پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری مشترک با حسن ناظم وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی کشور عراق شامگاه یکشنبه ۲۲ خرداد در تالار وحدت تهران برگزار شد، گفت: در گفتوگوهای صورت گرفته با هیات عالیرتبه عراقی تلاش کردیم سطح تعاملات را در حوزههای مختلف فرهنگی هنری ارتقا دهیم. در همین راستا در قالب یک بیانیه مشترک که به امضای طرفین رسیده، سطح تعاملات فرهنگی دو کشور افزایش می یابد.
وی با اشاره به علاقه هیات عراقی به گسترش تعاملات سینمایی، فرهنگی و هنری در قالب هفتههای فرهنگی مشترک تاکید کرد: در حال حاضر سطح مناسبی از اشتراک و درک متقابل بین طرفین وجود دارد و امیدواریم سفر وزیر فرهنگ کشور عراق و هیات همراه ایشان منجر به تعاملات بیشتر فرهنگی بین دو کشور شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر علت پیگیری موضوع پیاده روی اربعین از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با همتای عراقی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل اهمیت موضوع زیارت، این بخش را از بحث گردشگری جدا میداند، بنابراین سازمان حج و زیارت به عنوان زیر مجموعه وزارت فرهنگ است و موضوع زیارات حج واجب، عمره و عتبات عالیات از سوی این سازمان دنبال میشود.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به سابقه تمدنی کشورمان و دست درازی آثار ارزشمند باستانی کشورمان از سوی غرب اشاره و تاکید کرد: سیاست قطعی دولت مردمی حفظ آثار ارزشمند باستانی و تمدنی است و در این زمینه بخشی از ماموریتها مربوط به وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است و بخش دیگری که مربوط به حفاظت از آثار ارزشمند هنری است به وزارت فرهنگ محول شده که در زمینه این آثار در موزه هنرهای معاصر و دیگر موزههایی که در دست ساخت است، نگهداری میشود.
دولت عراق در زمینه تسهیلات هرچه بیشتر به زائران ایرانی مصمم است
در ادامه این نشست خبری، حسن ناظم وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق با قدردانی از استقبال و میهمان نوازی وزیر فرهنگ کشورمان، گفت: هیات عالیرتبهای که در این سفر من را همراهی میکنند، متشکل از مدیرکلهای مختلف در وزارت فرهنگ عراق در بخشهای فرهنگی، هنری و میراث فرهنگی است و عالیرتبه بودن این هیئت نشان دهنده میل ما برای روابط و کار مشترک با جمهوری اسلامی ایران پس از کاهش ویروس کرونا است و در حال حاضر شرایط بسیار برای فعالیتهای مشترک فرهنگی و هنری مناسب است.
وی به سفر سه روزه خود به ایران اشاره کرد و ادامه داد: در این سفر جلسات بسیار خوبی را با برادران ایرانی در قم، مشهد و تهران داشتیم و مذاکرات و گفتوگوهای ما با طرف ایرانی نویدبخش و نشان از کارهای مشترک در آینده نزدیک است که در بیانیه مشترکی که به امضا رسیده، به بخشهای مختلفی شامل فعالیتها و هفتههای فرهنگی در ایران و عراق تاکید شده است.
حسن ناظم به تفاهم برای برگزاری هفته فرهنگی کشور عراق در تهران اشاره کرد و ادامه داد: بغداد میزبان هفته فیلم سینمای ایران خواهد بود و موضوع تسهیلات برای زائران ایرانی در ایام اربعین و دیگر مناسبتها مورد گفتوگو قرار گرفته است و دولت عراق در زمینه تسهیلات هرچه بیشتر به زائران ایرانی مصمم است و امیدواریم این مساله سنگبنایی برای تقویت روابط فرهنگی و هنری دو کشور باشد.
وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برنامههای مشترک برای استحکام روابط دو کشور چیست، گفت: در سالیان گذشته روابط فرهنگی و هنری ایران و عراق قطع نشده است بلکه به دلیل شرایط کرونایی تعداد نمایشگاههای فرهنگی هنری مشترک کمرنگ شد، اما روابط ادامهدار بود و ما در عراق روابط خوب و مستمری را با رابط و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد داریم.
وی برگزاری هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران در بغداد را مهم دانست و گفت: پیشنهاد برگزاری هفته فیلم جمهوری اسلامی ایران در بغداد خوشبختانه با پاسخ مثبت وزیر فرهنگ ایران همراه بود و ما در این سفر تاکید داشتیم بهدنبال دستاورد حقیقی هستیم. بنابراین در این سفر مدیرکل امور سینما و هنرهای نمایشی عراق ما را همراهی میکند و در گفتوگوهای مشترک به این توافق رسیدیم که در حوزه سینما روابط خوبی با سینمای ایران داشته باشیم، چراکه سینمای ایران آوازه بینالمللی دارد.
ناظم ادامه داد: در رابطه با کتاب نیز توافقهایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران صورت گرفته است تا در نمایشگاههای مشترک کتاب دو کشور حضور پررنگتر صورت گیرد و آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستیم.
وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی عراق به رایزنی برای جلوگیری از قاچاق آثار باستانی کشورهای مختلف اشاره و تاکید کرد: از کشور ایران و دیگر کشورهای همسایه تقاضا داریم با همکاری یکدیگر سدی در برابر قاچاق آثار باستانی کشورها تشکیل دهیم، ما در این زمینه تعاملاتی را با کشورهای مختلف انجام داده ایم و موفق شدهایم ۱۷هزار قطعه باستانی را به کشور عراق بازگردانیم.