت و بهداشت چلوکباب‌های توزیعی که ممکن است آلوده و فاسد باشند، هزینه‌اش را از جیب مردم می‌دهند و هیچ ناهار مجانی‌ای وجود ندارد. سه‌شنبه مذاکرات مجلس را مستقیم از ساعت۱۰:۲۰ تا اذان ظهر گوش کردم. آقای نماینده‌ای می‌گفت که چگونه است جوانان، دانشجویان و دانشمندان ایران می‌توانند زیردریایی، موشک و هواپیما ساخته و میمون به فضا ارسال کنند ولی نمی‌توانند ماشین تولید کنند. این چیزی نیست جز بی‌عرضگی دولت. و با صدای غرّا در ذمّ و بی‌کفایتی دولت سخن می‌گفت.

عجب مغلطه‌ای! به همین سادگی این آقا تفاوت بین فضا، فرایند و اصول حاکم بر تولید صنایع محرمانه و نظامی که در آنها تولیدکننده، خریدار و تامین‌کننده مالی یکی ‌است را با تولید کالاهای تجاری در بازارهای رقابتی که در آنها نهاده‌های تولیدی فرایندهای رقابتی تامین و تولیدکننده، خریدار و تامین کننده مالی اشخاص متعدد و با اهداف متفاوت هستند را نادیده می‌گیرد و در نهایت با یک شعبده‌بازی سیاسی حکم به بطلان سیاست‌های رقیب و حقانیت خود می‌دهد. ایشان نمی‌گوید که تمام این وضعیت ناکارآمدی اقتصادی نتیجه «سیاست‌های عمومی» سترون و ضدتولیدی است که او و امثال او بر این ملت تحمیل کرده و خام‌ترین و غیربهداشتی‌ترین چلوکبابی است که آنان در ظرف یکبار مصرفِ غیرِشفاف، بسته‌بندی کرده و به زور به‌خورد مردم می‌دهند. آقای آخوندی البته به درستی گفته‌اند که چلوکباب مجانی وجود ندارد و اگر ادعا شود چلوکباب ارزان به شما می‌دهند، فاسد و آلوده است. اما نمی‌گویند که ابتنای رای جمع کردن هم تیمی‌های وی در انتخابات 92 و 94 و 96، بر همین ساده‌سازی ارزان‌نمایی وعده‌های گشایش اقتصادی بود. چنان که وانمود شد با واگذاری 95 درصد برنامه هسته‌ای (بی‌ارزش بلکه خسارت‌بار!) می‌توان ظرف 100 روز و بدون هیچ هزینه‌ای، چنان رونقی در اقتصاد ایجاد کرد و چنان مردم را از درآمد سرشار کرد که نیازی به پول ناچیز یارانه نداشته باشند!!

البته به بخش دوم این ادعا خوب عمل شد؛ یعنی همان وعده‌دهندگان ظرف 7 سال چنان سوءمدیریتی مرتکب شدند و چنان فرصت‌سوزی راه انداختند که ارزش 45 هزار تومان پول یارانه و ارزش پول ملی به شدت افت کرد؛ اما دریغ از وعده رونق و درآمد سرشار!

در ادامه همان صحنه‌سازی‌ها بود که آقای آخوندی سه فروند هواپیما را خرید - و وعده خرید 200 فروند هواپیما را داد - و با همین آسان‌سازی و ارزان‌نمایی و جذاب‌سازی معامله با آمریکا، انتخابات مجلس را برگزار کردند اما معلوم شد نوع قراردادهای هواپیما و خودرو و... فاقد کمترین ضمانت اجرا بوده و تنها کاربرد انتخاباتی (چلوکباب مفت می‌دهند!) داشته است.

ثانیا تفاوت مدیران فعال در حوزه هسته‌ای و سوخت 20 درصد و ماهواره و موشک و زیردریایی، در این است که هیچ‌کدام از آنها مانند وزیر مستعفی، نه جزو مدیران اشرافی محسوب می‌شوند، نه قبیله سیاسی - انتخاباتی دارند که پس از هر انتخاباتی مجبور شوند به آنها - ولو فاقد کمترین کفایت مدیریتی باشند - پست و امتیاز و رانت بدهند و نه دچار تعارض منافع خصوصی و دولتی هستند. هنر آنها این است که در شرایط تحریم صد درصدی و نیاز موجود، کشور را بی‌نیاز کردند و حصار تحریم را شکستند. برخلاف امثال آقای آخوندی که با لفاظی و پرگویی، پنج سال فرصت رونق درون‌زا در حوزه مسکن و حمل‌ونقل  را بر باد دادند و تورم بالای 600 درصدی را به بخش مسکن و اجاره‌بها تحمیل نمودند؛ بی آنکه به اعتراف خودشان، حتی یک خانه بسازند و جای مسکن مهر بگذارند که بتوان با تولیدات موشکی و نظامی و بنزین ستاره خلیج فارس و... مقایسه کرد.

هنر مدیران انقلابی این بود که چه در تولید بنزین و چه در تولید تسلیحات، به جایگاهی رسیدند که کشور می‌تواند ضمن خودکفایی، صادرکننده باشد و ارزآوری داشته باشد. برعکس رفتار مدیریت اشرافی که هنرش، وابسته‌تر کردن کشور و بر باد دادن منابع ارزی است. اما درباره سیاست ضدتولیدی مورد ادعای آقای آخوندی، کدام سیاست ضدتولیدی‌تر از مشی غلط خود وی در دوره وزارت که باعث تحمیل رکود سنگین به بخش پیشران مسکن و سپس تحمیل تورم بی‌سابقه شد؟ آن هم در حوزه‌ای که هم تقاضای کافی وجود دارد، هم نقدینگی و سرمایه فراوان برای سرمایه‌گذاری (در صورت تدبیر و حمایت دولت) هست، هم نیروی کار ماهر و عادی هست که می‌تواند شاغل شود، و هم عمده لوازم ساخت‌وساز در کشور قابل تولید است و اگر بخش مسکن رونق بگیرد، 250 شاخه شغلی و صنعتی هم رونق می‌گیرد و می‌تواند لوکوموتیو پیشران اقتصاد باشد. این وضعیت را مقایسه کنید با تهدید و خسارتی که مدیریت آقای آخوندی و نظایرش فراهم کردند.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

پایه‌های اقتصاد ایران در شرایط تحریم محکم‌تر شد

رئیس مجلس در دیدار سفیر ترکیه در تهران گفت: در سال‌های اخیر به‌رغم اعمال تحریم‌های ظالمانه و سیاست یکجانبه‌گرایی آمریکا علیه کشورمان، پایه‌های تولیدات داخلی جمهوری اسلامی ایران محکم‌تر و تهدیدها به فرصت تبدیل شد.

به گزارش فارس، دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران صبح روز گذشته (دوشنبه ۳ آذرماه) با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار تحریم‌های آمریکا علیه کشورهای مستقل را سیاستی شکست‌خورده خواند و تصریح کرد: در سال‌های اخیر به‌رغم اعمال تحریم‌های ظالمانه و سیاست یکجانبه‌گرایی آمریکا علیه کشورمان، پایه‌های تولیدات داخلی جمهوری اسلامی ایران محکم‌تر و تهدیدها به فرصت تبدیل شد که آثار آن در آینده نزدیک قابل مشاهده است.

وی افزود: شیوع کرونا از دلایل کاهش مناسبات تجاری میان ۲ کشور است و باعث مشکلاتی در حوزه بازارچه‌های مرزی و تجارت رسمی شد اما امیدوارم با تمهیدات مسؤولان ایران و ترکیه بتوانیم هر چه سریع‌تر از موانع عبور کنیم.

دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران نیز در این دیدار گفت: مجالس ۲ کشور از جایگاه مهمی برخوردارند و پارلمان ترکیه بر توسعه هر چه بیشتر مراودات پارلمانی با مجلس شورای اسلامی تأکید دارد.

***

دیدار سفیر ایران در یمن با وزیر خارجه دولت نجات ملی

سفیر ایران در یمن از دیدار خود با «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی این کشور خبر داد.

به گزارش فارس، حسن ایرلو، سفیر ایران در یمن در توئیتر خود نوشت: در راستای ادامه کار دیپلماتیک خود با هشام شرف، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن دیدار کرده است.

ایرلو افزود: [در این دیدار] درباره موضع ایران در حمایت از تمام تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ یمن که بدترین فاجعه انسانی را به وجود آورده، رایزنی شد.

بنا به گفته وی، از دیگر محورهای این دیدار همکاری دانشگاهی و آمادگی ایران برای اعطای بورسیه‌های بیشتر به جوانان یمنی در دانشگاه‌های ایران بوده است.

***

ایران با قدرت از سوریه در منطقه دفاع می‌کند

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه با حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بین‌الملل دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، گیر پترسون، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه با حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بین‌الملل دیدار و گفت‌وگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های سازمان ملل و اقداماتی که به حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و بازگشت امنیت پایدار به سوریه کمک کند، استقبال می‌کند.

‏‎وی افزود: آنچه حلقه مفقوده در شرایط امروز سوریه است وجود بی‌اعتمادی است، زیرا مثلا فردی که تا چند وقت پیش رهبر جریانی تروریستی بوده، سلاح حمل می‌کرده و اقدامات تروریستی انجام می‌داده است، اکنون اصرار دارد با پوشیدن کت و شلوار و زدن کراوات به عنوان طرف مذاکره دعوت شود.

‏‎امیرعبداللهیان گفت: متاسفانه برخی گروه‌های خطرناک تروریستی تلاش می‌کنند با تغییر نام از لیست سیاه تروریستی سازمان ملل متحد خارج شوند، لذا اتخاذ رویکرد بی‌طرفانه سازمان ملل متحد و عدم مشاهده استانداردهای دوگانه مورد توجه جدی جمهوری اسلامی ایران است.

امیرعبداللهیان افزود: ما معتقدیم در روند کار کمیته قانون اساسی همه طرف‌ها مسؤول هستند و باید پاسخگو باشند و تکیه بر مقصر خواندن دولت سوریه در تعارض با سیاست بی‌طرفی است.

وی اعمال تحریم‌ها علیه سوریه بویژه در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی را ظالمانه خواند و بر ضرورت اقدام برای رفع تحریم‌های انسانی تاکید کرد.

امیرعبداللهیان در خاتمه گفت: ایران همچنان با قدرت از سوریه و امنیت این کشور مهم در منطقه دفاع می‌کند. تهران همچنین از تلاش‌های سازنده سازمان ملل متحد در کمک به سوریه حمایت و بر قضاوت بی‌طرفانه در قبال سوریه تاکید می‌کند.

***

دیدار و گفت‌وگوی عراقچی با سفیر ارمنستان در ایران

سفارت ارمنستان در ایران در پیامی توئیتری از دیدار عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان با سفیر ارمنستان در ایران خبر داد.

به گزارش «وطن امروز» به نقل از کانال اطلاع‌رسانی اخبار معاون سیاسی وزیر امور خارجه، سفارت ارمنستان در اطلاعیه‌ای درباره موضوعات مورد رایزنی در این دیدار تصریح کرد: تومانیان در این دیدار اطلاعاتی درباره شرایط ایجادشده در ارمنستان و قره‌باغ کوهستانی پس از پذیرش بیانیه سه‌جانبه سران کشورهای ارمنستان، آذربایجان و روسیه و آخرین تحولات مربوط را به آگاهی طرف گفت‌وگوی خود رساند.

در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: طرفین در ارتباط با حل مناقشه قره‌باغ و روندهای مربوط به آن در دوران پساجنگ، شرکت نیروهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و نقش‌آفرینی احتمالی آنان در آینده به تبادل‌نظر پرداختند.

*********************************

روزنامه خراسان**

رفتار عجیب وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار شب عید

بر اساس ابلاغیه آبان یک نهاد مسئول دولتی به وزارت جهادکشاورزی مبنی بر لزوم بررسی و برنامه ریزی به موقع در زمینه تنظیم بازار و ذخیره سازی میوه مورد نیاز مردم برای شب عید امسال به منظور جلوگیری از افزایش معنی دار قیمت با ورود واسطه ها و دلال ها، مکاتبات مربوط در روزهای اخیر نشان می دهد وزارت جهاد کشاورزی از قبول مسئولیت ذخیره سازی این میوه ها سر باز زده است اما همچنان اصرار نهادهای دولتی به اجرای این کار توسط وزارت مذکور است.

الزام دولتی ها به ثبت وام و کمک پرداختی به اشخاص

یک نهاد نظارتی در ابلاغیه خود خطاب به تعدادی از دستگاه های دولتی، از آن ها خواسته است با توجه به الزامات مندرج در قانون بودجه امسال و قانون برنامه ششم توسعه، در خصوص شفاف سازی کمک به اقشار آسیب پذیر، برای ثبت تمامی حمایت ها و کمک های خود به تفکیک کد ملی فرد دریافت کننده، در سامانه تعیین شده اقدام کنند و این موضوع شامل وام های قرض الحسنه پرداخت شده به این افراد توسط بانک ها و موسسات اعتباری دولتی نیز می شود.

*********************************

روزنامه ایران **

۷۰ میلیارد دلارخسارت امریکا به درآمد نفتی ایران

وزارت امور خارجه امریکا در گزارشی درباره ایران مدعی شد که این کشور با پیشبرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران به میزان ۷۰ میلیارد دلار به درآمد نفتی ایران خسارت زده است.

به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه امریکا در گزارشی درباره سیاست‌های امریکا در قبال ایران نوشت: کارزار فشار حداکثری علیه ایران همچنان به‌طرز خارق‌العاده‌ای مؤثر است. امروز، اقتصاد ایران با بحران پول رایج، افزایش بدهی‌های عمومی و تورم مواجه است. پیش از کارزار فشار حداکثری، ایران تقریباً ۲.۵ میلیون بشکه نفت در هر روز صادر می‌کرد. اکنون حتی برای ارسال یک چهارم آن نیز با چالش‌هایی دست و پنجه نرم می‌کند. از ماه مه سال ۲۰۱۸، مانع دستیابی ایران به بیش از ۷۰ میلیارد دلار درآمد نفت شده‌ایم و به ممانعت از دستیابی آن به ارزش  تقریبی۵۰ میلیارد دلار به طور سالانه خواهیم شد. ادعای وزارت امور خارجه امریکا درباره خسارت به ایران در پی این مطرح می‌شود که دولت این کشور در سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هسته‌ای از آن خارج شده و با رویکردی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» تحریم‌های متعددی را علیه ایران اعمال کرد.

صداو سیما: در رأس اعتماد مردم هستیم

رئیس سازمان صداو‌سیما بر اساس نظرسنجی‌هایی مدعی شد که این رسانه در رأس اعتماد مردم قرار دارد. علی عسگری البته اشاره‌ای به جزئیات این نظرسنجی‌ها نکرد.

به گزارش ایلنا رئیس سازمان صداو‌سیما در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با وی، با تأکید بر اینکه فضای مجازی یکی دیگر از راه‌های دشمن برای هجمه فرهنگی است تصریح کرد: فضای مجازی امروز برای ما هم فرصت و هم تهدید است و باید با قانون‌مند کردن آن مانند همه‌جای دنیا، از فرصت‌های آن بیشتر و بهتر استفاده کنیم و نقش مجلس در این باره و در رأس آن، کمیسیون فرهنگی بسیار مهم است.علی عسگری با بیان اینکه با وجود همه هجمه فرهنگی و عملیات روانی دشمنان، صداوسیما در رأس اعتماد مردم قرار دارد، افزود: آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رسانه ملی جایگاه ویژه‌ای میان مردم هم از منظر اعتماد عمومی و هم میزان مراجعه و علاقه‌مندی دارد.

امریکا کشوری جهان سومی شده است

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پیش‌بینی کرده که امریکا هم همچون اتحاد جماهیر شوروی در مسیر فروپاشی است. عباس مقتدایی، در گفت‌وگو با عصرایران گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران بر موضع اصولی خود پافشاری کند در جنگ اراده‌ها همانگونه که تاکنون پیروز شده است پیروز خواهد شد، فقط باید به این نکته توجه کنیم که امریکا امروز از یک کشور قدرت جهان اولی به کشوری جهان سومی با تمام ویژگی‌های آن تبدیل شده و الان بدهکارترین کشور دنیا است... دولت این کشور توان صحیح برگزاری انتخابات را ندارد و دیکتاتوری در آن رخ نموده است، تبعیض نژادی و نادیده گرفتن آزادی‌های مدنی وجود دارد و همه این عوامل نشان می‌دهد که فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ایالات متحده امریکا در حال رخ دادن است.

*********************************

روزنامه شرق **

دست  رد  اردوغان  به  درخواست آزادی

رجب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، درخواست‌ها از سوی یک متحد نزدیکش را برای آزادی سیاست‌مدار اپوزیسیون کُرد و یک نیکوکار از زندان رد کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، فعالان حقوق‌بشری، قدرت‌های غربی و برخی از احزاب اپوزیسیون ترکیه همگی خواستار آزادی صلاح‌الدین دمیرتاش، رهبر اپوزیسیون و عثمان کاوالا، نیکوکار ترکیه‌ای شده‌اند که در پی کودتای نافرجام ۲۰۱۶ علیه دولت آنکارا دستگیر شده و به زندان افتاده‌اند.

حمله  حوثی‌ها  به تأسیسات آرامکو

حوثی‌های یمن می‌گویند که یک ایستگاه توزیع سوخت متعلق به شرکت نفت عربستان (آرامکو) را هدف حمله موشکی قرار داده‌اند. سخنگوی نظامی این گروه به شرکت‌ها و شهروندان خارجی در عربستان هشدار داده است که «احتیاط کنند»؛ زیرا «این عملیات ادامه می‌یابد». مسئولان عربستان تا لحظه انتشار این گزارش خبر حمله موشکی به تأسیسات نفتی آرامکو در جده را تأیید نکرده‌اند. مسئولان آرامکو نیز این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

نشست مجازی با مشارکت قطر

شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزرای دفاع کشورهای عضو این شورا با مشارکت قطر نشست مجازی را از طریق ویدئو‌کنفرانس برگزار کردند.

حذف توییت توهین به مکرون

یک وزیر پاکستانی نظراتی را که پیش‌تر مطرح کرده بود، مبنی بر آنکه امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، با مسلمان‌ها طوری رفتار می‌کند که نازی‌ها در جنگ جهانی دوم با یهودیان رفتار می‌کردند، پس گرفت. وزیر خارجه فرانسه از مقامات پاکستان خواسته اظهاراتی را که از سوی «شیرین مزاری»، وزیر فدرال حقوق بشر پاکستان، در توییتر منتشر شده، حذف کنند.

واکنش چین به جدیدترین تحریکات آمریکا

وزارت خارجه چین اعلام کرد این کشور به سفر گزارش‌شده یک دریادار نیروی دریایی آمریکا به تایوان پاسخ خواهد داد و شدیدا مخالف هر‌گونه روابط نظامی میان تایپه و واشنگتن است.

بن‌بست مذاکرات مرزی لبنان  و  اسرائیل

روزنامه اسرائیل‌الیوم نوشت مذاکرات غیر‌مستقیم میان لبنان و اسرائیل درباره ترسیم مرزهای دریایی به بن‌بست رسیده است. به گزارش ایسنا، این روزنامه نوشت در پی نبود پیشرفت در مذاکرات میان لبنان و اسرائیل درباره ترسیم مرزهای دریایی، جدال لفظی میان میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان و یووال اشتاینتس، وزیر انرژی اسرائیل، علنا شروع شده است.

درخواست  برای  استعفای گانتس

رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند نمایندگان و اعضای حزب آبی‌سفید به رهبری بنی گانتس معتقدند که او تسلیم نخست‌وزیر این رژیم شده است؛ برای همین خواهان استعفای او از ریاست حزب هستند.

دستگیری 300 معترض بلاروسی

هزاران نفر از مردم بلاروس با وجود خشونت‌های پلیس برای پانزدهیمن بار علیه الکساندر لوکاشنکو دست به اعتراضات مسالمت‌آمیز زدند. در پایتخت، مینسک، نخست در محله‌های مسکونی خود تجمع کردند و سپس شروع به راهپیمایی با پرچم سفید-سرخ-سفید اپوزیسیون کردند. پلیس از همان آغاز، شروع به دستگیری تظاهرات‌کنندگان کرد. مرکز حقوق بشر بلاروس، وسنا، در شامگاه یکشنبه نام بیش از ۳۰۰ نفر از دستگیرشدگان را منتشر کرد.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات