تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۳۴۶۰۵

اخبار ویژه ۲۵ آبان

روزنامه کیهان**

تضمین می‌خواهیم چه کار؟ فقط مذاکره به هر قیمت!

یک روزنامه زنجیره‌ای با وجود اینکه می‌گوید: برجام فاقد تضمین است، ضمنا ادعا می‌کند مذاکرات وین باید از همان جایی‌که متوقف شده، ادامه پیدا کند.
روزنامه آرمان از قول یک کارشناس حامی‌برجام نوشت: با توجه به تضمینی که ایران می‌خواهد باید گفت در عرصه بین‌المللی تضمین شاخصه‌هایی دارد. در مورد برجام یا هر قراردادی زمانی تضمین پشت آن است که در کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) تبدیل به قانون شود.
ولی وقتی رئیس‌جمهور آمریکا یک چیزی را امضاء می‌کند به آن فرمان اجرایی (EXECUTIVE ORDERS) گفته می‌شود. باراک اوباما در زمان ریاست جمهوری با توجه به ترکیب جمهوری‌خواهان در کنگره متوجه شد که امکان تصویب آن وجود ندارد و لذا برجام را به‌صورت فرمان اجرایی امضاء و برای اجرا ابلاغ کرد که هر رئیس‌جمهور بعدی می‌تواند آن را لغو کند. در حقیقت برجام مخفف «برنامه جامع اقدام مشترک» است، پس قرارداد نیست چرا که قرارداد ویژگی و مراحل و تضمین‌های خاص خودش را دارد. تنها تضمینی که داده شد قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است که عملاً اجازه نداده که هیچ کشوری از برجام خارج شود. همان طور که آمریکا از برجام خارج شد، ایران هم می‌توانست خارج شود و همچنین سایر کشور‌ها خارج شوند. چرا که یک برنامه است نه یک قرارداد.
وی در عین حال درباره دور جدید مذاکرات گفته است: جناب آقای باقری می‌گویند آغاز مذاکرات است، وقتی کلمه آغاز را به کار می‌بریم یعنی شش دور مذاکرات قبلی توسط تیم قبلی مذاکره‌کننده به کنار و از سر نو دوباره شروع کنیم. آمریکا و سایر کشور‌ها معتقد هستند که نه! از همان جایی‌که متوقف مانده باید شروع کنیم. اینکه آقای باقری برای گرفتن امتیاز این سخن را گفته یا راهبرد ایران این است، معلوم نیست. اما اگر بخواهیم از آغاز مذاکرات را شروع کنیم دوباره به پروسه طولانی مذاکرات و تحریم‌ها هم هر روز اثر بیشتری بر ایران می‌گذارد و مشکلات ایران و طرف‌های مقابل هم افزون می‌شود، چرا؟ چون ایران روز به روز دارد به نقطه‌گریز نزدیک‌تر می‌شود و برای هر دو طرف مشکلات افزون‌تر خواهد شد.
این کارشناس قلّابی توضیح نداده که اگر برجام به بیان وی فاقد تضمین است، چرا باید در احیای آن (دادن مجوز بازگشت آمریکا به توافق و دسترسی‌اش به مکانیسم تحریمی ماشه) عجله کرد؟!
همچنین تأکید بر ادامه مذاکرات از همان‌جا که متوقف شده، در حالی است که دولت بایدن در شش دوره مذاکره، حاضر نشد هیچ تعهد و تضمینی مبنی بر اینکه دولت بعدی آمریکا یا حتی دولت فعلی مجدداً برجام را زیر پا نگذارد، ارائه کند! ضمن اینکه حاضر نیست برای نشان دادن صداقت، تحریم‌های پسابرجامی را لغو کند و حال آنکه این اقدام، نقض همه‌جانبه برجام بوده است.
ضمنا این سؤال اساسی همچنان سرجای خود باقی است که دولت سابق چگونه با وجود اطلاع از غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و عدم ارائه تضمین کافی، حاضر نشد قبل از شروع اجرای تعهدات طرف مقابل (لغو تحریم‌ها)، همه تعهدات خود در تعطیلی برنامه هسته‌ای در کمتر از دو ماه را به اجرا بگذارد و ناچار شود به مدت ۳ سال در دولت ترامپ و به مدت ۴-۵ ماه در دولت بایدن مجدداً پای میز مذاکرات بی‌حاصل بشینند؟!

خلاصه آنچه در برجام اتفاق افتاده و ماجرای ۶ دوره مذاکره اخیر نشان می‌دهد دولت ذوق‌زده از توافق، نه روز اول مذاکرات (قبل از برجام) و نه در ۶ دوره اخیر، به چیزی به‌عنوان «تضمین و اجرای تعهدات آمریکا» فکر نکرده و برخی حامیان آن هم با وجود عبرت‌های برجام، باز هم مدعی‌اند که نباید در این‌باره جدیت و دقت به خرج داد!

بیزینس اینسایدر: موضع ایران درباره برجام محکم است

یک پایگاه خبری آمریکایی، عمل نکردن بایدن به وعده خود را از موانع مهم احیای برجام برشمرد.
پایگاه خبری «بیزینس اینسایدر» در گزارشی نوشت: علیرغم وعده‌های گوناکون بایدن مبنی بر اینکه احیای توافق برجام یکی از اولویت‌های دولت وی است، در عمل چنین چیزی را شاهد نبوده‌ایم.
هفته گذشته، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران «علی باقری کنی» اعلام کرد که ایران از تاریخ ۲۹ نوامبر سال جاری میلادی، مذاکرات هسته‌ای با غرب را از سر خواهد گرفت. این در حالی است که بیش از چهار ماه از آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و طرف‌های بین‌المللی برجام در وین می‌گذرد. 
این وقفه طولانی در کنارِ تفاسیر متفاوتی که ایران و آمریکا از مواضعِ مذاکراتی خود دارند، سؤال‌های زیادی را در این رابطه ایجاد کرده که آیا اساسا برجام احیا شدنی است یا خیر؟
در ماه‌های گذشته، ایران به‌دلیل جابه‌جایی دولت در این کشور، تا حدی در روند مذاکرات ایجاد وقفه کرده است. در این رابطه عده‌ای معتقدند که تیم سیاست خارجی دولت «ابراهیم رئیسی» در حال بررسی وضعیت و تعریف راهبرد‌های خاص خود جهت شرکت در مذاکرات هسته‌ای بوده است. از سویی، برخی مخالفان ایران نیز بر این باورند که ایران عملا با ایجاد وقفه در روند مذاکرات، توانمندی‌های هسته‌ای خود را بیش از پیش توسعه بخشیده است. این مسائل موجب شده‌اند تا زنگ خطر برای آمریکا و شرکای اروپایی آن به صدا درآید، زیرا آن‌ها انتظار داشته‌اند که روند مذاکرات با ایران در مسئله برجام، خیلی زود به نتیجه برسد و بار دیگر محدودیت‌های گسترده‌ای بر برنامه اتمی ایران تحمیل شود.
با این همه، هنوز هم ایران و آمریکا در مورد مسائل کلیدی با یکدیگر اختلاف نظر دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به اینکه: کدام کشور ابتدا باید به تعهدات برجامی خود بازگردد؟، مسئله لغو تحریم‌ها علیه ایران، بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران، اعطای تضمین‌های طولانی مدت جهت حراست از ماهیت توافق برجام، و همچنین ادعا‌های آمریکا جهت انجام مذاکرات گسترده‌تر با ایران در مورد مسائلی ورای توافق برجام (نظیر توان موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران) اشاره کرد. 
ایران در رابطه با این موضوع که چه کشوری باید ابتدا به توافق برجام بازگردد، موضعی کاملا محکم و ثابت دارد. تهران خواهان آن است که واشنگتن نخستین گام را بردارد و تمامی تحریم‌هایی را که علیه ایران از سال ۲۰۱۸ میلادی وضع شده‌اند، لغو کند. هنگامی که لغو تحریم‌ها از منظر ایران راستی‌آزمایی شود، ایران نیز اعلام کرده که بار دیگر به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت. این موضعِ ایران ناشی از درسی است که این کشور در چهارچوب توافق برجام آن را فراگرفته است. ایران بلافاصله پس از انعقاد برجام، به تعهدات خود عمل کرد، اما با این حال با گذشت زمان متوجه شد که طرف‌های غربی در عمل به تعهدات خود و لغو تحریم‌ها علیه این کشور، به درستی عمل نمی‌کنند. امری که حامل آسیب‌هایی جدی برای ایران بوده است. 
موضوع دیگر، مسئله ارائه تضمین‌های لازم در این رابطه است. تهران قویا مایل است تا در برابر هرگونه خروج احتمالی مجدد دولت آمریکا از چهارچوب توافق برجام، موانعی را ایجاد کند تا از بروز شوک‌های جدید در آینده به اقتصاد خود جلوگیری کند. از این رو، قویا از دولت بایدن می‌خواهد تا تضمین‌های لازم مبنی بر اینکه آمریکا، در آینده از توافق برجام خارج نخواهد شد را به ایران ارائه کند. 
با این حال، دولت بایدن اعلام کرده که قادر نیست به جایِ دولت‌های آتی آمریکا در این رابطه تضمینی بدهد. عجیب آنکه حتی اخیرا برخی منابع خبری گزارش داده‌اند که دولت بایدن از دادنِ این تعهد که در دوران حضور خود در قدرت نیز از نقض توافق برجام خودداری خواهد کرد هم طفره رفته است (حتی به فرضِ تبعیت ایران از مفاد توافق برجام). این مسئله در نوع خود نقشی جدی در بن‌بستِ ایجاد شده کنونی در رابطه با احیای توافق برجام بازی می‌کند. 
باید توجه داشت که برنامه هسته‌ای ایران به نحو قابل ملاحظه‌ای پیشرفت کرده است. در ژانویه ۲۰۲۱، در پیِ تصویب قانونی از سوی مجلس ایران (قانونی که پس از ترور «محسن فخری زاده» دانشمند هسته‌ای ایران تصویب شد)، تهران غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۲۰‌درصدی را آغاز کرد. پس از انجام خرابکاری در تاسیسات اتمی نطنزِ ایران در ماه آپریل، تهران سطح غنی‌سازی خود را به بیش از ۶۰ درصد رساند. بر اساس اخبار و اطلاعات مختلف، تا روز ۳۰ ماه آگوست سال جاری میلادی، ایران ۲۴۴۱ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در اختیار داشته که این میزان به مراتب بالاتر از ۲۰۲.۷ کیلوگرمی است که در قالب توافق برجام برای ایران تعیین شده است. جدای از این‌ها، مسئله بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران نیز به یک چالش جدی و اساسی تبدیل شده است. ایران در شرایط کنونی تا حد زیادی سطح دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات اتمی خود را محدود کرده و مثلا اجازه دسترسی بازرسان به تاسیسات تولید سانتریفیوژ «تسا» کرج را نمی‌دهد. اضافه بر این، تهران بر این باور است که با توجه به عقب‌نشینی دولت بایدن از افغانستان و طرح انتقادات گسترده از آن در کنگره آمریکا و همچنین ناتوانی بایدن در تصویب «لایحه زیرساخت‌های مدنظر خود برای آمریکا، شخص رئیس‌جمهور آمریکا چندان مایل نیست که جهت حراست از توافق برجام دست به سرمایه‌گذاری سیاسیِ چندانی بزند. درست به دلیل همین موضعِ ضعیف دولت بایدن در آمریکاست که ایران سعی دارد تا جای ممکن از فرصت استفاده کرده و امتیاز‌های لازم را از آن بگیرد. 
از طرفی باید توجه داشت که علی‌رغم وعده‌های گوناگون بایدن مبنی بر اینکه احیای توافق برجام یکی از اولویت‌های اساسی دولت وی است، در عمل یک‌چنین چیزی را شاهد نبوده‌ایم. همین رویکرد بایدن عملا موجب شده احیای توافق برجام با تاخیر رو به رو شود و حتی با تنش‌های قابل توجهی نیز همراه گردد. 

بایدن عملا از ترس انتقادات گسترده از وی در کنگره آمریکا، از طرح مشوق‌های کافی و لازم به ایران جهت احیای برجام خودداری می‌کند. بایدن حتی از اعطای کمک‌های انسان دوستانه به ایران در بحبوحه پاندمی ویروس کرونا نیز خودداری کرد. امری که عملا نمودی از تداوم «کارزار فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران در دولت بایدن بوده است و در نوع خود بر شدت بدبینی ایران به آمریکا افزوده است.

عصر ما: درگیری کرباسچی و برخی اعضای کارگزاران دامنه‌دار است

یک کانال تلگرامی وابسته به اصلاح‌طلبان می‌گوید: تقابل کرباسچی و برخی اعضای کارگزاران، به ماجرای تغییر دبیرکل حزب محدود نخواهد شد.
به گزارش نامه‌نیوز، «عصر ما» با اشاره به اختلافات دامنه‌دار که منجر به کناره‌گیری (برکناری) غلامحسین کرباسچی از دبیرکلی حزب و همچنین تعطیلی روزنامه «سازندگی» شد، نوشت: روزنامه سازندگی امروز هم روی پیشخوان نبود و جدی جدی تعطیل شد! سرنوشت این روزنامه حزبی، اما از جهاتی قابل توجه است.
جدا از معنادار بودن حذف یک رسانه که می‌توانست نقش به‌سزایی در انتقاد از دولت و مجلس غیر همسو داشته باشد، خاصه در این مقطع زمانی، باید به نکات دیگری هم توجه کرد.
مثلا اینکه احتمالا این اولین پاسخ و واکنش رسمی غلامحسین کرباسچی به کارگزارانی‌هایی است که او را با آن مواضع به دور از اصلاحات و در زاویه با خاتمی کنار گذاشتند.
کرباسچی در توضیحات خود به بدهی سنگین و عدم همراهی اعضای حزب و البته استعفای سردبیر اشاره کرده بود، اما این‌طور که به نظر می‌رسد که خواسته تا با این اقدام نشان دهد، ناسازگاری با او به دریغ کردن یک رسانه موثر می‌انجامد.

نکته دیگر اینکه کرباسچی بدون «سازندگی» بی‌رسانه نمی‌ماند و می‌تواند با «آگاهی نو» به مدیرمسئولی و سردبیری محمد قوچانی مسیر خود را به موازات کارگزاران طی کند. تقابل کرباسچی و سایر کارگزارانی‌ها، اما قطعا به همین‌جا و دعوای رسانه‌ای ختم نخواهد شد.

شورای روابط خارجی اروپا: لغو عملی تحریم‌ها حق ایران است

سایت شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی تأکید کرد: ۵+۱ باید درباره لغو واقعی و نه کاغذی تحریم‌ها به ایران تضمین بدهد.
پایگاه اینترنتی ecfr.eu در گزارش خود می‌نویسد: چند ماه پس از اجرای برجام، آشکار شد که به دلیل کاستی‌های لغو تحریم‌ها، بازهم امکان فروپاشی توافقات تجاری‌ای که پس از لغو تحریم‌های ثانویه آمریکا قانونی شده بود، وجود دارد. برای پرهیز از چنین مشکلی گروه ۵+۱ باید تضمین‌هایی به ایران بدهد تا تهران اطمینان حاصل کند که لغو تحریم‌ها نه فقط روی کاغذ، بلکه در عمل هم اجرا خواهد شد. آینده بلندمدت برجام به اعتبار این تعهدات بستگی دارد. مزایای پدید آمده پس از برجام، به هیچ عنوان به پای مزایای عادی‌سازی روابط اقتصادی بین طرفین، آن‌گونه که در برجام پیش‌بینی شده بود، نمی‌رسد.
نویسنده تحلیل با اذعان به اینکه ایران امسال با وجود تحریم‌های حداکثری آمریکا توانسته بالغ بر ۱/۲ میلیون بشکه در روز بطور متوسط نفت بفروشد، تصریح می‌کند: تحریم‌ها مانع دسترسی بانک مرکزی ایران به منابع ارزی مسدودشده به ارزش بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار شده است طبق ارزیابی‌های صندوق بین‌المللی پول، ایران در حال حاضر فقط به یک چهارم این ذخایر ارزی دسترسی دارد.

نویسنده گزارش در ادامه به برخی وعده‌های اقتصادی غرب در برجام اشاره کرده که توسط دولت آمریکا زیر پا گذاشته شد.

اکونومیست: قدرت موشکی- پهپادی ایران کابوس آمریکا و اسرائیل است

یک مقام ارشد ارتش آمریکا با اشاره به پیشرفت‌های موشکی و پهپادی ایران گفت: آمریکا دیگر برتری هوایی گذشته را ندارد. ما پیش از پیشرفت‌های ایران، به مالکیت آسمان‌ها عادت کرده بودیم.
نشریه اکونومیست به نقل از آرون استین در موسسه پژوهشی سیاست خارجی فیلادلفیا نوشت: ایران در حوزه پهپادی با روش مهندسی معکوس به پیشرفت‌های وسیعی دست یافته است.
ایران، روی موشک‌های بالیستیک، موشک‌های کروز و پهپاد‌ها سرمایه‌گذاری گسترده‌ای انجام داده است. برخلاف هواپیما‌های بدون سرنشین کشور‌های پیشرفته، پهپاد‌های ایرانی هم برای پایش و هم برای حمله استفاده می‌شوند. سادگی پهپاد‌ها باعث می‌شود خطر واقعی آن‌ها به چشم نیاید.
این موضوع باعث نگرانی اسرائیل شده است به‌ویژه از زمانی که یک پهپاد ساخت ایران بر فراز آسمان این کشور پرواز کرد بدون اینکه ردیابی شود. ایران برای هدایت پهپادهایش از پیوند‌های ماهواره‌ای استفاده نمی‌کند. بلکه از کنترل‌های رادیویی یا GPS به‌کاررفته در ماشین‌های ناوبری ماهواره‌ای استفاده می‌کند.

اسرائیل پیشگام استفاده از پهپاد‌های یکبارمصرف و انتحاری برای از بین بردن پدافند هوایی اعراب در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بود و اکنون برای دفاع در برابر پهپاد‌های ایرانی به سختی تلاش می‌کند. اما ردیابی پهپاد‌های ایران دشوار است، چرا که آن‌ها اغلب کوچک هستند، در ارتفاع پایین و با سرعت کم‌پرواز می‌کنند و هیچ سیگنالی نمی‌دهند.

**************

روزنامه وطن امروز**

پول‌های بلوکه ایران به تدریج در حال آزادسازی است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه ۵/۳ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه ایران در خارج از کشور آزاد و وارد چرخه اقتصادی شده است و اینکه این پول‌ها مربوط به دارایی‌های بلوکه ایران در کدام یک از کشورهاست و آیا وزارت امور خارجه این مسائل را تأیید می‌کند، گفت: عموما درباره این مسائل اطلاعات ریزی از سوی وزارت امور خارجه داده نمی‌شود و بانک مرکزی اگر مصلحت بداند در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کند و مسائل را در میان می‌گذارد. وی ادامه داد: همان‌طور که پیش از این گفته‌ام ما منابع متعددی در خارج از کشور داریم که در حال آزادسازی تدریجی آن‌ها هستیم و اگر امروز کالا‌های اساسی وارد کشور می‌شوند به این معنی است که این پول‌ها به صورت تدریجی در حال آزاد شدن هستند و آن‌ها از یک منبع نبوده‌اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره ادامه مذاکرات وین، گفت: تمرکز ما در وین رفع همه تحریم‌هایی است که به صورت غیرقانونی توسط آمریکا علیه کشورمان اعمال شده است. آنچه برای ما مهم است رفع تحریم‌هاست. خطیب‌زاده درباره مذاکرات ایران و عربستان و اظهارات وزیر خارجه این کشور نیز تصریح کرد: تحول جدیدی شکل نگرفته است و ما منتظر هستیم جدیت را در طرف مقابل ببینیم.

***

برای حضور در «اجلاس آیونز»
دریادار «ایرانی» به فرانسه سفر کرد

فرمانده نیروی دریایی ارتش برای شرکت در هشتمین اجلاس بین‌المللی فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیونز) به فرانسه سفر کرد.
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به دعوت همتای فرانسوی خود برای شرکت در هشتمین اجلاس فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیونز) به فرانسه سفر کرد. دریادار ایرانی درباره اهداف سفرش گفت: محوریت اجلاس آیونز بحث امنیت اقیانوس هند است که کشور‌های حاشیه این اقیانوس در ابعاد مختلف بویژه مقابله با دزدی دریایی، ایمنی دریایی و کمک‌رسانی به شناور‌هایی که در اضطرار قرار می‌گیرند به آن اهتمام دارند. وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ۲ سال ریاست اجلاس آیونز را بر عهده داشت و اکنون هم ریاست کمیته امنیتی را بر عهده دارد، اظهار کرد: ما با هدف ارائه گزارشی از فعالیت‌های کمیته امنیتی و برنامه‌های آینده از جمله برنامه‌ریزی برای برگزاری رزمایش دریایی در قالب کشور‌های حاشیه اقیانوس هند در این اجلاس حضور پیدا کرده‌ایم. فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه کتابی نوشته‌ایم که زبان مشترک برای انجام عملیات در دریا خواهد بود، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین سندی را آماده کرده و در این اجلاس به فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند ارائه می‌کند که در آن بحث امنیت این پهنه آبی تضمین خواهد شد که این هم هدف دوم ما از شرکت در این اجلاس خواهد بود.
دریادار ایرانی تاکید کرد: آنچه در حاشیه اجلاس آیونز دنبال خواهیم شد برگزاری دیدار‌های دوجانبه، سه‌جانبه و چندجانبه با اولویت بیشتر ارتقای سطح روابط دریایی خواهد بود. زبان دریا زبان مشترک همه کشورهاست. شرایط دریا شرایطی است که امنیت و صلح را برای جهان به ارمغان می‌آورد. وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در یک دهه گذشته به جهانیان نشان داد این توانمندی را دارد که بخوبی و با اقتدار، امنیت را در شمال اقیانوس هند برقرار کند. فعالیت راهبردی نیروی دریایی ارتش همواره مورد توجه سازمان‌های بین‌المللی قرار گرفته و این مهم به برکت فرمانی است که ما از فرماندهی معظم کل قوا دریافت کردیم و ابلاغ شد که به طور ویژه به منظور مقابله با تروریسم دریایی حضور جدی داشته باشیم.

***

وال‌استریت ژورنال:
تاریخ سفر گروسی به تهران در حال نهایی شدن است

خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در توئیتی به نقل از یک منبع اعلام کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده ایران از «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس برای سفر به تهران دعوت کرده است و به نقل از این منبع افزود تاریخ سفر گروسی در حال نهایی شدن است. «لارنس نورمن» در ادامه به نقل از همین منبع افزود بخشی از تاخیر در تاریخ سفر گروسی به تهران به دلیل در قرنطینه قرار گرفتن «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در پی ابتلا به کرونا است.

***

نخستین جلسه کمیته تحقیق پرونده ترور شهید سلیمانی برگزار می‌شود

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت:‌نخستین جلسه کمیته تحقیق مشترک پرونده ترور شهید سلیمانی سوم و چهارم آذر در کشور عراق برگزار می‌شود. کاظم غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در جریان جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به حکم دادگاه رتردام هلند درباره عضو گروهک تروریستی الاحوازیه، گفت: در کیفرخواست این فرد ۴ اتهام وجود داشت که دادگاه هر ۴ اتهام را تایید کرد. وی افزود: با توجه به دستگیری اخیر ۳ فرد از گروهک تروریستی الاحوازیه در دانمارک، صدور چنین حکمی در اروپای غربی مهم است. غریب‌آبادی همچنین از برگزاری نخستین جلسه کمیته تحقیق مشترک پرونده ترور شهید سلیمانی در روز‌های سوم و چهارم آذر در کشور عراق خبر داد.

**************

روزنامه خراسان**

۷۵۰ هزار خانوار از موتور و دوچرخه پیاده شدند

نود اقتصادی - طی سال گذشته حدود ۷۵۰ هزار خانوار شهری و روستایی مالکیت موتورسیکلت و دوچرخه را از دست داده‌اند که ممکن است فروخته باشند یا حتی به سرقت رفته باشد. براساس آمار‌های مرکز آمار ایران در مناطق شهری کشور مالکیت موتورسیکلت از ۱۴.۱ درصد در سال ۹۸ به ۱۲.۷ درصد در سال ۹۹ رسیده است. در مناطق روستایی نیز این میزان از ۲۷.۲ درصد به ۲۴.۷ درصد کاهش یافته است. با احتساب ۲۲ میلیون و ۲۲۸ هزار خانوار شهری و ۷ میلیون و ۴۴۵ هزار خانوار روستایی، در سال گذشته ۴۹۷ هزار و ۳۱۷ خانوار در مناطق شهری و روستایی کشور مالکیت موتورسیکلت را از دست داده‌اند.

دفاع سعید محمد از مناطق آزاد در برابر اتهام قاچاق

مهر-به تازگی سعید محمد دبیر مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی، با اشاره به این که درک نکردن صحیح نسبت به مناطق آزاد، مهم‌ترین مشکل این حوزه است، اظهار کرد: «مطالبی که درخصوص واردات و قاچاق در مناطق آزاد مطرح می‌شود، مطلبی سطحی و بی‌اساس است.» جالب‌تر آن که پیشتر وزیر امور اقتصادی و دارایی و شخص رئیس‌جمهور در اظهارات متعددی از عملکرد این مناطق انتقاد داشته است و حتی در احکام جداگانه صادر شده برای دبیر جدید، مطالبه سامان‌دهی اوضاع این مناطق به چشم می‌خورد.

ثبت نام در نهضت ملی مسکن تا ۱۵ آذر تمدید شد

مهر - معاون وزارت راه و شهرسازی از تمدید ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن تا نیمه آذر امسال خبر داد. محمودزاده افزود: در پی افزایش تقاضای تمدید مهلت ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن، نام‌نویسی در این طرح که تا پیش از این ۲۸ آبان به اتمام می‌رسید، تا ۱۵ آذر تمدید شده است. وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند ثبت‌نام در مرحله اول نهضت ملی مسکن را در سامانه مربوط به نشانی saman.mrud.ir انجام دهند.

خبر افزایش کارمزد خدمات بانکی قدیمی است

تسنیم – مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد این بانک امسال مصوبه‌ای درباره افزایش کارمزد خدمات بانکی نداشته است. مصطفی قمری وفا، مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: بانک مرکزی امسال مصوبه‌ای درباره افزایش کارمزد خدمات بانکی نداشته و فیلمی که امروز با موضوع مصوبه افزایش کارمزد خدمات بانکی در شبکه‌های اجتماعی در حال انتشار است مربوط به امسال نیست.

رئیس سازمان بورس: قیمت خودرو طی روز‌های آینده اصلاح می‌شود

تسنیم - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از اصلاح قیمت خودرو در ستاد تنظیم بازار در روز‌های آینده خبر داد و گفت: سیاست دولت در بلندمدت پرهیز از قیمت گذاری دستوری است. مجید عشقی درباره اصلاح قیمت خودرو گفت: با پیگیری‌های سازمان بورس و وزیر اقتصاد و در جلساتی که با حضور وزیر صمت و رئیس جمهور برگزار شد، مقرر شد اصلاح قیمت خودرو مجدد در ستاد تنظیم بازار بررسی شود که به زودی نتیجه آن اعلام می‌شود. وی تصریح کرد: بسیاری از صنایع مانند فولاد و پتروشیمی شامل قیمت گذاری دستوری نیستند، در برخی از صنایع شاهد قیمت گذاری دستوری هستیم که سیاست کلی دولت این است که قیمت گذاری دستوری برداشته شود.

**************

روزنامه ایران**

حکم دادگاه اروپایی برای عضو گروهک تروریستی الاحوازیه

خبر اول اینکه، کاظم غریب‌آبادی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به حکم دادگاه روتردام هلند در خصوص عضو گروهک تروریستی الاحوازیه، گفت: در کیفرخواست این فرد ۴ اتهام وجود داشت که دادگاه هر ۴ اتهام را تأیید کرد. به‌گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، او اضافه کرد: با توجه به دستگیری اخیر سه فرد از گروهک تروریستی الاحوازیه در دانمارک، صدور چنین حکمی در اروپای غربی مهم است. غریب آبادی همچنین از برگزاری نخستین جلسه کمیته تحقیق مشترک پرونده ترور شهید سلیمانی در روز‌های سوم و چهارم آذر و در کشور عراق خبر داد.

سخنگوی دولت، «داماد» کیست؟!

خبر دیگر اینکه، صراط نیوز نوشت که علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم نسبت سببی و نسبی با هیچ یک از مسئولین نداشته و پدر همسر وی نیز یک راننده تاکسی است. گفتنی است، جهرمی متولد سال ۱۳۶۴ و رئیس سابق مرکز وکلای قوه قضائیه بوده است.

انتخاب یک مهندس الکترونیک برای امامت جمعه موقت سمنان

دست آخر اینکه، نماینده، ولی فقیه در استان سمنان در حکمی، یک روحانی مهندس را به‌عنوان امام جمعه موقت سمنان منصوب کرد. به گزارش فارس، حجت‌الاسلام «محمدعلی قدس‌پور» امام جمعه موقت جدید سمنان متولد سال ۱۳۵۵ و دارای دانشنامه لیسانس مهندسی الکترونیک از دانشگاه سمنان است. او در عین حال خارج فقه و اصول را نزد اساتیدی، چون آیت‌الله شیخ جواد تبریزی گذرانده است. مدیریت پروژه‌هایی همچون طراحی نرم‌افزار هوشمند درایت‌الثقلین مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و سیستم خبره اعتبارسنجی روایت را برعهده داشته است.

**************

روزنامه شرق**

دیدار محمد بن‌زاید با اردوغان در ترکیه

روزنامه ایندیپندنت فاش کرد که محمد بن زاید آل‌نهیان، ولیعهد ابوظبی به‌زودی برای دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه پس از گذشت حدود ۱۰ سال به ترکیه سفر می‌کند. این روزنامه به نقل از منابع اماراتی مطلع نوشت انتظار می‌رود ولیعهد ابوظبی که در‌واقع او زمام‌دار امور در امارات متحده عربی است، برای گفتگو با اردوغان وارد ترکیه شود. به گفته منابع ترک، این سفر در چندروز آینده انجام شود، اما موعدی برای آن مشخص نکردند.
به نوشته ایندیپندنت، منابع مذکور گفتند اقتصاد مهم‌ترین موضوع برای گفت‌وگوی بین طرفین و از بارزترین مسائل مورد بررسی، افتتاح یک راه تجاری بین ترکیه و امارات از طریق ایران برای کوتاه‌ترشدن مدت سفر‌های تجاری است.
روابط ترکیه و امارات در سال‌های گذشته به دلایلی مانند حمایت ترکیه از قطر، پرونده لیبی، سوریه و یمن و اتهام‌زنی متقابل مبنی بر جاسوسی و عادی‌سازی روابط بین امارات و اسرائیل، شاهد تنش فزاینده‌ای بود. تنش سیاسی بین دو کشور پس از تماس تلفنی بین رئیس‌جمهوری ترکیه و ولیعهد ابوظبی در ۳۰ آگوست و رایزنی درباره روابط دوجانبه و راه‌های تقویت آن، فروکش کرد.

غیبت دوباره کیم جونگ اون

رهبر کره شمالی بیش از یک‌ماه است که در انظار عمومی دیده نشده است. این طولانی‌ترین غیبت امسال اوست و شایعه‌های جدیدی در مورد بیماری احتمالی او شنیده می‌شود. این طولانی‌ترین غیبت آقای جونگ اون از انظار و برنامه‌های عمومی بعد از غیبت شش‌هفته‌ای او در سال ۲۰۱۴ است که به بازگشتش به‌همراه یک عصای چوبی ختم شد.
رهبر کره شمالی آخرین بار ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) در گزارش‌های رسانه دولتی که جزئیات بازدیدش از نمایشگاه موشکی در پیونگ‌یانگ را شرح می‌داد، حضور یافت. از آن زمان تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر حضور آقای جونگ اون در انظار عمومی منتشر نشده است.
به گزارش اِن‌کِی نیوز تارنمای دیده‌بان مستقر در واشنگتن، تصاویر ماهواره‌ای حاکی از افزایش فعالیت‌ها در اطراف خانه ساحلی آقای کیم در ساحل شرقی و عمارت کنار دریاچه در پیونگ‌یانگ است، جایی که طبق گزارش‌ها اغلب برای گذران دوران بیماری‌اش به آنجا می‌رود.
اواخر ماه اکتبر قایقی تفریحی در آب‌های خارج از عمارت ساحلی وونسان آقای جونگ اون دیده شده است. رسانه‌های دولتی گزارش دادند که بر‌خلاف حضور‌نداشتن آقای کیم در انظار مردم، او به کار خود ادامه داده و در این مدت به سران دیگر کشور‌ها نامه نوشته است.
این غیبت پس از یک دوره پرمشغله از فعالیت‌های نظامی کره شمالی و از جمله آزمایش اولین موشک مافوق صوت و تعدادی موشک بالستیک صورت گرفته است. به گفته کارشناسان، کیم اگر دچار بیماری خیلی جدی‌ای نباشد، انتظار می‌رود ماه آینده در مراسم سالگرد مرگ کیم جونگ ایل در ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) از مقبره پدرش بازدید کند.

*************************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات