حجتالاسلام محمد جواد حاج علیاکبری ظهر امروز ۳ فروردین ۱۴۰۳ در خطبههای نماز جمعه تهران با اشاره به جنگ غزه و مقاومت مقتدرانه مردم فلسطین اظهار کرد: امت اسلامی امسال باید خود را برای یک روز قدس متفاوت آماده کند و روز قدس امسال باید به یک زلزله سیاسی علیه حیوانهای انساننمای صهیونیست و حامیان کثیفشان تبدیل شود.
وی همچنین تصریح کرد: دشمنان فلسطین آماده باشند تا طوفان الاقصی ۲ و ۳ و ۴ سراغ آنها خواهد آمد و دیگر آنها را رها نخواهد کرد و ادامه پیدا میکند تا از نقشه زیبای فلسطین نام نحس رژیم صهیونیستی پاک بشود و ارض مبارک و قدس شریف به آزادی کامل برسد.
امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم خود با اشاره به پیام نوروزی و سخنرانی ابتدای سال رهبر انقلاب اسلامی بیان کرد: رهبر حکیم و عالیقدرمان خط سیر جامعه را مشخص کردند و سخنان ایشان هم بشارت بود و هم انذار. انشاءالله که خداوند سایه ایشان را بر سرمان مستدام بدارند. من با الهام از سخنان ایشان چهار نکته را یادآوری میکنم.
وی ادامه داد: نکته اول این است که ساختار تحلیلی رهبر انقلاب یک الگو و نمونه برای همه ما مردم و مسئولین است و آن آرمانخواهی واقعبینانه است؛ یعنی مسیر ما باید به سوی آرمانها تنظیم شود و قله ها را ببینیم و از آن نیرو و امید بگیریم اما واقعیتها یعنی ظرفیتها، شیرینیها و تلخیها را هم ببینیم تا بتوانیم مسیر را درست برویم. این روش باورپذیر و پیش برنده است.
حاج علیاکبری همچنین در توضیح نکته دوم خود عنوان کرد: در سخنان رهبر فرزانمان همچنان اولویت کشور اقتصاد است. هم به دلیل بیماری ساختاری و مزمن اقتصادمان و هم به خاطر تکانهای جهانی، هم به دلیل سوء تدبیرها و غفلتها و هم به دلیل تحریمهای ظالمانه دشمنان اقتصاد در اولویت است و نقشی که در دین و دنیای مردم دارد بسیار جدی و حیاتی است. سالهاست رهبر عزیزمان اقتصاد را محور شعار سال قرار دادهاند. هر چند قدمهای خوبی برداشته شده اما غفلتها هم کم نبوده است.
خطیب جمعه تهران اضافه کرد: از نگاه رهبری که مبتنی بر آموزههای وحیانی، نظر صاحبنظران و تجربیات بین المللی است ما یک راه بیشتر نداریم و آن هم تولید است. رشد تولید ملی پاسخ به فهرستی از نیازها از جمله کاهش فقر و بیکاری، بهتر شدن معیشت مردم و جایگاه کشور در جهان، تقویت صادرات، افزایش درآمد ارزی و قدرت خرید مردم است، بنابراین راهی جز رشد تولید نداریم. امسال رهبر حکیممان مطلب را فراتر هم بردند و جهش تولید را خواستند و برای اینکه این آرمان بزرگ اتفاق بیفتد مشارکت مردم را خواستند که امیدواریم با همت همه محقق شود.
وی در ادامه یادآور شد: نکته سوم همین مسئله مشارکت مردم است که رکن دیگر پیام رهبری به حساب میآید. تکرار واژه مردم در بیانات رهبر حکیممان باور قلبی است که از نگاه فقاهتی ایشان به مردم می آید. حضور مردم کیمیای اکبر در حل مشکلات کشور است و این موضوع را دشمن هم می داند که اینقدر با حضور مردم در بخش های مختلف مخالفت می کند.
حاجعلیاکبری ادامه داد: درست است که در این موضوع مخاطب مردم هستند اما قوای سه گانه هم وظیفه اصلی را دارد. امسال سال اول برنامه هفتم توسعه است و مجلس جدید روی کار میآید و دولت هم در سال سوم قرار دارد که سال حساسی است و همه باید با همت و هماهنگی وارد شوند و بخش مردمی را برای کارهای بزرگ به رسمیت بشناسند چرا که بخش مردمی ما به بلوغ رسیده است. ۲۵ درصد اقتصاد کشور مربوط به بخش تعاونیهاست و وجود بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی نشان می دهد که باید بیشتر به این موضوع توجه شود.
وی با تأکید بر اینکه مدیران باید تفکراتشان را تغییر دهند، بیان کرد: مدیران باید دست از دخالت بردارند و به عنوان تسهیلکننده وظیفه خود را انجام دهند و بدون فوت وقت درباره نحوه مشارکت مردم مفهومسازی و الگوسازی صورت گیرد و نقشه راه جامع در این مسیر ترسیم شود و البته قاعده عدالت به عنوان قاعده عمومی حاکم بر کل این فرایند دیده شود.
امام جمعه موقت تهران درباره چهارمین نکته خود اظهار کرد: موضوع بعدی اتحاد براساس منافع ملی است که در بیانات حضرت آقا بود. برای رسیدن به هدف های بزرگ راه ما فقط و فقط اتحاد است. موفقیت هایمان در گذشته به خاطر وحدتمان بوده و هر آسیبی که دیدهایم به خاطر تفرقهها و نفرتپراکنیها بوده است. اگر برای ما منافع ملی اساس باشد به کشمکشهای صنفی و سیاسی مبتلا نمیشویم.