سیاسی >>  امنیتی - دفاعی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۱  ، 
کد خبر : ۳۵۳۶۲۵

دریادار ایرانی: الحاق ناوشکن با تناژ بالاتر در دستورکار نیروی دریایی ارتش قرار دارد

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امروز آنچه پیش روی ما قرار دارد حرکت به سوی استفاده از ناوشکن‌هایی با تناژ و ابعاد بالاتر با توانمندی بیشتر است.

دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش امشب (دوشنبه، ششم آذرماه) در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما، گفت: قدرت دریایی از مولفه‌های مختلفی از قبیل آموزش، دانش، توانمندی فنی و صنعتی در حوزه دریایی به طور خاص بحث طراحی و آخرین سطح فناوری که می‌توان در دریا استفاده کرد، تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه اولویت حضور نیروی دریایی پوشش حوزه اقتصادی است، افزود: ما در دریا در حوزه اقتصادی با دو پدیده دو تهدید امنیتی و ایمنی روبرو هستیم.

دریادار ایرانی، با اشاره به دریای خزر و شرایط ژئوپلتیک آن، بیان کرد: دریای خزر بعنوان قلب اقتصادی منطقه شمالی آسیای مرکزی از ویژگی خاصی برخوردار است چرا که هر کدام از دو کریدور شمال ـ جنوب و شرق ـ‌ غرب را برای استفاده مردم منطقه می‌تواند به یکدیگر متصل کند.

وی ادامه داد: در این راستا، نیاز است برای حفظ امنیت و ایمنی شناورها که نقش مهمی را در تجارت ایفا می‌کنند، توانمندی متناسب وجود داشته باشد. شما در شرایط دریای غیر متعارف هم باید بتوانید به همه بویژه شناورهایی که در حالت اضطرار قرار می‌گیرند، کمک‌رسانی داشته باشید. ما در کنار ماموریت اصلی خود چندین ماموریت دیگر هم داریم که همه آن‌ها به نوعی پوشش داده می‌شوند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه در حوزه سرعت عمل امروز سرعت ما در دریا به حد استاندارد رسیده است و ناوشکن می‌تواند در حداقل زمان ممکن در نقطه مورد نیاز حضور پیدا کند، تاکید کرد: ناوشکن دیلمان در حوزه امنیت بگونه‌ای طراحی شده که رادار گریز بوده و امکان کشف و شناسایی آن به راحتی وجود ندارد. در حوزه کشف و شناسایی و درگیری با تهدیدات، تجهیزات متناسب با تهدیدات سطحی، پروازی و زیر سطحی برای این شناور پیش‌بینی شده است.

وی افزود: مهم‌تر از آن، در بحث تامین امنیت و ایمنی شناور چون ناوشکن دیلمان از توانمندی عملیات پروازی برخوردار است به همین دلیل می‌تواند سرعت خود در کمک‌رسانی و حضور در برقراری امنیت را افزایش دهد. البته این ویژگی موجب ارتقاء و توانمندی این شناور در همه حوزه‌ها شده است. باید از صنایع دفاعی شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان جوان تشکر کنیم که امروز این توانمندی را به آن دست پیدا کرده‌اند و در اختیار ما قرار دارد.

دریادار ایرانی با اشاره به رادار نصب شده روی ناوشکن دیلمان، تاکید کرد: رادار ناوشکن دیلمان یک رادار ویژه چهار وجهی با آخرین تکنولوژی و در لبه فناوری است. این رادار که بصورت ثابت فعالیت می‌کند همانند رادارهای قدیمی دارای موتور نیست و از حداقل توان و انرژی استفاده می‌کند. لذا از حداکثر توان و انرژی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: رادار ناوشکن دیلمان در لحظه ۱۰۰ هدف را شناسایی می‌کند و با استفاده از سامانه مدیریت نبرد در این در ناوشکن درخصوص نحوه رفتار با اهداف مختلف تصمیم‌گیری می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به پوشش مخصوص ناوشکن دیلمان، گفت: نوع بدنه و پوشش آن، یک توانمندی جدید است که توسط عزیزان جوان و دانشمندان ما بدست آمده به نحوی که از یک طرف، میزان کشف آن در برابر تهدیدات به حداقل میزان ممکن رسیده و از طرف دیگر، تهدیدات ایمنی همچون حریق به انجام اقدامات مقابله‌ای کمک کند تا به پایداری و ماندگاری آن در دریا کمک می‌کند.

دریادار ایرانی در پاسخ به سوالی درباره برنامه نیروی دریایی ارتش برای استفاده از ناوشکن‌های با تناژ بالاتر، تاکید کرد: امروز توانمندی کشور در همه ابعاد و مولفه‌های آموزش، دانش، تکنولوژی، توانمندی فنی و بویژه صنعتی و استفاده از همه پتانسیل‌های کشور ما را به حدی رسانده که ناوشکن‌ به راحتی ساخته می‌شود. این توانمندی بروز بوده و هر آنچه از تکنولوژی و فناوری حاصل می‌شود به سرعت پیاده سازی شده و بروز رسانی اتفاق می‌افتد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، افزود: امروز آنچه پیش روی ما قرار دارد حرکت به سوی استفاده از ناوشکن‌هایی با تناژ و ابعاد بالاتر با توانمندی بیشتر است. هنگامی که ابعاد ناوشکن افزایش پیدا می‌کند، امکان استقرار تجهیزات بیشتری بر روی آن وجود داشته و میزان ماندگاری و پایداری آن چندین برابر می‌شود.

وی درخصوص زمان الحاق ناوشکن‌هایی با تناژ بالاتر به ناوگان نیروی دریایی ارتش، اظهارکرد:‌ صنایع دفاعی کشور ما از حد بلوغ خود بالاتر رفته است. به همین دلیل، این کار به زمان زیادی نیاز ندارد و یک یا دو سال آینده شاهد یگان‌های سنگین‌تری با ابعاد بزرگتر باشیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به تجهیزات مستقر شده روی ناوشکن دیلمان، اظهار کرد: مراکز آموزشی ما در حاشیه دریای خزر مستقر هستند.لذا، تجهیزاتی که روی دیلمان قرار دارد در حوزه آموزش هم کاربرد دارد. چرا که همرزمان جوان ما در مناطق شمالی هستند و در مناطق جنوبی مستقر خواهند شد، تجهیزاتی که در ناوگان جنوب استفاده خواهد شد در ناوگان شما نیز وجود دارد. ما یک بحث آموزشی و ارتقای مهارتی و تخصصی را دنبال می‌کنیم.

دریادار ایرانی درخصوص پهپاد شاهین که امروز بر روی عرشه ناوشکن دیلمان رونمایی شد، بیان کرد: پهپاد شاهین با ویژگی‌های‌خاص خود ماموریت شناسایی و کمک در حوزه امنیت به ویژه ایمنی را برعهده دارد. به نحوی که اگر یگان پروازی اصلی در حال ماموریت باشد یعنی از دریا به ساحل رفته باشد، اگر یک اتفاق احتمالی در دریا رخ دهد، این پهپاد با یگان پروازی اصلی جایگزین شده و ماموریت را انجام می‌دهد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ناوشکن تفتان نیز، تصریح کرد: ناوشکن تفتان از نظر شکل ظاهری با جماران و شناورهای کلاس موج مشابه است ولی از نظر توانمندی قطعاً تجهیزات و توانمندی‌های بروزتر بروی آن نصب خواهد شد. شرایط ما در ناوگان جنوب با ناوگان شمال از نظر شرایط جوی و اقیانوسی
به این مفهوم که این ناوشکن همچون ناو شکن دنا باید در حوزه اقیانوسی حضور موثری داشته باشد، متفاوت است.

وی افزود: ویژگی‌های مورد اشاره در تفتان دیده خواهد شد و بزودی به نیروی دریایی ارتش الحاق می‌شود.

دریادار ایرانی، بیان کرد: آنچه پیش روی ما قرار دارد حضور مداوم در اقیانوس‌ها و پهنه‌های اقیانوسی است چون  اولویت اول ما تامین امنیت کشتیرانی و عزیزانی است که در حوزه اقتصادی به کشورمان کمک می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به تصویب سند سیاست‌های توسعه دریا محور تاکید کرد: قطعاً اهمیت نقش امنیتی این موضوع کاملاً واضح و روشن است. لذا؛ برای تامین این شرایط قطعاً ما باید به سمت شناورهای سنگین با میزان پایداری و ماندگاری بیشتر در حوزه دریا حرکت کنیم تا بتواند در بالاترین سطح ممکن در همه ابعاد حضور موثر خود را داشته باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به دیپلماسی دریایی، گفت:‌ ما در حوزه دیپلماسی دریایی نیز یک ماموریت ویژه داریم که با رفت و آمدهای ما با سایر کشورها، برگزاری رزمایش‌ها و در کنار آن، اجرای مسابقات نظامی در حوزه‌های دریا چه در ناوگان شمال و چه در ناوگان جنوب ارتباط مستقیم دارد و در دستور کار ماست که در آینده نیز شاهد آن خواهید بود.

دریادار ایرانی با اشاره به زمان بکارگیری و رونمایی از بالگردهای هجومی نیروی دریایی ارتش، خاطرنشان کرد: همه کلاس‌های بالگردی در اختیار ما با استفاده از ظرفیت صنایع دفاعی کشور تجهیز شده و به توانمندی هجومی در ابعاد مختلف مجهز می‌شود. اگر تدابیر ستادی آن ابلاغ شود آن‌ها رونمایی شده و مردم عزیزمان شاهد آن‌ها خواهند بود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان در پاسخ به سوالی درخصوص شرایط منطقه تنگه باب المندب، عنوان کرد: ناو شکن جماران در حال بازگشت از ماموریت خود در تنگه باب المندب است و ناوشکن البرز در قالب ناگروه ۹۴ در آن منطقه مستقر است.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات