«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری روز پنجشنبه درباره روند مذاکرات برجام در وین گفت: «در حال حاضر، پیشرفت مهمی در گفتوگوها بر سر ادامه یافتن پایبندی به برجام حاصل شده و طرفهای مربوطه تمایل سیاسی خود را برای رسیدن به توافق نشان دادهاند».
سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود: «با این حال همچنان اختلافاتی وحود دارند که باید از طریق مذاکرات فشرده حل شوند. چین امیدوار است که طرفهای مربوطه از این موانع عبور کنند و با فوریت بیشتری اقدام کنند و تصمیمات محکم سیاسی در این زمینه را در اسرع وقت اتخاذ کرده و برای حل مسائل باقی مانده، در بستری منعطف و عملگرایانه تلاش کنند».
ونبین گفت: «چین همواره باور دارد که کلید گشایش در مذاکرات، داشتن دیدگاه واقعگرایانه درباره درست و غلط است. مشکل اصلی بحران هستهای ایران خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال فشار حداکثری علیه ایران است. طرف آمریکایی باید تمام تحریمهای یکجانبه علیه ایران را لغو کند و ایران و طرفهای ثالث نیز به پایبندی برهمین اساس بازگردند».
او بیان داشت: «چین همواره در این مذاکرات به شکلی سازنده مشارکت داشته و در حرکت دادن طرفها به سمت اجماع و حل اختلافات، نقش مهمی ایفا کرده است. ما به تلاش برای رسیدن به توافق در سریعترین زمان ممکن و پایبندی به نظام منع گسترش سلاحهای اتمی و تضمین صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه میدهیم».
به دنبال بیش از یک هفته گفتوگوهای فشرده در چارچوبهای دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف، کمیسیون مشترک برجام در ساعت ۲۰:۱۵ چهارشنبه شب به وقت وین در محل گرندهتل این شهر تشکیل جلسه داد.
در این نشست روسای هیأتهای کشورهای عضو برجام به ارزیابی آخرین وضعیت گفتوگوها پرداختند. همه هیأتها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای صورت گرفته تا این مرحله، یک بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفتوگوها در روزهای آتی با هدف یافتن راه حلهایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشدهاند، تاکید کردند.
به گزارش فارس، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه منطقا دور آینده میتواند دور پایانی مذاکرات وین باشد، یادآور شد: «در مذاکرات دیپلماتیک هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست».
ونبین در پاسخ به سوالی درباره شنود رهبران اروپایی توسط آژانس امنیت ملی آمریکا و دانمارک گفت، آمریکاییها باید فوراً به شنود و جاسوسی بی حد و مرز و گسترده علیه دیگر کشورها خاتمه دهند.
او در اینباره گفت: «آمریکا با دستکاری ایستگاههای اصلی، دادههای تلفنهای همراه را سرقت میکند و آنها را به دستگاه جاسوسی تبدیل میکند، کابلهای زیر دریا را مورد رخنه قرار میدهد و برای مقاصد جاسوسی، سیگنالهای محرمانه جمعاوری اطلاعات را در ساختمان نزدیک به صد سفارتخانه و کنسولگری آمریکا در جهان نصب میکند. افشای نحوه جاسوسی آمریکا از متحدان اروپایی تنها نوک کوه یخی از شبکه جهانی سرقت اسرار دیگر کشورها است. آمریکا توضیح در اینباره را به جهان بدهکار است».
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در ادامه از آمریکا درخواست کرد «کار کثیف» سرکوب شرکتهای متعلق به دیگر کشورها به بهانه محافظت از امنیت ملی را متوقف کند.