سیاسی >>  دولت >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۶  ، 
کد خبر : ۳۴۳۰۶۶

بهادری جهرمی: 3 برابر تقاضا، عرضه ارز داشته‌ایم/ کاهش رشد نقدینگی به ۳۴.۳ درصد

علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت در نشست خبری خود که صبح امروز سه‌شنبه (۱۳ دی‌ماه) برگزار شد، ضمن گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: این روز، روز نمایش زشتی تروریسم دولتی است و در این روز قلب تمامی ایرانیان برای مرد بزرگی که سرباز این وطن بود، می‌تپد.

بهادری جهرمی: 3 برابر تقاضا، عرضه ارز داشته‌ایم/ کاهش رشد نقدینگی به ۳۴.۳ درصد

وی در تشریح برخی از دستاوردهای دولت در ۳ ماه اخیر بیان کرد: در ماه‌های اخیر عرضه ارز در سامانه نیما همواره بیش از تقاضای آن بوده و کمبودی از این نظر وجود نداشته است.

3 برابر تقاضا، عرضه ارز داشته‌ایم

بهادری جهرمی تصریح کرد: همچنین در ماه‌های گذشته ما شاهد افزایش مداوم و مستمر صادرات نفت خام و میعانات گازی بودیم. البته ما در صادرات در بخش‌های دیگر هم رکوردشکنی داشتیم که نمونه آن صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه بیش از ۳۵ میلیارد دلار در حدود ده ماه ابتدایی سال ارز نیمایی عرضه شده است، گفت: ما از عرضه ۲۲ میلیارد دلاری به عرضه ۳۵ میلیارد دلاری رسیدیم که شاهد ۶۰ درصد افزایش بودیم.

وی افزود: تقریبا سه‌برابر تقاضای ارز، عرضه ارز داشته‌ایم و نشان می‌دهد که کفاف مخارج ارزی را داریم. همچنین با اجرای قانون جدید درباره چک شاهد وصول ۹۳ درصدی چک‌ها هستیم.

بعد از یازده سال تعطیلی، دومین جلسه شورای عالی فضایی در سه ماه اخیر برگزار می‌شود

سخنگوی دولت اظهار کرد: یکشنبه گذشته جلسه مشترک هیأت دولت و استانداران برگزار شد و برنامه دولت این است که تقریبا به صورت فصلی این جلسات برگزار شود تا مسائل استانی و محلی در سطح کلان بررسی شود.

وی همچنین خبر داد که در روزهای آینده بعد از یازده سال تعطیلی، دومین جلسه شورای عالی فضایی در سه ماه اخیر برگزار می‌شود.

بهادری جهرمی بیان کرد: هم‌اکنون سازمان برنامه و بودجه با همکاری کارشناسان درحال تدوین برنامه هفتم توسعه است.

دولت با تغییرات مدیریتی اخیر نشان داده که مستمر درحال ارزیابی عملکرد مدیران است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر درخواست عده‌ای برای تغییر برخی از مدیران بجا مانده از دولت سابق گفت: آنچه که برای دولت ملاک عمل است، خدمت‌رسانی مناسب به مردم و تسهیل فرآیندهای امور اجرایی کشور در مسیر همین هدف است. اینکه الزاماً تغییرات مدیریتی منوط به یک دوره مدیریتی مشخص باشد، صحیح نیست بلکه آنچه محل تصمیم ما است، ارزیابی عملکرد و کارآمدی مدیران است.

وی افزود: دولت با همین تغییرات مدیریتی اخیر هم نشان داده که مستمر درحال ارزیابی عملکرد مدیران است و هرجا ضرورت به تغییر احساس شود، قطعاً نسبت به آن اقدام می‌شود.

بهادری جهرمی با اشاره به تلاش دولت برای از بین بردن زمینه‌های آلوده‌سازی هوا بیان کرد: در خصوص گازهای مشعل که از منشأ آلودگی هوا بودند رشد ۲۰ درصدی جمع آوری آنها را داشتیم که ان‌شاءالله در آینده بیشتر شاهد آثار زیست محیطی آن خواهیم بود.

 موفقیت دولت در کنترل نرخ رشد نقدینگی

وی با بیان اینکه افتتاح طرح آبرسانی به ۵۰۰ روستا را در این ماه‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: اقدام جهادی دولت‌مردان و وزارت نیرو از ابتدای آغاز دولت سیزدهم دارد موفقیت‌های خود را به نمایش می‌گذارد. در سه ماهه پاییز شاهد بهره برداری از ۶ نیروگاه برقی بودیم. نرخ رشد نقدینگی در آخر پاییز ما نیز به گونه‌ای بوده است که موفقیت دولت در کنترل نرخ رشد را نشان می‌دهد.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به اینکه آمار تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی را داشتیم، گفت: امسال برای اولین بار پایه مالیاتی ۵ درصد کاهش داشته است و با این وجود که فشار مالیاتی کاهش پیدا کرده، شاهد وصول درآمدهای مالیاتی هستیم. همچنین ۶۷ هزار میلیارد تومان در این سه ماهه وام ازدواج پرداخت شده است.

ترانزیت کالا ۲۲ درصد رشد داشته است

بهادری جهرمی در تشریح برخی از دستاوردهای دولت اضافه کرد: الحمدالله در شب یلدای امسال شاهد خبر خوشحال کننده پرداخت بخشی از سود سهام عدالت بودیم و تقریباً نیمی از سود این سهام پرداخت شد. صادرات محصولات صنعتی کشور نیز به نسبت مدت مشابه شاهد افزایش ۲۰ درصدی است. ترانزیت کالا هم ۲۲ درصد رشد داشته است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تمام مطالبات گندم‌کاران پرداخت شد و خرید گندم ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد. صادرات آبزیان ۶۸ درصد رشد داشته و تولید آن نیز ۲۲ درصد رشد داشته است. راه آهن زاهدان -خاش نیز در این فصل افتتاح شد. با رونمایی از تلسکوپ بزرگی که در کشور ساخته شد ایران به ده کشور دارای این توان پیوست.

سخنگوی دولت در مورد دستاوردهای دولت در ماه‌های اخیر ادامه داد: ما توانستیم به درمان سرطان خون دست پیدا کنیم. همچنین در آذر ماه توانستیم ۱۳ روز بدون فوتی کرونا را تجربه کنیم. دولت موفق شده است ۹۰ درصد دستگاه‌های دولتی را به پنجره ملی خدمات هوشمند متصل کند. همزمان نیز اقداماتی برای توسعه شبکه ملی ارتباطات رخ داده است که به ۶۰ درصد پیشرفت رسیده است. همچنین در پاییز تست موفق عملکرد بلوک انتقال مداری سامان را داشتیم که ایران را به لبه سطح عام دانش فضایی رسانده است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلایل عدم برگزاری متناوب جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت سیزدهم، گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تا امروز ۴ جلسه داشته و آخرین جلسه آن مهرماه امسال برگزار شده است. البته طبیعتاً فعالیت ستاد محدود به برگزاری صرف جلسات نیست. حذف امضاهای طلایی با الکترونیکی کردن صدور مجوزهای کسب‌وکارها یکی از اقدامات اساسی در جهت کاهش مفاسد اقتصادی بود.

بهادری جهرمی ادامه داد: انتشار لیست بدهکاران بانکی، صدور دستگاه‌های کارت خوان و انتشار صورت‌های مالیاتی قریب به ۸۰ شرکت و شفافیت‌سازی‌های عملکردی در حوزه مبارزه با فساد صورت گرفته است و چهار جلسه‌ای هم که برگزار شده برای پیگیری موضوعات خاص بوده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در مورد نقدهای مراجع تقلید نسبت به عملکرد دولت و برنامه دولت برای رفع این دغدغه‌ها، بیان کرد: رهنمودهای مراجع تقلید همیشه برای نهادهای مختلف قابل استفاده بوده است و این دولت نیز جهت حرکت خود را عمل به این نکات ارزشمند می‌دانند و آن را سر لوحه کار خود قرار داده است.

وی افزود مواردی که در دیدار اخیر رئیس مجلس با مراجع مطرح شد، قطعاً مورد توجه قرار می‌گیرد. برای نمونه حل مسأله بحران سلامت یکی از دغدغه‌های روز مردم بود که با اولویت‌دهی مردم و همراهی مراجع مدیریت شد و به سامان رسید.

دولت با تمام توان در حال حل مسائل و مشکلات معیشتی مردم است 

سخنگوی دولت با بیان اینکه تورم قریب به ۶۰ درصدی شهریورماه سال گذشته، اکنون به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: علی‌رغم تحریم جهانی و بحران اوکراین و عوامل دیگر و آثار تورمی آن‌ها، دولت با تمام توان در حال حل مسائل و مشکلات معیشتی مردم است و ما شاهد کاهش ضریب جینی در کشور بودیم و این‌ها به معنای توجه به معیشت مردم و کاهش فاصله طبقاتی است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه افزایش ۵۷ درصد حداقل حقوق بگیران به وضعیت معیشتی کمک می‌کند، اظهار کرد: مشکلات معیشتی از گذشته به دولت به ارث رسیده اما دولت تلاش می‌کند آنها را مرتفع کند. دولت ماهانه در حال تسویه بدهی‌های دولت قبل را انجام می‌دهد.

با شرطی کردن اقتصاد مسیر گذشته را تکرار نخواهیم کرد

وی همچنین در مورد نظر دولت در خصوص برجام گفت: بهره‌برداری از ابزارهای خارجی مانند تجارت خارجی اهمیت دارد اما نباید کشور را وابسته و شرطی ارتباط با خارج از کشور کرد زیرا نتیجه آن رشد اقتصادی تقریباً صفر خواهد بود که در دهه ۹۰ آن را تجربه کردیم. تورم ۶۰ درصدی ۱۴۰۰ نتیجه همین شرطی کردن‌ها بوده است.

بهادری جهرمی ادامه داد: ما در عین حال پا به پای حرکت برای خنثی‌سازی تحریم‌ها، از اقدامات برای رفع تحریم‌ها هم فروگذار نخواهیم کرد، اما اقتصاد و معیشت کشور و حل مشکلات را به آن گره نمی‌زنیم و با شرطی کردن مسیر گذشته را تکرار نخواهیم کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره آخرین تصمیم دولت برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، بیان کرد: مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ تکلیفی را برای دولت مشخص کرد که دولت مکلف است تمام درآمدهای ارزی خود را به شکل «ETS» محاسبه کند. همزمان نیز تکلیفی در قانون از سوی مجلس مقرر شد که آماده‌سازی کالابرگ الکترونیکی بود و طبیعتاً نیازمند طراحی مقدمات اجرا بود.

وی اضافه کرد: دولت این مسیر را انتخاب کرد تا به صورت نقدی یارانه‌ها را در اختیار مردم قرار دهد و هم‌زمان آماده‌سازی زیرساخت‌ها را در چند مسیر پیگیری کرد تا بهترین الگو به نتیجه برسد. ما نمی‌توانیم یک سیاست مهم اقتصادی را به شکلی اجرا کنیم که برای مردم مشکل ایجاد کند.

بهادری جهرمی با تأکید بر اینکه اجرای نامناسب قانون ممکن است ما از هدف دور کند، گفت: دولت با سرعت مسیر را پیش برد و یکی از الگوها به مرحله قابل قبولی رسید که در استان هرمزگان به صورت آزمایشی اجرا شود. در نهایت مسیری که همه تست‌ها از منظر اجتماعی و اقتصادی را موفق پشت سر بگذارد، دولت آن را انجام خواهد داد و با تمام توان تکمیل این مسیر را پیش خواهد گرفت.

عدم ثبات نرخ ارز نیز یکی از اقدامات و ابزار دشمن برای جنگ ترکیبی است

وی با اشاره به اینکه در ایام اخیر ما شاهد جنگ ترکیبی بودیم، گفت: یک دوره‌ای مقطعی دانش و دانشگاه ما تعطیل می‌شود و امروز مشخص می‌شود به ثبات رشد علمی رسیده‌ایم یا نرسیدم. عدم ثبات نرخ ارز نیز یکی از اقدامات و ابزار دشمن برای جنگ ترکیبی است. هر کدام از حوزه‌های جنگ ترکیبی قرارگاه خاص خود را در دولت دارد و قرارگاه جنگ اقتصادی، بانک مرکزی است. ملت ایران و مقامات دولتی در این جنگ نیز پیروز خواهند بود و شاهد ثبات خواهیم بود.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در مورد خبر رئیس جدید بانک مرکزی از تثبیت نرخ ارز، بیان کرد: برنامه دولت ایجاد ثبات نسبی در همه بازارها از جمله ثبات بازار ارز است. رئیس بانک مرکزی به برخی از ابعاد اقدامات اقتصادی برای ثبات بازار اشاره کردند و الحمدلله دولت با مانعی از نظر ارزی در این زمینه مواجه نیست. رئیس بانک مرکزی برنامه یک ساله را بیان کردند و معاون اول رئیس‌جمهور ابعاد کلی‌تر آن را بیان کردند و هر دو در یک راستا بوده است.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری در مورد برنامه دولت برای مهار تورم در روزهای پایانی سال، گفت: در حوزه میوه شب عید امسال دولت در استمرار واگذاری امور به خود مردم و بخش مردمی است و پیش از این آن را به اتحادیه‌های میوه و تره بار واگذار شده است. دولت به نقش نظارتی خود در این حوزه بازگشته است. پیش‌بینی ما این است که مدیران محلی بتوانند کنترل لازم را انجام دهند و جایی که نیاز به حمایت کلان دولت باشد، ورود خواهد کرد.

 نمی‌توان نظر نماینده را تحت عنوان نظر مجلس مطرح کرد

وی در پاسخ به سوالی در مورد تیم اقتصادی دولت و استیضاح وزرا و پیشنهاد خودرو دیگنیتی به نمایندگان، خطاب به خبرنگار مطرح کننده این سوال گفت: لطفاً شما که چنین خبری می‌دهید، از همان نماینده بخواهید سند خود را مطرح کند تا اگر تخلفی شده است، حتماً برخورد شود، هرچند پیش‌بینی بنده این است که چنین اتفاقی رخ نداده است. اگر شما امکان پیگیری ندارید هم بنده از طریق هیئت بازرسی و نظارت آن را پیگیری کنم.

سخنگوی دولت ادامه داد: مجلس صلاحیت‌های قانونی خود را دارد و نکته مهم آن است که نظر مجلس را مجلس منعکس می‌کند. وقتی استیضاح یک وزیر رأی نمی‌آورد، یعنی مجلس مخالف استیضاح است. نظر نمایندگان مجلس ممکن است در حوزه‌های مختلف متفاوت باشد و نمی‌توان نظر نماینده را تحت عنوان نظر مجلس مطرح کرد.

بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در حوزه عملکرد مدیران دولتی، دولت مستمر عملکرد مدیران خود را ارزیابی می‌کنید و هر جا احساس کند نیازمند جابجایی است، انجام می‌دهد و هر جا نیاز به حمایت از مدیری باشد آن را مورد توجه قرار می‌دهد.

 

منبع: فارس

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات