صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۵  ، 
کد خبر : ۳۲۷۰۶۶

اخبار ویژه 2 دی ماه

روزنامه کیهان **

از مقام اروپایی یاد بگیرید امضای بایدن تضمین نیست

در حالی که آقای روحانی اخیراً گفت «با یک امضای رئیس‌جمهور آمریکا، به تعهدات خود در برجام برمی‌گردیم»، یک مقام اروپایی گفت: بایدن برای احیای اعتماد اروپا، مسیر سختی در پیش دارد.

با وجود آن که اروپا متحد آمریکا محسوب می‌شود و غالباً هم‌پوشانی منافع و مواضع دارند، ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ به پایگاه خبری GZERO گفت: متاسفانه در طول سال‌های گذشته در همکاری‌های دو سوی اقیانوس اطلس، اعتماد از دست رفته زیادی انباشته شده است. به اعتقاد من هیچ کس به اندازه بایدن برای استفاده از فرصت بالقوه پیش رو، تواناتر نیست. او روابط شخصی بسیار قوی با رهبران اروپایی دارد. نمی‌توانم تصور کنم کسی بهتر از او بتواند مسئله اعتماد میان اروپا و آمریکا را حل کند. در عین حال من تصور می‌کنم که تعدادی مسائل فوری وجود دارد که به سرعت می‌تواند برای بهبود اعتماد میان طرفین اجرایی شود.

ایشینگر خواستار بازگشت آمریکا به توافق آب و هوایی پاریس شد و گفت: شخصاً به همه دوستان آلمانی و اروپایی می‌گویم که چندان انتظار ماه عسل نداشته باشند.

باید یک موضوع را مورد ‌اشاره قرار دهم. یک مسئله در چهار سال گذشته به شکل بنیادین تغییر کرده است و اصلاح آن بسیار مشکل خواهد بود. برای پنج، شش یا حتی هفت دهه گذشته، سیاستگذاران اروپایی اعتقاد راسخ داشتند که ایالات متحده در اروپا حضور خواهد داشت و بخشی از قدرت قاره اروپا خواهد بود و چتر حمایتی خود را، چه چتر امنیتی و چه چتر هسته‌ای، بر فراز اروپا می‌گستراند و این رویکرد تا ابد استمرار خواهد داشت. چهار سال دولت ترامپ تردیدهای جدی در این رویکرد ایجاد کرد. چنین تردیدی هرگز به صورت کامل برطرف نخواهد شد. چون اروپایی‌ها ابله نیستند، بله امروز ممکن است یک دوره ماه عسل با بایدن شکل بگیرد، اما آیا تضمینی وجود دارد که چهار سال دیگر رای‌دهندگان آمریکایی یک رئیس‌جمهور دیگر مشابه دونالد ترامپ را انتخاب نکنند و ما دوباره به همان نقطه قبل برگردیم، جایی که دیگر خبری از پیمان آب و هوایی نیست، خبری از برجام نیست و دیگر همکاری‌های امنیتی به شکل دائم انجام نمی‌شود. تردید نسبت به قابل اتکا بودن اتحاد با آمریکا به سادگی قابل برطرف کردن نیست. هر دولتی به جز بایدن هم برای برطرف کردن این تردید با مشکل مواجه خواهد شد. این یک خاطره تازه در ذهن اروپایی‌ها هست و سیاستگذاران اروپایی به این فکر می‌کنند که آیا می‌توان واقعا آینده خودمان را به خواست و اراده ۴۰ یا ۵۰ هزار رای‌دهنده در ایالت‌هایی مانند جورجیا یا آریزونا پیوند بدهیم؟ ایشینگر می‌افزاید: راستش را بخواهید در دیدگاه بسیاری از هموطنان من آمریکا توانایی رهبری‌اش را از دست داده است. اگر نظرخواهی‌های اخیر در آلمان و دیگر نقاط اروپا را نگاه کنی، می‌بینی که نتایج این نظرسنجی‌ها واقعا منفی است. نکته‌سنجی این مقام امنیتی اروپایی در حالی است که اخیراً آقای روحانی با چشم‌پوشی از عبرت‌ها و خسارت‌های اعتماد به آمریکا گفت: «رئیس‌جمهور جدید آمریکا فقط یک امضا کند، به تعهدات برمی‌گردیم»!!

 

شعبده‌بازی عجیب با نرخ ارز دولتی در لایحه بودجه

بزرگ‌ترین ویژگی‌های لایحه بودجه‌ای که دولت برای سال آینده تقدیم مجلس کرده، ابهام و بلاتکلیفی است.

این مطلب را روزنامه وطن امروز از قول یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد و افزود: یکی از موضوعاتی که از روز تقدیم لایحه بودجه 1400 به مجلس، محل بحث و ابهام بوده و همچنان نیز بلاتکلیف است، موضوع سرنوشت ارز ترجیحی یا همان دلار 4200 تومانی در بودجه سال 1400 است. اگر چه برخی معتقد به حذف این ارز از بودجه به دلیل عدم کارایی آن و عده‌ای معتقد به حفظ آن برای واردات برخی کالاهای اساسی مانند دارو و نهاده‌های دامی هستند اما به جرات می‌توان گفت هیچ کارشناسی را نمی‌توان یافت که موافق روند فعلی تخصیص ارز ترجیحی به واردات بوده و از آن دفاع کند. سؤال این است: آیا حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه، موجب افزایش قیمت‌ها و تشدید تورم نمی‌شود؟ پس چرا عده‌ای با تداوم تخصیص ارز ترجیحی مخالف و خواهان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند؟ پاسخ به این سؤال این است: قطعا ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان ارز یارانه‌ای دولت برای واردات برخی کالاها، باعث کاهش قیمت این کالاها می‌شود و با حذف مطلق آن، قیمت بسیاری کالاها که تا قبل از این با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شد، افزایش خواهد یافت. نکته اصلی منتقدان تخصیص ارز 4200 تومانی این است که ارز تخصیص داده شده تحت عنوان ارز ترجیحی در سفره‌های مردم بروز و ظهور نداشته و طی سال‌های اخیر انحراف زیادی در این تخصیص‌ها رخ داده که نمونه‌های آن طی سال‌های اخیر به وفور قابل مشاهده است؛ از دلارهایی که به نام واردات کالاهای اساسی صرف واردات کالاهای لوکس یا غیرضرور شده تا واردات یک میلیارد دلاری گوشت در سال 97 بدون تغییر قیمت آن و موضوع قیمت مرغ که به رغم واردات تمام نهاده‌های دام و طیور به کشور با ارز 4200 تومانی، بیش از 50 درصد حجم این نهاده‌ها با نرخ ارز بازار آزاد در اختیار مرغداران قرار می‌گرفت را می‌توان از جمله این مصادیق دانست. حرف اصلی منتقدان این است: ارز ترجیحی باید حذف و ما‌به‌التفاوت ریالی آن به صورت مستقیم (نقدی) یا غیرمستقیم (کالا) به مردم پرداخت شود. در این صورت حذف ارز ترجیحی از بودجه و پرداخت ما‌به‌التفاوت آن به مردم می‌تواند تاثیر مثبت بیشتری نسبت به تداوم آن بر معیشت خانوار داشته باشد.

در صورت حذف کامل تخصیص ارز ترجیحی از واردات، طبیعتا جامعه شاهد بار تورمی جدیدی خواهد بود، چرا که در بدبینانه‌ترین حالت نیز تخصیص ارز ترجیحی در کاهش قیمت برخی کالاها از جمله دارو موثر بوده است. موضوع خطرناک در لایحه بودجه 1400، پرابهام بودن-یا به عبارت دقیق‌تر نامشخص بودن- سرانجام این ارز در بودجه است به نحوی که تخصیص این ارز برای سال آینده ابتدا از سوی مسئولان دولتی رد و سپس تایید می‌شود. با توجه به اینکه بررسی منابع و هزینه‌های پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال آینده، نشان‌دهنده وجود کسری بودجه شدید در این سال است، طبیعتا دولت برای تامین هزینه‌ها با چالش‌های جدی مواجه خواهد بود. در چنین شرایطی ممکن است با حذف ارز ترجیحی از بودجه با این عنوان که منابع حاصل شده از این کار تحت عنوان حمایت از معیشت یا سلامت مردم هزینه خواهد شد، این منابع به ابزاری برای تامین کسری بودجه دولت تبدیل شود. این استدلال زمانی محتمل‌تر می‌شود که علاوه‌بر پیش‌بینی منابع غیرواقعی برای بودجه 1400، رقم هزینه‌های بخش درمان نیز در سال آینده نسبت به سال 99 رشد 2 برابری داشته و ممکن است مابه‌التفاوت ریالی حذف ارز ترجیحی از بودجه 1400 به سمت تامین بودجه بخش سلامت در سال آینده برود.

این در حالی است که در صورت حذف ارز ترجیحی از بودجه سال آینده، باید دقیقا مشخص شود منابع حاصل از حذف ارز ترجیحی قرار است در چه بخش‌هایی هزینه ‌شود. این در حالی است که محل هزینه‌کرد منابع ایجادشده از حذف احتمالی ارز ترجیحی در بودجه بسیار کلی و غیرشفاف است.

 

شرق: با این بودجه‌نویسی دولت، تورم را سر سفره مردم می‌برد

روزنامه حامی ‌دولت می‌گوید: درآمدهای درج‌شده در لایحه بودجه سال آینده، انتزاعی و به دور از تدبیر است.

شرق درباره امکان تحقق درآمدهای نفتی تعبیه‌شده در لایحه بودجه 1400 نوشت: بر ماهیت بودجه‌بندی لایحه ‌اشکالات متعددی وارد است و طبق روال گذشته نه بر اساس تولید و‌ اشتغال بلکه بر مبنای مصارف بسته شده و به همین علت، تحقق آن در این سال‌ها با ابهام مواجه شده است. عوامل اصلی اقتصادی، هزینه و مصرف نیست بلکه تولید و‌ اشتغال است. دو منبع درآمدی در این بودجه در نظر گرفته شده است. نفت و مالیات که کاملاً به یکدیگر ارتباط دارند ولی کاستی در بودجه ۱۴۰۰ مانع از رونق اقتصادی می‌شود. این بودجه بر اساس کسر بودجه تدوین و مدل بودجه‌نویسی رها شده است چرا که تهیه بودجه انقباضی در شرایط رکود شدید اقتصادی، تحقق آن را به صفر خواهد رساند. مخارج آن را بیش از دخلش می‌رساند و در این شرایط، دولت باید کوچک شود که در این بودجه برعکس عمل شده است. بنابراین ماهیت بودجه ۱۴۰۰ در راستای رونق اقتصادی، تولید و‌ اشتغال نیست و ابزارهای فضای کسب‌وکار هم به شکوفایی اقتصاد و تولید ناخالص کمک چشمگیری نخواهد کرد.

لایحه بودجه بر پایه تولید نفت 2/3 میلیون بشکه در روز تنظیم شده است، با تصور افزایش صادرات که به‌طور غیرواقع‌بینانه تهیه شده است. چرا که بر اساس آخرین اظهارنظرهای حرفه‌ای در حوزه نفت و انرژی، میزان رشد صادرات از وضعیت موجود به وضعیت مدنظر در بودجه ۱۴۰۰ به راهی طولانی‌تر از یک سال نیاز است.  نرخ واقعی رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۹ منفی شش درصد پیش‌بینی شده است در حالی که این نرخ برای بودجه سال ۱۴۰۰ بیش از مثبت سه بر اساس احتمالات گشایش سیاسی در نظر گرفته شده است. این رقم خرد به رشد اقتصادی حدود هشت درصد و یک جهش در نرخ رشد واقعی اقتصادی نیاز دارد. این مجموعه بدون در نظر گرفتن شرایط جاری کشور از مناظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... غیرواقع‌بینانه است. چنین رشد اقتصادی‌ای در بهترین شرایط کشور نیز اتفاق نمی‌افتد، حال چگونه در این اوضاع رکود محقق خواهد شد؟

فارغ از تحقق فروش روزانه 2/3 میلیون بشکه نفت در روز، واگذاری دارایی‌های مالی و شرکت‌های دولتی تحقق پیدا کند یا خیر، بودجه تقدیمی ‌با کسری ۳۲۰ هزار میلیارد تومان مواجه است.

۲۳ درصد از درآمدهای پیش‌بینی شده در این بودجه متعلق به فروش نفت است و این بودجه حدود ۴۱ درصد به فروش نفت کاملاً وابسته است که در شرایط کنونی، تحقق این امر کاملاً انتزاعی است.

نفت ایران در بازارهای جهانی سه تا پنج دلار و در شرایط تحریم حدود ۱۲ دلار با قیمت‌های متعارف جهانی اختلاف دارد و برآورد ۴۰ دلار برای قیمت نفت در این بودجه، از شرایط واقعی فاصله دارد.

درآمدها در بودجه ۱۴۰۰، حدود ۳۱۸ هزار میلیارد تومان با نرخ رشد ۱۰ درصد و واگذاری دارایی سرمایه‌ای ۲۲۵ هزار میلیارد تومان با نرخ رشد ۱۱۰درصدی و واگذاری دارایی مالی مانند فروش اوراق ۳۰۰ هزار میلیارد تومان با نرخ رشد ۹۰ درصدی پیش‌بینی شده است. در صورت عدم تحقق هریک از این موارد به کسری بودجه و افزایش تورم دامن زده خواهد شد. از این رو، بودجه ۱۴۰۰ بودجه تورمی ‌است که بر کسر بودجه بنا نهاده شده است.

 

شرق: اصلاح‌طلبان به بن‌بست استراتژیک رسیده‌اند

یک عضو گروهک ملی مذهبی و طرف مقابل با افراطیون مدعی اصلاحات می‌گوید: گفتمان اصلاح‌طلبی پس از 2 سال همچنان دچار ابهام و تناقض است.

سعید مدنی به روزنامه شرق گفته است: به‌نظر من کنار کشیدن اصلاح‌طلبان در انتخابات نشان‌دهنده به بن‌بست رسیدن استراتژی اصلاحات به مفهوم مرسوم آن بود؛ به این معنی که نیرو‌های اصلاح‌طلب به این نتیجه رسیدند که انتخابات نمی‌تواند در فضای سیاسی موثر باشد و افرادی هم که در انتخابات پیروز می‌شوند، نمی‌توانند تأثیر جدی بر تحولات، سیاست‌ها و برنامه‌ها داشته باشند و به همین خاطر در نهایت از انتخابات به‌عنوان یک استراتژی صرف نظر کردند. البته در آینده شاید روحیه پراگماتیستی و برخی نقاط ضعف، بخش‌هایی از اصلاح‌طلبان را وادار به تجدیدنظر کند و در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کنند؛ اما تکرار و باقی‌ ماندن در استراتژی‌ای که بیش از ۲۰ سال تجربه شده، صحیح نیست. استراتژی رفرمیستی اصلاح‌طلبان زمانی که آقای خاتمی ‌در پایان دوره دوم ریاست جمهوری‌اش گفت رئیس‌جمهور فقط یک تدارکاتچی است، به بن‌بست رسید. این جمع‌بندی صادقانه آقای خاتمی ‌از دو دوره تلاش برای پیشبرد اصلاحات بود و همان موقع باید اصلاح‌طلبان به فکر بازبینی استراتژی‌شان می‌افتادند؛ اما چنین نشد و امروز این بن‌بست استراتژیک بیش از هر زمان دیگر به‌ویژه با تجربه دولت آقای روحانی پیش روی آنان قرار گرفته است.

وی افزود: ایستادن اصلاح‌طلبان پشت نیروهایی مثل آقای روحانی که قادر نیستند در چارچوب سیاست‌های اصلاح‌طلبان عمل کنند، ریسک بزرگی بود که سرمایه اجتماعی آنها را تا حد زیادی بر باد داد. امروز شکست‌های دولت روحانی به درستی پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود و دور از واقع هم نیست. اصلاح‌طلبان تا اواسط دور دوم دولت آقای روحانی کمترین مرزبندی با ایشان نداشتند. در شروع کار دولت روحانی در سال ۱۳۹۲ در مجلاتی مثل مهرنامه آقای روحانی پدیده‌ای معرفی شد که تا آن زمان کشف نشده بود و حتی او را قابل مقایسه با آقای خاتمی‌و دولتش هم نمی‌دانستند. بر اساس این به‌نظر من در مرحله اول علت حضور نداشتن اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس فعلی را باید ناشی از بن‌بست استراتژیک اصلاحات دانست. به علاوه تصمیمات اشتباه مکرر اصلاح‌طلبان بعد از دولت آقای خاتمی ‌و پذیرش مسئولیت نمایندگانی که هیچ تعهدی به اصلاحات نداشتند، طبیعتاً پایگاه اجتماعی آنها را دچار ریزش جدی کرد.

سعید مدنی همچنین با بیان اینکه اصلاح‌طلبان طبقه متوسط را تضعیف کردند، می‌گوید: در جریان اصلاح‌طلبی ‌ترکیبی از لیبرال تا سوسیال، از محافظه‌کار نزدیک به اصولگرا تا رادیکال متمایل به ملی- مذهبی را می‌بینیم. از سوی دیگر بن‌بست اساسی، بن‌بست سیاسی و استراتژیک اصلاح‌طلبی است که در یک فرایند بیش از ۲۰ سال نشان داده پاسخ مناسبی برای حل مسائل جامعه ایران ندارد. این گفتمان دچار بحران است و قادر نیست با زبان مشخصی با طبقات جامعه گفت‌وگو کند. به‌نظر من در انتخابات ۱۴۰۰ شکاف بین اصلاح‌طلبان بیش از گذشته نمودار می‌شود؛ مگر اینکه نیروی جدیدی در اصلاح‌طلبان بتواند گفتمان اصلاح‌طلبی را متناسب با شرایط امروز ایران نوسازی و بازتعریف کند. اصلاح اصلاح‌طلبی امروز مبرم‌ترین و ضروری‌ترین مسئله اصلاح‌طلبان است. شرایط خرداد ۱۳۷۶ با شرایط خرداد ۱۴۰۰ بسیار متفاوت است و اگر نیرویی بخواهد با همان تصور سال ۷۶ از جامعه ایران و صف بندی نیروها و نظام حکمرانی وارد انتخابات شود، باید گفت که سرنوشتی مثل اصحاب کهف خواهد داشت و باید برگردد به غار و به خواب ابدی برود. هیچ کدام از منطق‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی سال ۱۳۷۶ در سال ۱۴۰۰ وجود ندارد.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

همکاری امنیتی ایران، عراق، سوریه و روسیه ادامه دارد

سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق تاکید کرد کمیته چهارجانبه ایران، عراق، روسیه و سوریه به کار خود در زمینه تبادل اطلاعات ادامه می‌دهد. به گزارش ایسنا، تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق در گفت وگو با خبرگزاری ملی عراق (نینا)، تاکید کرد کمیته چهارجانبه امنیتی متشکل از عراق، ایران، سوریه و روسیه به کار خود ادامه می‌دهد. وی گفت: این کمیته که از زمان ورود گروهک تروریستی داعش به عراق و سیطره بر برخی مناطق آن تشکیل شد همچنان در مقر وزارت دفاع به کار خود ادامه می‌دهد و هدف آن تبادل اطلاعات امنیتی میان ۴ کشور ایران، عراق، سوریه و روسیه به منظور مبارزه با تروریسم است.

***

فشار آمریکا دلیل تأخیر بررسی پرونده شهادت سرداران مقاومت

رئیس شورای سیاسی جنبش نجبا با تجلیل از سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس تاکید کرد دولت عراق در پیگیری جنایت ترور این ۲ شهید جدی نیست. به گزارش مرکز ارتباطات و امور رسانه‌ای جنبش نُجَبا، رئیس شورای سیاسی مقاومت اسلامی نُجَبا در گفت‌وگو با «اسلام‌تایمز»، ضمن تجلیل از شهیدان سلیمانی و المهندس، آزادی عراق از شر داعش را یکی از بزرگ‌ترین خدمات آن ۲ فرمانده شهید خواند. حجت‌الاسلام والمسلمین «علی الاسدی» با اشاره به کارشکنی آمریکا و همپیمانانش در روند رسیدگی به پرونده ترور حاج‌قاسم و ابومهدی، از تعلل و انفعال دولت عراق در این رابطه نیز انتقاد کرد. وی همچنین مداخلات خارجی در امور عراق را عامل اساسی در تحقق نیافتن مطالبات مشروع مردم این کشور دانست.

***

پیام قدردانی بیت آیت‌الله یزدی از مردم

بیت مرحوم آیت‌الله محمد یزدی با انتشار پیامی خطاب به مردم، از حضور آنان در مراسم تشییع و خاکسپاری آن مرحوم قدردانی کرد.

در بخشی از این پیام آمده است: «حضور باشکوه و دور از انتظار انبوه مومنان بویژه طلاب و فضلای انقلابی در مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر آن پیرو شایسته و صادق امام قدس سره‌الشریف و یار باوفای رهبری دام‌ ظله‌العالی به‌رغم اهتمام خانواده بر سرعت در مراسم تجهیز و سفارش آن مرحوم برای عدم ایجاد زحمت در این شرایط خاص، جلوه‌ای از حق‌شناسی مردم عزیز نسبت به ایشان بود. خدا را بابت همه الطاف بیکران پیدا و نهانش شاکریم. از خدای سبحان توفیق روزافزون همه مردم عزیز را در حمایت و دفاع همیشگی از نظام اسلامی و دستاوردهای آن، پیروی از رهبر عظیم‌الشأن انقلاب و پیوند با عالمان مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام خواستاریم و برای آن عزیز سفرکرده رضوان خدا و معیت با انبیا و اولیای الهی و شهیدان راه حق در آخرت را مسألت می‌کنیم».

*********************************

روزنامه خراسان**

دقیق تر شدن حساب و کتاب آموزش کارمندان دولتی

طبق ابلاغیه یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، از آن ها خواسته شده با توجه به این که در برخی بررسی ها امتیازبندی های کارمندان، ملاک عمل تعداد ساعت آموزش افراد قرار می گیرد، ضمن تصحیح این روش توجه داشته باشند موضوعات مهم و تخصصی ارزش یکسان با دوره های عادی و ابتدایی نداشته و در صورتی که برای آموزش های تخصصی و ویژه، هر یک ساعت آموزش یک امتیاز برآورد می شود، برای دوره های آموزشی ساده چون یادگیری نرم افزار، آشنایی با دستور العمل ها و سامانه ها، نیم تا یک پنجم امتیاز محاسبه شود.

 

اعتماد آنلاین نوشت: اشرف بروجردی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار کرد: برخی این عقیده را دارند که حتی اگر چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب هم تایید شوند،‌ مردم باز به دلیل گرفتاری‌های این چند سال اخیر رای نخواهند داد و مشارکت بسیار پایین در انتخابات اسفند ۹۸ در خردادماه سال آینده تکرار خواهد شد. بنده این ذهنیت را به طور جدی رد کرده و می‌گویم،‌ مردم ایران به خوبی به اهمیت انتخاب رئیس دولت واقف هستند و فقط کافی است، شورای‌نگهبان فرصت حضور را از چهره‌های اصلاح طلب دریغ نکند.

 

فرارو نوشت: «میلاد حاتمی»؛ یکی از گردانندگان و تبلیغ‌کنندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی به شمار می‌آید و چندین سال است از این طریق پول‌های زیادی را کسب کرده و کلاهبرداری زیادی در این زمینه انجام داده است. وی که از تمام روش‌های غیراخلاقی برای تبلیغ استفاده می‌کند، توسط پلیس ترکیه بازداشت شد. حاتمی، هم اکنون تحویل پلیس مهاجرت ترکیه شده است تا درباره وی تصمیم‌گیری شود.

 

بولتن نیوز مدعی شد: در هفته های گذشته تعدادی از جوانان کردستانی که فریب تبلیغات شبکه های اجتماعی گروهک تروریستی کومله را خورده بودند، از کشور فرار کردند و راهی شمال عراق شدند. در فاصله 80 کیلومتری سلیمانیه در بخش خورمال از توابع استان حلبچه، آسایش این منطقه فریب خوردگان را رویت و آن ها را دستگیر کرد.

*********************************

روزنامه ایران **

پیشنهاد دیپلماسی کرونایی به بایدن

    خبر اول اینکه،   یک روزنامه امریکایی در تحلیلی توضیح داد که مسیر رئیس جمهور منتخب امریکا برای اتخاذ سیاستی چندجانبه در راستای تعامل با ایران دشوار خواهد بود. به گزارش ایسنا، روزنامه لس‌آنجلس تایمز اما در ادامه نوشته است: یک پیشنهاد برای افزایش شانس موفقیت جو بایدن در قبال ایران بدین شرح است: کار را با اعلام این موضوع شروع کند که دولت او از این موضوع اطمینان خواهد داد که ایران بتواند واکسن‌های کووید۱۹ را در بازارهای بین‌المللی بخرد بدون اینکه با خطر نقض تحریم‌های ایالات متحده مواجه شود. دولت ترامپ اعلام کرده که تحریم‌هایش شامل محموله‌ها و اقلام دارویی و بشردوستانه نمی‌شود اما مقررات بوروکراتیک بسیاری روی بانک‌ها، تأمین‌کنندگان کالاها و خدمات و شرکت‌های ترانزیت که خواهان مجوز از امریکا برای انتقال اقلام و محولات دارویی و بشردوستانه هستند، اعمال کرده است. بایدن می‌تواند این فرآیند را تسهیل کند و علاقه خودش را به ایجاد روابط بهتر (با ایران) نشان دهد. بایدن نیازی به این نوع از گرفتاری دیپلماتیک که باعث پیچیده شدن سال اول حضور او در منصب می‌شود ندارد اما این مشکلی است که ترامپ برایش باقی گذاشته است و آزمونی برای تعهد او به منظور رهبری بازگرداندن سیاست خارجی به سمت مسیر چندجانبه‌گرایانه‌ای که اوباما بانی آن بود، خواهد بود.

 

انتقاد مطهری از مجمع تشخیص مصلحت نظام

  خبر دیگر اینکه، علی مطهری، نماینده تهران در مجلس دهم، از تعلل مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی لوایح مرتبط با اف ای تی اف انتقاد کرد.به گزارش«ایران» مطهری در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: «به خاطر اینکه در لیست سیاه اف ای تی اف قرار داریم نتوانستیم پنجاه میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد.«

 

فرماندار ماهشهر برکنار و بازداشت شد

  دست آخر اینکه، محسن بیرانوند، فرماندار ماهشهر با اتهامات مالی دستگیر شده است. به گزارش تابناک به نقل از عصر جنوب، فرماندار بندرماهشهر برکنار و با حکم استاندار خوزستان، شهاب صدیقی به عنوان سرپرست این فرمانداری منصوب شد. فرماندار ماهشهر بعد از برکناری، توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت شده است.

*********************************

روزنامه شرق **

بررسی حملات تلافی‌جویانه علیه روسیه توسط تیم بایدن

نشریه نیوزویک در مطلبی با اشاره به حملات سایبری گسترده به نهادهای مهم کلیدی آمریکا که گفته می‌شود از سوی روسیه انجام شده، از اقدام تیم جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای بررسی پاسخ تلافی‌جویانه به مسکو و تحریم‌های جدید مالی علیه آن خبر داد. به گزارش ایرنا، خبر هک گسترده نهادهای آمریکایی، یکشنبه گذشته پس از دسترسی هکرها به نرم‌افزار «سولار ویندز» SolarWinds (یک شرکت آمریکایی سازنده نرم‌افزار) از ماه مارس منتشر شد. آژانس امنیت سایبری و زیرساخت امنیت (CISA) تحت وزارت امنیت داخلی روز پنجشنبه هشدار داد که این حمله سایبری «خطری جدی» برای دولت آمریکاست. خبرگزاری رویترز هم دیروز یکشنبه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که تیم بایدن گزینه‌های خود را برای پاسخ تلافی‌جویانه به هکرهای روس ارزیابی می‌کند. گزارش شده است که این گزینه‌ها شامل حمله سایبری علیه زیرساخت‌های روسیه و تحریم‌های مالی جدید علیه این کشور رقیب است. بایدن هم در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد بدون اشاره خاص به نام روسیه برای دست‌داشتن در این حمله سایبری گفت: «من می‌خواهم به صراحت بگویم: دولت من امنیت سایبری را اولویت اصلی قرار خواهد داد و ما این رخنه امنیتی را اولویت اصلی خود قرار می‌دهیم. ما امنیت سایبری را به‌عنوان یک ضرورت در سطح دولت بالا خواهیم برد، مشارکت با بخش خصوصی را بیشتر تقویت می‌کنیم و سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت‌ها و پرسنل مورد نیاز را گسترش می‌دهیم. هم‌زمان شرکت سولار ویندز اعلام کرده است که حدود ۱۸ هزار مشتری، بدافزاری را که توسط هکرها بارگذاری شده بود، بارگیری کردند. گزارش شده است که آژانس‌های دولتی از جمله وزارت امنیت داخلی، وزارت خزانه‌داری، وزارت بازرگانی، وزارت دفاع و چندین سازمان دیگر به خطر افتاده‌اند. آژانس امنیت سایبری هشدار داده است که شواهدی درباره هک‌های دیگر وجود دارد که به نرم‌افزار سولار ویندز ارتباطی ندارند.

 

توافق کنگره آمریکا بر سر بودجه کمکی  چک‌های ۶۰۰دلاری در وجه مردم

رهبران دو حزب عمده آمریکا در کنگره بالاخره بعد از ماه‌ها مذاکره، بر سر بودجه کمکی به مردم این کشور به تفاهم رسیدند. کل بودجه بالغ بر ۹۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد و بنا بر آن بسیاری از مردم این کشور مستقیم از دولت پول می‌گیرند. به گزارش بی‌بی‌سی، دولت آمریکا قرار است این بودجه را خرج کسانی کند که شغلشان را از دست داده‌اند و به‌شدت به کمک‌خرج‌های دولت احتیاج دارند. بخشی از پول به کسب‌وکارهای کوچک می‌رسد و بخش دیگری به بیمارستان‌ها و مدارس و بخشی هم صرف توزیع واکسن کرونا می‌شود. میچ مک‌کانل، رئیس فراکسیون جمهوری‌خواهان در مجلس سنا و چاک شومر، رئیس اقلیت دموکرات شامگاه یکشنبه اعلام کردند که دولت برای یاری به افراد بی‌کار و نیازمند بودجه کافی در نظر گرفته است. در رأس یاری‌ها کمک مستقیم ۶۰۰‌میلیون‌دلاری است که بسیاری از شهروندان دریافت خواهند کرد. کمک‌هزینه برای افرادی که بی‌کار شده‌اند نیز به میزان هر هفته ۳۰۰ دلار افزایش می‌یابد. همچنین قرار است کنگره، بودجه دولت آمریکا در ۹ ماه آینده را تصویب کند که حدود یک‌تریلیون‌و چهارصد میلیارد دلار ارزش دارد. بودجه کمکی آمریکا برای کسانی که همه‌گیری ویروس کرونا آنها را بی‌کار و بی‌درآمد کرده تا 10 روز دیگر تعیین می‌شود و شروع سال نوی میلادی به پایان می‌رسد. تصویب کمک‌های جدید، امیدی دوباره برای کسانی است که این روزها با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. از ماه اکتبر به این سو، دولت آمریکا با بودجه موقتی کار می‌کرده است. اگر قانون‌گذاران به نتیجه نمی‌رسیدند هم دولت آمریکا تعطیل می‌شد و هم کسانی که وابسته به بودجه بی‌کاری بودند، بدون کمک می‌ماندند. در بودجه کمکی جدید، مقرر شده که دولت آمریکا به اکثر مردم این کشور حدود 600 دلار بپردازد. پیش‌تر در فصل بهار، دولت آمریکا ۱۲۰۰ دلار به افراد داده بود. دولت امیدوار است که مردم با خرج‌کردن این پول‌ها به چرخش اقتصادی کمک کنند. با این حال، آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر با مشکلات مالی بسیاری روبه‌رو هستند.

*********************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات