صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷  ، 
کد خبر : ۳۵۶۱۳۵

اسلامی: سال آینده بزرگترین مرکز رادیوداروی کشور در منطقه را ایجاد خواهیم کرد

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص رادیوداروها گفت: حدود ۲۰ رادیودارو در فاز بالینی قرار دارد و یک تحول عظیمی است که تنوع رادیودارو داریم. سال آینده بزرگترین مرکز رادیوداروی کشور در منطقه را ایجاد خواهیم کرد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران سه‌شنبه‌شب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تشریح آخرین دستاوردهای سازمان انرژی اتمی پرداخت.

وی در ابتدا در خصوص دستاوردها گفت: این دهه فجر همکاران ما دستاوردهای خود را به نقطه بهره‌برداری رساندند. دستگاه طیف‌سنجی جدید در صدر اقلامی است که به ما نمی‌فروشند و در انحصار سه کشور است و جزو لوازمی است که قابلیت اطمینان آزمایشگاه هسته‌ای را در خصوص غنی‌سازی می‌تواند تقویت کند.

اسلامی درباره دستاورد طیف‌سنجی "ایرانیوم" ادامه داد: به هر کشوری این دستگاه فروخته نمی‌شود. یک کار متعهدانه با چهار سال کار طاقت‌فرسا در مجتمع شهید احمدی روشن در نطنز انجام شد، این پدیده بسیار استراتژیک به ثمر آمد.

وی درباره عملکرد این دستگاه گفت: ما همواره می‌خواهیم غنای فناوری را در غنی‌سازی اندازه‌گیری کنیم، همچنین برای ایزوتوپ کاربرد دارد، در سایر صنایع مانند پتروشیمی‌ها هم این دستگاه استفاده می‌شود، کار بزرگی به‌لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بود، قیمت آن 2 میلیون دلار است و به ما نمی‌فروشند، با کار خلاقانه همکاران توانستند این دستگاه را بسازند.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین درباره سامانه پرتودهی جدید رونمایی‌شده و استفاده آن گفت: محصولات هر کدام نوعی افت دارند و راه‌حل خاص باید در نظر گرفته شود، ما در خصوص پرتودهی با اشعه گاما عقب هستیم، این بحث سلامت جامعه و اقتصاد ملی است، وقتی پرتودهی می‌شود ضایعات در محصولات از بین می‌رود، ما این موضوع را با اهتمام ویژه دنبال کردیم، کلی سامانه مولد پرتو را در یک شبکه دانش‌بنیانی ایجاد کردیم، در این شرایط امروز در مطالعات ما 12 قطب شناسایی شده و دو نقطه افتتاح شده است، منشأ اشعه که کبالت60 است بسیار برای ما مهم بود، این جزو برنامه‌های راهبردی ماست.

وی افزود: امیدوارم دو سه ایستگاه کارشده قبل از آخر سال به بهره‌برداری برسد. در بندرعباس یک آفتی به‌اسم سوسک کله‌خرطومی وجود دارد، پنج ماه پیش به کاربرد پرتوها ارجاع شد، بچه‌های ما سامانه‌ای را طراحی کردند که دور تنه خرما قرار می‌گیرد و با پرتو حشره را از بین می‌برد، امیدواریم در بندرعباس استفاده از این دستگاه آغاز شود و بتوانیم دستگاه را تکثیر کنیم.

اسلامی در خصوص حوزه پزشکی و فناوری پلاسما گفت: بحث پلاسماتراپی را برای زخم‌های بدخیم در نظر داریم. اراده کردیم که پنجاه مرکز سال آینده راه‌اندازی کنیم و دو کلینیک زخم تاکنون راه‌اندازی شده است، با وزارت بهداشت مذاکره می‌کنیم تا بتوانیم فرایند گسترش را دنبال کنیم، بحث بعدی در خصوص سرطان است، نتایج بالینی خوبی هم گرفتیم.

وی اضافه کرد: از پلاسما در حوزه شیرابه هم استفاده کردیم، روی پساب‌های صنعتی هم کار شده است و دو قرارداد در حال مذاکره است؛ یکی برای شیرابه کلان‌شهرها و دیگری برای پساب شهرک‌های صنعتی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در این برنامه همچنین در خصوص رادیوداروها گفت: رادیوداروها به‌صورت پیوسته تحقیقاتش تداوم دارد، تلاش داریم در بحث تشخیصی دقت و در درمانی اثربخشی را گسترش دهیم. پنجاه رادیودارو اکنون توزیع می‌شود، حدود 20 رادیودارو در فاز بالینی قرار دارد و یک تحول عظیمی است که تنوع رادیودارو داریم. سال آینده ان‌شاءالله بزرگترین مرکز رادیوداروی کشور در منطقه را ایجاد خواهیم کرد.

اسلامی در ادامه درباره نیروگاهها و تولید برق 20 هزار مگاوات گفت: بحث 20 هزار مگاوات برق را مقام معظم رهبری تأکید کردند، بایستی برای این امر سازوکاری ایجاد می‌شد، ما در سند راهبردی به آن پرداختیم و عدد 20 هزار مگاوات را برنامه‌ریزی کردیم، در قانون بودجه هم در تبصره هفت گنجاندیم، اراضی شناسایی شده است و عملیات‌های پروژه‌های 20 هزار مگاوات آغاز شده است. بایستی مطالعات محیطی انجام شود تا بر اساس مشخصات دقیق منطقه طراحی راکتور بتواند تطبیق داده شود، برای ایران هرمز در این مرحله هستیم، عملیات بتن‌ریزی نیروگاه کارون را ان‌شاءالله آغاز خواهیم کرد.

وی درباره واحد دو و سه نیروگاه بوشهر گفت: یک عده ابهام ایجاد می‌کنند که "فعالیت هسته‌ای ما کجاست؟"، اکنون شبکه برق جنوب کشور فعال است، واحد شماره دوی ما در حال ساختار است و اولین بتن‌ریزی واحد سوم در هفته‌های آینده آغاز خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره آغاز به کار راکتور تحقیقاتی اصفهان گفت: این راکتور اکنون رویداد دوم است. رویداد اول مهیاکردن زیرساخت‌ها بود و خاک‌برداری انجام شد، رویداد دوم را روز گذشته با عملیات بتن‌ریزی آغاز کردیم، این راکتور در ادامه راکتور تهران است. راکتور تهران سال 1346 به بهره‌برداری رسیده است و ما باید راکتور جایگزین داشته باشیم. باید این راکتور در اصفهان جانمایی می‌شود تا زنجیره ما را کامل کند. این راکتور یکی از اساس‌های تولید رادیودارو خواهد شد تا برای تولید انواع رادیوایزوتوپ‌ها کمک کند، همچنین بتواند برای پرتودهی سوخت مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی درباره صادرات رادیودارو گفت: تا قبل از کرونا و گسترش تحریم 9 کشور صادرات داشتند. این صادرات بالقوه وجود دارد اما برای بالفعل شدن نیازمند حمل‌ونقل پروازی است، متأسفانه تحریم‌ها نوک پیکانش سمت سلامت و جامعه قرار دارد.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات