امام حسن مجتبی(علیهالسلام) میفرمایند: برای غذا و غذا خوردن، یازده ویژگی است که چهار مورد از آن واجب، سه مورد مستحب و چهار مورد آن جزء آداب است. اما آنچه واجب است، عبارت است از: معرفت(بداند که رازق کیست)، راضی بودن به روزی خود، بردن نام خدا و شکر کردن و آنچه مستحب است: وضو گرفتن قبل از غذا و نشستن بر طرف چپ و غذا خوردن با دست و آنچه آداب است: خوردن از آنچه پیشروست، کوچک گرفتن لقمهها و خوب جویدن غذا و کمتر به صورت دیگران نگاه کردن است.
(وسائلالشیعه، ج ۱۶، ص ۵۳۹)