تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۵  ، 
کد خبر : ۳۳۴۹۴۰

اخبار ویژه ۱۷ آذر

روزنامه کیهان**

هاآرتص: رویکرد ایران برای توافق بهتر کاملا عقلانی است

یک روزنامه صهیونیستی تاکید کرد: کاملا خردمندانه است که ایران در مقابل نقض برجام توسط آمریکا، برنامه هسته‌ای خود را گسترش دهد.
یوسی میلمان تحلیلگر صهیونیست در روزنامه هاآرتص نوشت: رفتار ایران در سرعت دادن به برنامه غنی‌سازی اورانیوم، کاملا عقلانی است.
اگر ایران در حالی که آمریکا، توافق هسته‌ای را زیر پا گذاشته، و تحریم‌های بیشتری را اعمال می‌کند از واشنگتن تبعیت کند قطعا خودکشی سیاسی و دیپلماتیک خواهد بود. غنی‌سازی اورانیوم ابزار ایران برای بهبود موقعیت چانه‌زنی و گزینه معقول فشار برای توافقی بهتر از نسخه ۲۰۱۵ است. این موضع‌گیری طبیعتاً اسرائیل را می‌ترساند و ما را به رفتار اسرائیل در جریان مذاکرات جاری می‌برد.
هاآرتص می‌افزاید: اعلامیه‌های نخبگان سیاسی و دفاعی اسرائیل که از آمادگی برای حمله نظامی صحبت می‌کند، لفاظی‌های پوچ و بی‌معنی است؛ هرچند که موضع اسرائیل منعکس‌کننده یک استراتژی دفاعی کلاسیک مدیریت بحران در پاسخ به چالش ایران با وضعیت موجود هسته‌ای است.
استراتژی دیپلماسی اجباری آمریکا در قالب تحریم که ترامپ آن را امتحان کرد، آشکارا شکست خورده است؛ بنابراین غرب برای دفاع از وضع موجود به راهبردی متفاوتی نیاز دارد.
بله، ایران اکنون تمام تلاش خود را می‌کند تا به یک کشور آستانه هسته‌ای تبدیل شود، اما دلایل خوبی دارد. اساساًً، وعده‌های برجام تحقق نیافت و باعث شد ایرانی‌ها موقعیت خود را دوباره ارزیابی کنند. آن‌ها ممکن است به این نتیجه رسیده باشند که بدون توافق وضعیت بهتری دارند، یا می‌خواهند گزینه‌های خود را باز نگه دارند، اما باید از موضع قوی‌تر چانه‌زنی کنند تا تهدید تحریم‌ها را برای همیشه از بین ببرد.

کرباسچی بعد از تغییر دبیرکل در جلسات کارگزاران شرکت نمی‌کند

عضو شورای مرکزی کارگزاران، ناراحتی کرباسچی از جلسه تغییر دبیرکل حزب را تایید کرد؛ جلسه‌ای که در آن، مرعشی جای آقای کرباسچی دبیرکل کارگزاران شد.
آخرین جلسه شورای مرکزی کارگزاران؛ بدون دبیرکل سابق برگزار شد. غلامحسین کرباسچی پس از کنار گذاشته شدن از سمت دبیرکلی در هیچ کدام از جلسات درون حزبی شرکت نکرده تا پس از ربع قرن، قطع ارتباط خود با حزبش را علنی کند.
علی‌محمد نمازی عضو کارگزاران در گفتگو با «مشرق» می‌گوید: آقای کرباسچی مدتی است که جلسات مربوط به حزب شرکت نمی‌کنند. اصل ناراحتی ایشان به جلسه انتخاب دبیرکل بازمی‌گردد؛ که آقای مرعشی جای آقای کرباسچی انتخاب شد. گروه مخالف کرباسچی، اکثریت را داشت.
نمازی می‌افزاید: آقای کرباسچی ظاهراً قهر کرده‌اند، نمی‌خواهند در جلسات حضور پیدا کنند... قرارمان این بود که در بیرون از حزب درباره این موضوع صحبت نکنیم؛ ولی حالا که کار به اینجا کشیده شده، باید گفت. ایشان در ادوار گذشته تمایل نشان می‌داد که از سمت دبیرکلی کنار برود، اما اصرار برخی از دوستان ما در شورای مرکزی باعث ابقای ایشان شد. نظر حزب بر آن بود که تغییراتی رخ دهد. ازجمله برای دبیرکلی کاندیدای بیش‌تری به میدان بیایند و باهم رقابت کنند. در دوره قبل یک نفر نامزد دبیرکلی بود و همان فرد هم‌رأی می‌آورد. در این دوره شورای مرکزی می‌خواست افراد دیگری هم درصحنه باشند. آقای کرباسچی در این دوره، برخلاف دوره‌های قبل گفتند که الآن وقت انجام این کار نیست! ایشان می‌گفتند که وقت این کار نیست و رویه گذشته ادامه پیدا کند. ولی اعضای شورای مرکزی تأکید داشتند که ما به سمت رقابت برویم و ایشان از این موضوع استقبال نکردند و به جلسه نیامدند.
علی محمد نمازی درباره ریشه اختلاف کرباسچی و مرعشی اظهار داشت: من خود مخالف حضور حزب در انتخابات بودم. من از اول مخالف جدی حضور حزب در انتخابات بودم، ولی این دو نفر جدی باهم در آن دوره همکاری می‌کردند. من دیدم آقای مرعشی بیش‌تر از آقای کرباسچی تلاش می‌کند، شاید یکی از دلایل نارضایتی بعضی از اعضای شورای مرکزی شاید همین انتخابات بود. بخشی نظرشان همین تحریم یا عدم شرکت در انتخابات بود. تحریمی‌ها روی کرباسچی نظر مساعدی نداشتند. آن‌ها می‌گفتندکه ما نباید به این شکل وارد انتخابات شویم.
وی تصریح کرد: آقای همتی اصلاً رأی نداشت. همتی در لحظه‌های آخر راضی به ثبت‌نام‌شده است. جبهه اصلاحات این شیوه را قبول نداشت. صحبت از این نبود که ما در این انتخابات شرکت می‌کنیم، صحبت از این بود که ما در این انتخابات شرکت نمی‌کنیم. به نظر من حزب نباید اینجا از جبهه اصلاحات جدا می‌شد.
نمازی درباره توقف انتشار روزنامه سازندگی هم گفت: بالاخره مسئولیت اداره روزنامه با آقای کرباسچی بوده است. مدیریت، تدارکات، انتشار و... به عهده آقای کرباسچی بوده است. ایشان الآن می‌گویند که من آمادگی ادامه کار را ندارم. حالا باید حزب تصمیم‌گیری کند. به نظر من، شورای مرکزی برای این قضیه تصمیم خواهد گرفت، بالاخره این مسئله ساده‌ای نیست. به نظر من هر حزبی باید ارگان داشته باشد و روزنامه سازندگی هم معروف بود ارگان حزب کارگزاران است.

فارین پالیسی: آمریکا ابرقدرت بیمار و گرفتار است

یک نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا معتقد است تهدید‌ها علیه ایران نتیجه عکس گذاشته و ایرانی‌ها آمریکا را جدی نمی‌گیرند.
فارین پالیسی در تحلیلی به قلم استفان والت نوشت: آمریکا به علت تکرار ایده‌های بی‌اعتبار و عدم تمرکز روی تهدید‌های واقعی، در تراز یک ابرقدرت توانمند عمل نمی‌کند. ابرقدرت دارای ایده‌های بلندپروازانه جهانی، باید کارِ رهبری را جدی بگیرد. نیاز به چیزی بیش از هزینه کردن پول در گران‌ترین ساختار نظامی جهان است.
یک قدرت جدی جهانی، البته که به ضرورت با متحدان و دشمنانش تعامل می‌کند، اما برحذر است که به دولت‌های خارجی اجازه ندهد تا به «خرید نفوذ» بپردازند.
یک قدرت بزرگ جدی، زمان بیشتری را صرف توسعه راهبرد‌های موثر و منسجم می‌کند تا اینکه سرگرم آن باشد که چه اسمی روی راهبردهایش بگذارد. همچنین یک قدرت بزرگِ واقعا جدی، مسئولینش را پاسخگو نگه می‌دارد و از انتصاب یا توجه به مقام‌های پیشین که بار‌ها در ماموریت‌های خود ناکام مانده و داوری‌هایشان ناکارآمد از آب درآمده، پرهیز می‌کند.
ایالات متحده، این روز‌ها عمیقا گرفتار بیماری «غیرجدی بودن» است. بیشتر به نظر می‌رسد که سیاستمداران و سازمان‌های رسانه‌ای، فعالانه تلاش می‌کنند توجه جامعه را از مشکلات واقعی و سوء‌مدیریت‌های اصلی دور کنند. هزاران حرفه‌ای در درون و بیرون دولت هستند که هر ساعت و روز، در تقلای انجام کارشان هستند، اما تلاش‌هایشان به آسانی توسط یک سری آنتیک‌های غیرجدی خنثی می‌شود.
در موضوع هسته‌ای، شاید فکر کنید که مقام‌های آمریکا، کارشان را جدی گرفته‌اند، اما اشتباه می‌کنید. یک کشور جدی، درک می‌کند که تهدیدِ پیوسته کشوری مثل ایران به سرنگونی و جایگزینی رژیم، تنها به آن‌ها این انگیزه را می‌دهد که راه‌هایی را برای دفع تهدید آمریکا بیابند که احتمالا یکی از آن‌ها هم دستیابی به توانایی سلاح هسته‌ای است. اگر آمریکا واقعا خواهان پیشگیری از چنین رخدادی است، باید از تلاش برای سرنگونی حکومت در ایران دست بردارد و به توافقی پایبند بماند که پیش از این، راه ایران را بسته بود.
اگر آمریکا جدی باشد، مقامات آن چه می‌کنند؟ از نگاه شهروندان چند دهه آینده به پشت سر نگاه کنید و ببینید که چه میزان بهت زده‌اند که چه مسائل مهمی برای نسل ما بی‌اهمیت بوده و بر پیامد‌های خطرناک آن تمرکز نکرده‌ایم.
سیاستمداران و اندیشه‌ورزان اگر جدی باشند، سرانجام دست از این مترسک «تروریسم» برمی‌دارند. تروریسم، بی‌خطر نیست و تلاش مناسب برای مهار آن باید ادامه یابد، اما یک خطر وجودی هم نیست. ظرف کمتر از دو سال، ۷۳۰ هزار نفر از مردم آمریکا به‌دلیل ابتلای به کووید ۱۹ کشته شدند حال آن که در بیست سال گذشته ۵۴۹ نفرشان در حملات تروریستی از میان رفته‌اند.
سامانه سیاسی آمریکا، باید ایده «آمریکا بازگشته است» را که جو بایدن مطرح کرد، به برساختن و حفظ نفوذ در نهاد‌های بین المللی موجود تبدیل کند. چین، برخلاف رویه چند سال اخیر آمریکا، تلاش چشمگیری را صرف برساختن نفوذ در این نهاد‌ها کرده است چرا که رهبران پکن می‌فهمند که ظرفیت شکل‌دهی به نورم‌های تازه جهانی (از جمله معیار‌های فنی در زمینه‌های کلیدی فناوری) می‌تواند به سود شرکت‌های چینی و تقویت نفوذ کلان چین باشد. شما نمی‌توانید در محافلی همچون سازمان بهداشت جهانی یا اتحادیه بین‌المللی ارتباطات راه دور، رقابت کنید اگر مجموعه‌ای کامل از کارشناسان را در این نهاد‌ها نداشته باشید.

امید مقام دولت سابق به رشد غیرتورمی در دولت جدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی در دولت سابق می‌گوید: دولت رئیسی می‌تواند اقتصاد را قابل پیش‌بینی کند.
علی قنبری (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم) درباره نقشه راه رشد غیرتورمی دولت، به روزنامه ایران گفت: نقشه راه رشـد غیرتورمی، ویژگی‌های متعددی دارد که دولت سیزدهم به‌صورت کارشناسی و دقیق تدوین کرده است و لذا اجرای این نقشه، می‌تواند بخش قابل توجهی از چالش‌های موجود را برطرف کند و اقتصاد ایران را به سمت ثبات که به شدت نیاز داریم، ببرد. چند سالی است که در حوزه‌های مختلف و به‌خصوص قیمت کالا‌ها هیـچ ثبات قیمتی وجود ندارد و مردم طی چند سال اخیـر شـاهد کوچک شـدن سفره‌های خود بودند. با نقشه راه تدوین شده که به نظر می‌رسد واقع‌بینانه طراحی شده می‌توان از مشکلات عبور کرد. یکی از ویژگی‌های بارز نقشه راه، توجه به تولید است. رفع موانـع کسب‌وکار و افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصـاد، دو موضوع کلیدی است که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بار‌ها به آن اشاره داشتند و طی سال‌های گذشته نتوانستند به خواسته بحق خود برسند. از این‌رو و با توجه به نقشه راه می‌توان امید داشت که دولت سیزدهم به تولید بهای بیشتری خواهد داد و دیگر اجازه نمی‌دهد که ریسک سرمایه‌گذاری و فعالیت تولیدی در کشـور بیشتر شود. مبحث دیگری که در دولت سیزدهم و در قالب نقشه راه مورد توجه قرار گرفته و پیش از این به آن پرداخته نمی‌شد، کاهش مصارف بودجه با هدف انضبـاط بخشی به بودجـه، کاهش هزینه در مراکز عمده مصرف و ساماندهی درآمد و هزینه شرکت‌های دولتی است و در این میان افزایش منابع بودجه بنا شده از طریق پایه‌های مالیاتی، اصلاح نظام مالیاتی و ساماندهی معافیت‌های مالیاتی دنبال شود؛ این موارد کمک خواهد کرد که تا حدودی از ناترازی بودجه کاسته شـود. چند سالی است که می‌گویم باید از تجربه موفق سایر کشور‌ها در مباحث مالی و بودجه‌ای استفاده کرد؛ وقتی می‌گویم که دولت بایـد بودجه واقعی تنظیم کند، برای این است که کشور با کسری بودجه مواجه نشـود. سال گذشته در مورد کسری بودجه تذکر داده شـد، ولی متأسفانه به آن توجه نشـد. نقشه راه مکتوب شـده را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم که تمام بخش‌های اقتصادی با هدایت معاون اول رئیس‌جمهور بتوانند به وظایف خود عمل کنند و هیـچ وزارتخانه‌ای خود را جدا از سایر وزارتخانه‌های اقتصادی
نداند.
مرتضی عزتی استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس هم معتقد است در نقشه راهی که از سوی وزیر اقتصاد برای «رشد غیرتورمی» ارائه شده رونق تولید همزمان با کاهش تورم دیده شده و به برنامه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت پرداخته شده است. همه مواردی که در نقشه راه رشد غیرتورمی دولت سیزدهم وجود دارد برای اقتصاد کشور بسیار خوب است و می‌تواند کمک‌کننده باشد. اقتصاد ایران به چنین نقشه راهی نیاز داشت چرا که بر مبنای آن می‌توان تصمیم‌های درست و اصولی گرفت. اما یکی از نکاتی که بسیار اهمیت دارد و امیدوارم دولت سیزدهم به این سمت برود، انضباط مالی است؛ جدا شدن بودجه از انتشار پول و جلوگیری از خلق نقدینگی یکی از موضوعاتی است که دولت سیزدهم باید در دستور کار خود قرار دهـد. دولت‌های گذشته چنین راه و روشی را انتخاب کردند و همین امر موجب شد تا افزایش نرخ تورم، سرعت بیشتری بگیرد.

پیش‌بینی کاهش گرانی در پی کاهش تورم تولیدکننده

کاهش تورم تولید کننده، خبری خوب در زمینه بهبود وضعیت تولید و کاهش تورم در آینده است.
در این زمینه، روزنامه اصلاح‌طلب دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: بررسی آمار‌های رسمی درخصوص تورم تولید‌کننده نشان می‌دهد که تورم نقطه‌ای تولید‌کننده در فصل تابستان به میزان ۵۸/۹ درصد رسید که در مقایسه با تورم نقطه‌ای فصل بهار (معادل ۷۳ درصد) به میزان ۱۴/۱ واحددرصد کاهش داشته است. به عبارت دیگر میانگین قیمت دریافتی تولید کنندگان به ازای تولید کالا و خدماتشان در داخل کشور در فصل مذکور نسبت به مدت مشابه سال قبل،
۵۹ درصد رشد داشته است. این موضوع در حالی است که تورم نقطه‌ای تولید‌کننده بخش صنعت در فصل بهار سال جاری به حدود ۹۵ درصد رسیده بود طی یک دهه اخیر بی‌سابقه بود؛ در حالی که این نرخ در فصل تابستان به ۶۲/۳ درصد رسید. دیگر اینکه در بین بخش‌های مختلف تولید، کم‌ترین نرخ تورم تولید‌کننده نقطه به نقطه مربوط به بخش تولید، انتقال و توزیع برق (به میزان ۱۹ درصد) و بیش‌ترین نرخ مربوط به بخش معدن (معادل ۱۰۱/۶ درصد) برآورد شده است. در نهایت اینکه تورم نقطه‌ای تولید‌کننده پس از ۴ فصل صعودی، نزولی شد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اتخاذ سیاست‌های درست در حوزه پولی، تجاری و ارزی می‌تواند باعث فروکش کردن دمای تورم پیش‌نگر شود. از این رو شرایط باثبات در تابستان و کاهش انتظارات تورمی در پیش‌نگر منعکس شد. بنا بر تعاریف و مفاهیم رسمی، شاخص قیمت تولیدکننده، اندازه‌ای است از تغییر قیمت کالا‌ها و خدماتی که توسط تولیدکننده خریداری شده و پس از تولید محصول نهایی به فروش می‌رسد.
در ادبیات نظری اقتصاد، از این شاخص به عنوان یک شاخص پیش‌نگر یاد می‌شود. در واقع انتظار بر این است که تغییرات شاخص تولیدکننده با یک وقفه زمانی در شاخص مصرف‌کننده نیز منعکس شود.
دنیای اقتصاد در ادامه گزارش خود می‌افزاید: برخلاف تورم فصلی و سالانه که در تابستان با رشد همراه بود، تورم نقطه‌ای در بازه زمانی مذکور با کاهش مواجه شد. این در حالی بود که تورم نقطه‌ای تولید‌کننده در ۴ فصل قبل سعودی بود، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که اتخاذ سیاست‌های درست در حوزه پولی، تجاری و ارزی می‌تواند باعث فروکش کردن دمای تورم پیش‌نگر شود.
در چند ماه نخست سال، دولت قبلی با استقراض از منابع تنخواه گردان بانک مرکزی به منظور پوشش کسری بودجه باعث رشد نگران‌کننده متغیر‌های پولی شده بود که در ادامه این روند به دلیل پر شدن سقف استقراض متوقف شد و دولت جدید به تامین مالی غیر تورمی از طریق انتشار اوراق روی آورد.
از دیگر تصمیمات درست دولت سیزدهم اذعان به نادرست بودن ارز ترجیحی و تصمیم به حذف این سیاست در سال آینده است.

**************

روزنامه وطن امروز**

موافقت مجلس با تعطیلی پلتفرم‌ها جوسازی است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درباره طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی علیه مجلس جوسازی شد، خاطرنشان کرد: در این رابطه گفتند مجلس به دنبال تعطیلی پلتفرم‌هاست، در حالی که این حرف‌ها بی‌اساس است و اتفاقا مجلس به دنبال توسعه اینترنت برای همه مشاغل خرد و کلان است. محمدباقر قالیباف در نشست علنی مجلس با بیان اینکه هوشمندسازی و دولت الکترونیک اساس و پایه تحول در حکمرانی است، اظهار داشت: اگر به دنبال عدالت اجتماعی و اقتصادی، شفاف‌سازی و مبارزه با فساد هستیم، راه‌حل آن‌ها توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. وی افزود: در حوزه زیرساخت‌ها، شبکه ملی اطلاعات مهم‌ترین موضوع است و امروز برای کشور از نان شب هم واجب‌تر است. وی با اشاره به سهم ۵ درصدی اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی گفت: این عدد پذیرفتنی نیست و امروز در شرایط کرونایی کسب‌و‌کار‌های خرد و کلان دغدغه جدی در حوزه اینترنت دارند، لذا توسعه و حمایت از این بخش مهم است.

***

دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست با دانشجویان با بیان اینکه باید آمریکا را از تحریم کردن پشیمان کنیم، گفت: دانشجویان می‌توانند حصار تحریم را بشکنند و تلاش‌های خصمانه آمریکا را در عرصه‌های علم و اقتصاد به چالش بکشند. سعید جلیلی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف که در آستانه روز بزرگداشت مقام دانشجو برگزار شد، با اشاره به تعالیم قرآنی از سوره مبارکه عصر، اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های همیشگی آن است که سرمایه دانشجویان که همان صرف بهترین دوران عمر خود در دانشگاه‌هاست، در بهترین شکل به نفع خود آن‌ها و کشور سپری شود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه افق بلندی پیش روی ایران اسلامی است، خاطرنشان کرد: برخی دانشجویان حسرت می‌خورند که چرا دوران دفاع‌مقدس را درک نکرده‌اند، اما باید بدانید که رسالت انقلاب همچنان ادامه دارد و عرصه‌های مختلفی برای تاثیرگذاری مثبت در سیر انقلاب به روی شما عزیزان گشوده شده است. وی با بیان اینکه عرصه جهاد، جهش و پیشرفت و عدالت، تقسیم کار و کار جبهه‌ای می‌طلبد، خاطرنشان کرد: این جبهه باید به‌درستی شکل بگیرد و هرکس نقش خود را انجام دهد؛ قرار نیست یک نفر همه مسؤولیت‌ها را به عهده بگیرد، چرا که وسع انسان‌ها محدود است، اما مهم آن است که تلاش‌ها هم‌افزا و مکمل یکدیگر باشد و ما نیز از وسع خودمان بخوبی استفاده کنیم. جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دغدغه دانشجویان حاضر در این نشست نسبت به عملکرد برخی مسؤولان، گفت: امام خمینی (ره) درباره قائم‌مقام‌شان فرمودند ما با هیچ‌کسی عهد اخوت نبسته‌ایم؛ این وظیفه همه ماست که معروف و منکر را بشناسیم و برای اصلاح یا پیشرفت مسیر کشور، به آن عمل کنیم و دیگران را نیز در این راستا کمک کنیم. وی خاطرنشان کرد: آنچه تحت عنوان دولت سایه طرح شد، یک گفتمان در همین چارچوب است؛ «تایید، تصحیح، تکمیل» روند اداره کشور از جمله اهدافی است که در این گفتمان مطرح می‌شود و محدود یا منحصر به مجموعه ما نیست؛ کما اینکه جنبش دانشجویی در این سال‌ها اقدام‌های خوبی در زمینه تصحیح روند‌های خطا داشته است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین راستا افزود: اینکه نقش دانشجویان در این جبهه، یک نقش ویژه است به خاطر آن است که آزادگی دانشجویان از تعلقات مادی بیش از دیگران است؛ دانشجویان کمتر دچار محافظه‌کاری می‌شوند و حرکت جریانی آن‌ها نشان می‌دهد اقدامات موثر دانشجویی همواره منجر به نقطه عطفی در تاریخ معاصر کشورمان شده است.

***

آمریکا به دنبال احیای داعش و تداوم بحران‌آفرینی در منطقه است

دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار وزیر خارجه سوریه با تبیین شرایط حاکم بر منطقه گفت: آمریکا از فروپاشی داعش در سوریه و عراق و پیروزی جبهه مقاومت که موجب افزایش قدرت راهبردی این جبهه شده بشدت عصبانی است و به دنبال بحران‌آفرینی‌های جدید است. دریابان علی شمخانی توطئه ایجاد بحران امنیتی در سوریه را یک طرح آمریکایی- صهیونیستی ذکر کرد و نسبت به پیامد‌های خطرناک آن که می‌تواند امنیت کل منطقه را دچار آسیب کند، هشدار داد. وی با بیان اینکه اشغالگری از سوی هر کشوری در سوریه موجب استمرار ناامنی و گسترش دامنه خشونت خواهد شد، خاطر نشان کرد: سرنوشت هر گونه تجاوز و اشغالگری در تاریخ جز عقب‌نشینی و شکست خفت‌بار چیز دیگری نبوده است. دبیر شورای امنیت ملی با محکوم کردن تجاوز مستمر رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، این حملات را در استمرار تجاوزات وحشیانه این رژیم به فلسطین و لبنان برشمرد و تصریح کرد: مقاومت و ستیز قهرآمیز، تنها راه دفع غده سرطانی صهیونیسم از منطقه است. شمخانی با اشاره به روابط راهبردی ایران و سوریه در حوزه‌های سیاسی و امنیتی، تسری آن به سایر بخش‌ها بویژه حوزه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و آمادگی کامل کشورمان را در این زمینه اعلام کرد. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه نیز در این ملاقات با تشکر از حمایت‌های همه‌جانبه تهران از مردم و دولت سوریه، اظهار داشت: با شکست جبهه متحد تروریسم و ایجاد ثبات نسبی در سوریه فصل جدیدی در همکاری‌های ۲ کشور با اولویت مناسبات اقتصادی آغاز شده است. وی حضور نظامی غیر‌قانونی آمریکا در سوریه را ناقض اصل حاکمیت و تجاوز به تمامیت ارضی این کشور عنوان کرد و افزود: آمریکا به دنبال احیای هسته‌های تروریستی برای جلوگیری از ایجاد ثبات پایدار در سوریه است.

**************

روزنامه خراسان**

اینماد بی‌ستاره در کمترین زمان برای کسب‌وکار‌های خرد

مهر - معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: کسب‌وکار‌های خرد می‌توانند به طور کاملا سیستمی و برخط و تنها با ارائه اطلاعات هویتی و دامنه خود برای دریافت اینماد بی‌ستاره اقدام کنند. محرمیان با بیان این که کسب‌وکار‌های خرد می‌توانند به طور کاملا سیستمی و برخط و تنها با ارائه اطلاعات هویتی و دامنه خود درخصوص دریافت اینماد بی‌ستاره اقدام کنند، تاکید کرد: دریافت این نوع اینماد در کمترین زمان و با حداقل اطلاعات امکان‌پذیر است.

بدهی بیش از ۷۰ هزارمیلیاردی خودروسازان به زنجیره تامین

تسنیم-دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور با بیان این که امروز قطعه ساز باید مواد اولیه را نقدی و چه بسا چند برابر قیمت جهانی خریداری کند، اما محصولات خود را به صورت مدت دار به خودروساز بفروشد، اظهار کرد: امروز خودروساز نقدینگی قطعه ساز را بلعیده است. محبی نژاد گفت: هم اکنون مطالبات تعیین تکلیف نشده قطعه سازان از زنجیره تأمین داخلی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان است با در نظر گرفتن این موضوع میزان مطالبات معوق به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده و فقط حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خودروسازان به قطعه سازان و زنجیره تامین در قالب ال سی، خرید دین و قرارداد‌های سه جانبه تفاهم نامه‌ها و ... تعیین تکلیف شده و کل بدهی خودروساز به زنجیره تامین بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

**************

روزنامه ایران**

اول اسمش «ر» بود!

خبر اول اینکه، رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شهید رجایی گفت: دراسناد لانه جاسوسی می‌گویند ما فعلاً این نسل را از دست دادیم؛ اما بچه‌های آن‌ها هستند؛ یعنی ۳۰ سال بعد، همین دانشجویان کنونی.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در سال‌های اخیر راجع به تسخیر لانه جاسوسی چه دروغ‌هایی گفتند و تاریخ را تحریف کردند و می‌گفتند که امریکا به شما کاری نداشت، شما هی مرگ بر امریکا گفتید و بعد سفارت امریکا را تسخیر کردید، درواقع برعکس تفسیر می‌کردند.
برخی آمدند گفتند که آقای خمینی شعار‌های دوران انقلاب را تحت تأثیر کمونیست گفته در صورتی که شعار‌های امام از سال ۴۲ آغاز شود. بعضی‌ها به دروغ گفتند که وقتی لانه را گرفتیم باعث شد که جنگ آغاز شود که دروغ است.
از همان موقع نقشه جنگ را امریکا کشیده بود و گفته بود برای اینکه جلوی سقوط بقیه حکومت‌ها را بگیریم، جنگ را آغاز کردیم؛ ولی فکر نمی‌کردند که مردم ایران ۸ سال جلوی این‌ها ایستادگی کنند.
به گزارش جهان نیوز، رحیم پور ازغدی ادامه داد: در سال‌های بعد انقلاب رئیس جمهوری داشتیم که آرزو داشت به سازمان ملل برود و با رئیس جمهور امریکا یک دقیقه ملاقات کند رئیس جمهوری که آخوند بود.
همین آدم با یک تماس تلفنی یک دقیقه‌ای اوباما کلاه گشادی سر ایران گذاشت و از خوشحالی چند شب نخوابیده بود. اول اسمش «ر» بود!

رئیس سیا: شواهدی از تصمیم ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای وجود ندارد

دست آخر اینکه، «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) بامداد سه‌شنبه (۱۶ آذر/ ۷ دسامبر) به نبود جنبه‌های تسلیحاتی در برنامه هسته‌ای ایران اعتراف کرد.
به گزارش فارس، برنز در نشستی که توسط روزنامه وال‌استریت ژورنال برگزار می‌شود، گفت که سیا «هنوز هیچ شواهدی درباره تصمیم ایران برای تسلیحاتی کردن» برنامه هسته‌ای نمی‌بیند.
کشور‌های غربی به رهبری امریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.
ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح‌آمیز دارد.

**************

روزنامه شرق**

دعوت‌نشدن دیپلمات‌های آمریکایی به المپیک
تلافی به شیوه پکن

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به تصمیم آمریکا برای بایکوت دیپلماتیک المپیک پکن گفت که چین اقدامات «تلافی‌جویانه قاطعی» در این زمینه انجام خواهد داد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، بدون اشاره به اقداماتی که پکن در پاسخ به آن در نظر دارد، گفت: چین نارضایتی خود را ابراز می‌کند و به‌شدت با تصمیم آمریکا مخالفت می‌کند. ما پیش‌تر اعتراض رسمی خود را در برابر تصمیم آمریکا نشان داده‌ایم و همچنین اقدامات متقابل شدیدی را اتخاذ خواهیم کرد. لیجیان افزود که آمریکا باید از سیاسی‌کردن ورزش و هیاهوی به‌اصطلاح «بایکوت دیپلماتیک» دست بردارد تا بر گفتگو و همکاری چین و آمریکا در زمینه‌های مهم تأثیری نگذارد. او افزود: سیاست‌مداران ایالات متحده بدون اینکه به بازی‌ها دعوت شوند به «بایکوت دیپلماتیک» تبلیغات می‌کنند. هدف این تفکر واهی و خودنمایی، سیاسی است. سخنگوی وزارت خارجه چین این تحریم را «تمسخر منشور المپیک» و «توهین جدی به ۱.۴ میلیارد چینی» خواند. از سوی دیگر لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در آمریکا، در توییتر نوشت: «سیاست‌مدارانی که خواهان تحریم المپیک ۲۰۲۲ پکن هستند، این کار را به خاطر منافع و موضع‌گیری سیاسی خود انجام می‌دهند. در واقع، هیچ‌کس به آمدن یا حضورنداشتن این افراد اهمیتی نمی‌دهد و هیچ تأثیری بر برگزاری موفقیت‌آمیز پکن ۲۰۲۲ ندارد».

سفر وزیر خارجه اسرائیل به مصر

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، این هفته و برای دیدار با سامح شکری، وزیر خارجه مصر و مقامات بلندپایه این کشور، به قاهره سفر خواهد کرد. قرار است وزیر خارجه اسرائیل در این سفر، قضیه فلسطین، نوار غزه، مسئله اسرا و مفقودان، مسائل منطقه‌ای مانند چشم‌انداز توسعه اقتصادی در خاورمیانه علاوه بر مسائل سیاسی-امنیتی دیگر را بررسی کند. هنوز مصر تأیید یا رد نکرده است که آیا وزیر خارجه اسرائیل با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، دیدار خواهد کرد یا خیر. گفته می‌شود در صورت دیدار دو طرف، وزیر خارجه اسرائیل یک اثر باستانی متعلق به مصر را که به صورت غیرقانونی به اسرائیل قاچاق شده بود و تاکنون نگهداری شده، تحویل دهد.

**********************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات