صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۳۲۵۷۳
موسوی در نشست خبری مطرح کرد؛

حضور ۱۱۵ مقام خارجی در مراسم تحلیف رئیسی/ تمهیدات ترافیکی برای مراسم تحلیف رئیس جمهور

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره جزئیات برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور سیزدهم پرداخت.

سیدنظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه در تشریح چگونگی برگزاری مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران، گفت: پس از انتخابات ریاست جمهوری چند مراسم طبق قانون اساسی برگزار می‌شود، مراسم تنفیذ توسط رهبر معظم انقلاب، مراسم تحلیف و سوگند رئیس جمهور و سپس رأی اعتماد مجلس به کابینه معرفی شده توسط رئیس جمهور این مراسم‌ها هستند که پس از آن، دولت جدید کار خود را آغاز می‌کند.
وی افزود: مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب دوازدهم مرداد ماه برگزار می‌شود و پس از آن طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی مراسم تحلیف یا سوگند رئیس جمهور را در مجلس خواهیم داشت. این اصل قانون اساسی با صراحت بیان می‌کند که مراسم در نشست علنی مجلس برگزار می‌شود و رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان نیز باید در این مراسم حضور پیدا کنند.
موسوی یادآور شد: بنا بر عرف ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری و با توجه به اهمیت حقوقی مراسم تحلیف که نماد مردمسالاری و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در کشور است، این مراسم با حضور میهمانان خارجی و داخلی برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: رئیس مجلس در این مدت ستادی را بر همین اساس تشکیل دادند و کمیته‌هایی در این ستاد فعال شدند تا مراسم باشکوه تحلیف را به عنوان نماد رأی ملت و تعامل دستگاه‌های مختلف نظام برگزار کنند. کمیته‌ها جلسات مختلف و متعددی را در مورد نحوه برگزاری مراسم، دعوت از مهمانان و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا با توجه به شرایط فعلی کشور تشکیل داده‌اند. ستاد برگزاری مراسم تحلیف نیز با هماهنگی ستاد کرونای مجلس تصمیماتی در این خصوص اتخاذ کرده است.
موسوی با بیان اینکه مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۱۴ مرداد ماه مصادف با سالگرد صدور فرمان مشروطیت در مجلس برگزار می‌شود، گفت: ستاد مذکور برای برگزاری این مراسم محدودیت‌های تردد‌های خارجی را نیز در نظر گرفته و با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی و دعوت از مهمانان داخلی و خارجی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به دعوت‌هایی که از کشور‌های مختلف و دولت‌های مختلف شده است، افزود: به طور طبیعی در شرایط فعلی تردد بین کشور‌ها در فضای بین‌المللی از سطح پایینی برخوردار است، اما به رغم این مسئله و بر اساس آماری که داده شده تعداد زیادی از مقامات و شخصیت‌های سیاسی دنیا از حضور در این مراسم استقبال کردند.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار اعلام شده تا این لحظه ۱۱۵ مقام رسمی از ۷۳ کشور جهان اعلام آمادگی برای حضور در مراسم تحلیف کردند؛ از بین این مقامات ۱۰ رئیس کشور در تراز سران کشورها، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه، ۱۰ نفر از وزرای دیگر کشور‌ها و همچنین فرستاده ویژه و نواب روسای مجالس، روسای کمیسیون‌ها و هیأت‌های پارلمانی در این مراسم حضور پیدا می‌کنند. همچنین روسای مقامات ۱۱ سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای، نماینده دبیرکل سازمان ملل، رئیس اوپک و مقاماتی از IPU، اتحادیه اروپا، اوراسیا، اتحادیه بین‌المجالس کشور‌های اسلامی و آسیایی، سازمان اکو، سیکا و D۸ برای حضور در این مراسم دعوت شدند و اعلام آمادگی کردند.
موسوی یادآور شد: همچنین نمایندگان و شخصیت‌های برجسته ادیان و مذاهب مختلف جهان دعوت شده و برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کردند؛ شخصیت‌های مهم فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام نیز حضور پیدا خواهند کرد و این افراد طی روز‌های آینده وارد تهران خواهند شد؛ برای تردد این مقامات، رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا شرایطی در نظر گرفته شده، همچنین تمهیداتی به لحاظ ترافیکی اندیشیده شده که توسط مسئولان مربوطه به سمع و نظر مردم تهران می‌رسد تا مشکلی برای شهروندان تهرانی ایجاد نشود.
وی با اشاره به حضور مهمانان داخلی و دعوت از مقامات ومسئولان مختلف گفت: با توجه به تعداد بالای مهمانان خارجی و محدودیت‌های شرایط کرونا، تعداد کمتری میهمان داخلی نسبت به ادوار گذشته دعوت شده، لذا از کسانی که در ادوار گذشته به مراسم تحلیف دعوت می‌شدند و در این دوره امکان دعوت از آن‌ها را نداشتیم، عذرخواهی می‌کنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ارتباط با پوشش رسانه‌ای مراسم تحلیف یادآور شد: ۴۰۰ نفر از رسانه‌های داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری اعلام آمادگی کردند که به دلیل شرایط کرونا و با توجه به تمهیدات و بستر‌های لازم از ۱۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی دعوت به عمل آمده است. علاوه بر خبرنگاران داخلی بیش از ۳۰ کشور نماینده رسانه‌ای خود را در این مراسم خواهد داشت.
موسوی همچنین افزود: در این مراسم طبق ادوار گذشته تحلیف و سوگند رئیس جمهور از اهمیت برخوردار است که پس از آغاز نشست علنی و خیرمقدم توسط رئیس مجلس، طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی مراسم سوگندنامه اجرا می‌شود و پس از آن به طور رسمی سکان اداره کشور به رئیس جمهور منتخب داده می‌شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا از کشور عربستان سعودی نیز مقاماتی در مراسم تحلیف حضور پیدا خواهند کرد، گفت: جزئیات مربوط به حضور مهمانان خارجی هنوز قطعی نیست و در روز‌های آینده به طور دقیق‌تر اعلام خواهیم کرد.
موسوی در پایان از برگزاری جشنواره رسانه بهارستان خبر داد و گفت: در این جشنواره آثار تولیدی رسانه مرتبط با پارلمان دریافت، ارزیابی و داوری می‌شود، محور‌های جشنواره، نظارت میدانی نمایندگان، نظارت بر عملکرد دولت، تقویت قانونگذاری و شفاف‌سازی است، افراد تا ۱۵ مرداد فرصت ارسال آثار خود را دارند و آثار برگزیده همزمان با روز خبرنگار معرفی و از آن‌ها تقدیر می‌شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا رئیس جمهور منتخب روز چهاردهم لیست کابینه جدید را به مجلس ارائه می‌کند یا خیر، گفت: بر اساس ماده (۲۰۲) آیین‌نامه داخلی مجلس رئیس‌جمهور موظف است حداکثر ظرف مدت دو هفته پس از انجام مراسم تحلیف، ضمن تقدیم برنامه کلی، اسامی وزرای پیشنهادی وزارتخانه‌ها را که دارای تجربه و تخصص مرتبط هستند به همراه شرح حال، برنامه‌ها، سوابق و سمت‌های علمی و اجرائی و سایر امتیازات قابل استناد، به مجلس تسلیم کند لذا رئیس جمهور منتخب تا دو هفته فرصت دارد و در این زمینه هنوز خبر قطعی به ما نرسیده است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات