صبح صادق >>  صفحه آخر >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰  ، 
کد خبر : ۳۵۴۹۴۹

منابع ویتامین C

ویتامین C از جمله ویتامین‌های محلول در آب بوده که بدن انسان خودش به تنهایی قادر به ساخت آن نیست، بنابراین باید این ویتامین را از طریق خوردن مواد غذایی برای بدن تأمین کرد. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، مصرف ویتامین C به هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا دوره بیماری را کاهش می‌دهد و از بروز عوارضی، همچون ذات‌الریه و عفونت‌های ریوی پیشگیری می‌کند. کدام خوراکی‌ها حاوی این ویتامین مهم هستند؟ گیلاس، ۵۰ گرم گیلاس قرمز 822 میلی‌گرم ویتامین C داشته و 913 درصد از نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. یک فلفل تند سبز حاوی 109 میلی گرم ویتامین C یا 121 درصد از مقدار نیاز روزانه به این ویتامین است؛ اما یک فلفل تند قرمز 65 میلی‌گرم ویتامین C دارد که 72 درصد از نیاز روزانه بدن را شامل می‌شود. یکی از بهترین منابع ویتامین C انگور سیاه است. نصف فنجان از این میوه (حدود 56 گرم) حاوی 101 میلی‌گرم ویتامین C است. این میوه خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی دارد. آویشن تازه سه برابر بیش از پرتقال ویتامین C دارد و بالاترین غلظت را در میان گیاهانی که برای آشپزی کاربرد دارند، شامل می‌شود. یک عدد کیوی در سایز متوسط 71 میلی‌گرم ویتامین C دارد و 79 درصد از نیاز روزانه را تأمین می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده است، خوردن روزانه دو تا سه عدد کیوی، خطر سکته مغزی را کاهش می‌دهد. نصف فنجان کلم بروکلی پخته شده ۵۱ میلی‌گرم ویتامین C را شامل می‌شود که این مقدار ۵۷ درصد از نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. انواع خرمالو حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C هستند، اما در این میان خرمالوی آمریکایی ویتامین ث بیشتری دارد. یک عدد خرمالوی آمریکایی حاوی 16/5 میلی‌گرم ویتامین C یا 18 درصد از نیاز روزانه بدن است. یکی دیگر از بهترین منابع ویتامین C توت‌فرنگی است. یک فنجان توت‌فرنگی 89 میلی‌گرم ویتامین C داشته و ۹۹ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می‌کند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات