کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه اعلام كرد مسکو بهزودی میزبان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران است.
پیگیری توافقات انجام شده میان آیتالله رئیسی و ولادیمیر پوتین، رؤسای جمهور دو کشور، گفتوگو پیرامون تحولات منطقهای، روند پیشرفت توافقات به دست آمده در کمیسیون مشترک و آخرین وضعیت کریدور شمال-جنوب از اهم موضوعات رایزنی میان وزیران امور خارجه ایران و روسیه خواهد بود.
با رویکرد جدید دستگاه دیپلماسی ایران شاهد افزایش رایزنی ها با بسیاری از کشورهای منطقه و جهان هستیم
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره گسترش دیپلماسی خارجی ایران و دیدار و رایزنی وزیران امور خارجه ایران و روسیه به «راهبرد معاصر» گفت: دولت سیزدهم از ابتدای روی کار آمدن بر این نکته تأکید کرد علاقمند به گسترش حوزه سیاست خارجی با کشورهای مختلف با محوریت تقویت روابط با کشورهای منطقه است تا در نتیجه، شاهد بهبود رابطه با کشورهای جهان باشیم.
وی افزود: با رویکرد جدید دستگاه دیپلماسی ایران شاهد افزایش رایزنی ها با بسیاری از کشورهای منطقه و جهان هستیم، به طوری که می توان گفت وزیر امور خارجه کشورمان هفتگی با برخی همتایان خود از کشورهای مختلف دیدارهایی انجام میدهد.
کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: رایزنی های انجام شده نشان میدهد دولت سیزدهم درصدد گسترش مناسبات خود با همه کشورهای جهان است. علاوه بر این، با توجه به دعوت اخیر سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان از آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان برای سفر به عربستان سعودی، انتظار میرود با همگرایی در پیش گرفته شده شاهد بهبود فضای منطقه و جامعه جهانی به سمت تثبیت جایگاه ایران به عنوان کشوری تأثیرگذار در جهان باشیم.
هانی زاده گفت: با توجه به رایزنی های انجام شده به نظر میآید روس ها نیز درصدد هستند میان ایران و سایر کشورهای منطقه میانجیگری کنند. دیدارهایی که بهتازگی هیئت روسی از یمن داشت و گفتوگوهایی که در مسقط میان هیئتهای روسی، سعودی و یمنی انجام شد، نشان میدهد روسها درصدد هستند در جنگ عربستان علیه یمن میانجیگری کنند، ضمن اینکه ایران نیز نقش کلیدی در پایان یافتن جنگ یمن ایفا می کند.
وی تأکید کرد: به نظر میآید رایزنی میان امیرعبداللهیان و وزیر امور خارجه روسیه برای پایان یافتن جنگ یمن محور مهم و کلیدی به شمار میرود، لذا امیدواریم رایزنیها نتیجه بسیار مهم و درخشانی در آینده روابط ایران و کشورهای مختلف جهان داشته باشد.
منبع: راهبرد معاصر