صفحه نخست >>  عمومی >> یادداشت کوتاه
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۰  ، 
کد خبر : ۳۳۸۵۵۳

خنثی سازی تحریم در دولت رئیسی

تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و مصر به ویژه پس از آن که قاتل اسلام‌گرای سادات، «خالد اسلامبولی» توسط مقامات ایرانی به عنوان یک قهرمان ارتقا یافت و خیابانی در تهران به  نام او شد ، شدت گرفت.
پایگاه بصیرت / گروه اقتصادی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، کاهش تاثیر منفی سیاست آمریکا در قبال کشورمان، تلاش برای خنثی سازی تحریم هاست. موضوعی که تنها مسیر برای شکست آمریکاست. مذاکره و تلاش برای رفع تحریم ها تجربه ای 11 ساله دارد که در زمان دولت روحانی تقریبا کل توان دولت را به خود اختصاص داد و در آخر نیز با شکست سنگین و خسارت محض عایدی دولت شد. اضافه شدن 1600 تحریم بعد از برجام، مستند قوی بر تلاش برای رفع تحریم از طریق مذاکره است. از این رو بنظر می رود دولت سیزدهم بر مبنای خنثی سازی تحریم، سعی در تقویت ظرفیت های مهم کشور در حوزه داخلی و منطقه ای است. وبگاه تحلیلی آمریکایی روز دوشنبه در تحلیلی به سفر«علی باقری  کنی» مذاکره‌ کننده ارشد هسته‌ای ایران  به عمان پرداخت ونوشت، گسترش روابط با کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران است.
وبگاه «المانیتور» در این تحلیلی نوشت، علی باقری کنی، مذاکره‌ کننده ارشد هسته‌ای ایران در شهر «مسقط» با «سید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان دیدار و گفت وگو کرد. دیپلمات ایرانی با اشاره به «اعتماد متقابل تاریخی» بین دو کشور گفت که تهران و مسقط «بر تعمیق همکاری‌های دوجانبه» برای بهبود «ثبات منطقه‌ای» متمرکزهستند.

همکاری عمان با ایران در منطقه
بر اساس این گزارش، پیش از این سفر رسانه‌های ایران در مورد میانجیگری عمان بین ایران و آمریکا و مذاکرات غیرمستقیم آنها بر سر احیای توافق هسته‌ای گمانه زنی می‌کردند. در سال ۲۰۱۳، میانجیگری عمان بود که یخ بین  تهران و واشنگتن را شکست، گامی که مذاکرات چند جانبه را باز کرد و به توافق سال ۲۰۱۵ برجام منتهی شد.
این وبگاه در ادامه نوشت، گسترش روابط با کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در چارچوب راهبرد بزرگتر جهت خنثی کردن تحریم‌های آمریکاست. با این حال، رئیسی همچنین از احیای برجام در صورتی که به طور کامل سودهای اقتصادی وعده داده شده را به ایران ارائه دهد، حمایت کرده است.
تنها یک روز قبل از سفر باقری کنی به عمان، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر نیز در تهران حضور داشت، زیرا دولت وی در تلاش برای کمک به پر کردن شکاف بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی است. هفته گذشته، دوحه میزبان مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران با میانجیگری اتحادیه اروپا بود، اگرچه این مذاکرات برای طرف آمریکایی ناامیدکننده بود.


*تلاش در بهبود روابط ایران و مصر
در این میان سفر باقری کنی در حالی صورت گرفت که رسانه‌های عربی گزارش دادند که عمان نیز میانجیگری و برقراری «ارتباط» بین ایران و مصر بوده است. قاهره و تهران از زمان انقلاب ۱۹۷۹ ومیزبانی «انور سادات» رئیس جمهور وقت مصر از شاه معدوم مورد حمایت غرب تا زمان مرگ او، به ندرت روابط خوبی داشتند. تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و مصر به ویژه پس از آن که قاتل اسلام‌گرای سادات، «خالد اسلامبولی» توسط مقامات ایرانی به عنوان یک قهرمان ارتقا یافت و خیابانی در تهران به  نام او شد ، شدت گرفت.
المانیتور در خاتمه نوشت، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، بدون اشاره به عمان یا هیچ میانجی دیگری، هفته گذشته تأیید کرد که تلاش‌هایی در حال انجام است تا روابط مصر و ایران به حالت عادی بازگردد و چنین پیشرفتی به نفع هر دو کشور خواهد بود.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات